18 Şubat 2021 Perşembe

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 ,5 su bardağı un

Kreması için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı tepeleme labne
  • 1 yumurta sarısı

Keki ıslatmak için malzemeler

  • 1 bardakdan 2 parmak eksik süt iki tatlı kaşığı granül kahve üç kaşık şeker

    Kolay Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sırasıyla yağ, süt, vanilin, kakao ekleyerek karıştırın unu ve kabartma tozunu ekleyip 20 santimlik kelepçeli kalıba dökün veya küçük boyutlu bir tepsi borcam olabilir.
  • Pişmeye bırakın kekimiz pişer iken kremamızı pişirelim labne hariç bütün malzemeler karıştırarak pişirin
  • Piştikten sonra henüz sıcak iken labneyi ekleyin.
  • Mikserle çırpın pişen kekimizi fırından çıkaralım.
  • Islatmak için malzemeler sütü ılıtıp granül kahve şeker ekleyip karıştırın ve kekimizi bu sosla ıslatın.
  • Üzerine kremayı döküp düzleştirin.
  • En son bir elek yardımıyla kakao serpiştirdim.
  • Buzdolabında bir iki saat dinlendirin. Afiyetler olsun şimdiden yapanlara.

Kandil Kurabiyesi Tarifi

 

Kandil Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 -4, 5 su bardağı un

Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 90 ml

Kandil Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir yoğurma kabında sıvı yağ, yumurta akları, tuz, mahlep, çörek otu, pudra şekeri, sirke, kabartma tozunu çırpıcıyla karıştıralım.
  2. Ardından tereyağı ekleyelim ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Dilerseniz minik minik dilerseniz de ceviz büyüklüğünde hamuru yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  5. Dilerseniz de çörek otu serpebilirsiniz.
  6. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağından 1 parmak eksik un ( 1 bardaktan sonra kontrollü ekleyin markaya göre değişiklik gösterir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Çikolata, muz, ceviz. vs damak tadınıza göre ne isterseniz

    Pankek Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz sıra ile süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Isıtılmış yapıştırmayan tavada önlü arkalı pişiriyoruz ( kısık ateşte)
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek tüketebilirsiniz.Pankek ile ilgili detaylı anlatımı youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Destek için abone olup beğenmeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane büyük kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 silme çay kaşığı toz zerdeçal

    Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla)  Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bulgurlarımızı soğuk suda yıkayıp, süzüp bekletiyoruz. (kendinden hafif şişip daha iyi pişmesi için).
  • Tenceremize yağları alıyoruz.
  • İnce doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 2-3 dk soteliyoruz.
  • İnce doğranmış sarımsakları ilave edip bir tur karıştırıp bulgurları ekliyoruz.
  • Bulgurlarla beraber yaklaşık 6-7 dk yüksek ateşte karıştırarak iyice kavuruyoruz.
  • Zerdeçalı ekliyoruz.
  • İyice kavurduktan sonra et ya da tavuk suyunu ilave ediyoruz. (yoksa normal sıcak su da olur. Tereyağ olduğundan lezzetli olur yine😍).
  • Suyumuz videodaki gibi fokurdadığında kapağını kapatıp altını iyice kısıyoruz.
  • Kısık ateşte yaklaşık 10 dk da pişmiş oluyor. Bir 10 dk da dinlendirip servis tabağımıza alabiliriz. Afiyet olsun❤️

Favoriniz Olacak Mini Gözlemeler (Ispanaklı Ve Beyaz Lahanalı) Tarifi

 

Favoriniz Olacak Mini Gözlemeler (Ispanaklı Ve Beyaz Lahanalı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • (200 ml su bardağı)
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

Lahanalı iç harç;

  • 200 gr lahana ( ayıklanmış ince doğranmış)
  • 1 tane orta boy soğan
  • Çeyrek bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı köy peyniri (beyaz peynir, lor peyniri, çökelek vs.)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Ispanaklı iç harç;

  • 200 gr ıspanak ( temizlenmiş ince doğranmış)
  • 1 tane orta boy soğan
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı köy peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yağlamak için;

  • Tereyağ 

    Favoriniz Olacak Mini Gözlemeler (Ispanaklı Ve Beyaz Lahanalı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle unumuzu derin bir kaba eliyoruz.
  • Tuz ve suyu da kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yoğurdumuz hamurumuzun serptigimiz tezgahımıza alıp toparlıyoruz.
  • Hamurumuzu yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Lahana, ıspanak ve soğanları incecik doğruyoruz. Peynir, tuz, yağ ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. ( lahana ve ıspanaklı harcı ayrı ayrı hazırlıyoruz).
  • 18 ya da 20 beze yapıp yuvarlıyoruz ve üzerini streçleyip 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra ilk bezeden başlayarak açıyoruz.
  • Yarısına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
  • Kenarlarında fazlalıklar varsa bıçak yardımıyla alabilirsiniz.
  • Tavamıza alıp orta ateşte önlü arkalı pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz gözlemelerimizi tereyağı ile yağlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Çikolatalı Cupcake Tarifi

 

Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 300 gram çikolata
  • 400 gram fındık kreması
  • 2 paket krema

    Çikolatalı Cupcake Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Daha sonra yağ ve sütümüzü de ekleyip çırplalım.
  • Un, kakao kabartma tozu ve vanilya elekten geçirelim çırpalım.
  • İsteğe bağlı yarım su bardağı çikolata parçası ekleyelim.
  • Muffin kalıplarına küçük kepçe ile 1 kepçe eğer küçük kepçeniz yoksa 3 yemek kaşığı ekleyip önceden ısıttığımız 175 derece fırınımızda kürdan kontrolü ile pişirelim.
  • Kreması için çikolatamızı benmari usulü eritelim .
  • Eriyen çikolatamızı fındık kreması ile çırpalım.
  • Ardından kremayı ekleyip tekrar çırpalım.
  • Kremamız hazır krema sıkma torbasına aldığımız krema ile pişip soğuyan keklerimizi süsleyelim üzerini de istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz !!En şık sunumlarınız için mükemmel görüntü ve lezzet mutlaka deneyin !!!. Afiyet şifa olsun 🌺

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin beyazı üstü için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu (yada karbonat)
  • 8 su bardağı un (kontrollü)

Üstüne;

  • Yumurta beyazı
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

    Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Susamlar tavada rengi dönene kadar kavrulur (daha lezzetli ve görüntü olarak tam simit olur).
  • Un ve mahlep hariç tüm malzemeler karıştırılır. Un ve mahlep eklenip hamur yoğrulur.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir (bu kıvam için un kontrollü eklenir, gerekirse daha fazla da koyulabilir
  • Hamurdan küçük parçalar koparılır.
  • Önce çubuk şeklinde uzatılır ardından hamurların uçları birbirine yapıştırılır.
  • Elde edilen halkalar önce yumurta beyazına ardından susama bulanır.
  • Çörekotu koyulacak simitler yumurta sarısına yada pekmezli suya bandırılır.
  • Simitler ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 15 dk pişirme süresi olabiliyor, fırına göre değişebilir. Çok erken çıkartılırsa içleri nemli kalacaktır.Afiyetle ❤️.
  • 🧐 bu ölçülerle 60-70 simit elde edilecektir. Daha az için yarım ölçek yapıyorum. Yumurtayı bir bütün yumurta kullanıp diğer malzemeleri yarı yarıya koyarak yarım ölçek yapıyorum. Yarım ölçü ile 35 simit elde edebiliyorsunuz.

    🧐 sirke içinin kıyır kıyır olmasını sağlıyor, kokusu olmuyor.

    🧐mahlep aroması ile o nefis kokuyu ve lezzeti veriyor.

    🧐 susam ve çörekotu karışık koyduklarımı yumurta beyazına bandırıyorum.

    🧐ebat olarak daha ince ve büyük yapabilirsiniz, biz daha küçük ve hafif tombik seviyoruz. Lezzeti ve iç dokusu aynı.

    🧐 bu tarif eşimin halasından, kandil simitleri meşhurdur. Birebir uyguladığım tarifidir.

Tam Ölçülü Kıvamı Garantili Un Helvası Nasıl Yapılır

 

Tam Ölçülü Kıvamı Garantili Un Helvası Nasıl Yapılır  İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 80 gram tereyağ (Margarin ve ya yarısını sıvı yağ koyabilirsiniz

Şerbeti için

  • 1 su bardağı süt ( Yada 1 su bardağı su )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

    Tam Ölçülü Kıvamı Garantili Un Helvası Nasıl Yapılır  Yapılışı

  • Şerbeti hazırlamak için derin bir kasenin içine toz şeker ve süt konulur.
  • Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Helva yapacağımız tencere ocağa alınır terayağ konulur kısık ateşte eritilir.
  • İçerisine un ilave edilip kısık ateşte her yerini eşit miktarda çevirerek kavuralım.
  • Yaklaşık 20 dakika sonra rengi değişmeye başlayacaktır.
  • Kahverengi bir renk alıcaktır (çok karartmayın rengini videoda gösterdim )
  • Üzerine şerbeti yavaş yavaş ilave edip şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Sıcakken kaseye koyup kaşıkla şekil verebiliriz.

Narlı Muhallebi Tarifi

 

Narlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya

Narlı sos için

  • 1, 5 su bardağı nar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tanelenmiş nar
  • 1.5 yemek kaşığı nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Narlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve nar suyunu tenceremize alalım çırpıcıyla çırptıktan sonra ocağa alalım.
  • Muhallebimiz kaynamaya başlayınca 2dk sonra altını kapatıp içerisine1 paket vanilyayı ilave edip muhallebiyi hızlıca karıştırıyoruz ve kuplara pay ediyoruz.
  • Nar suyu, su, nişasta ve şekeri küçük bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan nar peltesinin altını kapatıp nar tanelerini koyun ve hızlıca karıştırın.
  • Kuplardaki muhallebi ılıyınca ve yaptığımız sosyal ılıyınca muhallebinin üst kısmına doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun🌺🌺.

Kaşarlı Kabak Graten Tarifi

 

Kaşarlı Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kabak
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Kaşarlı Kabak Graten Tarifi Yapılışı

  • Kabaklarımızı yıkayalım ve dilim kalınlığı 0.5 cm olacak şekilde halka halka doğrayalım.
  • Borcam içine biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabakları dizelim, her sıraya çok az fırça ile zeytinyağı sürelim. Kabaklarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabakları pişmesi için koyalım.
  • 25 dakika kadar fırında pişerken bir yandan beşamel sosunu hazırlarız.
  • Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağını eritelim, sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un koyalım, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt ekleyelim.
  • Kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştıralım. Kıvam aldığında sosumuza tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım ve 2-3 dakika daha pişirerek altını kapatalım.
  • Bu arada fırında pişmekte olan kabaklarımızı fırından çıkaralım.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu gezdirelim. Doğradığımız dereotunu her yerine eşit gelecek şekilde serpelim. Fırında on beş dakika kadar daha pişirelim.
  • En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Kandil Simiti Tarifi

 

Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Susam, çörek otu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Not: tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı

    Kandil Simiti Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı: yumuşamış tereyağı, sıvı yağı, yoğurt, sirke, yumurtayı derin bir kapta karıştıralım.
  • Daha sonra şeker, tuz ve kontrollü bir şekilde unu, kabartma tozunu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp şerit yaparak simit şeklini verelim.
  • Başka bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
  • Ayrı bir kaba susamı koyalım.
  • Simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Ben hamurun diğer yarısının üzerine de yumurta sarısı sürüp çörek otu serptim.
  • Siz isterseniz hepsini aynı şekilde yapabilirsiniz.
  • 175 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirin. Afiyet olsun!.

17 Şubat 2021 Çarşamba

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

 

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilimlenmiş ve doğranmış balkabağı
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Tahin ve ceviz

    Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yıkanmış dilimlenmiş ve 4 der parçaya bölünmüş kabaklarımızı geniş tenceremize diziyoruz.
  • Üzerine şekerimizi gezdirip, suyumuzuda ekleyip ağzını kapatıp en kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Ortalama yarım saate lokum gibi oluyor soğuduktan sonra servis tabağımıza alıp üzerine bol tahin ve ceviz ekleyip afiyetle tüketiyoruz  🌿.

Çıtır Balık (Büyük Küçük Bu Tarife Bayılacak) Tarifi

 

Çıtır Balık (Büyük Küçük Bu Tarife Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pangasius filetosu
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • 300 gr mısır gevreği (hafif rondodan cekin)
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Çıtır Balık (Büyük Küçük Bu Tarife Bayılacak) Tarifi Yapılışı

  • Filetoları 2 parmak kalınlığında ve ortalama işaret parmağı uzunluğunda kesip tuzlayın.
  • Bir tabağa unu, ayrı tabağa mısır gevreğini ve bir tabağada yumurtayı kırıp biraz tuz atıp çırpın.
  • Tavaya sıvı yağ dökün ve altını açın.
  • Filetoları önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak mısır gevreğine bulayıp kızgın ateşde arkalı önlü kızartın.
  • Patates kızartması ile arzu ederseniz servis yapın. Afiyet olsun.