3 Mart 2021 Çarşamba

Lahmacun Tarifi

 

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 600gr tek çekim yağlı kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pulbıber(acısız yapmak istersiniz 1 tatlı kaşığı )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un haricindeki tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya başlayalım kulak memesi kıvamında olmalı.
  • Yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
  • Bu sırada soğan küp küp ince ince doğranır , domatesler rendelenir.
  • Tüm iç harç malzemeleri bir kapta karıştırılır.
  • Hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Unlanmış tezgahta tek tek bezeleri merdane yardımıyla açın.
  • Açılan hamurun üzerine iç harçtan 3 kaşık kadar ekleyip elimizle üzerine yayalım.
  • 200° derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş tepsilere hazırladığımız lahmacunları teker teker sığıyorsa ikişer ikişer yerleştirip fırına verelim.
  • Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Lahmacunlarınız hazır istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
  • 🌸afiyet olsun🌸.

Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi

 

Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao(kakaosuz yapılırsa un miktarı 1, 5 su bardağıdır)

Kreması için:

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker(şeker oranını kendi damak tadınıza göre koyun)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Üzeri için:

  • 2 adet muz
  • Keki ıslatmak için yaklaşık 1 çay bardağı süt

    Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Önce yumurta ve şekeri 4-5 dakika köpürene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ, süt, vanilya eklenip çırpılır.
  • Kabartma tozu, kakao ve un eleyerek eklenir çok kısa süre çırpılır.
  • Kek hamurumuzu tart kalıbımıza dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirelim.
  • Üzerine dökeceğimiz krema için tenceremize süt, yumurta ,un ve vanilya koyalım ve iyice karıştıralım ve ocağımızı açalım .
  • Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
  • Kremamızı bir iki dakika kadar kaynatalım ve tenceremizi kenara alalım.
  • Henüz krema sıcak iken 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve eriyene kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Krema soğuyunca yada ılıktan biraz soğuk olunca labne peynirini koyalım ve mikserle çırpalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (yaklaşık 5 dk sonra)süt ile ıslatalım muz dilimlerini üzerine dizelim kremamızı muzları tamamen kapatacak şekilde kekimizin üzerine dökelim.
  • Üzerine kakao serperek süsleyelim.
  • Ben muhallebi soğuyunca buzluk poşetini keserek üzerine şeritler yaptım ve kakao serptim
  • Bir gece yada en az 7-8 saat beklettikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun❣️.

Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 80 gram bitter yada sütlü çikolata

Dış kaplaması için;

  • 1 poşet kakaolu krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 50 gram bitter yada sütlü çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

    Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı ve içi kuru olan kaplara alıyoruz.
  • Akına bir fiske tuz atarak yine uçları kuru olan mikserle bembeyaz köpük gibi olana dek çırpıyoruz.
  • Hemen ardından yumurta sarılarına şekeri ekleyip köpürtene kadar çırpıyoruz.
  • Nişasta, un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip bu kez kaşık yada spatula ile dıştan içe doğru yediriyoruz.
  • Yumurta beyazını iki üç seferde olacak şekilde kısım kısım yine dıştan içe doğru, çok söndürmeden karışımımıza ekliyoruz.
  • Hamuru tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz.
  • Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz ama ben yağlı kağıdı kalıbın boyunca kesip kenarına yerleştirdim.
  • Kalıbı 170 derecede ısınmış fırında 35 dakika kadar kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • Süre sonunda kürdan kontrolü yapıp gerekirse beş dakika daha pişirip fırından direkt olarak çıkartmadan fırının kapağını yarım açıp normal ısıya geldikten sonra pandispanyamızı çıkartıyoruz.
  • Bu işlem pandispanyanın piştikten sonra sönmesini engellemek için.
  • Kremamız için sütü şekeri unu nişastayı yumurta sarısını ve kakaoyu tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
  • İyice kaynayıp kıvam alınca vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Tereyağını ve çikolatayıda ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Birkaç dakika da mikserden geçiriyoruz.
  • Soğumaya bırakıp yine arada bir karıştırarak üstünün kaymak tutmasına engel oluyoruz.
  • Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra keki ikiye veya üçe bölüyoruz.
  • Ben üçe böldüm ilk katı 2-3 kaşık sütle ıslatıp kremamızdan sürüyoruz.
  • Diğer katlarada aynı işlemi yapıp en dış katın çevresinide kremayla kaplıyoruz.
  • Kremanın üstünü ve çevresini bu kez kakaolu krem şantiyle ikinci kez kaplıyoruz.
  • Krem şantiden bir miktar sıkma torbasına ayırıp kenar süslemelerinde kullanıyoruz.
  • Son olarak benmari usulü eritilmiş çikolatayı istediğimiz gibi gezdirerek süslüyoruz.
  • Bol çikolata lezzetinde yaş pastamız hazır. Yapacaklara afiyet olsun.

Lezzetli Lavaş Ekmekli Börek (Pakistanlıların Samosesi) Tarifi

 

Lezzetli Lavaş Ekmekli Börek (Pakistanlıların Samosesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet lavaş ekmeği
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 1/2 (yarım) su bardağı mısır
  • 2 kaşık sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı soyasosu
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı toz biber, acı biber (soyasosu tuzlu olduğu için tuza dikkat edin☺️)

Lavaşları birleştirmek için;

  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Lezzetli Lavaş Ekmekli Börek (Pakistanlıların Samosesi) Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Kavurduktan sonra kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz. Ve iç harcımız hazır.
  • Lavaşları ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Yarısına yumurta sürüp külah şeklini veriyoruz, fotoğrafda gibi.
  • İçine malzememizi koyup lavaşı kapatmak için iyice kenarlarını bastırıyoruz.
  • Kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz ve samoselerimiz hazır 🥰.
  • Yanına acı sos, mayonez veya ketçap yükleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun ☺️.

Karamelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Karamelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığınca un

Karamel için;

  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Yarım paket (100gr krema)

Çikolatalı kısım için;

  • 50 gram benmari usulü çikolata

    Karamelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yağlarımızı ve şekerimizi karıştırma kabına alalım şekeri de ekleyip karıştıralım.
  • Sirke ,un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kurabiye hamurumuzu yoğuralım.
  • En son damla çikolataları ekleyip hamurumuza yedirelim.
  • Kekstra kalıbımızı katı yağla yağlayıp mandalina büyüklüğündeki hamurlarımız hafif bastırarak koyalım.
  • 180 ° önceden ısıtılmış alt üst ayaradaki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Onlar pişerken karamel için şekerimizi bir tavaya alalım ve orta ateşte şekerleri erimeye bırakalım hiç kaşık değdirmeden karıştırmadan.
  • Şekerler eriyince kremamızı ekleyip kıvama gelene kadar karıştıralım bu esnada şeker topaklanma yapacaktır korkmayın karıştırmaya devam edin açılacaktır.
  • Pişen kurabiyelerimizin çukurlarına önce karamel ardından benmari çikolatalarımızı koyalım❤ afiyet olsun. 🌿.

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

 

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

    Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
  • Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  • Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin.
  • Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
  • Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın.
  • Eriyince pirinçleri ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  • Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ilave edin.
  • Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Pirinçler suyu tamamen çekince ocaktan alın.
  • Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde pilavınızı demlenmeye bırakın.
  • Pilav demlenince güzelce karıştırın.
  • Üzerine didiklenmiş tavuk ilave ederek dilerseniz ketçapla servis edin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.


Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)

İç harç için

  • 1 paket haşhaş
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ceviz

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Maya, süt ,su, şeker eklenir karıştırılır.
  • Sonra azar azar un ve tuz eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • İç harcı haşhaş ,ceviz, şeker ,yağ karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır.
  • Biraz merdane biraz elimizle açılıp haşhaşı sürüp üst üste açılarak büyütülür.
  • Şerit şerit kesip bükülerek açma şekli verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişmeye bırakılır.
  • ‼️siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.

    ‼️malzemeleri çoğalarak daha fazla yapabilirsiniz.

    Afiyet bal şeker olsun😋😋😋.

Yumuşacık Fırın Köfte Tarifi

 

Yumuşacık Fırın Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon,Pul biber

    Yumuşacık Fırın Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
  • Ekmegi robotta çekiyoruz.
  • Kıymanın üzerine katıyoruz.
  • Soğanı robotta çekip onu da ekliyoruz.
  • Yumurtayı ekliyoruz.
  • Baharatlarını da ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Şekil veriyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  • Fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun.



Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 litre ılık su
  • 12 bardak kadar un (ölçü undan una değişebilir)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı;

  • Yarım kg kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Pişirirken;

  • Kaynamış su ve tuz

Sos için;

  • 1 tas yoğurt, 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • En son üzerine sumak ve nane

    Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru için malzemeler bir kaba alınıp hafif sert bir hamur elde edilir.
  • Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  • Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.
  • Rendelenmiş soğan ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Sonrasında bir hamur bezesi açılır, kare kare kesilir.
  • İçerisine minik parçalar halinde iç harçtan konulur.
  • Mantı katlama tekniği ile katlanır.
  • Biraz bekleyecekse hafif unlanmış tepside bekletilebilir.
  • Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.
  • Derin bir tencerede kaynatılmış suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır, yarısına kadar gelecek şekilde mantılar tencereye alınır.
  • Kontrollü pişirilir.
  • Pişen mantılar kevgir yardımıyla servis tabağına alınır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış nane ve kırmızı toz biber, en sonda da üzerine nane ve sumak gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun 💁🏻‍♀️🌸.

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 su bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Soğanı küçük küçük doğrayalım biraz tuz ekleyip yoğuralım. Ardından bol su ile yıkayıp süzelim. Bu yapmamızdaki sebep yemeği kavurmadan hepsini çiğden koyacağımız için soğan acılığını vermesin.
  • Patates, havucu güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım halkalar halinde doğrayalım.
  • Tenceremizin içine ilk önce suyu süzülmüş soğanı üzerine kereviz sonra patates ve havuç dilimlerini koyalım.
  • Zeytinyağı ve portakal suyunuda dökelim kapağını kapatıp ocağa koyalım.
  • Ocağın altını açalım kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatalım.
  • Sonra altını kısık dereceye alıp 1, 5 saate yakın pişirelim.
  • Pişmesine yarım saat kala 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim biraz daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Yemek piştiği müddetçe hiç karıştırmayalım. Kerevizin piştiğini anlamak için çatal bastırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Sonuç mükemmel portakal suyu kerevizin keskin kokusunu ve tadını kırıyor. Afiyet olsun🌹