Lezzetli Lavaş Ekmekli Börek (Pakistanlıların Samosesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet lavaş ekmeği
- 500 gram kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
- 1/2 (yarım) su bardağı mısır
- 2 kaşık sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı soyasosu
- Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı toz biber, acı biber (soyasosu tuzlu olduğu için tuza dikkat edin☺️)
Lavaşları birleştirmek için;
- 1 adet yumurta
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Lezzetli Lavaş Ekmekli Börek (Pakistanlıların Samosesi) Tarifi Yapılışı
- Kıymayı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz. Ve iç harcımız hazır.
- Lavaşları ortadan ikiye bölüyoruz.
- Yarısına yumurta sürüp külah şeklini veriyoruz, fotoğrafda gibi.
- İçine malzememizi koyup lavaşı kapatmak için iyice kenarlarını bastırıyoruz.
- Kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz ve samoselerimiz hazır 🥰.
Yanına acı sos, mayonez veya ketçap yükleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder