Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 litre ılık su
- 12 bardak kadar un (ölçü undan una değişebilir)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
- Yarım kg kıyma
- 3 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
Pişirirken;
- Kaynamış su ve tuz
Sos için;
- 1 tas yoğurt, 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- En son üzerine sumak ve nane
Mantı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru için malzemeler bir kaba alınıp hafif sert bir hamur elde edilir.
- Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.
- Rendelenmiş soğan ve diğer malzemeler karıştırılır.
- Sonrasında bir hamur bezesi açılır, kare kare kesilir.
- İçerisine minik parçalar halinde iç harçtan konulur.
- Mantı katlama tekniği ile katlanır.
- Biraz bekleyecekse hafif unlanmış tepside bekletilebilir.
- Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.
- Derin bir tencerede kaynatılmış suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır, yarısına kadar gelecek şekilde mantılar tencereye alınır.
- Kontrollü pişirilir.
- Pişen mantılar kevgir yardımıyla servis tabağına alınır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış nane ve kırmızı toz biber, en sonda da üzerine nane ve sumak gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun 💁🏻♀️🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder