3 Mart 2021 Çarşamba

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 litre ılık su
  • 12 bardak kadar un (ölçü undan una değişebilir)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı;

  • Yarım kg kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Pişirirken;

  • Kaynamış su ve tuz

Sos için;

  • 1 tas yoğurt, 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • En son üzerine sumak ve nane

    Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru için malzemeler bir kaba alınıp hafif sert bir hamur elde edilir.
  • Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  • Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.
  • Rendelenmiş soğan ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Sonrasında bir hamur bezesi açılır, kare kare kesilir.
  • İçerisine minik parçalar halinde iç harçtan konulur.
  • Mantı katlama tekniği ile katlanır.
  • Biraz bekleyecekse hafif unlanmış tepside bekletilebilir.
  • Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.
  • Derin bir tencerede kaynatılmış suya 1 tatlı kaşığı tuz atılır, yarısına kadar gelecek şekilde mantılar tencereye alınır.
  • Kontrollü pişirilir.
  • Pişen mantılar kevgir yardımıyla servis tabağına alınır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış nane ve kırmızı toz biber, en sonda da üzerine nane ve sumak gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun 💁🏻‍♀️🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder