3 Mart 2021 Çarşamba

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 su bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Soğanı küçük küçük doğrayalım biraz tuz ekleyip yoğuralım. Ardından bol su ile yıkayıp süzelim. Bu yapmamızdaki sebep yemeği kavurmadan hepsini çiğden koyacağımız için soğan acılığını vermesin.
  • Patates, havucu güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım halkalar halinde doğrayalım.
  • Tenceremizin içine ilk önce suyu süzülmüş soğanı üzerine kereviz sonra patates ve havuç dilimlerini koyalım.
  • Zeytinyağı ve portakal suyunuda dökelim kapağını kapatıp ocağa koyalım.
  • Ocağın altını açalım kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatalım.
  • Sonra altını kısık dereceye alıp 1, 5 saate yakın pişirelim.
  • Pişmesine yarım saat kala 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim biraz daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Yemek piştiği müddetçe hiç karıştırmayalım. Kerevizin piştiğini anlamak için çatal bastırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Sonuç mükemmel portakal suyu kerevizin keskin kokusunu ve tadını kırıyor. Afiyet olsun🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder