Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy kereviz
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1,5 su bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Soğanı küçük küçük doğrayalım biraz tuz ekleyip yoğuralım. Ardından bol su ile yıkayıp süzelim. Bu yapmamızdaki sebep yemeği kavurmadan hepsini çiğden koyacağımız için soğan acılığını vermesin.
- Patates, havucu güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım halkalar halinde doğrayalım.
- Tenceremizin içine ilk önce suyu süzülmüş soğanı üzerine kereviz sonra patates ve havuç dilimlerini koyalım.
- Zeytinyağı ve portakal suyunuda dökelim kapağını kapatıp ocağa koyalım.
- Ocağın altını açalım kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatalım.
- Sonra altını kısık dereceye alıp 1, 5 saate yakın pişirelim.
- Pişmesine yarım saat kala 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim biraz daha pişirip ocağı kapatalım.
- Yemek piştiği müddetçe hiç karıştırmayalım. Kerevizin piştiğini anlamak için çatal bastırarak kontrol edebilirsiniz.
- Sonuç mükemmel portakal suyu kerevizin keskin kokusunu ve tadını kırıyor. Afiyet olsun🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder