3 Mart 2021 Çarşamba

Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 80 gram bitter yada sütlü çikolata

Dış kaplaması için;

  • 1 poşet kakaolu krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 50 gram bitter yada sütlü çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

    Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı ve içi kuru olan kaplara alıyoruz.
  • Akına bir fiske tuz atarak yine uçları kuru olan mikserle bembeyaz köpük gibi olana dek çırpıyoruz.
  • Hemen ardından yumurta sarılarına şekeri ekleyip köpürtene kadar çırpıyoruz.
  • Nişasta, un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip bu kez kaşık yada spatula ile dıştan içe doğru yediriyoruz.
  • Yumurta beyazını iki üç seferde olacak şekilde kısım kısım yine dıştan içe doğru, çok söndürmeden karışımımıza ekliyoruz.
  • Hamuru tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz.
  • Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz ama ben yağlı kağıdı kalıbın boyunca kesip kenarına yerleştirdim.
  • Kalıbı 170 derecede ısınmış fırında 35 dakika kadar kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • Süre sonunda kürdan kontrolü yapıp gerekirse beş dakika daha pişirip fırından direkt olarak çıkartmadan fırının kapağını yarım açıp normal ısıya geldikten sonra pandispanyamızı çıkartıyoruz.
  • Bu işlem pandispanyanın piştikten sonra sönmesini engellemek için.
  • Kremamız için sütü şekeri unu nişastayı yumurta sarısını ve kakaoyu tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
  • İyice kaynayıp kıvam alınca vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Tereyağını ve çikolatayıda ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Birkaç dakika da mikserden geçiriyoruz.
  • Soğumaya bırakıp yine arada bir karıştırarak üstünün kaymak tutmasına engel oluyoruz.
  • Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra keki ikiye veya üçe bölüyoruz.
  • Ben üçe böldüm ilk katı 2-3 kaşık sütle ıslatıp kremamızdan sürüyoruz.
  • Diğer katlarada aynı işlemi yapıp en dış katın çevresinide kremayla kaplıyoruz.
  • Kremanın üstünü ve çevresini bu kez kakaolu krem şantiyle ikinci kez kaplıyoruz.
  • Krem şantiden bir miktar sıkma torbasına ayırıp kenar süslemelerinde kullanıyoruz.
  • Son olarak benmari usulü eritilmiş çikolatayı istediğimiz gibi gezdirerek süslüyoruz.
  • Bol çikolata lezzetinde yaş pastamız hazır. Yapacaklara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder