Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Bir fiske tuz
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 80 gram bitter yada sütlü çikolata
Dış kaplaması için;
- 1 poşet kakaolu krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 50 gram bitter yada sütlü çikolata
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı ve içi kuru olan kaplara alıyoruz.
- Akına bir fiske tuz atarak yine uçları kuru olan mikserle bembeyaz köpük gibi olana dek çırpıyoruz.
- Hemen ardından yumurta sarılarına şekeri ekleyip köpürtene kadar çırpıyoruz.
- Nişasta, un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip bu kez kaşık yada spatula ile dıştan içe doğru yediriyoruz.
- Yumurta beyazını iki üç seferde olacak şekilde kısım kısım yine dıştan içe doğru, çok söndürmeden karışımımıza ekliyoruz.
- Hamuru tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz.
- Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz ama ben yağlı kağıdı kalıbın boyunca kesip kenarına yerleştirdim.
- Kalıbı 170 derecede ısınmış fırında 35 dakika kadar kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
- Süre sonunda kürdan kontrolü yapıp gerekirse beş dakika daha pişirip fırından direkt olarak çıkartmadan fırının kapağını yarım açıp normal ısıya geldikten sonra pandispanyamızı çıkartıyoruz.
- Bu işlem pandispanyanın piştikten sonra sönmesini engellemek için.
- Kremamız için sütü şekeri unu nişastayı yumurta sarısını ve kakaoyu tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
- İyice kaynayıp kıvam alınca vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz.
- Tereyağını ve çikolatayıda ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Birkaç dakika da mikserden geçiriyoruz.
- Soğumaya bırakıp yine arada bir karıştırarak üstünün kaymak tutmasına engel oluyoruz.
- Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra keki ikiye veya üçe bölüyoruz.
- Ben üçe böldüm ilk katı 2-3 kaşık sütle ıslatıp kremamızdan sürüyoruz.
- Diğer katlarada aynı işlemi yapıp en dış katın çevresinide kremayla kaplıyoruz.
- Kremanın üstünü ve çevresini bu kez kakaolu krem şantiyle ikinci kez kaplıyoruz.
- Krem şantiden bir miktar sıkma torbasına ayırıp kenar süslemelerinde kullanıyoruz.
- Son olarak benmari usulü eritilmiş çikolatayı istediğimiz gibi gezdirerek süslüyoruz.
Bol çikolata lezzetinde yaş pastamız hazır. Yapacaklara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder