Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao(kakaosuz yapılırsa un miktarı 1, 5 su bardağıdır)
Kreması için:
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker(şeker oranını kendi damak tadınıza göre koyun)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
Üzeri için:
- 2 adet muz
- Keki ıslatmak için yaklaşık 1 çay bardağı süt
Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Önce yumurta ve şekeri 4-5 dakika köpürene kadar çırpılır.
- Sıvıyağ, süt, vanilya eklenip çırpılır.
- Kabartma tozu, kakao ve un eleyerek eklenir çok kısa süre çırpılır.
- Kek hamurumuzu tart kalıbımıza dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirelim.
- Üzerine dökeceğimiz krema için tenceremize süt, yumurta ,un ve vanilya koyalım ve iyice karıştıralım ve ocağımızı açalım .
- Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
- Kremamızı bir iki dakika kadar kaynatalım ve tenceremizi kenara alalım.
- Henüz krema sıcak iken 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve eriyene kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Krema soğuyunca yada ılıktan biraz soğuk olunca labne peynirini koyalım ve mikserle çırpalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (yaklaşık 5 dk sonra)süt ile ıslatalım muz dilimlerini üzerine dizelim kremamızı muzları tamamen kapatacak şekilde kekimizin üzerine dökelim.
- Üzerine kakao serperek süsleyelim.
- Ben muhallebi soğuyunca buzluk poşetini keserek üzerine şeritler yaptım ve kakao serptim
- Bir gece yada en az 7-8 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder