Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi

 

Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao(kakaosuz yapılırsa un miktarı 1, 5 su bardağıdır)

Kreması için:

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker(şeker oranını kendi damak tadınıza göre koyun)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Üzeri için:

  • 2 adet muz
  • Keki ıslatmak için yaklaşık 1 çay bardağı süt

    Kakaolu Muzlu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Önce yumurta ve şekeri 4-5 dakika köpürene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ, süt, vanilya eklenip çırpılır.
  • Kabartma tozu, kakao ve un eleyerek eklenir çok kısa süre çırpılır.
  • Kek hamurumuzu tart kalıbımıza dökelim ve 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirelim.
  • Üzerine dökeceğimiz krema için tenceremize süt, yumurta ,un ve vanilya koyalım ve iyice karıştıralım ve ocağımızı açalım .
  • Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
  • Kremamızı bir iki dakika kadar kaynatalım ve tenceremizi kenara alalım.
  • Henüz krema sıcak iken 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve eriyene kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Krema soğuyunca yada ılıktan biraz soğuk olunca labne peynirini koyalım ve mikserle çırpalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (yaklaşık 5 dk sonra)süt ile ıslatalım muz dilimlerini üzerine dizelim kremamızı muzları tamamen kapatacak şekilde kekimizin üzerine dökelim.
  • Üzerine kakao serperek süsleyelim.
  • Ben muhallebi soğuyunca buzluk poşetini keserek üzerine şeritler yaptım ve kakao serptim
  • Bir gece yada en az 7-8 saat beklettikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...