Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaşmaya
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
İç harç için
- 1 paket haşhaş
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ceviz
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Maya, süt ,su, şeker eklenir karıştırılır.
- Sonra azar azar un ve tuz eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
- 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı haşhaş ,ceviz, şeker ,yağ karıştırılır.
- Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır.
- Biraz merdane biraz elimizle açılıp haşhaşı sürüp üst üste açılarak büyütülür.
- Şerit şerit kesip bükülerek açma şekli verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişmeye bırakılır.
‼️siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
‼️malzemeleri çoğalarak daha fazla yapabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun😋😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder