3 Mart 2021 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)

İç harç için

  • 1 paket haşhaş
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ceviz

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Maya, süt ,su, şeker eklenir karıştırılır.
  • Sonra azar azar un ve tuz eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • İç harcı haşhaş ,ceviz, şeker ,yağ karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır.
  • Biraz merdane biraz elimizle açılıp haşhaşı sürüp üst üste açılarak büyütülür.
  • Şerit şerit kesip bükülerek açma şekli verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişmeye bırakılır.
  • ‼️siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.

    ‼️malzemeleri çoğalarak daha fazla yapabilirsiniz.

    Afiyet bal şeker olsun😋😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder