3 Mart 2021 Çarşamba

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

 

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

    Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini bir tencereye aktarın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
  • Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  • Tavuklar pişince tavukları kenara alın. Didikleyin.
  • Suyunu da pilavda kullanmak üzere kenarda bekletin.
  • Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Pilav tenceresinin içerisine tereyağını alın.
  • Eriyince pirinçleri ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  • Pirinçleriniz saydam bir renk almaya başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan 2 su bardağını pirinçlerinizin üzerine ilave edin.
  • Nohutları, tuz ve karabiberi ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Pirinçler suyu tamamen çekince ocaktan alın.
  • Tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde pilavınızı demlenmeye bırakın.
  • Pilav demlenince güzelce karıştırın.
  • Üzerine didiklenmiş tavuk ilave ederek dilerseniz ketçapla servis edin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder