Karamelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığınca un
Karamel için;
- 1 çay bardağı tozşeker
- Yarım paket (100gr krema)
Çikolatalı kısım için;
- 50 gram benmari usulü çikolata
Karamelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yağlarımızı ve şekerimizi karıştırma kabına alalım şekeri de ekleyip karıştıralım.
- Sirke ,un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kurabiye hamurumuzu yoğuralım.
- En son damla çikolataları ekleyip hamurumuza yedirelim.
- Kekstra kalıbımızı katı yağla yağlayıp mandalina büyüklüğündeki hamurlarımız hafif bastırarak koyalım.
- 180 ° önceden ısıtılmış alt üst ayaradaki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Onlar pişerken karamel için şekerimizi bir tavaya alalım ve orta ateşte şekerleri erimeye bırakalım hiç kaşık değdirmeden karıştırmadan.
- Şekerler eriyince kremamızı ekleyip kıvama gelene kadar karıştıralım bu esnada şeker topaklanma yapacaktır korkmayın karıştırmaya devam edin açılacaktır.
- Pişen kurabiyelerimizin çukurlarına önce karamel ardından benmari çikolatalarımızı koyalım❤ afiyet olsun. 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder