Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket instant maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İç harcı için;
- 600gr tek çekim yağlı kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pulbıber(acısız yapmak istersiniz 1 tatlı kaşığı )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un haricindeki tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya başlayalım kulak memesi kıvamında olmalı.
- Yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
- Bu sırada soğan küp küp ince ince doğranır , domatesler rendelenir.
- Tüm iç harç malzemeleri bir kapta karıştırılır.
- Hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Unlanmış tezgahta tek tek bezeleri merdane yardımıyla açın.
- Açılan hamurun üzerine iç harçtan 3 kaşık kadar ekleyip elimizle üzerine yayalım.
- 200° derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş tepsilere hazırladığımız lahmacunları teker teker sığıyorsa ikişer ikişer yerleştirip fırına verelim.
- Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Lahmacunlarınız hazır istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
🌸afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder