3 Mart 2021 Çarşamba

Lahmacun Tarifi

 

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 600gr tek çekim yağlı kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pulbıber(acısız yapmak istersiniz 1 tatlı kaşığı )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un haricindeki tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya başlayalım kulak memesi kıvamında olmalı.
  • Yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
  • Bu sırada soğan küp küp ince ince doğranır , domatesler rendelenir.
  • Tüm iç harç malzemeleri bir kapta karıştırılır.
  • Hamurları mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Unlanmış tezgahta tek tek bezeleri merdane yardımıyla açın.
  • Açılan hamurun üzerine iç harçtan 3 kaşık kadar ekleyip elimizle üzerine yayalım.
  • 200° derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş tepsilere hazırladığımız lahmacunları teker teker sığıyorsa ikişer ikişer yerleştirip fırına verelim.
  • Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Lahmacunlarınız hazır istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
  • 🌸afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder