Evde Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Pide hamuru için malzemeler:
- 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
- 1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
- 5-6 bardak un
Not : Daha az yapmak isterseniz malzemeleri yarılayabilirsiniz. Bu hamur malzemeleri ile beş adet pide çıkıyor. Ben beş defa yoğurma işlemi yaptım :)
Kıymalı pide iç harcı için malzemeler:
- 1 kilo dana kıyması (300 gr kuzu da karıştırdım ben)
- 2 adet soğan
- 3 adet kabukları soyulmuş domates
- yarım demet maydanoz
- Sivri biber ( iki adet )
- 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Not : Biz bu içle 30’a yakın yaptık. Hamurumuz çok fazla olduğu için geri kalan hamura sucuk peynir ile bitirdik.
Evde Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Önce kıymalı içimizi hazırlayalım.
- Pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli unsurlar var birincisi iç malzemelerinizi ayrı ayrı robotton geçirin, eğer robotunuz yoksa, çok ince şekilde doğramanız lazım.
- Ben önce soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim.
- Maydanozu robottan geçirmeyin çok kötü bir yeşil renk salıyor.
- Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın.
- Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz.
- Üzerini kapatın, dinlenmeye bırakın.
- Hamuru için su, maya ve şekeri karıştırın.
- İki dakika maya kabarana kadar bekleyin.
- Geri kalan bütün malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
- Açma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Biz portakal boyutunda tuttuk büyüklüklerini.
- Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya içinizi dökün.
- Tutması için bastırın.
- Eğer içiniz kuru gibi düşünüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde bastırabilirsiniz.
- Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan birleştirin.
- Yağlı kağıda dizin.
- Önceden ısıtılmış fırına 250 derece üzeri kızara kadar pişirin.
- Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün.
Afiyet olsun :)