6 Mart 2021 Cumartesi

Sebze Ve Kaşar Dolgulu Omlet Tarifi

 

Sebze Ve Kaşar Dolgulu Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 5-6 mantar
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber, pul biber, kekik

    Sebze Ve Kaşar Dolgulu Omlet Tarifi Yapılışı

  • Tavaya yağların yarısını alıp eritelim.
  • İnce doğranmış kapya biberleri soteleyelim.
  • Mantarların kabuklarını soyup ince ince dilimleyelim ve biberlere ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Az tuz ve kekik ilave edelim.
  • Sebzeler yumuşayınca bir tabağa alalım.
  • Yumurtaları tuz, karabiber ve pul biberle çatal yardımıyla çırpalım.
  • Aynı tavaya kalan yağları ilave edelim ve yumurtayı gezdirelim.
  • Biraz pişince omletin yarısına pişirdiğimiz sebzeleri koyalım ve kaşar peynirini de ilave edelim.
  • Diğer yarısını üzerine kapatalım.
  • Bir kere ters düz yapıp pişirelim.
  • Peynir eridikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
  • Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Mevsim Salatası Tarifi

 

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yaprak marul
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 adet sivribiber
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytin

    Mevsim Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tüm sebzeler suyun altında yıkandıktan sonra geniş bir kabın içerisinde sirkeli suda 5 dakika bekletilir.
  • Sebzeler suyun altından tekrar geçirilir ve suları süzdürülür.
  • Marulu uzunlamasına ikiye bölelim ve bölünen marulları birer santim genişliğinde keselim arkasından sivri biberleri, maydanozu salatalık ve domatesi ufak ufak doğrayalım.
  • Bütün hepsini salata tabağında birleştirdikten sonra üzerine limon sıkalım.
  • İki yemek kaşığı zeytin yağı ve bir yemek kaşığı nar ekşisi ilave edelim.
  • Üzerini zeytinle süsledikten sonra sofrada yeri hazır afiyet olsun. 😋.

Kabak Sinkonta Tarifi

 

Kabak Sinkonta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sakız kabak
  • 1 poşet domates (Dondurucudan)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Kıyılmış dereotu

    Kabak Sinkonta Tarifi Yapılışı

  • Kabakları temizleyin, yıkayın ve halka şeklinde veya yarım ay formunda doğrayın.
  • Tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağında bir iki dakika kadar kavurun.
  • Üzerine domatesi ilave edin ve domatesiyle birlikte beş dakika kadar daha kavurun.
  • Damak tadınıza göre pulbiber ( ben acı sevdiğimiz için acılı yaptım ) karabiber, tozbiber ve tuz ekleyin karıştırın.
  • Kabakları ekleyin bir iki tur çevirin alt üst edin.
  • İki bardak suyunu dökün ( siz kıvamına göre su ekleyebilirsiniz, ) ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • En son üzerine kıyılmış dereotu serpin. Afiyetler olsun.

Evde Kıymalı Pide Tarifi

 

Evde Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Pide hamuru için malzemeler:

  • 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
  • 1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • 5-6 bardak un

Not : Daha az yapmak isterseniz malzemeleri yarılayabilirsiniz. Bu hamur malzemeleri ile beş adet pide çıkıyor. Ben beş defa yoğurma işlemi yaptım :)

Kıymalı pide iç harcı için malzemeler:

  • 1 kilo dana kıyması (300 gr kuzu da karıştırdım ben)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet kabukları soyulmuş domates
  • yarım demet maydanoz
  • Sivri biber ( iki adet )
  • 1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Not : Biz bu içle 30’a yakın yaptık. Hamurumuz çok fazla olduğu için geri kalan hamura sucuk peynir ile bitirdik.

Evde Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Önce kıymalı içimizi hazırlayalım.
  2. Pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli unsurlar var birincisi iç malzemelerinizi ayrı ayrı robotton geçirin, eğer robotunuz yoksa, çok ince şekilde doğramanız lazım.
  3. Ben önce soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim.
  4. Maydanozu robottan geçirmeyin çok kötü bir yeşil renk salıyor.
  5. Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın.
  6. Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
  7. Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz.
  8. Üzerini kapatın, dinlenmeye bırakın.
  9. Hamuru için su, maya ve şekeri karıştırın.
  10. İki dakika maya kabarana kadar bekleyin.
  11. Geri kalan bütün malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  12. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
  13. Açma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Biz portakal boyutunda tuttuk büyüklüklerini.
  14. Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya içinizi dökün.
  15. Tutması için bastırın.
  16. Eğer içiniz kuru gibi düşünüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde bastırabilirsiniz.
  17. Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan birleştirin.
  18. Yağlı kağıda dizin.
  19. Önceden ısıtılmış fırına 250 derece üzeri kızara kadar pişirin.
  20. Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün.

Afiyet olsun :)

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi

 

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük dal brokoli
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzu eden tavuk bulyon veya tavuk suyu kullanabilir

    Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
  • Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
  • Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
  • Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
  • Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi

 

Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet günlük yufka
  • 1 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (küçük ise 2tane)

İçi için;

  • 1 çorba kasesi kadar peynir (ben salamura kullandım, siz dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • Bir tutam maydanoz

    Sadece 2 Yufka İle Kendisi Kolay Lezzeti Olay Tavada Dolamalı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce tavamıza margarin veya tereyağını alıp kısık ateşte eritiyoruz.
  • Sıvı yağı ekleyip yumurtasını kırıp çırpıyoruz.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgaha seriyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Hazırladığımız yağlı yumurta karışımının yarısını bu serdiğimiz yufkamızın üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş peynir ve doğranmış maydanoz karışımının yarısınıda bu yufkamızın her tarafına serpiyoruz.
  • Sadece kenar kısımlarına çok yaklaştırmıyoruz ki pişerken sorun olmasın. Zaten görselde göstermeye çalışacağım.
  • Daha sonra yufkamızı dış kısımından kestiğimiz yere doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Servis tabağı büyüklüğünde küçük bir tepsiye ortadan başlayıp dolayarak yerleştiriyoruz.
  • Diğer yufkamızada aynı işlemi yapıyoruz. Ve önceki yufkaların etrafına dolayarak yerleştiriyoruz.
  • Yufkalarımızın üzerini geçecek kadar soğuk su döküyoruz ve 3-5 dakika bu şekilde bekletip suyunu süzüyoruz.
  • Bir iki kaşık sıvı yağla yağlanmış tavaya ters çevirip alarak ocakta kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Alt tarafı kızarınca böreği çevirip yine kenarlarından azıcık sıvı yağ gezdirip pişiriyoruz.
  • Daha sonra tavadan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz.
  • Enfesss lezzetli dolamalı tavada su böreğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

    Not: buzluğa atmak isterseniz hazırlayıp soğuk suyla ıslatmadan önce atıp pişireceğiniz zaman çıkartıp çözülmesini beklemeden direkt ıslatıp aynı tarifte anlattığım gibi pişirebilirsiniz.

Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)

Arası için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu veya haşhaş

    Yumuşacık Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
  • Ardından unu azar azar ilave edin. (hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. ).
  • Hamurun üzerini streç filmle kaplayıp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan bezeler koparıp avucunuzda yuvarlayın.
  • Her bir bezeyi tezgahta merdane yardımıyla çok büyük olmayacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ sürün. Ardından ikiye katlayın. Tekrar üzerine sıvı yağ sürüp katlayın.
  • Tüm bezeleri tamamladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarisi ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kIzarana kadar pişirin.
  • Poğaçalar soğuduktan sonra kat aralarına kaşar peyniri, domates, salam, kıvırcık koyup servis edebilirsiniz.

Çilekli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket 200 ml sıvı krema (marka farketmez)
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Çilek

    Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Orta boy bir tencerenin içerisine kuru malzemeleri alalım.
  • Un, nişasta, şeker ardından yumurta sarısınıda ilave edip, sütünü azar azar dökerek karıştıralım bu şekilde yaparsak topaklanma asla olmaz!
  • Kaynama noktasına gelene kadar muhallebimizi karıştırmaya devam edelim.
  • Göz göz olunca, vanilyasını ve tereyağını da ilave edip, 5 dk kadar orta ateşte karıştıralım.
  • Ardından soğumaya bırakalım, bu aşamada muhallebimizi sık sık karıştıralım ki üzeri kaysak bağlamasın.
  • Soğuduktan sonra 1 paket sıvı kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpalım ben daha pürüzsüz olsun diye mikserle çırptıktan sonra süzgeç ile süzdüm arkadaşlar siz isterseniz bu şekilde yapmayabilirsiniz şart değil!
  • Rondodan bisküvilerimizi un haline getirmek için çekelim ayrı tabağa koyalım.
  • Sunum bardaklarımızın en altına bisküvilerden 1 tatlı kaşığı kadar koyalım.
  • Önceden kestiğimiz çileklerimizi de bardakların içinden kenarlarına yerleştirelim ve bardağın yarısına kadar muhallebiden koyalım .
  • Sonra üzerine tekrar bisküvi koyup kaşıkla düzleyelim .
  • Tekrardan az bişey muhallebi koyup en üstüne bisküvi ilave edip fındık ile süsleyip çilekle sunumu tamamlayalım.
  • Siz dilerseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Kolay gelsin. Sevgiler 😘🙋🏻‍.

Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın mısır unu (açmak ve tepsi için)

İç malzemesi;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet irice kuru soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet kadar maydanoz

Üstü için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Peynir dilimleri (kaşar)

    Yumuşacık Kolay Borcamda Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına maya hariç tüm kuru malzemeleri alalım .
  • Sıvı malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp on dakika kadar bekletiyoruz.
  • Hamurumuzu onbeş dakika kadar iyice yoğuralım.
  • Daha sonra kabarması için üstünü örtüp ılık bir yere alalım hamurun iyice kabarması gerek.
  • Bu arada iç malzemesi için yağı tavaya alalım iyice ısındıktan sonra kıymayıda alıp hafifçe kavurduktan sonra yemeklik doğramış olduğumuz soğanı ilave edelim.
  • Dört beş dakika kadar kavurup ocaktan alalım baharat ve yıkayıp doğramış olduğumuz maydanozuda ekleyip karıştırın.
  • Kabarmış olan hamuru mısır unu serpmiş olduğumuz tezgaha alıyoruz hamuru ikiye kesip tepsi büyüklüğünde açıyoruz .
  • Tepsiyi yağlamayın, mısır unu serpiştirin.
  • Açtığımız hamuru tepsiye alıp üstüne iç malzemesini iyice yaydırın .
  • İkinci bezeyi de açıp kapatım kenarlarındam bastırarak bıçak yardımıyla hamurumuzu dilim şeklinde kesip tepsi mayası için bezle örtüp kırkbeş dakika kadar bekletin .
  • Yumurtayla sütü karıştırıp her yerine iyice sürelim .
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olucak iç malzemesini dilediğiniz herhangi başka bir malzemeyle yapabilirsiniz.

Pastane Tadında Şekerpare Tarifi (Tam Ölçülü)

 

Pastane Tadında Şekerpare Tarifi (Tam Ölçülü) İçin Malzemeler

  • 2 yumurta(1 sarı ayırılacak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi(toz)
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Limon suyu(2-3 damla)

Üzeri için;

  • Fıstık tozu

    Pastane Tadında Şekerpare Tarifi (Tam Ölçülü) Yapılışı

  • Şerbetini hazırlayalım, dinlenmeye bırakalım.
  • Malzemeleri sırasıyla geniş bir kabımızda yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz parçası kadar koparalım ve oval bir şekil verelim elimizde(görsele bkz. ).
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim, çatalla çizik atalım.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımıza 5-10 dakika sonra şerbeti soğuk şekilde dökelim.
  • Bu malzemelerden 13 adet çıktı, malzeme miktarını çoğaltabilirsiniz.

    Pastaneye gitmenize gerek kalmayacak iddia ediyorum, yapın yiyin:)kolay gelsin.