Üzeri Kavrulmuş Cevizli Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı normal yoğurt
- 5 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ufalanmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Üzeri Kavrulmuş Cevizli Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağı alıp arpa şehriyeleri kavuruyoruz.
- Şehriyeler kararmadan üzerine 2. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuzu ilave edip kısık ateşte kapak kapalı pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerindeki sos için yağı tavaya alıyoruz cevizleri ekleyip birkaç dk kavuruyoruz.
- Toz biberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Yoğurda sarımsakları rendeliyoruz.
- Tuzu ve mayonezi ekleyip karıştırıyoruz .
- Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeyi karıştırıp üzerine cevizli sosu ilave ediyoruz.
Herkese şimdiden afiyet olsun.