7 Mart 2021 Pazar

Üzeri Kavrulmuş Cevizli Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Üzeri Kavrulmuş Cevizli Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı normal yoğurt
  • 5 adet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Üzeri Kavrulmuş Cevizli Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye yağı alıp arpa şehriyeleri kavuruyoruz.
  • Şehriyeler kararmadan üzerine 2. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuzu ilave edip kısık ateşte kapak kapalı pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzerindeki sos için yağı tavaya alıyoruz cevizleri ekleyip birkaç dk kavuruyoruz.
  • Toz biberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Yoğurda sarımsakları rendeliyoruz.
  • Tuzu ve mayonezi ekleyip karıştırıyoruz .
  • Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeyi karıştırıp üzerine cevizli sosu ilave ediyoruz.
  • Herkese şimdiden afiyet olsun.

Tarif Sorduran Pratik Ve Lezzetli Kısır Tarifim (Birde Böyle Deneyin)

 

Tarif Sorduran Pratik Ve Lezzetli Kısır Tarifim (Birde Böyle Deneyin) İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı dolusu kısırlık yada köftelik bulgur
  • 2 su bardağı kaynar sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz(salçadaki tuz oranını düşünerek ekleyin)
  • 1,5 yemek kaşığı organik domates salçası
  • 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 su bardağı zeytin yağı sıvı yağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet kuru soğan yada birkaç dal taze yeşil soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet salatalık( yoksa şart değil koymayabilirsiniz)
  • 1 adet büyük doğranmış domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 dal dere otu
  • 1-2 yaprak mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı yada yeditürlü
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Marul ( ister içine doğrayın ister yanında servis edin)
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi yada sumak ekşisi

    Tarif Sorduran Pratik Ve Lezzetli Kısır Tarifim (Birde Böyle Deneyin) Yapılışı

  • Öncelikle bulgurun üzerine sıcak suyu döküp havalı serin ortamda kaşıkla bi güzel karıştıralım .
  • Sonra bulguru bekletmeden hemen yoğurmaya başlayalım .
  • Baharatları ekleyip yoğurarak bulgura yedirelim ki baharatların tadı ve aroması bulgura geçsin.
  • Sonra salçaları ekleyerek 15 dakika yoğurup sonra zeytinyağı ve limon suyunu koyup bi beş dakika daha yoğuralım.
  • Toplam 20 dakika sürüyor yoğurması burda amaç iyi yoğurulmasının sebebi bulgur diri kalmamasıdır.
  • Sonra soğanı ve yeşillikleri ilave edip nar ekşisini ister yeşillik koymadan ister yeşilliklerle beraber ekleyin son bi kez bulgurla harmanlayın.
  • Yanında istediğiniz yeşilliklerle ve ayranla Afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun😋😋.

Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi

 

Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç malzemesi için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Küçük bir kase lor peyniri(isteğe bağlı)

Böreğin sosu için;

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

    Unlu Çıtır Börek (El Açması Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
  • Bir tavaya yemeklik doğranmış soğan ile çok az yağ alarak soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  • Kavrulan soğanlara yıkayıp doğradığımız ıspanakları alıp çok öldürmeden soteliyoruz.
  • En son baharatları da atıp altını kapatıyoruz. (harç soğuduğunda isteğe bağlı lor peyniri ya da arzuya göre başka bir peynirde ekleyebilirsiniz. )
  • Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Yufkayı serip her yerine gelecek şekilde sostan sürüyoruz.
  • Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye kesip üst üste gelecek şekilde koyuyoruz.
  • Bir miktar daha sostan sürüp yufkanın iki kenarını hafif içe doğru katlıyoruz.
  • Bir kenarına ıspanaklı iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • İstenilen büyüklükte parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • En son kalan sosu da böreklerin üzerine sürüp isteğe bağlı susam ya da çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi

 

Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 9 kaşık pudra şekeri
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 8 su bardağı un kontrollü dökün
  • (yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı)
  • Gıda boyası (çay kaşığının ucuyla sıvı olanlardan kullandım)
  • 1 çorba kaşığı kakao

    Renkli Tırtıl Kurabiye (Haftalarca Bayatlamıyor) Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri un hariç sırasıyla kabınıza boşaltıp karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıp yoğurun .
  • Unu birden boşaltmayın yavaş yavaş dokun.
  • Hamur yumuşak kıvamlı olmalı kıvamına dikkat edelim.
  • Hamuru üçe bölelim birinci hamur sade, ikinci hamur kaşık üçü ile gıda boyası ekleyip yoğurup gıda boyasının karışmasını sağlayalım.
  • Diğer üçüncü hamura ise 1 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip yoğurup karışmasını sağlayalım.
  • Karışımı elinizle olup olmadığını kontrol edin.
  • Tırtıl kurabiye yapacaksanız sıkma torbasına veya kullanacağınız aletin içine koyup tepsiye sıkın yada yuvarlayarak da pişirebilirsiniz.
  • 180 derece de üzeri kızarmadan fırından alın .
  • Kurabiyeniz fırın dan ilk çıktığın da her zaman yumuşak olur ama sonra kıyır kıyır olur bu sebebten fırında çok bekletip üzeri pembeleşmesin.
  • 200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine çok katı olmaması için bir çay kaşığı daha hindistan cevizi yağı katıyorum akışkan oluyor. Kurabiyeleri çikolatalarken daha rahat oluyor.
  • Önce çikolataya batırıp sonra fıstığa batırdım. Siz dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi olur, fındık olur ,şekerleme vs sizin zevkinize kalmış🌹🌹.

Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle)

 

Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle) İçin Malzemeler

Karameli için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2,3 damla limon suyu

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 400 gram süt reçeli(1 kutu)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Süt reçeli tarifi;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

    Flan Coco Tatlısı (Süt Reçeli Tarifi İle) Yapılışı

  • Süt reçelini kendiniz yapmak isterseniz eğer derin bir tencereye bir litre sütü ve şekeri alıp, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında karbonatı da ekleyip hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Bu aşamada süt oldukça kabaracaktır.
  • Kabarma durunca ocağı orta ateşe alıp ara ara karıştırarak yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  • Süt kıvam alıp rengi değişince süt reçelimiz hazırdır.
  • Flan coco tatlısını yapmak için öncelikle karameli hazırlıyoruz.
  • Bir tencereye şekeri koyup üzerine limon suyunu damlatıyoruz.
  • Tencereyi hiç karıştırmadan ocağı en kısığa getirip ara ara sallayarak karamelize ediyoruz.
  • Tatlıyı yapacağımız kalıbı ıslatıp hazır olan karameli tabanına döküyoruz.
  • Sosu için bir kaba yumurtayı alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız süt reçelini, sütü ve hindistan cevizini de ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  • Hazır olan sosu da donan karamelin üzerine döküp fırın tepsisine kalıbımızı koyuyoruz.
  • Tepsiye biraz su koyup önceden ısıttığımız 170 derece de yaklaşık 40 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tatlıyı iyice soğuduktan sonra kenar kısımlarından keserek servis tabağına ters çeviriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi

 

Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı  çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • Susam

    Fındık Kurabiyeler (Tek Lokmalık) Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • En son unu, kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
  • Fındık büyüklüğünde veya bir tık daha büyük toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar 10 dakika pişiriyoruz♨️.
  • Fırın ayarları farklı olduğu için kontrollü pişirelim!!!.

    Afiyetler olsun👩🏻‍🍳.

Borcamda Malaga Pasta Tarifi

 

Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • En son (keki ıslatmak için bir çay bardağı süt)

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çikolata ganajı için ;

  • 200 ml sıvı krema
  • 150 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 6 büyük boy muz
  • Fındık
  • Antep fıstığı

    Borcamda Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak keki için bir çırpma kabın içerisinde 4 yumurta ila şekeri yaklaşık 3-5 dakika arası mikser ile çırpıyoruz köpük köpük olana kadar.
  • Ardından bütün malzemeleri ekleyip düşük devirde iyice çırpıyoruz.
  • Dikdörtgen borcamın alt kısımını yağlayıp kekimizi borcamımıza döküyoruz ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20-25 dakika arası pişirmeye bırakıyoruz.
  • Kekimiz pişerken o sırada çikolata ganajını yapmaya başlıyoruz sos tavasının içerisine kremayı katıp ocağa alıyoruz kısık ateşte kremanın sıcaklaşmasını bekliyoruz (kaynatmıyoruz kremayı ) ısınan kremanın içerisine çikolataları ve tereyağını katıp ocaktan alıyoruz çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırıyoruz ve dolaba soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizi piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz o sırada pastacı kremasını yapıyoruz.
  • Bir tencerenin içerisine sütü ,unu ,şekeri ve yumurtayı katıp karıştırıp ocağa alıyoruz pişirmeye başlıyoruz.
  • Kıvam alan pastacı kremamıza tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekimize kürdan ila batırıyoruz ve üzerine bir çay bardağı sütü her yerine gelecek şekilde kaşık ile döküyoruz.
  • Soğuyan kremamızı soğuyan kekimizin üzerine spotula yardımı ile güzelce ekleyip üzerini eşit yapıyoruz.
  • 7 adet muzu ikiden ortaya kesip pastamıza sıra sıra katıyoruz (pastanın üzerine katarken muzları hafiften bastırıyoruzki çok yukarıda kalmasın).
  • Muzları kattıktan sonra soğumuş olan ganajı yemek kaşığı yardımı ile ilk olarak muzların üzerine (muzlar kapanacak şekilde) döküyoruz.
  • Son olarakta dilediğimiz gibi süslüyoruz pastamızı en az 2 saat buz dolabında beklettikten sonra yemeğe hazır.
  • Herkese afiyet şeker olsun 🍭 🍫.

Bol Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Bol Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 3 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Ganaji için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 100 gram bitter çikolata

    Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Keki için yumurta ve toz şeker çırpılır.
  • Ardından süt ve sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  • Un ve kakao elenerek ilave edilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya da eklenir, çırpılır.
  • Büyük kare borcama ya da benim gibi 28×23 cm ölçüsünde kalıbın altına yağlı kağıt.
  • Sererek kek harcı eklenir.
  • İki kez tezgaha vurulur ki kalıba eşit yayılsın ve içindeki hava kabarcığı çıksın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
  • Fırından fırına farkedeceği için kabardıktan sonra kürdanla kontrol edin.
  • Kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
  • Kek ılıyınca kürdanla delikler açılır ve üzerine soğuk süt gezdirilir.
  • Krem şanti soğuk süt ile en az 5 dakika çırpılır.
  • Kıvam alınca içine sürülebilir çikolata ilave edilir ve 2 dakika daha çırpılır.
  • Kek sütü tamamen çekince yarım saat kadar bekletilir.
  • Hazırlanan çikolatalı krem şanti kekin üzerine eşit bir şekilde eklenir.
  • Ganaji için krema sos tavasına alınır. En küçük göz ocakta ısıtılır.
  • Kaynama noktasına gelmeden ocak kapatılır ve içine çikolata eklenir, karıştırılır.
  • Tamamen soğuyunca kıvamı henüz akışkan iken pastanın üzerine gezdirilir.
  • En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Size tavsiyem bir gece önceden yapmanız👌.
  • Bu tür pastaları rahatlıkla dilimlemek için bir puf noktası da bıçağı ocakta ısıtın. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Kadınbudu Köfte (Fırında) Tarifi

 

Kadınbudu Köfte (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 2 su bardağı pişmiş pirinç pilavı
  • 2 yumurta
  • 1 küp doğranmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber vs…
  • Yarım demet maydanoz (tercih)

Pilav için:

  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kadınbudu Köfte (Fırında) Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri cam kaseye alın ve iyice yoğurun.
  • 10 dakika dinlendirin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye köfteleri dizin.
  • 180-190 derecelik fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Yanında güzel bir mevsim salata ile sıcak servis edin.
  • İşte bu kadar basit. İçi yumuşacık dışı çıtır köfteler hazır.

    Afiyet olsun ❤️❤️❤️❤️❤️❤️.