10 Mart 2021 Çarşamba

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta(sarısı içine akı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Kavrulmuş susam

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki tereyağ ile tüm malzemeler yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (unu kontrollü ekleyelim).
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp simit şekli verilir.
  • Önce yumurta akı+su+pekmez karışımına sonra susama bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Kupta Tiramisu Tarifi

 

Kupta Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 18 adet kedidili bisküvi

Kreması için;

  • 2, 5 su bardağı süt(500 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti
  • 200 gram labne peyniri

Kahve sos için;

  • 2 su bardağı su veya süt de olabilir
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Üstüne;

  • Kakao

    Kupta Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü ocağa alıp ılınmaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz.
  • Unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  • Ilınan sütten 1 -2 kepçe kadar ekleyerek bu karışımı çırparak kıvamını açıyoruz.
  • Süzgeç ile süzerek tenceredeki sütün üzerine ekliyoruz.
  • Sürekli çırparak kıvam almasını sağlıyoruz.
  • Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ekleyip çırpıyoruz.
  • Soğuyana kadar mikser ile ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelliyoruz.
  • Soğuyunca 1 poşet toz kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Çok güzel kıvamlı bir krema elde etmiş olduk.
  • En son labne peynirini (suyu varsa süzdürerek) ilave ediyoruz ve son kez çırpıyoruz. Kremamız hazır.
  • Bir kapta su kahve ve şekeri karıştırıp çözündürüyoruz.
  • Kedidili bisküvileri ikiye kesiyoruz.
  • 3 sn kadar kahveli karışıma batırıp herbir kupun dibine 2 parça bisküvi gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
  • Üzerlerine birer kepçe dolusu krema koyuyoruz.
  • Üstüne bir sıra daha bisküvi sıralıyoruz. Benim kuplarım üst sıraya 4 parça bisküvi aldı.
  • En üstü yeniden krema ile kapatıyoruz. Krema torbası ile şekilli de sıkabiliriz ya da kaşık ile düzgün bir şekilde yayabiliriz.
  • Buzdolabında soğutup üstüne süzgeç ile kakao serperek servis ediyoruz.

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

 

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ve 4e bölünmüş bal kabağı
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Tahin ve ceviz

    Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Dilimlenmiş ve doğranmış bal kabağını tenceremizin dibine dizdikten sonra üzerine şekerimizi ekliyoruz .
  • Yarım su bardağı su ekleyip ocağımızın en kısık yerinde 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra tahin ve ceviz ile veya boş şekilde afiyetle tüketiyoruz.

Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatı kaşığı pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı tam buğday unu

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

    Tam Buğday Unlu Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Üzeri için kullanacaklarımız hariç tüm malzemeleri kaba ekleyip yoğuruyoruz.
  • Tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
  • Hamurun toparlanması için gerekirse yavaşça ekstra un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Tezgah üzerinde iki elinizde yuvarlayarak uzatıyoruz ve uçları birleştirip halka şekli veriyoruz.
  • Halkaları önce su ve pekmez karışımına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Dilerseniz kavrulmuş susam da kullanabilirsiniz.
  • Bu ölçüden bende 10 adet simit çıktı. İsterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 12dakika alt üst fanlı pişiriyoruz.
  • Fırınlar farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var.

    Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık, hayırlı kandiller.

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 4 buçuk su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaymak( isteğe bağlı )

    Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt ve şekeri bir tencere alalım ve bir taşım kaynatalım .Şekerler iyice erisin .
  • Şerbetimiz hazır olunca kenara alalım unu kavurmaya geçelim.
  • Yağlarımıza tencere alıyoruz, eridikten sonra unumuzu koyuyoruz ve güzelce kavurmaya başlıyoruz .
  • Tam 30 dakika karıştırarak unu kavuruyoruz ve sıvı bir hale gelene kadar kavurmaya devam ediyoruz .Bu bir püf nokta topaklanmaması için un güzel kavrulmuş olması gerekiyor.
  • Rengini çok karartmadan şerbetini yavaş yavaş dökmeye başlıyoruz .
  • Önce bir kepçe döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Güzelce şerbetini yedirdikten sonra un helvamız artık servise hazır 😋😍
  • Son olarak sıcakken varsa 1 yemek kaşığı kaymakta ilave ederseniz harika olur yoksa koymanıza gerek yok tamamen isteğe bağlı 😍.

Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi

 

Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su

    Mısır Ekmeği (Borcamda) Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemelerimizi derin bir kaba alıyoruz .
  • Mısır unu, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, ve un hepsini karıştırıyoruz.
  • Suyumuzu ekliyoruz yavaş yavaş yumuşak bir hamur olacak.
  • Yağlanmış borcamımıza döküp bıçak yardımı ile pişmeden önce kesiyoruz ve üzerini strec ile kapatıp bi 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Beklettikten sonra her tarafına gelecek şekilde un serpiyoruz.
  • 190 derecede 20 dakika pişiriyoruz .
  • Piştikten sonra fırını kapatıp  bi 5 dakika içinde bekletiyoruz.
  • Sonrasında ister sıcak ister soğuk afiyetle tüketiyoruz 🤎.

Portakallı Browni Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker (Ben 2 parmak eksik ekliyorum hep damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Hamuru için

  • 125 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal rendesi

    Portakallı Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Önce kurabiyenin şerbeti için. 1 su bardağı portakal suyu sıkalım.
  • 5 adet portakal kullandım ben, tencereye alıp şekeri de ekleyip karıştırıp kaynamaya bırakalım, kaynayan şerbeti soğutmaya bırakalım.
  • Sonra hamuru için bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım unu yavaş yavaş ilave edelim.
  • Sonra hazırladığımız hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 10-20 dk pişirelim.
  • Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca hazırladığım şerbete batıralım. Sonra istediğiniz şekilde süsleyip servise hazır.

Çaylı Kurabiye (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Çaylı Kurabiye (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kuru çay
  • 2 yemek kaşığı sade nescafe
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta sarısı (beyazı üzeri için ayrılacak)
  • aldığı kadar un

Üzeri için ;

  • Dövülmüş ceviz

    Çaylı Kurabiye (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Daha önce ayırdığımız yumurtanın beyazına ardından ceviz parçalarına batırıp tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  • Nefis bir kurabiye mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 250-300 gram dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tenceremizi ocağa alalım yağlarımızı koyalım, irmiğimizi ekleyerek rengi değişip kokusu çıkana kadar devamlı karıştırarak kavuralım.
  • İrmik istediğimiz rengi aldığında, su ve toz şeker karışımını soğuk olarak irmiğimizin üzerine dökelim.
  • Devamlı karıştırarak göz göz olunca ocağımızı kapatalım.
  • Suyunu çekip ilk sıcağı geçene kadar (en az 15-20 dakika) dinlendirelim.
  • Dinlenip demlenen helvamızı bir kasenin içine koyalım, ortasını oyup dondurma koyalım kapatalım.
  • Bir servis tabağına ters çevirelim, isteğe bağlı süsleyip servis yapalım.
  • Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋 sevgiler 💕.

Şekersiz, Unsuz Sağlıklı Brownie Tarifi

 

Şekersiz, Unsuz Sağlıklı Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı dut şekeri (dut kurusunu rondodan geçirdim)
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (tereyağı da olur)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ufalanmış fındık

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı portakal küpleri veya portakal kabuğu

    Şekersiz, Unsuz Sağlıklı Brownie Tarifi Yapılışı

  • Önce 1, 5 su bardağı dut kurularını rondodan geçiriyoruz.
  • Un haline gelen dut kurularının içerisine diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz küçük bir fırın kabına yayın.
  • Üzerine ben portakal küpleri kullandım ama siz portakal kabuğu da kullanabilirsiniz.
  • Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Benim fırınım eski tip en yüksek derecede 10 dk pişti.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 bardağına yakın un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet muz

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (krema soğuduktan sonra eklenecek)

    Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pandispanya için, yumurtayı ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim.
  • 180 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  • O arada kremamızı hazırlayalım.
  • Krema malzemelerini tencereye alalım ve kaynatalım.
  • Kremanın altını kapattıktan sonra krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
  • Soğuyan pandispanyanın üzerine kremamızı sürelim ve 3 adet muz koyup rulo şeklinde saralım.
  • Yaklaşık 2-3 saat dinlenmesi için buzdolabında bekletelim, dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun :).

Pastane Usulü Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Meşhur Şeker Pare Tatlısı Tarifi

 

Pastane Usulü Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Meşhur Şeker Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 yumurta biri üzerine
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

    Pastane Usulü Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Meşhur Şeker Pare Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tencereye şeker ve suyu katıp kaynatalım .
  • Kaynadıktan on dk sonra kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Yumurta, şekeri ve tereyağını bir kaba alalım. ( ben tatlılarım da yada kurabiyelerimde muhakkak tereyağı kullanırım çünkü margarinin sağlığa ne kadar zararlı olduğunu biliyorum ve evime asla margarin koymam. İlla margarinle yapmak istiyorum diyen olursa da bu tarif margarin ile de yapılabilir. Ama yapmadan önce margarinin zararlarını araştırın derim. )
  • Bu arada iki yumurtanın bir tanesini sarısını üzerine sürmek için saklayalım.
  • Kaba aldığımız malzemeleri iyice yoğurup şekerin tereyağı ile özdeşmesini sağlıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağı ekleyip tekrar biraz karıştırıp sirke, irmiği ve kabartma tozu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Unu ben göz kararı koydum ölçmedim ama çok sert bir hamurda değil çok yumuşak bir hamurda değil orta kıvama gelecek şekilde unu azar azar koyup yoğuralım.
  • Bu işlemler bittikten sonra şekil vermeye başlayalım.
  • Şekil verme işlemi bittikten sonra sakladığımız bir yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derecede işittiğimiz fırında verelim.
  • Üzeri kızaran şeker parelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbet ile buluşturalım.
  • Ben en az iki saat dinlendirdim tatlı mı ve sonuç harika oldu. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun .

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 1 çay bardağı tarhana
  • Tuz

    Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağ alalım içine ezdiğimiz sarımsakları ilave edelim ve kavuralım salçayı koyalım.
  • Salçanın üzerine yavaş yavaş suyu ilave ederek salçayı inceltelim.
  • Salça iyicene pürüzsüz hale geldikten sonra suyun hepsini boşaltalım.
  • Ardından tarhanayı ilave edelim ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra karıştırmayı bırakalım.
  • 5 dakikada kısık ateşte pişirdikten sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun 😋.