Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta(sarısı içine akı üstüne)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4, 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ile tüm malzemeler yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (unu kontrollü ekleyelim).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp simit şekli verilir.
- Önce yumurta akı+su+pekmez karışımına sonra susama bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.