11 Mart 2021 Perşembe

Popcake Tarifi

 

Popcake Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu kek için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 şişe sade soda
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Diğer malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı renkli pasta süsü
  • Hindistan cevizi (isteğe göre)
  • 1 paket kürdan veya çöp şiş

Popcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine süt, soda ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alarak ufalayın.
  • Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema ekleyerek hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak çöp şişlere takın.
  • Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Çöp şişe takılı hamurları önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırarak yağlı kağıt serini fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Popcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce yaptığınız ve bayatlamamış kek varsa, mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz
  • Keki pişirirken kürdan yardımıyla kontrol edin.
  • Hazırladığınız popcakeleri pasta süsü yerine ufalanmış ceviz, fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.
  • Kekin dışını bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolataya batırabilirsiniz.
  • Kremayı bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş ilave edin. Böylece hamur daha iyi kıvam alacaktır.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz 

Patates püresi için:

  • 1 kg patates
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Sumaklı soğan için:

  • 2 kırmızı soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
  • Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşar peyniri ekleyip püre halinde ezin. 
  • Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
  • Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızı biber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  • Arnavut ciğeri için; Ciğerin üzerinde bulunan zarı ayıklayın ve ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Ciğerin kanının süzülmesi için, derin bir süzgece alın ve 15 dakika bekletin.
  • Unun içerisine tuz ve karbonat ekleyin. Ciğerleri una bulayın ve tekrar süzgece alın.
  • Bu sayede fazla ununu daha kolay bir şekilde atabilirsiniz.
  • Ciğerleri ısıttığınız yağ içinde kızartın. Kızarmaya başladıklarında üzerine toz kişniş ve toz biber ilave edin.
  • Pişen ciğerlerin yağını süzdükten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız sumaklı soğanı ve patatesleri yanına ekleyin. Afiyet olsun.
  • Arnavut ciğerini, sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Arnavut ciğerinin en önemli püf noktası, ciğeri yıkamamaktır. Bunun yerine süzgeçte kanının süzülmesi sağlanır.
  • Ciğeri kızartmadan önce mutlaka unlamak gerekir. Fakat un da çok fazla bekletmek yerine bulama işlemi yapılmalıdır.
  • Una bulanan ciğerler tekrar süzgece alınarak fazla unun akması sağlanır.
  • Ciğeri pişirdikten sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesi sağlanmalıdır.

1 Porsiyon Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

  • Arnavut ciğerinin 100 gramı, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon Arnavut ciğeri, ortalama 375 kalori değerindedir.

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.
  • Şekerler eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın. Şekerler eridiğinde kaynamadan hemen önce ocağın altını kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Hamur ele yapışacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Geniş bir kaseye yarım bardak irmik koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları kopartın ve elinizde yuvarlayın.
  • Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamurları ortalama 25 dakika pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz, soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için kenarda bekletin.
  • Tatlı tamamen şerbeti çektiğinde üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hira Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce dediğimiz gibi şerbet, şeker eriyene kadar pişirilmeli ve kesinlikle kaynatılmamalıdır.
  • Hamura şekil vermekte zorlanıyorsanız, avuç içinizi hafifçe ıslatın.
  • Hamur parçalarını fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Birçok şerbetli tatlıda olduğu gibi, şerbeti dökerken tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

KEREVİZ SAPI SUYU NASIL HAZIRLANIR, FAYDALARI NELERDİR?

 

KEREVİZ SAPI SUYU NASIL HAZIRLANIR, FAYDALARI NELERDİR?

Kereviz sapı suyu nasıl hazırlanır? Kereviz sapı suyunun faydaları nelerdir? Kereviz sapı suyu detoksu 7 gün içilirse vücutta neler olur? İşte, kereviz sapı suyu faydaları ve hazırlanışı:
Kereviz Sapı Suyu Nasıl Hazırlanır, Faydaları Nelerdir?

Meyve ve sebzeleri zamanında tüketmek herkes için oldukça önemli. Sebzeleri doğru zamanda tükettiğimizde hem besleyici değerlerinden, hem de lezzetlerinden daha fazla yararlanabiliyoruz. Ancak bazı sebzelerin adını duyduğumuzda bile burun kıvıranlarımız oluyor. Kereviz de tam olarak böyle bir sebze. Faydaları saymakla bitmeyen bu sebze, vücut için gerekli olan vitamin ve mineralleri içerisinde barındırıyor. Eğer şimdiye kadar kereviz sapı tüketmediyseniz veya bu sapları nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız, yazımızı okumaya devam edin. Genellikle sapsız bir şekilde satılan kerevizi, yemeklerde kullanabilirsiniz. Büyük marketlerde, manavlarda ve pazarlarda kereviz sapı satan yerlere ulaşabilirsiniz. Peki, kereviz sapı suyu nedir, nasıl hazırlanır, faydaları nelerdir? İşte, şifa deposu olarak bilinen kereviz sapı suyu detoksu:


Kereviz Sapı Suyu Nasıl Hazırlanır?

Kereviz sapı suyu hazırlamanın farklı yöntemleri vardır. İlk yöntem, yalnızca kereviz saplarını katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu taze taze sıkmaktır. Hiçbir şey eklemeden kereviz sapı suyunu içebilirsiniz. Ancak, tadını beğenmezseniz veya kereviz sapınız çok fazla değilse, farklı malzemelerle bir araya getirebilirsiniz. En çok uygulanan kereviz sapı suyu detoksu;


  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 adet kereviz sapı
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 su bardağı içme suyu


Tüm malzemeleri blendera ekleyin ve çekin. Elde ettiğiniz karışımı, temiz bir tülbent yardımıyla süzün. Süzdüğünüz kereviz sapı suyunu afiyetle içebilirsiniz.


Kereviz Sapı Suyu Detoksu Nasıl Uygulanır?

Kereviz sapı suyunu her sabah aç karna bir bardak içmeniz öneriliyor. Ancak etkilerinden faydalanabilmek için, kereviz sapının taze taze sıkılması oldukça önemli. Bu kürü 7 gün veya 21 gün uygulayabilirsiniz. 21 günden sonra mutlaka ara vermeniz gerekiyor.


Kereviz Sapı Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin anahtarı olduğu söyleniyor. Zayıflamaya yardımcı oluyor.
  • Karaciğeri temizlemesiyle biliniyor.
  • Tatlı yeme isteğini azaltıyor.
  • Ödem attırıcı etkisiyle vücuttaki şişkinliklerden kurtulmaya yardımcı oluyor.
  • Kan dolaşımını ve damarları rahatlatarak kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor.
  • Antioksidan etkisiyle vücuttaki yabancı maddeleri arındırıyor.
  • Uykusuzluğa iyi geliyor, daha kaliteli bir uyku düzeni sunuyor.
  • Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önlüyor.
  • Vücuttaki yara ve lekelerin daha hızlı iyileşmesini sağlıyor.
  • Bağırsakların sağlıklı çalışmasına destek oluyor, kabızlık problemini gideriyor.
  • Vücuda enerji vererek daha zinde hissetmenizi sağlıyor.


Önemli Not: Kereviz sapı suyunun faydalarından yararlanmak için günde 1 bardak içmeniz yeterlidir. Aşırı tüketilmesi halinde yararlarından çok vücut için zararlı bir hale gelebilir. Ayrıca ciddi bir kronik rahatsızlığı olanlar, alerjin bünyeye sahip olan kişiler, hamileler, emziren anneler, sürekli ilaç kullananlar ve hassas bünyeye sahip olan kişiler, kereviz sapı suyu tüketmeden önce mutlaka doktora başvurun.

Kereviz Tempura Tarifi

 

Kereviz Tempura Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
  • 5 adet havuç (İkiye ayrılmış)

Kaplama sosu için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 300 ml çok soğuk su veya soda
  • 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı)

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı ve susam yağı

Dip sos için

  • 1 çay kaşığı bayır turbu püresi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Acı sos ve toz kırmızı biber

Kereviz Tempura Nasıl Yapılır?

Kereviz tempura tarifimiz ile sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet yaşatın.

  • Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
  • Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
  • Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.

Kerevizli Ege Ezmesi Tarifi

 

Kerevizli Ege Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 g süzme peynir
  • 1 küçük kase süzme yoğurt
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Yarım demet kıyılmış nane
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 kereviz
  • Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 100 g iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kerevizli Ege Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Peyniri bir karıştırma kabına alın, çatalla ezin. Üzerine iri çekilmiş ceviz içini, havanda ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş limon kabuğunu ve yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Kerevizleri irice rendeleyin. Limon suyu ekleyip karıştırın. Peynirli karışım ile rendelenmiş kerevizleri bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı dökün, servis yapın.

Havuçlu Kereviz Püresi Tarifi

 

Havuçlu Kereviz Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 10 gr tereyağı
  • 1 parça kuşbaşı doğranmış tavuk eti

Havuçlu Kereviz Püresi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk eti, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 
  • Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ve bolca suyla yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin.
  • Haşlanınca tereyağı ekleyin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.

Havuçlu Kereviz Tarifinin Besin Değerleri

  • Havuçlu kereviz, A, B6, C ve E vitamini içermektedir. Bunun yanı sıra omega 6, kalsiyum, protein, magnezyum, demir, çinko ve potasyum mineralleri barındırır.

Ayvalı Kereviz Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 kereviz sapı
  • 1 kuru soğan
  • 1 ayva
  • 1 portakalın suyu
  • 2 havuç
  • Tuz

Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?

Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi

 

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz (1/2 kg) 
  • 5 adet küçük kırmızı elma 
  • 1 adet küçük havuç 

Sos için

  • 50 ml sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı krema veya mayonez 
  • 2 yemek kaşığı hardal 
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber 

Üzeri için

  • 1-2 yemek kaşığı Antep fıstığı 
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Elmalı Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerinin tümünü bir kaba alarak çırpın. 
  • 4 adet elmanın üst bölümünü kapak gibi kestikten sonra içlerini oyun.
  • Elma içleri ile kabuklarını soyduğunuz 1 adet elma, kereviz ve havucu rendeleyin.
  • Bekletmeden hazırladığınız sosla karıştırın ve 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Üst bölümü kapak gibi kesilen elmaları dinlendirdiğiniz elmalı kereviz salatası ile doldurun.
  • Üzerine Antep fıstığı ve çörek otu serpin ve kapağı hafif kapalı olarak servis edin. Afiyet olsun.

Kereviz Kızartması Tarifi

 

Kereviz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeğiyağı

Sos için

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • Tuz

Kereviz Kızartması Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kerevizin kabuğunu soyup yuvarlak dilimleyin. Kaynayan limonlu suya atarak 7-8 dakika haşlayın. Sudan çıkartıp kurulayın. Yumurtayı kasede çırpın. Galeta unu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini bir kasede harmanlayın.

Kereviz dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Hardal, mayonez, yoğurt, kapari ve tuzu karıştırıp kereviz kızartması ile birlikte servis yapın.

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 küçük kereviz
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 1 kase bezelye
  • 5 dal dereotu
  • 5 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • karabiber

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup yıkayın.Üst kısımlarından bir parmak kalınlığında kapak şeklinde kesin.Kerevizlerin içlerini sebze oyacağı ile çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
  • Dolmalık olarak hazırladığınız kerevizleri ve küp doğradığınız kereviz içlerini kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Havuç ve patatesleri soyup zar şeklinde doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Bezelyeyi hafif haşlayıp süzün.
  • Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.Kereviz içleri, havuç,patates,bezelye,tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
  • Kerevizlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tencereye dizin.Limon suyu,şeker ve sıcak suyu ilave edin.
  • Sebzeleri kavurduğunuz tavada kalan pişme suyuna ilave edin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Kerevizleri servis tabağına alın.Üzerlerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirin.Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kerevizli Levrek Tarifi

 

Kerevizli Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 g levrek fileto
  • 10 adet arpacık soğan (Tercihen mor arpacık soğan) 
  • 2 adet kereviz 
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 2 dal taze soğan 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 2 su bardağı su 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı portakal suyu 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3-4 dal dereotu 
  • Tuz 

Lezzet tamamlayıcısı

  • 1 demet roka 
  • 1-2 yemek kaşığı ceviz içi 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 2 diş sarımsak

Kerevizli Levrek Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, un ve arpacık soğanları ile kıyılmış sarımsakları kavurun.
  • Dilimlenmiş havucu, ince kıyılmış taze soğanı ve küp doğranmış kerevizleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  • Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Kerevizler pişince levrek fileto parçalarını ekleyin. Kalan zeytinyağını, limon suyu ile portakal suyunu da ekleyin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. 
  • Lezzet tamamlayıcısı için iri doğranmış rokayı salata kasesine alın. Üzerine ceviz serpin.
  • Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirin. Kerevizli levrekle servis yapın.
  • Dilerseniz, kerevizli levreği ev yapımı fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kerevizli Levreğin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Levreği alırken temizlenmiş olmasına dikkat edin.
  • Levrek filetolarını tarife başlamadan önce tuzlayıp 15 dakika bekletin. Ardından sudan geçirin ve kurumasını bekleyin.
  • Yemeğin lezzetini arttırmak için servis esnasında limon sıkabilirsiniz.
  • Soğana ek olarak bir diş ezilmiş sarımsak da ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Kerevizli Levrek Kaç Kaloridir?

  • Kerevizli levreğin bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir.

Ayvalı Kereviz Carpaccio Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Carpaccio Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy kereviz
  • 1 orta boy ayva
  • 1 küçük havuç
  • 2 orta boy portakal
  • Roka
  • Maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Zeytinyağı
  • Tuz 

Ayvalı Kereviz Carpaccio Nasıl Yapılır?

  • Ayvalı kereviz carpaccio için 1 rende soğanı 2 yemek kasığı zeytinyağında kavurun, içine 1 havuç rendesi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • O ikisinin pişmesine yakın 3 mm. inceliğinde dilimlediğiniz kerevizleri ve ayvaları katıp üzerine 2 portakalın suyunu ekleyin.
  • Tuz atıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyunca roka yaprakları üzerine alın, yine yağsız olarak teflon tencerede kavurduğumuz dolma fıstıkları üzerine ekleyin en son olarak da ince kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis edin.