11 Mart 2021 Perşembe

Şipşak 3 YUfka İle Fırınsız Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi

 

Şipşak 3 YUfka İle Fırınsız Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Arası için

  • Beyaz peynir (İsteğe göre değiştirilebilir )

Sos için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım şişe sade soda

    Şipşak 3 YUfka İle Fırınsız Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kullanıcağımız tavanın dibini azıcık yağlıyoruz.
  • İçerisine 1 adet yufkayı seriyoruz.
  • Hazırladığımız sosumuzdan döküp ıslatıyoruz. 2 adet yufkayı da katını hiç açmadan uzun şerit gibi kesiyoruz.
  • Yarısını tavanın içine seriyoruz. Sos ile hertarafını ıslatıyoruz.
  • Peyniri her yerine yayıyoruz.
  • Kalan kesilmiş yıfkaları da üzerine alıyoruz.
  • Tekrar iyice ıslatıyoruz.
  • Tavanın kenarlarında kalan serdiğimiz yufkanın parçalarını da üstüne örtüyoruz.
  • Üst kısmı da sos ile ıslatıyoruz.
  • Bi 10 dk sosunu iyice çekmesini bekliyoruz
  • . Orta ateşte çevire çevire kızartıyoruz. Altını kontrol edip ters düz yapıyoruz. Diğer yüzünü de aynı şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun🙂

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Kandil Simiti Tarifi

 

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı susam
  • 1 çay bardağı çörek otu

    Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Kandil Simiti Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri sırayla koyup karıştıralım ( yumurtanın sarısını içine koyalım ve beyazını üzerine ayıralım ).
  • En son unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuralım ( hamur yumuşak olmasın )
  • Yoğurduğumuz hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp tezgahımda inceltip yuvarlak şekil verelim.
  • İlk önce yumurta beyazına daha sonra susamlı çörek otlu karışıma bulayıp tepsimize dizelim ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim.
  • Çok lezzetli kandil simitlerimiz servise hazır umarım dener ve beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun. Herkezin mubarek mirac kandilini tebrik eder sağlık mutluluk dilerim❤🌹

Oh La La Beatrice (5 Dakikada Efsane Lezzet) Tarifi

 

Oh La La Beatrice (5 Dakikada Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çikolatalı sos
  • Hazırlamak için 2, 5 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu kek(kalan keklerinizi kullanabilirsiniz taze kekle güzel olmuyor)
  • 500 gram çilek
  • 2 tane muz
  • 1 su bardağı sütle hazırlanmış koyu kıvamlı sade kremşanti

    Oh La La Beatrice (5 Dakikada Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çikolatalı sosumuzu sütle karıştırarak pişirip hazır ediyoruz. Biraz soğumaya bırakıyoruz. (çok soğuk da, sıcak da olmamalı. Ilık olmalı).
  • Keklerimizi küçük küp olarak doğruyoruz. Meyvelerimizi de doğruyoruz.
  • Soğuk sütle koyu kıvamlı olarak hazırladığımız krem şantimizi sıkma torbamıza boşaltıyoruz.
  • Servis tabağımıza önce kekimizden ekliyoruz.
  • Üzerine çikolatalı sostan gezdirip meyvelerimizden ilave ediyoruz. Yeniden çikolatalı sos gezdirip krem şantimizi sıkıyoruz.
  • Son olarak çileğimizi yerleştirip hazır ediyoruz. Afiyet olsun😋 

Çıtır Tavuk Nugget Tarifi

 

ıtır Tavuk Nugget Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kıyması
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber (Paprika)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (Opsiyonel)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dış kaplaması için

  • 1 paket ruffles büyük boy
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı un

Fry sos için:

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

    Çıtır Tavuk Nugget Tarifi Yapılışı

  • Ruffles ve paprika tozu mutfak robotuna alınır ve çekilir.
  • Tavuk, tuz, baharatlar ve diğer malzemeler karıştırılır ve yoğrulur. Güzel bir kıvam elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
  • Üzerine bastırarak yassılaştırılır.
  • Hazırlanan nuggetler önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra cips parçalarına batırılır ve etrafı kaplanır.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Fry sos için tüm malzemeler karıştırılır ve homojen bir kıvam elde edilir.
  • İsteğe bağlı patates kızartması salata ile servis yapılır. Afiyet olsun 🌸

Kahvaltılık Sucuklu Krep Tarifi

 

Kahvaltılık Sucuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için

  • Beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi karışık
  • Rendelenmiş veya minik doğranmış sucuk

Pişirmek için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kahvaltılık Sucuklu Krep Tarifi Yapılışı

  • Krep için yumurta, süt, un ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
  • Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.
  • Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  • Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  • Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.
  • Krep hazır olunca.Beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, biraz rendelenmiş sucuk karıştırıp kreplerin orta kısmına koyup geniş olacak şekilde rulo yapıp tereyağ da pişiriyorum, sıcak sıcak servis ediyoruz 🥳.

Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi

 

Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (Ufalanmış)
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Pişirme için)

    Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Mayasız Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri önceden haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına soğumuş olan patatesleri alıyoruz ve iyice eziyoruz.
  • Yoğurdu ve yumurtayı ilave ediyoruz. Harmanlıyoruz, içine ince kıyım doğradığımız yeşil soğan, kapya biberi ve dereotunu ilave ediyoruz.
  • Peyniri ilave ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ediyoruz. Kontrollü şekilde yoğuruyoruz. Ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
  • Hamuru dört eşit parçaya bölelim ve orta boy tabak büyüklüğünde bir zemini unlayıp açalım.
  • Açmış olduğumuz hamurları yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip alt üst olacak şekilde orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti

Üzeri için

  • 1 paket hazır çikolata sosu

    Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye su ve tereyağını koyup karıştırın kaynatın.
  • Unu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Harcı 4-5 dk sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın hamurun soğuması için bekletin.
  • Hamur soğuduktan sonra önce 1 yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.
  • Daha sonra 2. ekleyin ve yine iyice karıştırın son olarak 3. Cüyü de ekleyip karıştırın. (bu nokta önemli yoksa hamur kabarmaz. ) hafif yapışkan bir hamur oluyor.
  • Fırını önce 180 derece fanlı ayarda ısıtalım.
  • Daha sonra alt üst ayarda 200 dereceye getirip ısıtalım sonra ayarı 180 dereceye indirelim fansız ayarda olmalı.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla yarım kaşık olacak şekilde harçtan parçalar alarak aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.
  • Fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin 30 dk kızarana kadar pişirin.
  • Kreması için.Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpalım.
  • Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Daha sonra çikolata sosu gezdirelim.Afiyetle 🥰.

Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği

 

Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 1. kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı pulbiber, karabiber, kimyon
  • Lor peynir

Sosu için

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Tuz

    Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı

  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda biraz kavuralım.
  • Salçaları ekleyip yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanakları ilave edelim.
  • Biraz karıştırıp baharatları ekleyelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpalım.
  • Tepsinin tabanına 1 yufkayı serelim kenarları dışarı taşacak şekilde serdikten sonra biraz sos dökelim ve ıspanaklı harç, peynir serpelim.
  • Her katına aynı işlemi yapalım.
  • Sonuncu yufkayı da üzerine serip kenarlardan kalan yufkalarla kapatalım.
  • Dilimleyip kalan sosu dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 🌿🌼❤️.

Pratik Havuçlu Kek Tarifi

 

Pratik Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

(250 ml su bardağı)

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 300 ml sıvı yağ (1 su bardağı+ 1/2 (yarım) çay bardağı)
  • 4 yumurta
  • 5-6 havuç (2, 5 3 su bardağı)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 250 gram un (2 su bardağı)

Labneli frosting

  • 75 gram tereyağ (1/4 (çeyrek) su bardağı) (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 225 gram labne (Soğuk) (krem peynir de olur)
  • 240 gram (1, 5 su bardağı) pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı vanilya özütü (yoksa eleyin)

    Pratik Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Fırını 175 derece alt üst ayarda çalıştırılır.
  • Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır (un, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın).
  • Şeker ve yağ bir kaba alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
  • Yumurtalar birer birer eklenir. Her seferinde karışana kadar çırpılır.
  • Kuru malzemeler iki seferde eklenerek spatulayla karıştırılır.
  • Karışınca ceviz ve havuç eklenir ve iyice karıştırılıp kalıba dökülür. (pasta gibi yapacaksanız 18 cm lik yağlı kağıt serilmiş üç kalıba (tek kalıp varsa üç seferde pişirin) veya normal kek olarak tüketecekseniz yağlanmış kek kalıbına dökün) kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
  • Frostin için.Labne, tereyağ ve vanilyayı 1-2 dk kadar çırpılır.
  • Pudra şekeri azar azar eklenerek kremamsı kıvam alana kadar çırpılır. (tadına da bakıp ayarlayabilirsiniz) kremasını bol seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz.
  • Soğuyan keklerin arasına kremadan sürüp isterseniz biraz da ceviz atarak pasta görüntüsü verebilirsiniz.

Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi

 

Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak

    Közlenmiş Kırmızı (Kapya) Biber Mezesi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kırmızı biberlerimizi ortadan ikiye keselim ve çekirdeklerini çıkaralım.
  • Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve 200°C fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  • Közlenen biberlerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer yazdan közleyip dolaba attığınız közlenmiş biberleriniz varsa öncesinden çıkartıp buzu çözdürdükten sonra onları da kullanabilirsiniz.
  • Biberlerimiz soğuduktan sonra kabuklarını temizleyelim.
  • Biberlerimizi orta boyutta doğrayalım ve bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine ince ince kıydığımız maydanoz, dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek malzemelerimizi karıştıralım.
  • Hazır olan salatamızı servis tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Kokoş Kurabiye Tarifi

 

Kokoş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 2 yumurta akı (Yumurtalar çok büyük olmasın)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Kokoş Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Şeker, hindistancevizi, yumurta akının yarısı, sıvı yağın yarısı rondoda iyice öğütülür.
  • Sonrasında karışım uygun bir tencere veya tavaya alınır. (mümkünse teflon yada yapışmaz).
  • Kalan yumurta akı, yağ, vanilya, limon suyu ve nişasta ilave edilerek en kısık ateşte sürekli olarak spatula ile karıştırılır taki şeker eriyene kadar. Sonra soğuması için sürekli karıştırılarak ılıtılır.
  • Ben sıkma torbası ile yaptım ama siz elinizi çok hafif yağlayarak elinizle şekil verebilirsiniz daha kolay olur.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 160°önceden ısıtılmış fırında rengi dönene kadar pişirilir.
  • Üzerine fırça yardımı ile bal sürülür fıstık dökülerek servis edilir. Dışı kıtır içi yumuşacık kurabiyeniz hazır😋.

10 Mart 2021 Çarşamba

Gıda Boyasız Mereng (Beze) Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz)

 

Gıda Boyasız Mereng (Beze) Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) İçin Malzemeler

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı toz kuşburnulu oralet ( alternatifi herhangi renkli toz içecek)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sirke (elma veya üzüm)
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri

    Gıda Boyasız Mereng (Beze) Tarifi (Mutlaka Denemelisiniz) Yapılışı

  • Yumurtamızın oda sıcaklığında olması önemlidir. Oda sıcaklığında olmazsa şekerimiz iyice erimez ve istenilen kıvamı yakalayamayız beze için.
  • Yumurtanın beyazı (hiçbir şekilde sarısı gelmeyecek) mikserle koyu kıvam alıp çırptığımız kabı ters çevirdiğimizde düşmeyecek, dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpılır.
  • Azar azar şeker ve toz içecek ilave edilip eritilerek yumurtaya çırpılarak yedirilir.
  • Sirkemizi koyup yaklaşık 5 dk kadar daha çırpıyoruz pürüzsüz, mikserimizin ucundan düşmeyecek şekle gelince çırpmayı bırakıp fırınımızı 110-120 dereceye ayarlıyoruz.
  • Sıkma torbamıza veya kabımıza alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yıldız duyla sarmal olarak boşluklu sıkalım.
  • Belli aralıklar tepsiye dizip fırının ayarını 100 dereceye düşürüp fırının en alt rafına koyalım.
  • En az 1 saat fırının kapağını hiç açmadan pişirelim.
  • Ben 1 saat 10 dakika pişirdim.
  • Sakız kıvamında seviyorsanız, çatalla tepsiden kolayca çıkıyorsa pişmiş demektir.
  • Tepsimizi dışarı alalım.
  • İçi kuru kıvamlı seviyorsanız fırını kapatıp tepsimizi fırı soğuyana kadar içinde bırakalım.
  • Kahve yanına veya sütle tüketebilirsiniz.
  • Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun🤲.

    📌 Hamur işleri yaparken kullanmadığımız yumurta beyazını kullanmak için çok güzel bir tariftir.

    📌 Hava almayacak şekilde serin yerde 1 hafta ilk günkü tazeliğini muhafaza edebilir.

    📌Toz içeceği süzgeçten geçebilecek kadar ufaltmak için merdane ve bardak altından yararlanabilirsiniz. Süzgeçten elenen pudra şekeri dokusundaki oralet tozunu kullandım. Siz dilerseniz başka toz içeceklerden de elinizde ne varsa yararlanabilirsiniz.

    📌Dilerseniz beyaz renkli olarak içecek tozsuzda yapabilirsiniz.