11 Mart 2021 Perşembe

Ayvalı Kereviz Carpaccio Tarifi

 

Ayvalı Kereviz Carpaccio Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy kereviz
  • 1 orta boy ayva
  • 1 küçük havuç
  • 2 orta boy portakal
  • Roka
  • Maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Zeytinyağı
  • Tuz 

Ayvalı Kereviz Carpaccio Nasıl Yapılır?

  • Ayvalı kereviz carpaccio için 1 rende soğanı 2 yemek kasığı zeytinyağında kavurun, içine 1 havuç rendesi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • O ikisinin pişmesine yakın 3 mm. inceliğinde dilimlediğiniz kerevizleri ve ayvaları katıp üzerine 2 portakalın suyunu ekleyin.
  • Tuz atıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyunca roka yaprakları üzerine alın, yine yağsız olarak teflon tencerede kavurduğumuz dolma fıstıkları üzerine ekleyin en son olarak da ince kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis edin. 

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi

 

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet saplı kereviz 
  • 1/2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 çay kaşığı zencefil tozu 
  • 1.5 yemek kaşığı iri öğütülmüş karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu dilimleyin ve kapaklı bir kaba alın. 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, mısır nişastası ve zencefili ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatın ve marine olması için 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve marine ettiğiniz tavukları ekleyerek pişirin. Tavukları tavadan bir kaba alın.  
  • Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyun, ardından dilimlediğiniz kerevizi ve soğanları ekleyip soteleyin.
  • Kalan 2 yemek kaşığı soya sosu ile 1 çay kaşığı üzüm sirkesini, pişmiş tavuk etlerini ve karabiberleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.

Cevizli Kereviz Salatası Tarifi

 

Cevizli Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • İnce kıyılmış maydanoz

Cevizli Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce kerevizleri bol su ile durulayın ve rendeleyin.
  • Rendelediğiniz kerevizi zeytinyağında 6-7 dakika soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Süzme yoğurdu geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe çırpın. 
  • Soğuyan kerevizlere, ince çekilmiş ceviz içini ilave edip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alın. Üzerini bütün ceviz içi parçaları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
  • Cevizli kereviz salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Kereviz Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce ayıkladığınız kerevizleri sirkeli suda 10 dakika bekletin. Böylece daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız cevizlerin kabuksuz olmasına özen gösterin. Bu sayede acı tadını yok edebilirsiniz.
  • Kerevizin kokusunu önlemek için, pişirme esnasında birkaç damla limon sıkın.
  • Salatanın yoğurdunu servis etmeden önce ilave edin. Aksi takdirde yoğurt suyunu salacaktır.

1 Porsiyon Cevizli Kereviz Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan kereviz salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 portakal
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kerevizin kabuğunu soyun, sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın.
  • Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suda bekletin.
  • Bu esnada bezelyeleri haşlayın. Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanları alarak kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında patates ve havucu da üzerine ekleyin.
  • Kerevizlerin orta kısmını oyacak yardımıyla oyun ve bu kısımları da harca atın.
  • Kerevizlerin içini patatesli harç ile doldurun ve hazırladığınız kerevizleri başka tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın suyu ve 1 limonun suyunu ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı şeker, karabiber ve tuz ekleyerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizleri en az 15 dakika limonlu suda bekletin.
  • Kerevizleri uygun ölçüde soyabilmek için, kereviz nasıl temizlenir yazımızdan yararlanabilirsiniz.
  • Portakalın kabuğunu rendeleyerek patatesli harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerde 1 tatlı kaşığı şeker kullanmayı unutmayın.

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Bir tutam muskat
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Terbiyeli Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kereviz, havuç, soğan ve patatesi soyun. Soğanı kıyıp kereviz havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Tencereye su ve limon suyunu alıp kaynatın.
  • Sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin suyunu süzün ve blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu püreye ekleyip karıştırın.
  • Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtıp unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Sebzeli karışım, tuz ve muskatı ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin.
  • Başlangıç menüsünü süsleyen terbiyeli kereviz çorbasından sonra, kadınbudu köfte ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Terbiyeli Kereviz Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizlerin canlı kalmasını sağlamak için sirkeli suda 10 dakika bekletin ve bol suda durulayın.
  • Soğanları doğramak yerine rendeleme işlemini de kullanabilirsiniz. Böylece daha fazla aroma elde edilir.
  • Çorbaya lezzet vermek için, haşlama suyuna az miktarda et suyu ilave edebilirsiniz.
  • Kereviz çorbasını pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın. Bu sayede kötü koku oluşumunu önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kereviz Çorbası Kaç Kaloridir?

Kereviz çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Sırniki Tarifi

 

Sırniki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri (tuzsuz)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Pişirmek için:

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Orman meyveleri
  • Kırmızı meyveler

Sırniki Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kasenin içerisine lor peynirini alın. Mikser veya çatal yardımıyla peyniri güzelce ezin.
  • Daha sonra üzerine toz şeker, yumurta, kabartma tozu, ve vanilini ilave ederek karıştırın.
  • Karışımın içerisine unun 3/4'ünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kalan unu geniş bir kabın içerisine aktarın. Hazırladığınız peynirli hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar kopartın.
  • Koparttığınız parçaları tek tek, yalnızca unun bulunduğu kaba aktarın. Elinizle unlayarak hamura şekil verin.
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyin ve hafifçe kızdırın. Yağ kızmaya başladığında hazırladığınız hamurları önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Kızartma esnasında hamurun kenarlarının da piştiğinden emin olun.
  • Hazırladığınız sırnikileri, meyve ve soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sırniki Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hazırlanan peynirli hamur, ele yapışacak bir kıvamda olacaktır.
  • Hamuru kolayca kopartmak için kaşık veya dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
  • Hamurlara istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Hamuru kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Hazırladığınız sırnikileri çikolata ve bal sürerek de ikram edebilirsiniz.

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İri kırılmış ceviz içi

Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle su, süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın ve karıştırın. Tereyağını başka bir tencereye alıp eritin.
  • Eriyen tereyağının içerisine unu ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun. Bu esnada ufalanmış cevizleri ekleyerek un ile birlikte kavurmaya devam edin.
  • Unun üzerine sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırın. Çok kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kalan cevizleri ilave edin.
  • Dilerseniz, un helvasını kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Un Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helva yapımında en önemli nokta, unu sürekli olarak karıştırmaktır.
  • Karıştırma işlemini daha rahat yapabilmek için tahta kaşık kullanın.
  • Kavurduğunuz unun rengi pembeleşmeye başlayınca diğer malzemeleri ekleyin. Un koyulaştıkça acılaşmaya başlayacaktır.
  • Helva tariflerinde dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise margarin yerine tereyağı kullanmaktır. Böylece helvanın kokusu ve lezzeti daha iyi olacaktır.
  • Helvanın kıvamını yumuşatmak için içerisine koyacağınız suyu azaltıp süt miktarını çoğaltabilirsiniz.
  • Helvanın yoğunluğunu arttırmak için, pişirme esnasında kaymak ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Un Helvası Kaç Kaloridir?

Un helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Ufalanmış fındık (isteğe göre)

Sosu için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

Browni Tadında Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın. 
  • Karışım köpük köpük olmaya başladığında kakao ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da üzerine ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Kek harcını tepsiye veya borcama dökerek 180 dereceli fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Kek pişerken sosunu hazırlamaya başlayın. Yağ, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı iki taşım olacak şekilde kaynatın ve kapatın.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra dilimleyin ve on dakika kenarda bekletin.
  • Hazırladığınız sosu kekin üzerinde gezdirin. Browni tadında ıslak kekinizi buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, ıslak keki vanilyalı dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Browni Tadında Islak Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kekin kıvamını tutturmak için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Kek kalıbını orta boyutlarda seçin. Bu sayede kekiniz ne çok ince, ne de çok kalın olacaktır.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir sos için, ev yapımı çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.
  • Kekin üzerini meyve dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Dilim Browni Tadında Islak Kek Kaç Kalori?

  • İnce bir dilim ıslak kek, yaklaşık 285 kaloridir.

Fellah Köftesi Tarifi

 

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3~4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

    Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

  • İnce bulguru bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. O esnada soğanları rendeleyin.
  • Şişen bulgura rendelediğiniz soğan ve kalan malzemeleri ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Köftelerin ortasına parmağınızla bastırıp düğme şekli verin ve un serpilmiş bir tepsiye yayın.
  • Sosunu hazırlamak için ezdiğiniz sarımsakları ve salçaları zeytinyağında kavurun. Salçaların kokusu çıkınca ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozun yarısını ilave edin ve karıştırın.
  • Sosu geniş bir kaba alın. Köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla süzün ve sosun olduğu kaba alın.
  • Tüm köftelerin sosa bulanması için karıştırın ve soslu köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine ezdiğiniz sarımsakla beraber hafif çırptığınız yoğurdu gezdirin.
  • Fellah köfteyi, fırında sebze ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  • Orjinal Fellah Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Fellah köftesi yaparken kullanılacak bulgur oldukça önemlidir. İnce kısırlık bulgur kullanarak köftenin kıvamını tutturabilirsiniz.
    • Köftenin lezzetini arttırmak için, şekil verdiğiniz harçları buzdolabında 30 dakika dinlendirebilirsiniz.
    • Sos hazırlarken önce salçayı ve baharatları koyun. Sarımsağı sosun en sonunda koyarak aromasını arttırabilirsiniz.
    • Köfteyi servis ederken üzerine bir miktar nar ekşisi ekleyerek tadını güzelleştirebilirsiniz.

    1 Porsiyon Fellah Köftesi Kaç Kaloridir?

    • Bulgurla kısa sürede hazırlanan fellah köfte, 100 gramlık porsiyonda, yaklaşık 120 kaloridir. 

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (110 gram eritilmiş)

İç harcı için:

  • 4 adet yumurta
  • 25 gram un
  • 200 gram krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 700 gram labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3.5 yemek kaşığı limon suyu

Limon sosu için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve altına yağlı kağıt serin.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine su konulacağı için, kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın.
  • Yulaf bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar çekin.
  • Bisküvileri bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Bisküvili karışımı kalıbın içerisine alın ve kenarlara da gelecek şekilde kaşıkla düzeltin.
  • Karışımı bu şekilde fırına atın ve 10 dakika pişirin. Ardından bisküvili tabanı fırından çıkartın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Bir kasede un, şeker ve labne peyniri çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
  • Farklı bir kasede limon kabuğu, limon suyu ve kremayı karıştırın.
  • Bu karışımı, labneli karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ilave edin.
  • Yumurtaları ekledikten sonra tekrardan karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
  • Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında su dökün ve fırına verin.
  • Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 70 dakika fırında pişirin.
  • 70 dakika sonunda fırını kapatın fakat kapağını açmayın. Kapağı kapalı bir şekilde tatlınızı 15 dakika dinlendirin.
  • 15 dakika sonunda fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde 20 dakika daha bekleyin.
  • Cheesecake'i oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
  • Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin.
  • Hazırladığınız sosu soğutun. Limon sosu, soğuyan cheesecake'in üzerinde ilave edin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi

 

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 adet közlenmiş kapya biber
  • İsteğe bağlı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Üzer için:

  • Nar taneleri

    Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak brokoliyi taneler şeklinde ayıklıyoruz. Sonra yıkıyoruz.
  • Tencereye su koyup kaynayınca tuzunu atıp brokoliyi koyup dört dakika kadar haşlıyoruz.Çok fazla haşlanırsa rengi ceviz rengine dönebilir.
  • Haşlanan brokoliyi soğuk suyun altında iyice duruluyoruz renginin daha canlı kalması için.
  • Aynı şekilde havuçları da istediğiniz ebatta doğrayıp haşlıyoruz.
  • Brokoli ve havucu kabın içersine alıp üzerine ince ince doğradığımız kapya biberi ve mısır tanelerini ekliyoruz.
  • Sonra yarım limonun üzerine bir diş sarımsağı rendeleyip zeytinyağını ekleyip salatamızın üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine nar tanelerini gezdirip ya da nasıl dilerseniz o şekilde servis edebilirsiniz.
  • 🍀afı̇yet olsun.

Ali Nazik (Kıymalı) Tarifi

 

Ali Nazik (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

Beğendisi için;

  • 1 adet top patlıcan (dilerseniz normal patlıcanda kullanabilirsiniz)
  • 1 subardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Kıymalı harcı için;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 dal maydanoz
  • Sıvıyağ

    Ali Nazik (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanımızı közlemek için bir kaç yerinde delerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup közlüyoruz.
  • Patlıcanımız közlenirken harcını hazırlıyoruz. Kıymamızı tencereye alıyoruz üzerine soğan ve biberimizi yemeklik doğruyoruz yağını da ekleyip soteliyoruz.
  • Salça ve domates sosu da ilave edip baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp yarım çay bardağı suda ekleyerek bir kaç dk özleşene kadar pişiriyoruz.
  • Kıyılmış maydanozda ekleyip altını kapatıyoruz bir kenara alıyoruz.
  • Beğendisi için patlıcanımızı soyup küçük küçük doğruyoruz yoğurt sarımsak tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz üzerine kıymalı harcımızdan koyuyoruz.
  • Üzerini maydanoz ve domatesle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun🤗👌🏻.

Çok Lezzetli Ve Tarif İstenilen Yayla Çorbası Tarifi

 

Çok Lezzetli Ve Tarif İstenilen Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çorba kepçesi süzme yoğurt veya 2 su bardağı normal yoğurt
  • 1, 5 lt su
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Çok Lezzetli Ve Tarif İstenilen Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkayıp tencereye koyup üzerine 1 lt soğuk su koyup pirinçleri haşlayalım.
  • Pirinçler pişince zaten suyun çoğu gidiyor.
  • Bir kapta yumurta, 1 su bardağı soğuk su ve yoğurdu çırpıp tencereye ilave edelim.
  • Üzerine yaklaşık 1, 5 lt su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  • O arada ayrı tavada tereyağı eritip üzerine un ve kuru naneyi ilave edip kavuralım unun kokusu çıkana kadar, ve kavrulmuş unu çorbanın içine dökelim ve karıştıralım.
  • Çorba kaynayınca tuz ilave edelim, ve bir miktar daha pişirelim, yaklaşık 5 dakika.
  • Yoğurt çorbanın püf noktaları tuzu çorba kaynadıktan sonra ilave edin ve çorba sıcakken tencerenin kapağını kapatmayın yoksa yoğurt kesilir.
  • Süzme yoğurtla çorba çok daha lezzetli oluyor bu benim fikrim ama ben genelde ev yoğurdu kullanıyorum onunla da çok lezzetli oluyor, kavrulmuş un çorbalara güzel tad veriyor.