Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yeterince tuz
- Bir kaç dal doğranmış maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber (Yada acı severseniz pul biber)
Üzeri için;
- Domates
- Yeşil biber
Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları çizgili soyalım küp küp doğrayıp biraz acısı çıksın diye tuzlu suda bekletelim.
- Suda beklettiğimiz patlıcanları sularını süzdürüp kurulayalım ve kızgın yağda biraz kızartalım hafif rengi dönmesi yeterli (çok kızartmanıza gerek yok)kağıt peçete üzerine patlıcanları koyalım ve yağının biraz süzülmesini sağlayalım.
- Fırın tepsimizin her tarafına gelecek şekilde patlıcanları yayalım.
- Tavamıza soğan ve sıvı yağını alıp soğanları kavuralım.
- Kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Salçamızı ekleyip kavuralım.
- Sarımsağımızı, doğranmış biberler ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tuz ve baharatları ekleyelim.
- 1, 5 su bardağı suyu da ekleyip 5 dakika orta ateşte ağzını kapatarak pişirelim.
- Doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatalım.
- Tepside hazırladığımız patlıcanların üzerine kıyma harcımızı tamamen döküp hertarafına yayalım.
- Üzerini domates ve biberle süsleyerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya makarnası
- 500 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 şişe domates sosu
- 2 kaşık salça
- 1 poşet rendelenmiş kaşar
- Biraz su
- Vegeta (Sebze tozu yada tuz)
- Tatlı toz biberi
- Nane
Beşamel sosu
- Biraz tereyağ
- 4 kaşık un
- 600 ml krema
- Tuz
Lazanya Tarifi Yapılışı
- Lazanya makarna tabaklarını bir fırın kabına yan yana koyun.
- Bir tencerede soğan ve sarımsağı birlikte kavurun.
- Ardından kıymayı, 2 yemek kaşığı salça ile bir kutu domates sosu ekleyin.
- 3/4 su bardağı su, tuz ve kırmızı biber tozu ile baharatlayın ve hafifçe pişirin.
- Beşamel sos:Biraz tereyağı ve un ile soteleyin.
- 600 ml krema ve tuzu ilave edin ve kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
- Şimdi sosu önce makarna tabakların üstüne dökün ve beşamel sosu ile kaplayın.
- Yine üstüne makarna tabakları koyun ve aynısını tekrar uygulayın.
- Son olarak, rendelenmiş peynir serpin ve 200 derecede 40 dakika pişirin.
Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 paket kaymak tadında kremşanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
- Yarım kutu krema
- 1 kare paket bitter çikolata (70 gr)
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır. Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir.
- Mikser kullanılmadan tel çırpıcı ya da spatula ile hamur homojen olana kadar karıştırılır. *hamurun alacağı un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebileceğinden kontrollü konulmalıdır.
- Güzelce yağlanmış kek kalıbına kakaolu kek karışımı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız olarak yaklaşık 50 dakika pişirilir. *döküm kaplarda pişme süresi normal kaplara göre daha uzun sürmektedir. İyi pişmemiş kekin kalıba yapışma riski yüksektir.
- Keki kalıptan çıkarmak için fırından çıktıktan birkaç dakika sonra kalıp ters çevrilir.
- Diğer yandan süt ile kremşanti çırpılır.
- Kıvam alınca içerisine hindistan cevizi ve pudra şekeri de karıştırılarak krema hazırlanır.
- Hazırlanan krema soğuyan kekin üzerine düzgünce sürülür ve buzdolabında bekletilir.
- Krema cezveye alınır içerisine çikolata kırılır ve eriyip homojen oluncaya kadar karıştırılarak ısıtılır. Kremanın kaynamamasını dikkat edilir.
- Hazır olan çikolatalı sos, kremanın üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice yayılır. *birden dökmeyin yoksa krema çikolatalı sos ile karışır 🤫.
- Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra istenilen şekilde süslenerek servis edilir.Afiyet olsun 😋.
Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sos malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Sütü sıvıyağ ilave ediyoruz kakao ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Unu nişasta kabartma tozu vanilyayı ekliyoruz bir miktar daha çırpıyoruz.
- Orta boy bir kek kalıbın altını yağlıyoruz hamuru ilave ediyoruz.
- Önceden ısınmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Kontrol edelim bir kürdanı keke batıralım yapışmıyorsa içi pişmiştir.
- Sosu hazırlayalım küçük boy bir tencereye bütün sos malzemelerini ilave edelim bir taşım kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Kek pişince ilk sıcaklığı geçince sosu üzerine dökelim. Sos ılık kek ilk sıcaklığı çıkmış olmalı.
Afiyetle tüketebiliriz.
Muzlu Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Karameli
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Kreması
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme olmasın)
Piştikten sonra
Keki için
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (Yine de kontrollü ekleyin)
Arası için
- Muz
Muzlu Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi yapalım yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıp diğer kek malzemelerini de ekleyip karıştıralım
- Altını yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden ısınmış 180 derece fırına atalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- O sırada karameli yapalım tavaya şekeri alalım.
- Altı kısık ateşte şekeri eritelim şeker karamel rengini aldığı gibi tereyağını ekleyelim iyice karıştıralım
- Ardından 1 su bardağı sütü eriyen şekerin üzerine ekleyelim.
- 15 dakika kadar kaynatalım ve altını kapatıp 1 saat kadar buzdolabında bekletelim karamel soğudukça kıvam alacaktır.
- Son olarak kremamızı yapalım süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye ekleyip ocağa alalım pişene kadar çırpalım.
- Pişen kremanın içine yarım paket kremşanti ekleyip çırpmaya devam edelim ve kremayı ılımaya bırakalım.
- Pişen tart keki servis tabağına alıp ters çevirelim.
- Üzerine 2 adet muz doğrayıp dizelim.
- Soğuyan karameli yarısını da muzun üzerine dökelim.
- Son olarak ılık kremayı da muzun üzerine döküp en az 3-4 saat dinlendirelim. 1 gece dinlendirseniz daha iyi olur. Dinlenen pastayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 😊
Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığına yakın tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
- 8 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı ona göre eksik yada fazla olabilir
İçine sürmek için
- Oda sıcaklığında tereyağ
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
- Maya ve şeker yoğrulacak kaba alınır.
- Üzerine ışık süt ve su eklenir. 5 dakika bekletilir.
- Diğer malzemelerde eklendikten sonra unu azar azar ekleyip yumuşak bir bi hamur yoğrulur. (10 dakika kadar).
- Daha sonra sıcak yerde 30-40 dakika kadar mayalanması beklenir.
- Hamur açılacak zemine ve elimize yapışmaması için biraz yağ sürülür.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Bezeleri kenara koyup üstüne yarım çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağ konulur.
- Bezelere şekil verip tepsiye alıyoruz.
- Tepsi mayası içinde 30 dakika kadar bekliyoruz. (isterseniz tepsi mayası olmadan da pişirebilirsiniz ama 30-40 dakika bekleyince daha da yumuşak ve kabarmış açmalar elde edebilirsiniz. ).
- Açmalarımızı 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Çıkınca üstüne nemli bir bez örtebilirsiniz. Afiyet olsun💛.
Ispanak Yatağında Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağından biraz eksik sıcak su
- 1 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kuru nane
Ispanaklı harç için
- Yarım kilo ıspanak
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 kase yoğurt (Damak zevkine göre artırıp eksiltebilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
Köftenin sosu için
- 2 tane rendelenmiş büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için
- Maydanoz
Ispanak Yatağında Fellah Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabına bulguru ilave edip üzerine sıcak suyu ekleyip karıştıralım demlenmesi için kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim.
- Dinlenince üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, irmik, un ve baharatları ilave edip çok sert olmayan bir hamur elde edelim( yoğurma aşamasında un az gelirse ilave edebilirsiniz)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Üzerine parmağınızla hafif bastırarak çukurlaştıralım.
- Tencerede biraz su kaynatarak tuz ilavesiyle köfteleri haşlayalım.
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağla tavaya alalım.
- Biraz kavurup üzerine ıspanağı ilave edelim.
- Biraz kavurup soğumaya bırakalım, sarımsakla yoğurdu karıştırıp soğuyan ıspanakla karıştıralım,
- Domatesli sos için tavaya yağı ilave edelim üzerine salçaları ilave edip biraz kavuralım.
- Rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz kavuralım.
- Yoğurtladığımız ıspanağı servis tabağına alıp üzerine köfteleri yayalım doğranmış maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun. Salata veya ana yemek olacak doyurucu bir lezzet 👌
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
- 1, 5 tatlı kaşığı reyhan
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ilave ediyoruz.
- Ardından salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- İçine tereyağ ilave edip karıştırıyoruz.
- En son ceviz ve maydanoz ekleyip iyice soğutuyoruz.
- Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
- Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ilave edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
- En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan parçalar ayırıyoruz.Bu şekilde yaparsanız boyları da eşit olur.
- Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir şekilde kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu aşamada yanınızda mutlaka su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
- Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz👍🏻 ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup iyice kızdıktan sonra içli köfteleri ilave edip kızartıyoruz.
- Yerken mutlaka üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp öyle yiyin 🥰. Afiyet şeker olsun.
En Bomba Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet)
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata ben hazır kullandım
En Bomba Profiterol Tarifi Yapılışı
- İlk olarak profiterol hamurunu yapalım ocağa tenceremizi alalım ve tereyağını eritelim.
- Üzerine 1 bardak suyu alalım ve üzerine unu alıp hamur olunca ocaktan alalım ve kenarda soğutalım.
- Üzerine tek tek yumurtaları kırıp hamura yedirelim.
- 2 kaşığı suya bandırarak veya sıkma torbasıyla şekil verelim.
- 200 c iyice pişirelim ve kenarda krema malzemelerini tencereye alıp pişirelim ve onu da soğumaya bırakacağım.
- Hazır çikolata sosunu üzerindeki gibi pişirelim ve kenara alalım.
- Pişen profiterol hamur toplarımız pişip soğuyunca ortasını kesip sıkma torbasıyla içine krema doldurup kaselere alalım.
- Üzerine çikolata sosumu dökelim afiyet olsun 💖