12 Mart 2021 Cuma

Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz
  • Bir kaç dal doğranmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber (Yada acı severseniz pul biber)

Üzeri için;

  • Domates
  • Yeşil biber

    Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanları çizgili soyalım küp küp doğrayıp biraz acısı çıksın diye tuzlu suda bekletelim.
  • Suda beklettiğimiz patlıcanları sularını süzdürüp kurulayalım ve kızgın yağda biraz kızartalım hafif rengi dönmesi yeterli (çok kızartmanıza gerek yok)kağıt peçete üzerine patlıcanları koyalım ve yağının biraz süzülmesini sağlayalım.
  • Fırın tepsimizin her tarafına gelecek şekilde patlıcanları yayalım.
  • Tavamıza soğan ve sıvı yağını alıp soğanları kavuralım.
  • Kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Salçamızı ekleyip kavuralım.
  • Sarımsağımızı, doğranmış biberler ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve baharatları ekleyelim.
  • 1, 5 su bardağı suyu da ekleyip 5 dakika orta ateşte ağzını kapatarak pişirelim.
  • Doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatalım.
  • Tepside hazırladığımız patlıcanların üzerine kıyma harcımızı tamamen döküp hertarafına yayalım.
  • Üzerini domates ve biberle süsleyerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya makarnası
  • 500 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şişe domates sosu
  • 2 kaşık salça
  • 1 poşet rendelenmiş kaşar
  • Biraz su
  • Vegeta (Sebze tozu yada tuz)
  • Tatlı toz biberi
  • Nane

Beşamel sosu

  • Biraz tereyağ
  • 4 kaşık un
  • 600 ml krema
  • Tuz

    Lazanya Tarifi Yapılışı

  • Lazanya makarna tabaklarını bir fırın kabına yan yana koyun.
  • Bir tencerede soğan ve sarımsağı birlikte kavurun.
  • Ardından kıymayı, 2 yemek kaşığı salça ile bir kutu domates sosu ekleyin.
  • 3/4 su bardağı su, tuz ve kırmızı biber tozu ile baharatlayın ve hafifçe pişirin.
  • Beşamel sos:Biraz tereyağı ve un ile soteleyin.
  • 600 ml krema ve tuzu ilave edin ve kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
  • Şimdi sosu önce makarna tabakların üstüne dökün ve beşamel sosu ile kaplayın.
  • Yine üstüne makarna tabakları koyun ve aynısını tekrar uygulayın.
  • Son olarak, rendelenmiş peynir serpin ve 200 derecede 40 dakika pişirin.

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 paket kaymak tadında kremşanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • Yarım kutu krema
  • 1 kare paket bitter çikolata (70 gr)

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır. Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
  • Kakao, vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir.
  • Mikser kullanılmadan tel çırpıcı ya da spatula ile hamur homojen olana kadar karıştırılır. *hamurun alacağı un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebileceğinden kontrollü konulmalıdır.
  • Güzelce yağlanmış kek kalıbına kakaolu kek karışımı dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız olarak yaklaşık 50 dakika pişirilir. *döküm kaplarda pişme süresi normal kaplara göre daha uzun sürmektedir. İyi pişmemiş kekin kalıba yapışma riski yüksektir.
  • Keki kalıptan çıkarmak için fırından çıktıktan birkaç dakika sonra kalıp ters çevrilir.
  • Diğer yandan süt ile kremşanti çırpılır.
  • Kıvam alınca içerisine hindistan cevizi ve pudra şekeri de karıştırılarak krema hazırlanır.
  • Hazırlanan krema soğuyan kekin üzerine düzgünce sürülür ve buzdolabında bekletilir.
  • Krema cezveye alınır içerisine çikolata kırılır ve eriyip homojen oluncaya kadar karıştırılarak ısıtılır. Kremanın kaynamamasını dikkat edilir.
  • Hazır olan çikolatalı sos, kremanın üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice yayılır. *birden dökmeyin yoksa krema çikolatalı sos ile karışır 🤫.
  • Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra istenilen şekilde süslenerek servis edilir.Afiyet olsun 😋.

Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sos malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yumuşacık Kıvamıyla Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Sütü sıvıyağ ilave ediyoruz kakao ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Unu nişasta kabartma tozu vanilyayı ekliyoruz bir miktar daha çırpıyoruz.
  • Orta boy bir kek kalıbın altını yağlıyoruz hamuru ilave ediyoruz.
  • Önceden ısınmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Kontrol edelim bir kürdanı keke batıralım yapışmıyorsa içi pişmiştir.
  • Sosu hazırlayalım küçük boy bir tencereye bütün sos malzemelerini ilave edelim bir taşım kaynatalım soğumaya bırakalım.
  • Kek pişince ilk sıcaklığı geçince sosu üzerine dökelim. Sos ılık kek ilk sıcaklığı çıkmış olmalı.
    Afiyetle tüketebiliriz.

Muzlu Karamelli Tart Kek Tarifi

 

Muzlu Karamelli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Karameli

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Kreması

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme olmasın)

Piştikten sonra

  • Yarım paket kremşanti

Keki için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (Yine de kontrollü ekleyin)

Arası için

  • Muz

    Muzlu Karamelli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kekimizi yapalım yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıp diğer kek malzemelerini de ekleyip karıştıralım
  • Altını yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden ısınmış 180 derece fırına atalım.
  • Üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • O sırada karameli yapalım tavaya şekeri alalım.
  • Altı kısık ateşte şekeri eritelim şeker karamel rengini aldığı gibi tereyağını ekleyelim iyice karıştıralım
  • Ardından 1 su bardağı sütü eriyen şekerin üzerine ekleyelim.
  • 15 dakika kadar kaynatalım ve altını kapatıp 1 saat kadar buzdolabında bekletelim karamel soğudukça kıvam alacaktır.
  • Son olarak kremamızı yapalım süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye ekleyip ocağa alalım pişene kadar çırpalım.
  • Pişen kremanın içine yarım paket kremşanti ekleyip çırpmaya devam edelim ve kremayı ılımaya bırakalım.
  • Pişen tart keki servis tabağına alıp ters çevirelim.
  • Üzerine 2 adet muz doğrayıp dizelim.
  • Soğuyan karameli yarısını da muzun üzerine dökelim.
  • Son olarak ılık kremayı da muzun üzerine döküp en az 3-4 saat dinlendirelim. 1 gece dinlendirseniz daha iyi olur. Dinlenen pastayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 😊

Yumuşacık Açma Tarifi

 

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığına yakın tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya
  • 8 su bardağı un (Yumuşak bir hamur olmalı ona göre eksik yada fazla olabilir

İçine sürmek için

  • Oda sıcaklığında tereyağ

    Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  • Maya ve şeker yoğrulacak kaba alınır.
  • Üzerine ışık süt ve su eklenir. 5 dakika bekletilir.
  • Diğer malzemelerde eklendikten sonra unu azar azar ekleyip yumuşak bir bi hamur yoğrulur. (10 dakika kadar).
  • Daha sonra sıcak yerde 30-40 dakika kadar mayalanması beklenir.
  • Hamur açılacak zemine ve elimize yapışmaması için biraz yağ sürülür.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Bezeleri kenara koyup üstüne yarım çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağ konulur.
  • Bezelere şekil verip tepsiye alıyoruz.
  • Tepsi mayası içinde 30 dakika kadar bekliyoruz. (isterseniz tepsi mayası olmadan da pişirebilirsiniz ama 30-40 dakika bekleyince daha da yumuşak ve kabarmış açmalar elde edebilirsiniz. ).
  • Açmalarımızı 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Çıkınca üstüne nemli bir bez örtebilirsiniz. Afiyet olsun💛.

Ispanak Yatağında Fellah Köfte Tarifi

 

Ispanak Yatağında Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağından biraz eksik sıcak su
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kuru nane

Ispanaklı harç için

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt (Damak zevkine göre artırıp eksiltebilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak

Köftenin sosu için

  • 2 tane rendelenmiş büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek için

  • Maydanoz

    Ispanak Yatağında Fellah Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına bulguru ilave edip üzerine sıcak suyu ekleyip karıştıralım demlenmesi için kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim.
  • Dinlenince üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, irmik, un ve baharatları ilave edip çok sert olmayan bir hamur elde edelim( yoğurma aşamasında un az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Üzerine parmağınızla hafif bastırarak çukurlaştıralım.
  • Tencerede biraz su kaynatarak tuz ilavesiyle köfteleri haşlayalım.
  • Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayalım.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağla tavaya alalım.
  • Biraz kavurup üzerine ıspanağı ilave edelim.
  • Biraz kavurup soğumaya bırakalım, sarımsakla yoğurdu karıştırıp soğuyan ıspanakla karıştıralım,
  • Domatesli sos için tavaya yağı ilave edelim üzerine salçaları ilave edip biraz kavuralım.
  • Rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz kavuralım.
  • Yoğurtladığımız ıspanağı servis tabağına alıp üzerine köfteleri yayalım doğranmış maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun. Salata veya ana yemek olacak doyurucu bir lezzet 👌

Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi

 

Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
  • 1, 5 tatlı kaşığı reyhan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

    Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ilave ediyoruz.
  • Ardından salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • İçine tereyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  • En son ceviz ve maydanoz ekleyip iyice soğutuyoruz.
  • Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
  • Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ilave edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
  • En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan parçalar ayırıyoruz.Bu şekilde yaparsanız boyları da eşit olur.
  • Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir şekilde kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu aşamada yanınızda mutlaka su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
  • Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz👍🏻 ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup iyice kızdıktan sonra içli köfteleri ilave edip kızartıyoruz.
  • Yerken mutlaka üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp öyle yiyin 🥰. Afiyet şeker olsun.

En Bomba Profiterol Tarifi

 

En Bomba Profiterol Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet)

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata ben hazır kullandım

    En Bomba Profiterol Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak profiterol hamurunu yapalım ocağa tenceremizi alalım ve tereyağını eritelim.
  • Üzerine 1 bardak suyu alalım ve üzerine unu alıp hamur olunca ocaktan alalım ve kenarda soğutalım.
  • Üzerine tek tek yumurtaları kırıp hamura yedirelim.
  • 2 kaşığı suya bandırarak veya sıkma torbasıyla şekil verelim.
  • 200 c iyice pişirelim ve kenarda krema malzemelerini tencereye alıp pişirelim ve onu da soğumaya bırakacağım.
  • Hazır çikolata sosunu üzerindeki gibi pişirelim ve kenara alalım.
  • Pişen profiterol hamur toplarımız pişip soğuyunca ortasını kesip sıkma torbasıyla içine krema doldurup kaselere alalım.
  • Üzerine çikolata sosumu dökelim afiyet olsun 💖