13 Mart 2021 Cumartesi

ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi

 

ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 9-10 adet ıspanak yaptığı
  • 1 çay bardağı süt

Kreması için;

  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Arası için;

  • 1 tane muz
  • 7-8 tane çilek

    ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kreması için şeker, un ve süt koyulaşana kadar çırpılır.
  • Koyulaştıktan sonra ocak kapatılır, tereyağı ve vanilya eklenir.
  • Krema tamamen soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
  • Ispanaklar rondaya koyulur ve üzerine süt eklenerek püre elde edilir. ( 1 su bardağı püre çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazsa tekrar süt ilave edilmelidir. )
  • Hamuru için yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle çırpılır.
  • Daha sonra sıvı yağ, ıspanak püresi dökülür ve çırpılmaya devam edilir.
  • En son un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
  • Piştikten sonra üst kısmı bıçak yardımıyla kesilir ve rondoda parçalanır.
  • Kesilen kekin üzerine bir miktar krema sürülür.
  • Kremanın üzerine muz ve çilekler dilimlenir.
  • Meyvelerin üzerine kalan krema dökülür ve kekin her yerine yayılır.
  • En üst kata rondoda parçalanmış olan kek kırıntıları bastırılarak her yere yayılır.
  • Dolapta bir gece bekletilir. İstenilen şekilde süslenir.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌼🌿.

Ispanak Kekli Magnolia Tarifi

 

Ispanak Kekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemesi için;

  • 2 paket negro ya da oreo ( içlerini açıp kremalarını sıyırıyoruz)
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • Çilek
  • Ispanaklı kek ya da elinizde bulunan herhangi bir sade kek

    Ispanak Kekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • İlk önce bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
  • Kum gibi olan görünümü elde ettiysek  tamamdır. (ıspanaklı kekim benim önceden yapmış olduğum kekten kalan kenarlardı onları da rondodan geçirip buzluğa kaldırmıştım bu şekilde değerlendirmiş oldum. Sizde eğer bu şekilde kalan kekleriniz varsa bu tatlımızda kullanabilirsiniz. ).
  • Şimdi sırada kremamız var, bunun için öncelikle sütümüzü tenceremize alıyoruz.
  • Sırayla nişastamızı, yumurtamızı, unumuzu, toz şekerimizi koyup mikserle karıştırıyoruz. ( ben pütürlü kalmasın diye bu yöntemi kullanıp, pişirmeyi tercih ediyorum. ).
  • Ocağa aldığımız tenceremizi göz göz olana kadar kaynatıyoruz.
  • Altını kapattığımız kremamızın içine vanilyamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Şimdi sırada cuplarımızı süslemek var, buradan sonrası size kalmış dilediğiniz gibi devam edebilirsiniz.
  • Ben kendi yapmış olduğum süslemeyi anlatmaya devam edeyim.
  • Bardaklarımızın en altına bisküvilerimizi kaşık yardımıyla koyuyoruz.
  • Daha sonra kremamızdan ilave ediyoruz, kenarlara ikiye bölmüş olduğumuz çileklerimizi diziyoruz.
  • Rondodan çekmiş olduğumuz kekimizi de sırayla üst katına ilave edip, sonrasında tekrar kremamızdan koyup son katıda bitirmiş oluyoruz.
  • Üzerini fındıkla süsledikten sonra dolabımıza soğumaya bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun :).

Etli Tencere Yemeği Tarifi

 

Etli Tencere Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1  adet yeşil
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yap
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • Düdüklü tencereyi ısıtalım, oda sıcaklığındaki kuşbaşı erleri hızlıca mühürleyelim.
  • Suyunu hızlıca bırakıp çeksin.
  • Suyunu çektikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Düdüklü tencerede eti haşlayalım benim tenceremde 25 dakikada haşlanıyor.
  • Diğer yandan soğanı ve biberleri sıvı yağda kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim, kavuralım, sarımsağı da ekleyelim.
  • Havucu ekleyelim, 3 dakika soteleyelim.
  • Haşlanan eti ekleyelim, bezelye ve havucu da ekleyelim.
  • 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim. Kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Etli Tencere Yemeği Tarifi Yapılışı

Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi

 

Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yaklaşık 1. 5 -2 su bardağı un

Üzeri için

  • Beyaz çikolata

    Zerdeçallı Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Ardından süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, limonun suyu, ve zerdeçalı katıp tekrar mikserle çırpıyoruz
  • Un, kabartma tozu ve vanilya yı eleyip azar azar spatula ile eklenir karıştırılır çok akışkan olmayacak kıvamı daha sonra kek kalıbı yağlanır, kek hamuru kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Kürdan testi yapmayı unutmayın soğuyan kekin üzerine beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tepside Pratik Poğaça Tarifi

 

Tepside Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar un

İçi için

  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım paket labne peyniri
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

    Tepside Pratik Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabına sütü, mayayı, tuzu ve şekeri ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından 9 yemek kaşığı un ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Sıvı yağını da ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Ardından ununu bir taraftan azar azar ilave ederken bir taraftan da yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar devam ediyoruz.
  • Ardından kapağını kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.
  • Hamurun açılan bir yarısına iç harcımızı güzelce yayıyoruz.
  • Diğer yarısını şeritler halinde 1 santim aralıklarda kesiyoruz. Yalnız harç doldurduğunuz taraftan başlayıp rulo yapar gibi sarıyoruz.
  • Şeritli kısım üste kalacak şekilde yuvarlıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz en az arım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin (Oda ısısında yumuşamış olacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 yumurta akı içine (Sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

    Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabına yumurtanın sarısı ve un hariç diğer tüm malzemeleri ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından azar azar unu ekliyoruz ele yapışmayan kulak memesi kıvamın da bir hamur elde ediyoruz
  • Cevizden biraz küçük parçalar koparıp elimizin içerisinde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün hamura şekil verme işlemi bitince üzerine yumurta sarısı sürüp 175 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara kolay gelsin.

Kahvaltıya Ne Yapsam Diye Düşünenlere Pofidik Pankek Tarifi

 

Kahvaltıya Ne Yapsam Diye Düşünenlere Pofidik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Kahvaltıya Ne Yapsam Diye Düşünenlere Pofidik Pankek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, şeker ve tuzu bir çırpma teliyle çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip karıştırın. Un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir kek harcı kıvamında olması lazım.Kıvamını videodan izleyebilirsiniz.
  • Tavayı ocağa alıp ısıtın.
  • Ocağınızı orta ayara getirin.
  • Bir damla yağ dökün ve peçeteyle tavayı yağlayın.
  • Hamurdan birer yemek kaşığı tavaya dökün.
  • Üst kısmı göz göz olmaya başlayınca diğer tarafını çevirin.
  • İki tarafı da kızarınca servis edebilirsiniz.

Patatesli Kahvaltılık (Omlet Börek) Tarifi

 

Patatesli Kahvaltılık (Omlet Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 50 gram beyaz peynir ya da kaşar
  • 5 dilim sucuk ya da pastırma ya da salam
  • Karabiber ,tuz, kimyon, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ

    Patatesli Kahvaltılık (Omlet Börek) Tarifi Yapılışı

  • Patatesi haşlayıp güzelce eziyoruz peynirimizi ilave ediyoruz.
  • 3 tane yumurtamızı çırpıyoruz.
  • İçine baharatları ve tuzu koyuyoruz peynirli patatese karıştırıyoruz.
  • Sucuğumuzu minik minik doğrayıp omlet yapacağımız tavamızda ön pişirme yapıp harcımızın içine karıştırıyoruz.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı mızı tavamıza alıp eritiyoruz kızgın tavamıza tüm malzememizi boşaltıyoruz.
  • 2 dakika sonra kapağını kapatıyoruz.
  • 3-4 dakika sonra üstü koyulaştığında piştiğini anlıyoruz.
  • Altını kontrol ediyoruz kızardıysa tersyüz yapıp diğer tarafını da kapak açık kızartıyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz üzerine ketçap mayonez hardal maydanoz ile servis ediyoruz. Afiyet olsun ❤️

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kapya biberi küçük boy
  • 3 4 yaprak marul
  • 1 adet havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 bardak mısır konserve
  • 2 adet limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz pulbiber

    Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patatesleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz.
  • Ve bütün sebzeleri küp küp doğrayıp mağrurları ince ince kıyıyoruz.
  • Geniş bir kapta ilk patatese bir miktar tuz atıp biraz sıvı yağ ile iyice karıştırıyoruz.
  • Kalan sıvı yağ ile sebzelerin üzerine gezdirerek patatesler ile karıştırıp üzerine limon sıkıp pulbiberinde atıp servis yapıyoruz. Enfes bir salata diyorum yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Dışı için;

  • Susam

    Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına tereyağımızı alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve şekeri ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Ardından üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Homojen bir kıvam aldıktan sonra üzerine kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun bir parçası diğerinden daha büyük olacak şekilde ikiye ayıralım, küçük olan hamuru ayrı bir kaba alalım. Daha fazla olan hamurunda üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirelim.
  • Az olan hamurumuzun üzerine kakao ve sütü ekleyerek hamurumuzu güzelce yoğuralım. Ardından üzerini streçleyelim buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Yarım saat – 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgaha alalım, tekrar toparlayıp bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım.
  • Her parçayı elimizle tezgah üzerinde yuvarlayarak birr parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde rulo yapalım.
  • Sade hamurumuzu da tezgaha alalım, toparladıktan sonra yine bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım. Bu parçaları da elimizle toparlayıp yuvarlayarak bir kenara alalım.
  • Tezgaha streç filmimizden bir parça alalım. Sade hamurumuzdan bir tanesini üzerine alarak elimizle biraz bastırarak şekil verelim.
  • Tekrardan üzerini streç film ile kapatalım. Streç filmin üzerinden hamuru oklava ile açmaya başlayalım. Hazırladığımız kakaolu ruloların boyutuna gelecek kadar dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Üzerinden streç filmi kaldırarak kenar kısmına kakaolu rulomuzu yerleştirelim.
  • Streç filmin uçlarından tutalım ve sade hamurumuzu kakaolu rulonun etrafında saralım.
  • Streç filmimizi tekrar açalım, strecin yüzeyine susam serperek hamuru tekrar streç filmin kenarlarından tutarak saralım.
  • Hamurun etrafının susama güzelce bulanması için bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım.
  • Ardından streci açalım ve hamurun üzerine elimizle bastırarak daha yassı bir şekil verelim.
  • Hamur kesme aparatı ile hamurumuzu üçgen olacak şekilde keselim.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yerleştirelim ve şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsimize alalım.
  • Kalan hamurlarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayarak şekil verelim.
  • Tüm kurabiyelerimizi tepsimize dizdikten sonra önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 18-20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alarak soğumaya bırakalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Soğanlı Patates Kahvaltılık Tarifi

 

Soğanlı Patates Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet yumurta
  • Tuz ,karabiber ,pul biber ,kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da 3yemek kaşığı sıvı yağ

    Soğanlı Patates Kahvaltılık Tarifi Yapılışı

  • Kabukları soyulan patatesleri kesebildiğiniz kadar ince daire şeklinde doğrayın.
  • Soğanı da halka şeklinde doğrayın.
  • Yumurtalarımızı çırpın.
  • Baharatları içine karıştırın tava ya yağı koyun.
  • Patatesleri tavaya boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Soğanı halka halka üzerine dağıtın.
  • Kapağını kapatın tavamız kızdığında ocağın altını kısın kontrollü şekilde patateslerin altı kızarana kadar pişirin.
  • Soğanlar da üzerinde yumuşamış olacak çırptığımız yumurtalara baharatlarımızı ekleyip patateslerimizin üzerine döküyoruz.
  • Kapağını kapatıyoruz 3-4 dakika sonra yumurtamız piştiğinde ters yüz çevirerek diğer tarafında kızarması için kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet olsun ❤️ not tavanının kalitesine büyüklüğüne ve ocağımızın harına bağlı olarak pişirme süresi değişebilir.

12 Mart 2021 Cuma

Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi

 

Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyiniz)
  • 1 adet kabartma tozu

İç için

  • Yeteri kadar ceviz

Şerbet için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

    Sıvı Yağlı Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetin bütün malzemeleri tencereye alıp 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur için sıvı yağ ve sütü kaba alıp karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamur hazır olduğunda limon büyüklüğünde bezeler elde edip rende üzerinde açıp içerisine ceviz ekleyip kapatalım 27-30 adet çıkıyor.
  • Hamurun tamamını bu şekilde yapıp tepsiye alalım ve 190 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Tatlı fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine dökelim.
  • Tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.