ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 9-10 adet ıspanak yaptığı
- 1 çay bardağı süt
Kreması için;
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Arası için;
- 1 tane muz
- 7-8 tane çilek
ıspanaklı Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Kreması için şeker, un ve süt koyulaşana kadar çırpılır.
- Koyulaştıktan sonra ocak kapatılır, tereyağı ve vanilya eklenir.
- Krema tamamen soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
- Ispanaklar rondaya koyulur ve üzerine süt eklenerek püre elde edilir. ( 1 su bardağı püre çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazsa tekrar süt ilave edilmelidir. )
- Hamuru için yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle çırpılır.
- Daha sonra sıvı yağ, ıspanak püresi dökülür ve çırpılmaya devam edilir.
- En son un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
- Piştikten sonra üst kısmı bıçak yardımıyla kesilir ve rondoda parçalanır.
- Kesilen kekin üzerine bir miktar krema sürülür.
- Kremanın üzerine muz ve çilekler dilimlenir.
- Meyvelerin üzerine kalan krema dökülür ve kekin her yerine yayılır.
- En üst kata rondoda parçalanmış olan kek kırıntıları bastırılarak her yere yayılır.
- Dolapta bir gece bekletilir. İstenilen şekilde süslenir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋🌼🌿.