14 Mart 2021 Pazar

İslim Kebabı Tarifi

 

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan ( kişi sayısına göre)
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 diş sarımsak ( rendelenmiş)

Kızarmak için;

  • Sıvı yağ
  • Sosu içşn,
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    İslim Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları ince uzun dilimler halinde kesiyoruz, tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızartıyoruz.
  • Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Güzelce yoğurup yuvarlak ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp tavada kızartıyoruz.
  • İki dilim patlıcanı çapraz bir şekilde üst üste koyup ortasına köfteyi yerleştiriyoruz.
  • Bohça şeklinde kapatıp kürdanla sabitliyoruz.
  • Üzerine cheery domates koyabilirsiniz, salça ve suyu bir kabın içinde açıp tepsinin üzerine döküyoruz, 15-20 dk fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨.

Çikolatalı Su Damlası Tarifi

 

Çikolatalı Su Damlası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 büyük su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,4-4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 100g kadar sütlü veya bitter çikolata
  • Hindistan ceviz tozu

    Çikolatalı Su Damlası Tarifi Yapılışı

  •  Yumurta ve pudra şekeri iyice çırpın sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın vanilin ekleyip çırpın.
  • Sonra unla birlikte kabartma tozu ekleyip yoğurun.
  • Parçalar koparıp sekil verin sonra küçük parçalar koparın veya göz zevkinize hitap eden parçalar alın elinizde tezgah üzerine uzunlamasına şeritler halinde uzatıp su damlası sekli verin yağlı kağıt üzerine serin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Soğuyunca benmari erimiş çikolata sosuna batırıp fıstık tozuna da batırıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin(isteğe göre)

    Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Pirincimizi güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile güzelce haşlıyoruz.
  • Haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ilave edip kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  • 3 yemek kaşığı nişastamızın üzerine yarım su bardağı su veya süt ile karıştırıp açıyoruz.
  • Ardından tenceremizin içine karıştırarak ilave ediyoruz. 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Sütlaç kaselerimize paylaştırıyoruz.
  • Isıya dayanıklı kaseler tercih edersek bu aşamada iyi olur.
  • Sütlaç kaselerimizi fırın tepsimize yerleştirip kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsimize su dolduruyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızın en üst kısmında üzerleri kızarana kadar bekletiyoruz.
  • Fırından çıkan sütlaçlarımızı soğuması için biraz bekletiyoruz.
  • Ardından vaktiniz varsa dolapta iki üç saat bekletip üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.

Çikolatalı Mousse Tarifi

 

Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler

Mousse İçin

  • 60 gram sütlü çikolata (1 adet kare çikolata)
  • 30 gram bitter çikolata (Yarım paket kare çikolata)
  • 150 gram krema (1 paketin 3/4)
  • 60 gram süt (Yarım çay bardağı)
  • 2 gram yaprak jelatin

Glaze İçin

  • 50 gram toz şeker (2 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı)
  • 15 gram kakao (1 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı)
  • 30 gram krema
  • 20 gram su (1/8 çay bardağı)
  • 3 gram yaprak jelatin

    Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı

  • Mousse yapımı için çikolataları ince ince kıyıp bir kaba alın. Jelatini buzlu suda yumuşamaya bırakın. Sütü bir cezvede kaynatın, ocaktan alın.
  • İçerisine yumuşayan jelatini ekleyin karıştırın. Jelatin çözündükten çikolataya ekleyin çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Buzdolabından çıkardığınız soğuk kremayı 2 dakika mikser ile çırpın.
  • Hafif soğuyan çikolata karışımını kremaya ekleyip katlama yöntemi ile karıştırın. Buzdolabında 30 soğumaya bırakın.
  • O esnada glaze yapımı jelatini buzlu suya yumuşaması için bırakın.
  • Geri kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde çırpma teli ile sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Glaze küçük süzgeçten geçirerek bir kaba alın.
  • Soğuyan mousse sıkma torbası veya kaşıkla servis edeceğiniz tabak veya kaseye alın. Buzlukta en az 1 saat bekletin.
  • Kasede servis edeceğiniz mousse çıkarmak için kek kullanabilirsiniz.
  • Tabanında kek olan mousse kaplamasını oda sıcaklığındaki glaze ile yapın ve pasta bıçağı ile servis tabağına alın.
  • Üzerini süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata veya istediğiniz herhangi bir ürünle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi

 

Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 1,5 bardak un (200 ml bardakla)
  • 1 yumurta
  • 65 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 700 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250 ml bardakla)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
  • 2 paket vanilya
  • 100-150 gram ahududu

Üstü için;

  • 250-300 gram karışık orman meyvesi ( ben ahududu ve böğürtlen kullandım)
  • 1 çay bardağı şeker (150 ml bardakla)
  • 1 su bardağı su (250 ml bardakla)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Orman Meyveli Alman Cheescake Tarifi Yapılışı

  • Alt tabanı için tüm malzemeleri güzelce yoğurun ( 5-10 dakika).
  • Buzdolabı poşetine koyup 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • İki yağlı kağıt arasına koyup yaklaşık 30 cm çapında açın ( 26 cm kelepçeli kek kalıbına koyacağız ve kenarlarına da taşacak, bunu düşünerek hamurun büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz).
  • Kalıbımızın altına yağlı kağıt yerleştirelim.
  • Kenarlarına bir şey sürmenize ya da yağlı kağıt koymanıza gerek yok hamur yağlı olduğu için yapışmıyor.
  • Açtığımız hamuru kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak şekilde güzelce yerleştirelim. ( kenarlarında üstten 1 parmak kadar boşluk kalsın.
  • Kremasını hazırlayana kadar kalıbımızı buzlukta ya da buzdolabında bekletelim.
  • Kreması için önce labne peyniri bir kaba alalım ve krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpalım. ( yaklaşık 10 dk).
  • İçerisine kremasında ilave edip 5 dk daha çırpalım, şekeri ilave edelim ve 5 dk daha çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ilave ederek ikişer dakika çırpalım.
  • Nişasta ve vanilyasını ilave edip güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Kremamızı kalıbımıza dökelim ,içerisine ahududuları gömelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat 10 dakika pişirelim.
  • Fırının içine mutlaka ısıtmaya başlarken bir kap içinde su koyalım ve kekimizi öyle fırına koyalım.
  • Sosu için meyveleri şekeri bir su bardağı su karıştırıp pişirelim.
  • Nişastayı 1 çay bardağı su ile açalım ve içerisine vanilyayı ekleyelim.
  • 10 dakika kadar pişirdiğimiz meyvelerin içine nişastalı karışımı ekleyip 2 dakika kadar pişirelim ve altını kapatalım.
  • Kabuk bağlamaması için ara sıra hep karıştıralım.
  • Kekimiz piştikten sonra en az 2-3 saat soğumasını bekleyelim ve sosumuzu üzerine öyle dökelim.
  • Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ben yaban mersini ve kenarları için de pudra şekeri kullandım.
  • Sosunu döktükten sonra kekimiz ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olacaktır. ( ben servis etmek için bir gece beklettim).
  • Afiyet olsun 💗🌸.

Poşe Yumurta Tarifi

 

Poşe Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1  tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Poşe Yumurta Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencerede su kaynatalım.
  • Yumurtaları geçecek kadar su olacak.
  • Kaynayınca sirke ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yumurtaları tek tek kırıp kaynayan suya bırakıyoruz. 2-3 dakika pişiriyoruz.
  • Bu arada yağları ısıtıp önce kekik sonra da toz biber ve sarımsak tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yumurtalar pişince kevgire suyunu süzdürerek tabağa alıyoruz.
  • Üzerine sosu gezdiriyoruz, gerisi size kalmış artık.
  • Afiyet olsun.

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Ara kreması için;

  • 1,5 buçuk çay bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Üst çikolata sosu için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 paket biter çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpın daha sonra bir yemek kaşığı sıcak suyu koyup karıştırın .
  • Daha sonra unu kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyin güzelce karıştırın .
  • Kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20_25 dakika da pişiyor kontrolü olun.
  • O pişerken bizde kremamızı hazırlayalım sütü kremşanti ile çırpalım.
  • Daha sonra hindistan cevizi pudra şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyin buzdolabında bekletin .
  • Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdanla delikler açıp üstüne 1 su bardağı süt döküp ıslatalım.
  • Daha sonra kremamızı yayıp dolaba alalım pastayı 3 saat dinlensin .
  • Daha sonra sıvı kremayı ısıtıp içine çikolataları kırıp eritelim az dinlensin.
  • Pastanın üstüne döküp düzeltip buzdolabında bir gece dinlendirin, daha sonra istediğiniz şekilde süsleyin ben bu şekilde yaptım yapacaklara .
  • Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze bakla
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Sarımsak
  • 5-6 sap dereotu
  • 1 adet limon
  • Yarım adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • İnce kıyılmış dere otu ile servise hazırlanır.

    Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı

  • Baklalar güzelce yıkanır ve ayıklanır.
  • Ayıklanan baklalar 1 limon suyu sıkılmış ve 1 kaşık unlu su içinde bekletilir.
  • Kararmasını önlemek için, küp küp doğranmış soğan sarımsak ve 1 kaşık un yağda kavrulur ve baklalar ilave edilir.
  • Tuz ve şeker eklenerek üzerini geçecek kadar su ile pişirilir.

Helva Tatlısı Tarifi

 

Helva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200gr tahin helvası
  • Yarım çay bardağı süt

    Helva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Helva ile sütü rondodan geçirin sonra toprak kaselere paylaştırın.
  • Fırın tepsinizin yarısını su doldurun.
  • Fırın tepsisine toprak kaseleri tepsiye koyup.
  • 200 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Sıcak sıcak afiyetle yiyin inşallah.

Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tarifi

 

Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa
  • 1 çay kaşığı zahter ( olmazsa koymaya bilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)

    Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta akı yoğurt sirke şeker tuz konup karıştırılır.
  • Mısır unu un kabartma tozu, çörek otu ve zahter eklenir yoğurulur.
  • Küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180, derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Tadına ve kıyırlığına garanti veriyorum, hem de bayatlamıyor.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Kıyır, Kıyır Lezzetiyle Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi

 

Kıyır, Kıyır Lezzetiyle Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta, (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Kıyır, Kıyır Lezzetiyle Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine şekerparenin, sıvı malzemelerini.
  • Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
  • İstediğimiz şekli vererek tepsiye diziyoruz, üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 25 _30 dakika.
  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup, kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup 7 ile 10 dakika arası, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Kuruyemişli Milföy Tarifi

 

Kuruyemişli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça dikdörtgen milföy hamuru 400 gr karışık kuru meyve (Kuru üzüm
  • kuru kayısı ve kuru dut) 3 çorba kaşığı portakal likörü 1 tatlı kaşığı tarçın 50 gr çekilmiş antepfıstığı 3 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı nişasta 1.5 su bardağı sıcak süt 1 elma

Kuruyemişli Milföy Nasıl Yapılır?

Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu robotta çekin. Bir kaba alıp portakal likörü ve tarçın ekleyin. 30 dakika dinlendirin. 

Tencerede 2 yumurta sarısı ile tozşekeri köpükleşinceye dek çırpın. Nişastayı ilave edin, sıcak sütü azar azar dökerek karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Krema haline gelince ateşten alıp ılınmaya bırakın. 

Elmayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Krema ılınınca elma, kuru yemişli karışım ve antepfıstığını ekleyip karıştırın. 

Bir parça milföy hamurunu merdaneyle açarak inceltin. Yuvarlak bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Diğer hamurdan küçük bir parça koparıp süsleme için ayırın. Kalan hamuru da merdaneyle açıp kalıbın üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız hamurdan baklava şeklinde desenler kesip kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp öneden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı baldo pirinç
  • 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 8 su bardağı et suyu
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 40 gram margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
  • Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirin.
  • Ezogelin çorbasını, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ezogelin Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın aromatik bir tat alması için; haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanın. Bunlar yoksa, bir tablet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz.
  • Mercimek, pirinç ve bulgurun daha kolay pişmesi için; ılık suda bekletin. Şişmeye başladıkları zaman çorbanın içine ekleyin.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek bir taşım daha kaynatın. 
  • Karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanın. Dilerseniz margarin yerine tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Çorbayı servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ezogelin Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 90 kaloridir.