16 Mart 2021 Salı

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi

 

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet armut
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 6 adet karanfil
  • 1,5 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 adet çubuk tarçın

Üzeri için;

  • 150 gram bitter çikolata
  • Limon kabuğu rendesi
  • Dilerseniz toz fıstık

    Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Armutları yıkayıp sap kısmı kalacak şekilde kabuklarını soyun.
  • Su, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zencefil, karanfil, zerdeçal ve çubuk tarçını bir kapta güzelce karıştırın.
  • Armutları pişireceğiniz derin bir tencereye yerleştirip üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
  • Armutların üzerine gelecek kadar su ekleyin.
  • Önce hızlı ateşte, daha sonra kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (çatal yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. ).
  • Piştikten sonra biraz ılınmaya bırakın.
  • O sırada bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
  • Soğuyan armutları servis edeceğiniz tabağa alıp önce tenceredeki sosundan, sonra eritilmiş çikolatadan üzerine dökün.
  • Limon kabuğu ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıflı kat için;

  • 200 gr kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

    Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kadayıfı ,şeker ve tereyağını geniş bir teflon tavaya alıp kavuralım.
  • Sürekli karıştırarak kızartalım.
  • Kızardıktan sonra dövülmüş cevizi ekleyip bir kenara bırakalım soğuması için.
  • Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip sürekli karıştıralım .
  • Kaynamaya başlayınca vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Kelepçeli kek kalıbına önce kadayıf ,sonra muhallebi, sonra yine kadayıf ve muhallebi, en son katına tüm kalan kadayıfı ekleyin.
  • En az buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
  • Sonra kalıptan çıkarıp süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.

Bostan Kebabı Tarifi

 

Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet bostan patlıcan
  • 700 gram kuş başı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Bostan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • Kızgın ateşte etleri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Güzelce kavurup suyunu çektikten sonra domates, biber, salça ve tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanları kızartıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • İçlerini ezerek yumuşatıp etleri ilave ediyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında 10-15 dk kadar pişiriyoruz, afiyet olsun 👌🏻✨.

Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi

 

Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep (hazır paketlerde olan salepten 1 tepeleme dolu yemek kaşığı koymalısınız)
  • 3 adet limon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (zerdeçal tadında değişiklik yapmaz sadece renk vermesi için kullanıyoruz

    Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı

  • Süt şeker ve salep tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kaynatılır 5 dakika pişirilir kenara alınır.
  • Ara ara karıştırılarak soğutulur.
  • Bir kaseye limonların kabukları rendenin ince tarafı ile rendelenip üzerine limonların suyu sıkılır.
  • Soğuyan süt ve salep karışımına bu limon kabuğu ve suyu süzgeçten geçirilerek eklenir 1 silme çay kaşığı zerdeçal koyulur ve karıştırılır.
  • Bu karışım bir kaba dökülüp ve dondurucuya koyulur.
  • 1 saat geçince mikserle çırpılır tekrar dondurucuya koyulur.
  • Bu işlemi 1 saat aralığı ile 4 kez uygulayın ve sonrasında donmaya bırakın.
  • Tamamen soğuduktan sonra dondurucudan çıkarıp servis yapabilirsiniz🍧🍋🍨🍋.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Adana Kebap Tarifi

 

Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 100 gr kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası(benimki çok kıvamlı o yüzden az ekledim.)
  • Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de koyabilirsiniz

Lavaş için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un 4 bardak belki biraz daha fazlası kontrollü ekleyin

    Adana Kebap Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanı ve kapya biberi rondodan geçirin ya da ince ince doğrayın.
  • Suyunu iyice sıkın.Kıymanın içerisine ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  • Bu sıra da lavaş için un hariç bütün malzemeleri derin bir kap içerisine alalım.
  • Unu kontrollü ekleyip kıvamlı bir hamur yoğuralım yarım saat kadar mayalansın.
  • Mayalanan hamuru 10-12 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir parçayı yuvarlak açıp tava da arkalı önlü pişirelim.
  • Pişen lavaşları bir bez ya da örtüyle güzelce saralım.
  • Dinlenen kıymayı yumruk büyüklüğünde parçalar alıp şişe geçirelim. Şiş yoksa tahta çubuklara geçirelim.
  • Kebap şeklini verip döküm tava da yada normal tava da pişirelim.
  • Lavaş ekmeği arasında domates, biber soğanla servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 700 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Biraz tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 3 su bardağı kaynamış su (sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz)

    Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı

  • Pırasa ve havuçlar halka şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağı ve havuçlar tencereye alınıp bir kaç dakika sotelenir.
  • Doğradığımız pırasa eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak suyunu salıncaya kadar pişirilir.
  • Domates salçası, tuz ve baharatlar, pirinç, toz şeker ve kaynamış su ilave edilerek karıştırılır.
  • En son limon suyu da eklenip orta ateşte pişmeye bırakılır.
  • Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Hafif ılıyınca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.

Cep Poğaça Tarifi

 

Cep Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 7 su bardağına yakın un

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

Poğaça arasına koymak için;

  • Marul
  • Domates
  • Salatalık
  • Kaşar peyniri
  • Salam

    Cep Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri için geniş bir kaba önce sıvı sonra katı malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru mayalamaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Yarım daire şeklinde yağlıyoruz.
  • Yarım daire şeklinde katlayıp tekrar muska şeklinde katlıyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye dizelim, yumurta sarısı sürelim.
  • 200 derece fırında pişirelim, fırından çıkan poğaçaların arasına marul ,domates, salatalık, salam ,kaşar peyniri koyalım.
  • Afiyet olsun.

Çilekli Ve Çikolata Parçalı Cookie Tarifi

 

Çilekli Ve Çikolata Parçalı Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşak)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket minik doğranmış kare çikolata (sütlü veya bitter)
  • 2/3 su bardağı küp doğranmış çilek

    Çilekli Ve Çikolata Parçalı Cookie Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı , şeker, yumurta ve tuz krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır.
  • Un vanilin ve kabartma tozu eklenip yoğrulur.
  • Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
  • Çilek ve çikolata da eklenip nazik bir şekilde yoğrulur, çok fazla ezmeyelim.
  • Ceviz büyüklüğünden bir tık küçük parçalar alınıp bisküvi şekli verilir.
  • Çok düzgün olmasına gerek yok. Hepsinden eşit şekilde paylaştırmaya özen gösterelim 😍
  • Önceden ısıtılmış fırında 190° derecede alt üst ayarda 18-20 dakika pişirin.
  • İlk başta yumuşak oluyor fakat sonra kendini topluyor.
  • Dinlendikten sonra isteğe bağlı eritilmiş beyaz çikolatayla dekor yapılabilir.
  • Afiyet olsun 🌸🌸.

Çikolatalı Elmalı Toplar Tarifi

 

Çikolatalı Elmalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 büyük avuç ceviz
  • Bebe bisküvisi
  • 2 paket sütlü çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata

    Çikolatalı Elmalı Toplar Tarifi Yapılışı

  • Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım biraz kavuralım.
  • Sulanmaya başladıktan sonra şekerini ilave edelim.
  • Birlikte 3 dakika kadar karıştırdıktan sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Rondodan geçirdiğimiz bebe bisküvisini ve cevizleri elmalı harç ile birleştirelim.
  • Hamur elde edelim, bir kaşık yardımı ile elimize alıp yuvarlak top şekline getirelim.
  • Diğer tarafta benmari usulü çikolata eritelim beyaz ve sütlü olmak üzere iki çeşit.
  • Hazırladığımız elmalı toplarımızı çikolata ile kaplayalım.
  • Yağlı kağıt üzerine yerleştirelim, donmaya bırakalım.
  • Çikolata toplarımız donduktan sonra beyaz çikolata ile üzerini süsleyelim.
  • Afiyet olsun 🌸🍫.

Fırında Kıymalı Patates Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber (kışlık yaptığım menemen kullandım)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

    Fırında Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı

  • Patatesler ince halka dilimlenir.
  • Zeytinyağı, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, tuz ile harmanlanır.
  • Fırın tepsisinde 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  • Ayrı bir tencerede kuru soğan, kıyma kavrulur.
  • Kavrulan kıymaya domates ve yeşil biber eklenir.
  • Bir süre daha kavurduktan sonra 2-3 su bardağı suda açılan salçalar eklenir.
  • 2-3 dk pişirilir, fırından alınan patatesler pişirme tepsisine dizilir.
  • Üzerine kıymalı harç aktarılır, bir miktar patates de üstüne kapatılır.
  • Tencerede kalan su üstüne gezdirilir. 200 derece fırında 10-15 dk pişirilir.
  • Üzerine maydanoz serpilir.

    Afiyetle ❤️.

Sadece 3 Malzemeyle Mükemmel Lezzet Çikolatalı Truff Tarifi

 

Sadece 3 Malzemeyle Mükemmel Lezzet Çikolatalı Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 paket kakaolu bisküvi
  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü çikolata

    Sadece 3 Malzemeyle Mükemmel Lezzet Çikolatalı Truff Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bisküvileri rondodan geçirelim, uygun geniş bir kaseye bisküvileri alalım.
  • 2, 5 paketin tamamını kaseye almayalım, yarım paket kadarını ayrı bir kapta tutalım ki birazdan kıvamına bakarak takviyede bulunabilelim.
  • 1 paket kremayı bir cezve ya da tavaya alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  • Ardından ocaktan alarak içerisine çikolataları ilave ederek karıştıralım ve ganajımızı hazırlayalım.
  • Sonrasında bisküvilerin üzerine ganajı ekleyerek karıştıralım.
  • Kıvamına bakarak bisküvi takviyesinde bulunabilirsiniz.
  • Şekil alacak kıvama gelip gelmediğini elimizle kontrol ettikten sonra şekil verme işlemine geçebiliriz.
  • Ben küp şeklini verdim, siz dilerseniz yuvarlak şekil de verebilirsiniz.
  • Bütün harca şekil verme işlemini tamamladıktan sonra ben üzerini toz antep fıstığı ve parça fındıkla süsledim.
  • Ddilerseniz sade bir şekilde servis edebilirsiniz ya da benmari usulü erittiğiniz çikolataya da bulayabilirsiniz.
  • Buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Sodalı Simit Poğaça Tarifi

 

Sodalı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Sucuk ve kaşar (koydum siz dilediğinizi koyabilirsiniz)

    Sodalı Simit Poğaça yapılışı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Öncelikle maya süt ile eritelim.
  • Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un ekleyip yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzeri örtüp mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım, iç harç koyup kapatalım.
  • Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizelim, tepside 15 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Yumurta sarısı sürüp susama batıralım, üzerine bıçakla çizik atarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.

  • Kavrulmuş susam ( ben simitçiden alıyorum susamı kavurmaya gerek kalmıyor)

    1. Öncelikle maya süt ile eritelim.
    2. Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un ekleyip yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
    3. Hamurun üzeri örtüp mayalandıralım.
    4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım, iç harç koyup kapatalım.
    5. Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizelim, tepside 15 dakika tepsi mayası yapalım.
    6. Yumurta sarısı sürüp susama batıralım, üzerine bıçakla çizik atarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.