Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet armut
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1,5 rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 6 adet karanfil
- 1,5 silme tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet çubuk tarçın
Üzeri için;
- 150 gram bitter çikolata
- Limon kabuğu rendesi
- Dilerseniz toz fıstık
Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Armutları yıkayıp sap kısmı kalacak şekilde kabuklarını soyun.
- Su, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zencefil, karanfil, zerdeçal ve çubuk tarçını bir kapta güzelce karıştırın.
- Armutları pişireceğiniz derin bir tencereye yerleştirip üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
- Armutların üzerine gelecek kadar su ekleyin.
- Önce hızlı ateşte, daha sonra kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (çatal yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. ).
- Piştikten sonra biraz ılınmaya bırakın.
- O sırada bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
- Soğuyan armutları servis edeceğiniz tabağa alıp önce tenceredeki sosundan, sonra eritilmiş çikolatadan üzerine dökün.
- Limon kabuğu ile süsleyin.
Afiyet olsun.