4 Nisan 2021 Pazar

Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tarifi

 

ortakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı bir kaşık daha un( kontrollü olun)

Jölesi için;

  • 1 portakalın suyu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Bulamak için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri

    Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Genişçe bir kabın içine yumurta ve şeker konur çırpıcıyla iyice çırpılır.
  • Sıvı malzemeler eklenir.
  • En son kabartma tozu ve un eklenir. (Kontrollü olarak)
  • Sonra yuvarlanıp pudra şekerine bulanır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  • Ortasından oklava yardımıyla bir oyuk açılır.
  • Jölemiz için gerekli malzemeler bir sos tavasında kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra 3 dk kadar kıvam alması için kaynatılır.
  • Jölemiz oyuklara dökülüp 180 derecelik alt üst derecelik fırında 15 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • Servise hazır.

    Afiyet olsun. 🥰.

Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma(tepsi ölçüsüne göre arttırabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan(rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 4-5 adet patates

    Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Köftemiz için malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Güzelce yoğurup vaktiniz varsa 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen köftelere şekil verip patatesleri soyalım.
  • Halka halka doğrayıp tepsiye 2 patates 1 köfte olarak dizelim.
  • Sosu hazırlayıp tepsinin her tarafına gezdirelim.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kır Pidesi Tarifi

 

Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 6-7 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak kontrollü koyun)

İçi için:

  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1’ er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kır Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için malzemelerimizi kabımıza alıp güzelce yoğurup yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
  • İçi için sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım ve bir kaba alalım.
  • Üzerine kıymayı, yağı, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla uzunlamasına açalım.
  • İçerisine hazırladığımız harçtan koyup yanlardan içe doğru katlayarak üzerini kapayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  • Üzerine yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırıp sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırınımızda pişirelim.
  • Enfes pidelerimiz servise hazır👩🏻‍🍳.

    Afiyet olsun 😋.

Mor Köstebek Pasta Tarifi

 

Mor Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: 200 ml

Havuç püresi için;

  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Havuç püresi
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Antep fıstığı tozu

    Mor Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havucu yıkayıp soyduktan sonra dilimliyoruz.
  • Ve küçük tencereye alıp üzerine yarım su bardağı su ve limon tuzunu ekleyip ocağa alıyoruz.
  • Kaynadıktan 1-2 dakika sonra kalan yarım su bardağı suyu ekleyip tekrar kaynatıyoruz.
  • Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra rondoda püre haline getiriyoruz.
  • Büyük kalıntılarını ve suyunu süzüyoruz.
  • Kreması için süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı tencereye alıp ocakta kaynayınca kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine bir paket kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.Krema hazır.
  • Kek için yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Havuç püresi ve unu atıp mikserle çırpıyoruz.
  • Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra spatula ile karıştırıyoruz.
  • Kek harcımız hazır kek harcını fırın tepsisine eşit bir şekilde yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra çay bardağı ile şekil veriyoruz.
  • Ve kalan kekleri rondodan geçiriyoruz.
  • Ayırmış olduğum keklerin üzerine kremamdan sıkıyorum ve rondodan geçirdiğim keki kremayı buluyorum.
  • 24 adet köstebek pasta çıkıyor.
  • Üzerini süslemek için antepfıstığı tozu kullandım.

Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahvesi fincanı bulgur
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Ekmek kıtırı için;

  • 1 kuru ekmek
  • Biraz tereyağ ve sıvı yağ(ekmek kıtırlarını küp küp doğrayıp fırında kızartıyoruz daha sonra erimiş tereyağında birkaç tur çeviriyoruz)

    Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
  • Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek kavrulur.
  • Üzerine 1lt kadar su ilave edilerek pişirmeye bırakılır.
  • Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
  • 1 yemek kaşığı un kavrulur.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
  • Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ilave edilerek kaynatılır.
  • Daha sonra baharatlarda eklenerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ilave edilir.
  • Tuzu da eklenerek 1-2 dk kaynatılır.
  • Ezogelin çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

    Not: gerekirse kıvamını ayarlamak için su ilave edilebilir. Suyun bir kısmını et suyu kullanabilirsiniz.

Borcam Pastası Tarifi

 

Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • Hazır çikolata sos
  • Süt

    Borcam Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tarifimize kekimizi yapmakla başlayalım.
  • Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım, süt ve sıvı yağını da ekleyip tekrar çırpalım.
  • En son kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip karıştıralım.
  • Yağladığımız borcama kek hamurunun 3’te 2’sini dökelim, kalan hamura da kakao ekleyip karıştıralım ve kek hamurumuzun üzerine dökelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan keki 2 su bardağı süt ile ıslatalım.
  • Muhallebisi için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp pişirelim.
  • Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve tereyağ ekleyelim, muhallebimiz ılıdığında ise toz krem şantiyi ekleyip tekrar karıştıralım ve kekimizin üzerine dökelim.
  • En son hazır çikolata sosumuzu üzerindeki talimattan yarım bardak eksik süt ile pişirelim.
  • Sosumuz soğuduğunda ise muhallebimizin üzerine dökelim.
  • En az 2 saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Tavuk Graten Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tavuk Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 karnabahar
  • Yaklaşık 700g dilimlenmiş tavuk
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı biber
  • 2 kl tuzu veya vegeta (sebze tozu)
  • 2 kl kırmızı biber tozu
  • 2 bardak su ( 220ml)
  • 300 g rendelenmiş peynir

    Fırında Karnabahar Tavuk Graten Tarifi Yapılışı

  • Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada kızartın.
  • Tavuğu ekleyin ve her şeyi iyice kızartın.
  • Şimdi doğranmış karnabaharı ekleyin, biber ve domates salçasını ekleyin ve baharatlayın.
  • Son olarak 2 bardak suyu içine dökün ve düşük seviyede yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Şimdi hepsini bir fırın tepsisine koyun ve üzerine peynir serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 ° ‘de yaklaşık 40 dakika pişirin.

Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi

 

Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 6-7 dilim doğranmış sucuk
  • 3 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik

    Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi Yapılışı

  • Tavaya az sıvı yağ ilave edilip kızdırılır.
  • Patatesler küp şeklinde doğranıp, sıvı yağ da önce yüksek ateşte dışı kabuk bağlayana kadar karıştırılarak kavrulur.
  • Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
  • Kırmızı ve sivri biberler doğranıp ilave edilerek kavrulur.
  • Sucuklar doğranıp ilave edilerek kısa bir süre daha kavrulur.
  • Derin bir kapta yumurta, tuz ve tercih edilen baharatlar çırpılır.
  • Daha sonra yumurtalı karışım üzerine dökülüp karıştırılmadan pişirilir.
  • Son olarak üzerine kaşar rendesi de ilave edilip kaşarlar eriyene kadar kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Sıcak olarak servis edilir. Yapacak olanlara afiyet olsun 😊.

Simit Tadında Milföy Börek Tarifi

 

Simit Tadında Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy
  • 4 -5 dilim kaşar
  • 3- 4 adet sosis

Üzeri için;

  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

    Simit Tadında Milföy Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle milföyleri buzluktan çıkartıp 10 -16 dakika yumuşamasını bekleyelim.
  • Pekmezli suyu ve susamıda hazırlayıp kenara alalım.
  • Dikdörtgen milföyü ortadan ikiye kesip kare şeklini verelim.
  • Dört köşesine kaşar ve sosisleri koyalım.
  • Kestiğimiz diğer kare milföyü bunun üzerine kapatalım.
  • Milföyler dört parça olcak şekilde orta kısımlarından keselim.
  • Açık kalan kısımları elimizle bastırarak kapatalım.
  • Önce pekmezli suya sonra susama batıralım. Hepsine aynı işlemi uygulayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimizde önceden ısıtılmış 180 derecede kabarıp kızarana kadar pişirelim.
  • Simit tadında milföylerimiz hazır deneyeceklere afiyet olsun 😋❤️.

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)
  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 5 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 50 gr tereyağı

Süslemek için:

  • Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
  • Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.
  • Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.
  • Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.
  • Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.
  • Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.