Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 yumurtanın sarısı
- Toz şeker (ya da file badem, fındık)
Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı
- Sütü, suyu derin bir kaba alın, içerisine mayayı, toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Mayanın aktifleşmesi için bir kenarda 10 dakika bekletin.
- Daha sonra sıvı yağı, tuzu, yumurtayı, mahlep ve damla sakızını ilave edin.
- Yavaş yavaş unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
- Yanınızda fazlaca bulunsun.
- Yoğurulacak kıvama gelince tezgaha un serpin ve ele yapışmayan bir hamur elde edip toparlayın.
- Kabı biraz yağlayın. Hamuru yerleştirin ve üzerini streçleyip, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalamaya bırakın.
- Hamur 2 katına çıkınca tezgaha alıp bir-iki kez yoğurun ve üçe bölün.
- Her bir parçayı tekrar üçe bölün ve teker teker elinizde ince rulolar haline getirerek örgü şekli verin.
- Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
- Ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
- Bu esnada fırını ısıtın. Ben 175 derecede alt üst ayarda pişirdim.
- Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve şeker serpin.
- 20 dakika sonra kontrol edin.
- Üzeri kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 150 gram tereyağı
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından biraz eksik nişasta
- 1 paket vanilya
Üst kısım;
- 750 gram ufak çilek
- 1 paket çilekli jöle
Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli CheesecakeTarifi Yapılışı
- Öncelikle burçak bisküviler rondodan geçirilir ve üzerine eritilmiş tereyağı eklenir.
- Kaşıkla hepsi birine gecene kadar karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın kelepçesi servis yapılacak tabağın üzerine yerleştirilir.
- Hazırlanan bisküviler kalıbın içerisine aktarılır.
- Önce kaşıkla düzleştirilir ,sonra bir bardağın alt kısmıyla bastırılır ve buzdolabına kaldırılır.
- Muhallebisi için; süt, nişasta, irmik, şeker ve vanilya tencereye alınır. Hepsi birlikte karıştırılır ve ocağa alınır.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- İlk sıcaklığı geçince dolaptan alınan bisküvili karışımın üzerine aktarılır ve üzeri kaşıkla düzleştirilir.
- Çiçeklerin sap kısmı düz olacak şekilde kesilerek temizlenir.
- Muhallebinin üzerini komple kapatacak şekilde dizilir.
- Jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kaşıkla eşit şekilde çiçeklerin üzerine dökülür.
- Hazırlanan tatlı 3-4 saat buzdolabında dinlendirilikten sonra servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Çikolatalı Bükme Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 3 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ
- Çokokrem veya nutella
Çikolatalı Bükme Kek Tarifi Yapılışı
- Kuru maya, toz şekeri ve sütü karıştırıp 10 dakika mayalandırmaya bırakalım.
- Ardından yumurta, sıvı yağ ve margarini ekleyip tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı unu yoğurup 20 dk dinlendirmeye bırakalım.
- 20 dk sonrasında hamurumuzu 2 parçaya bölelim ve hamur parçalarını kare olucak şekilde açalım
- 1. Hamur parçasının içine biraz sıvı yağ sürüp nutella veya çokokremi her yerine yaydıktan sonra 2. Parça hamuru üzerine yerleştirip 6 parça şeritler halinde bölelim.
- Hamur parçasını iki elimizle birbirinin etrafında döndürüp muffin kabına döndürerek yerleştirelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun hanımlar. 😋.
Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- Üçgen halde kesilmiş 1 paket yufka
- 200 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- Karabiber, tuz
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Bir cimdik kekik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı
- Üçgen yufkaları 4 parçaya kestim.
- Dilerseniz bütün şekilde de temin edip küçük parçalara bölebilirsiniz.
- Soğanı rendeledim.
- Kıyma, baharat ve tuzla güzelce yoğurdum.
- Kestiğim yufkalara bir parça kıyma yerleştirip rulo şeklinde sardım.
- Önceden ısıttığım 180 ° fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına transfer ettim.
- Sosu için 1 yk salça, 2 yk zeytinyağ bir cimdik kekik hepsini tavada kavurdum.
- 1 sb yoğurt ve bir diş rendelenmiş sarımsağı çırptım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos gezdirip afiyetle tükettik.
Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket sade petibör bisküvi (Kakaolu olanlada deneyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 8 adet kuru kayısı
- 1 adet elma rendesi
- 1 muz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi
Bulamak İçin
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
- 100 gram bitter çikolata 🍫
Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tarifi Yapılışı
- İlk olarak petibör bisküvilerimizi rondodan geçirip, geniş bir kaseye alalım. Ardından bir bardak süt, eritilmiş tereyağını üzerine dökelim.
- Kayısılarımızı ve muzumuzu küçük parçalara ayırıp üzerine ekleyelim. Rendelenmiş elma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyelim.
- Son olarak cevizimizi ekleyip karışımı iyice birbirine yedirterek elimizle karıştıralım. Sonra ayrı bir kaseye alıp, streç filme sarıp, derin dondurucu da 30 dakika bekletelim.
- Elimize yapışmaması için, donmuş bir kıvamda olmalı. Dolaptan çıkartalım. Elimizle yuvarlak toplar yapalım.
- Topların bir kısmını hindistan cevizine bir kısmını antep fıstığına bir kısmını çikolata sosuna batıralım. (bitter çikolatayı benmari usulü erittim)
- Ardından bu sefer buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletip servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun 😋
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1, 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Sıvıyağ, hindistan cevizi ,galeta unu ceviz ve kabartma tozu eklenir.
- Koyu kıvamda bi hamur elde edilir.
- Yağladığımız borcama dökülür ve spatula yardımı ile düzeltilir.
- 180 derecede pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökülür.
- Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır koyulaşana kadar pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra 1 paket krem şanti eklenir ve blendır ile pürüzsüz kıvama getirilir.
- Tatlının üzerine dökülür.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir ve buzdolabında dinlendirilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun☺️.
Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Makarna için;
- Yarım paketten biraz fazla makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- Sıvıyağ
Kreması için;
- 6-7 tane mantar
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 paket krema
- Sıvıyağ
- Fesleğen
Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı
- Kaynayan suya tuz, köri, sıvı yağ ve makarnamızı koyalım ve haşlamaya bırakalım.
- Haşlayan makarnalarımızı süzgece alıp bekletelim.
- Sıvıyağ koyduğumuz tenceremizin içine mantarlarımızı koyalım ve yüksek ateşte kavuralım ki içindeki suyunu salmasın.
- Daha sonra kremamızı ve tavuk bulyonumuzu ekleyelim.
- Kaynama aşamasına geldiğinde fesleğenimizi ekleyelim ve altını kapatalım.
- Son aşama makarna ve kremamızı birleştirmek 💃
- 15 dk içini çektikten sonra servis edebilirsiniz 🥰.
Afiyet olsun 💃.
Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
İç harcı için;
- 3 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için unu kaba koyun ve ortasında bir havuz oluşturun.
- İçine yumurtayı, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
- Hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hamur toplandıktan sonra tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin.
- Tekrar bir kaba alın ve kapatıp 10 dk dinlendirin.
- İçi için patatesleri büyük küpler halinde kesin.
- Tencerede patatesleri haşlayın.
- Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin.
- Son olarak içine karabiber ve pul biber ekleyin ve karıştırın.
- Dinlenen mantı hamuru sofraya alın ve eşit parçalara ayırın.
- Ayırdığınız parçalardan birini unladığınız sofraya alın ve oklava yardımıyla açın.
- Hamuru kare şeklinde eşit parçalara ayırın.
- Hamurların için harcı yerleştirin ve ilk olarak üçgen şeklinde sonra uçlarından birleştirerek kapatın.
- Hazırladığınız mantıları kızgın yağın içine atın ve kızartın.
- İster üzerine salçalı sos yaparak veya sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi Yapılışı
- Kurabiyemizin hamurunu yoğurmak için uygun bir yoğurma kabına şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım, kaşık yardımı ile ezerek güzelce karıştıralım.
- Ardından üzerine yumurta, portakal suyu, sıvı yağ ve tahini ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Hamurumuz biraz toparlanmaya başlayınca elimizi hafif unlayalım ve hamurumuzu elimizle yoğuralım. Bu tarifte hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olacak, bu sizi korkutmasın. Daha fazla un eklerseniz hamurunuz sert olacaktır.
- Hazırladığımız hamurumuzdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle yuvarlayıp pudra şekerine batırarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra kurabiyelerimizi 175°C önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Ben bu ölçülerle hazırladığımda 19 adet portakallı çatlak kurabiye elde etmiş oldum.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
İç harcı için;
Dışı için;
- 2 yemek kaşığı su
- 3-4 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi Yapılışı
- Poğaçamızın hamuru için tereyağı bir tavaya alalım ve çok kaynatmadan eritelim.
- Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve erittiğimiz tereyağını alalım ve karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ekleyelim ve kabartma tozunu da ilave ederek hamurumuzu yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan göz kararı parçalar kopartarak, elimizle toparlayalım.
- Hamurumuzdan bir tanesini alarak elimizle yuvarlayalım, elimizle üzerine bastırarak hamurumuzu açalım.
- İçerisine kaşar peyniri koyarak kenarlarını ortada birleştirelim, hafifçe sıkalım.
- Elimizle kendi etrafında bir iki tur çevirelim.
- Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Ayrı bir kabın içerisine su ve pekmezi alarak karıştıralım.
- Poğaçalarımızı ilk önce pekmezli karışıma daha sonra susama batırarak tepsimize dizelim.
- Dilerseniz susama batırmadan yumurta sarısı sürerekte pişirebilirsiniz.
- Poğaçalarımızın üzerine bıçak ile çizikler atarak 180°c fırında fansız alt üst olarak yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan poğaçalarımızı servis edelim.
Afiyet olsun. 🧑🍳😍.
Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tane yumurta
- Tuz
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum ama siz çiçek yağı kullanabilirsiniz)
Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtayı (oda sıcaklığında kullanalım ) tuzu ekleyerek çırpalım.
- Un ile suyu ekleyelim çırpalım.
- Karnabaharları fotoğraflarda gösterdim nasıl kestiğimi ya da ayırdığımı o şekilde hazırlayalım.
- Hamurun kıvamı da gösterdim içine bulayıp çok kızmış yağa koyalım ve pişirelim.
- Ben zeytinyağı kullanıyorum ve harlı yani büyük ocakta altını çok açıyorum o şekilde yağ çekmiyor.
- Unu ve suyu ben göz kararı yapıyorum buraya ölçü vermek zorundaydım o yüzden bardak ölçüsü tutmayabilir.
- Börek gibi kabaran ve yerken doyamadığımız hatta çocuklarımın ço