5 Nisan 2021 Pazartesi

Paskalya Çöreği Tarifi

 

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Toz şeker (ya da file badem, fındık)

    Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

  • Sütü, suyu derin bir kaba alın, içerisine mayayı, toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Mayanın aktifleşmesi için bir kenarda 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra sıvı yağı, tuzu, yumurtayı, mahlep ve damla sakızını ilave edin.
  • Yavaş yavaş unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  • Yanınızda fazlaca bulunsun.
  • Yoğurulacak kıvama gelince tezgaha un serpin ve ele yapışmayan bir hamur elde edip toparlayın.
  • Kabı biraz yağlayın. Hamuru yerleştirin ve üzerini streçleyip, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalamaya bırakın.
  • Hamur 2 katına çıkınca tezgaha alıp bir-iki kez yoğurun ve üçe bölün.
  • Her bir parçayı tekrar üçe bölün ve teker teker elinizde ince rulolar haline getirerek örgü şekli verin.
  • Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
  • Ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
  • Bu esnada fırını ısıtın. Ben 175 derecede alt üst ayarda pişirdim.
  • Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve şeker serpin.
  • 20 dakika sonra kontrol edin.
  • Üzeri kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram tereyağı

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağından biraz eksik nişasta
  • 1 paket vanilya

Üst kısım;

  • 750 gram ufak çilek
  • 1 paket çilekli jöle

    Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli CheesecakeTarifi Yapılışı

  • Öncelikle burçak bisküviler rondodan geçirilir ve üzerine eritilmiş tereyağı eklenir.
  • Kaşıkla hepsi birine gecene kadar karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın kelepçesi servis yapılacak tabağın üzerine yerleştirilir.
  • Hazırlanan bisküviler kalıbın içerisine aktarılır.
  • Önce kaşıkla düzleştirilir ,sonra bir bardağın alt kısmıyla bastırılır ve buzdolabına kaldırılır.
  • Muhallebisi için; süt, nişasta, irmik, şeker ve vanilya tencereye alınır. Hepsi birlikte karıştırılır ve ocağa alınır.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • İlk sıcaklığı geçince dolaptan alınan bisküvili karışımın üzerine aktarılır ve üzeri kaşıkla düzleştirilir.
  • Çiçeklerin sap kısmı düz olacak şekilde kesilerek temizlenir.
  • Muhallebinin üzerini komple kapatacak şekilde dizilir.
  • Jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kaşıkla eşit şekilde çiçeklerin üzerine dökülür.
  • Hazırlanan tatlı 3-4 saat buzdolabında dinlendirilikten sonra servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Bükme Kek Tarifi

 

Çikolatalı Bükme Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • Çokokrem veya nutella

    Çikolatalı Bükme Kek Tarifi Yapılışı

  • Kuru maya, toz şekeri ve sütü karıştırıp 10 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  • Ardından yumurta, sıvı yağ ve margarini ekleyip tekrar karıştıralım.
  • 3 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı unu yoğurup 20 dk dinlendirmeye bırakalım.
  • 20 dk sonrasında hamurumuzu 2 parçaya bölelim ve hamur parçalarını kare olucak şekilde açalım
  • 1. Hamur parçasının içine biraz sıvı yağ sürüp nutella veya çokokremi her yerine yaydıktan sonra 2. Parça hamuru üzerine yerleştirip 6 parça şeritler halinde bölelim.
  • Hamur parçasını iki elimizle birbirinin etrafında döndürüp muffin kabına döndürerek yerleştirelim.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun hanımlar. 😋.

Çıtır Mantı Tarifi

 

Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • Üçgen halde kesilmiş 1 paket yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Karabiber, tuz

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Bir cimdik kekik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

    Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı

  • Üçgen yufkaları 4 parçaya kestim.
  • Dilerseniz bütün şekilde de temin edip küçük parçalara bölebilirsiniz.
  • Soğanı rendeledim.
  • Kıyma, baharat ve tuzla güzelce yoğurdum.
  • Kestiğim yufkalara bir parça kıyma yerleştirip rulo şeklinde sardım.
  • Önceden ısıttığım 180 ° fırında 20-25 dk pişirip servis tabağına transfer ettim.
  •  Sosu için 1 yk salça, 2 yk zeytinyağ bir cimdik kekik hepsini tavada kavurdum.
  • 1 sb yoğurt ve bir diş rendelenmiş sarımsağı çırptım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos gezdirip afiyetle tükettik.

Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tarifi

 

Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket sade petibör bisküvi (Kakaolu olanlada deneyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 8 adet kuru kayısı
  • 1 adet elma rendesi
  • 1 muz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Bulamak İçin

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı
  • 100 gram bitter çikolata 🍫

    Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak petibör bisküvilerimizi rondodan geçirip, geniş bir kaseye alalım. Ardından bir bardak süt, eritilmiş tereyağını üzerine dökelim.
  • Kayısılarımızı ve muzumuzu küçük parçalara ayırıp üzerine ekleyelim. Rendelenmiş elma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyelim.
  • Son olarak cevizimizi ekleyip karışımı iyice birbirine yedirterek elimizle karıştıralım. Sonra ayrı bir kaseye alıp, streç filme sarıp, derin dondurucu da 30 dakika bekletelim.
  • Elimize yapışmaması için, donmuş bir kıvamda olmalı. Dolaptan çıkartalım. Elimizle yuvarlak toplar yapalım.
  • Topların bir kısmını hindistan cevizine bir kısmını antep fıstığına bir kısmını çikolata sosuna batıralım. (bitter çikolatayı benmari usulü erittim)
  • Ardından bu sefer buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletip servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun 😋

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sıvıyağ, hindistan cevizi ,galeta unu ceviz ve kabartma tozu eklenir.
  • Koyu kıvamda bi hamur elde edilir.
  • Yağladığımız borcama dökülür ve spatula yardımı ile düzeltilir.
  • 180 derecede pişirilir.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökülür.
  • Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır koyulaşana kadar pişirilir.
  • Altını kapattıktan sonra 1 paket krem şanti eklenir ve blendır ile pürüzsüz kıvama getirilir.
  • Tatlının üzerine dökülür.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir ve buzdolabında dinlendirilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun☺️.

Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi

 

Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarna için;

  • Yarım paketten biraz fazla makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Sıvıyağ

Kreması için;

  • 6-7 tane mantar
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 paket krema
  • Sıvıyağ
  • Fesleğen

    Mantarlı Kremalı Makarna Tarifi Yapılışı

  • Kaynayan suya tuz, köri, sıvı yağ ve makarnamızı koyalım ve haşlamaya bırakalım.
  • Haşlayan makarnalarımızı süzgece alıp bekletelim.
  • Sıvıyağ koyduğumuz tenceremizin içine mantarlarımızı koyalım ve yüksek ateşte kavuralım ki içindeki suyunu salmasın.
  • Daha sonra kremamızı ve tavuk bulyonumuzu ekleyelim.
  • Kaynama aşamasına geldiğinde fesleğenimizi ekleyelim ve altını kapatalım.
  • Son aşama makarna ve kremamızı birleştirmek 💃
  • 15 dk içini çektikten sonra servis edebilirsiniz 🥰.
  • Afiyet olsun 💃.

Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi

 

Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Vejeteryan Lezzet Patatesli Çıtır Mantı Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için unu kaba koyun ve ortasında bir havuz oluşturun.
  • İçine yumurtayı, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
  • Hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toplandıktan sonra tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin.
  • Tekrar bir kaba alın ve kapatıp 10 dk dinlendirin.
  • İçi için patatesleri büyük küpler halinde kesin.
  • Tencerede patatesleri haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri ezin ve püre haline getirin.
  • Son olarak içine karabiber ve pul biber ekleyin ve karıştırın.
  • Dinlenen mantı hamuru sofraya alın ve eşit parçalara ayırın.
  • Ayırdığınız parçalardan birini unladığınız sofraya alın ve oklava yardımıyla açın.
  • Hamuru kare şeklinde eşit parçalara ayırın.
  • Hamurların için harcı yerleştirin ve ilk olarak üçgen şeklinde sonra uçlarından birleştirerek kapatın.
  • Hazırladığınız mantıları kızgın yağın içine atın ve kızartın.
  • İster üzerine salçalı sos yaparak veya sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.

Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi

 

Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

    Çatlak Kurabiye (Portakallı) Tarifi Yapılışı

  • Kurabiyemizin hamurunu yoğurmak için uygun bir yoğurma kabına şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım, kaşık yardımı ile ezerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından üzerine yumurta, portakal suyu, sıvı yağ ve tahini ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz biraz toparlanmaya başlayınca elimizi hafif unlayalım ve hamurumuzu elimizle yoğuralım. Bu tarifte hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olacak, bu sizi korkutmasın. Daha fazla un eklerseniz hamurunuz sert olacaktır.
  • Hazırladığımız hamurumuzdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizle yuvarlayıp pudra şekerine batırarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra kurabiyelerimizi 175°C önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. Ben bu ölçülerle hazırladığımda 19 adet portakallı çatlak kurabiye elde etmiş oldum.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri

Dışı için;

  • 2 yemek kaşığı su
  • 3-4 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

    Yumuşacık Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Poğaçamızın hamuru için tereyağı bir tavaya alalım ve çok kaynatmadan eritelim.
  • Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve erittiğimiz tereyağını alalım ve karıştıralım.
  • Yavaş yavaş unu ekleyelim ve kabartma tozunu da ilave ederek hamurumuzu yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan göz kararı parçalar kopartarak, elimizle toparlayalım.
  • Hamurumuzdan bir tanesini alarak elimizle yuvarlayalım, elimizle üzerine bastırarak hamurumuzu açalım.
  • İçerisine kaşar peyniri koyarak kenarlarını ortada birleştirelim, hafifçe sıkalım.
  • Elimizle kendi etrafında bir iki tur çevirelim.
  • Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ayrı bir kabın içerisine su ve pekmezi alarak karıştıralım.
  • Poğaçalarımızı ilk önce pekmezli karışıma daha sonra susama batırarak tepsimize dizelim.
  • Dilerseniz susama batırmadan yumurta sarısı sürerekte pişirebilirsiniz.
  • Poğaçalarımızın üzerine bıçak ile çizikler atarak 180°c fırında fansız alt üst olarak yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan poğaçalarımızı servis edelim.
  • Afiyet olsun. 🧑‍🍳😍.

4 Nisan 2021 Pazar

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi

 

Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük karnabahar

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • Tuz

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum ama siz çiçek yağı kullanabilirsiniz)

    Börek Gibi Karnabahar Kızartması (Haşlamadan) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtayı (oda sıcaklığında kullanalım ) tuzu ekleyerek çırpalım.
  • Un ile suyu ekleyelim çırpalım.
  • Karnabaharları fotoğraflarda gösterdim nasıl kestiğimi ya da ayırdığımı o şekilde hazırlayalım.
  • Hamurun kıvamı da gösterdim içine bulayıp çok kızmış yağa koyalım ve pişirelim.
  • Ben zeytinyağı kullanıyorum ve harlı yani büyük ocakta altını çok açıyorum o şekilde yağ çekmiyor.
  • Unu ve suyu ben göz kararı yapıyorum buraya ölçü vermek zorundaydım o yüzden bardak ölçüsü tutmayabilir.
  • Börek gibi kabaran ve yerken doyamadığımız hatta çocuklarımın ço