Adana Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklava yufkası
- 2 adet börek yufkası
- 125 gram tereyağı
Sosu için :
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için :
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Eritme peyniri
- Mozarella peyniri
Adana Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk önce fırın tepsimizi bol tereyağı ile yağlayalım.
- Arasına koyacağımız tereyağını eritelim.
- Fırın tepsimize baklava yufkasının bir tanesini koyup fırçayla az miktarda yağ sürelim.
- 10 adet yufkayı aralarına fırçayla az miktarda yağlayarak üst üste koyalım.
- Böreklik yufkayı 4 eşit parçaya bölelim. Önce ikiye sonra tekrar ikiye.
- Süt, yağ ve sodayı bir kaba koyup karıştıralım.
- Yufka parçalarını tek tek bu sosa batırıp baklava yufkasının üzerine serelim.
- Üzerine peynirleri serpelim. İstediğiniz peynir çeşidi kullanabilirsiniz.
- İkinci yufkayıda aynı şekilde yapıp peynirlerin üzerine kapatalım.
- Üzerine az tereyağı gezdirelim.
- Kalan 10 adet baklava yufkasınıda üzerine aralarını yağlayarak üst üste koyalım.
- Üzerine kalan sostan gezdirelim. En üste kalan tereyağını sürelim.
- Çok keskin bir bıçakla dilimlere keselim.
- 200 derece fırında alt üst ayarda kızarana dek pişirelim.
Tepsi alta yakın olsun üstü çabuk kızarıyor.
Dileyen ocağın üzerinde yapabilir ama bu şekilde çok pratik oluyor.
Adana böreği servise hazır. Sıcak olarak tüketelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹.