6 Nisan 2021 Salı

Adana Böreği Tarifi

 

Adana Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası
  • 2 adet börek yufkası
  • 125 gram tereyağı

Sosu için :

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için :

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Eritme peyniri
  • Mozarella peyniri

    Adana Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk önce fırın tepsimizi bol tereyağı ile yağlayalım.
  • Arasına koyacağımız tereyağını eritelim.
  • Fırın tepsimize baklava yufkasının bir tanesini koyup fırçayla az miktarda yağ sürelim.
  • 10 adet yufkayı aralarına fırçayla az miktarda yağlayarak üst üste koyalım.
  • Böreklik yufkayı 4 eşit parçaya bölelim.  Önce ikiye sonra tekrar ikiye.
  • Süt, yağ ve sodayı bir kaba koyup karıştıralım.
  • Yufka parçalarını tek tek bu sosa batırıp baklava yufkasının üzerine serelim.
  • Üzerine peynirleri serpelim. İstediğiniz peynir çeşidi kullanabilirsiniz.
  • İkinci yufkayıda aynı şekilde yapıp peynirlerin üzerine kapatalım.
  • Üzerine az tereyağı gezdirelim.
  • Kalan 10 adet baklava yufkasınıda üzerine aralarını yağlayarak üst üste koyalım.
  • Üzerine kalan sostan gezdirelim. En üste kalan tereyağını sürelim.
  • Çok keskin bir bıçakla dilimlere keselim.
  • 200 derece fırında alt üst ayarda kızarana dek pişirelim.
  • Tepsi alta yakın olsun üstü çabuk kızarıyor.

    Dileyen ocağın üzerinde yapabilir ama bu şekilde çok pratik oluyor.

    Adana böreği servise hazır. Sıcak olarak tüketelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹.

Evde Cocostar Tarifi Orjinalinden Daha Lezzetli Az Malzemeli

 

Evde Cocostar Tarifi Orjinalinden Daha Lezzetli Az Malzemeli  İçin Malzemeler

  • 1 poşet kremşanti
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 150 gram çikolata ister bitter ister sütlü

     Yapılışı

  • Öncelikle süt ile kremşantiyi çırpıyoruz.
  • Sonra hindistan cevizinin 1 su bardağını boşaltıp karıştırıyoruz.
  • Daha sonra 2. bardağın yarısını koyup karıştırıyoruz daha sonra diğer kalanıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • 1- 2 dk da elimiz ile yoğuruyoruz.
  • İster çikolata ister yuvarlak şekiller verip buzluğa atıp 15 -20 dk bekletiyoruz.
  • Bu esnada 150 gram çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Hazırladığımız hindistan cevizlerini çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  • Buzlukta 30 dk kadar bekletiyoruz.
    Ve servise hazır.
    Afiyet olsun.

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi

 

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım baş mor lahana
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 10 adet kornişon turşu
  • 2 adet köz biber
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 5-6 kaşık mayonez
  • Haşlanmış garnitür
  • Tuz

    Davet Sofralarınızı Süsleyecek Harika Bir Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mor lahanayı ortadan ikiye bölüp yarısını resimdeki gibi ince ince doğruyoruz.
  • Yağ bıraktığımız tavada bikaç dakika öldürüyoruz.
  • Ateşten alıp rende yaptığımız havuçları mor lahananın üzerine ekliyoruz.
  • Lahananın sıcaklığıyla birleştiriyoruz diğer taraftan közlemiş olduğumuz şili biberlerini közleyip temizleyip doğruyoruz.
  • Daha sonra salatalıklarımızı garnitürlerimizi süzüp diğer malzemelerle karıştırıyoruz.
  • Mayonez yoğurt tuzunuda ayarlayıp karıştırıyoruz harika bir lezzet çıkıyor ortaya dilediğiniz bir kalıba döküp ters çeviriyoruz.

Soslu, Sebzeli Kepekli Makarna Tarifi

 

Soslu, Sebzeli Kepekli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 litre su
  • Yarım paket kepekli makarna(250 g)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ

Sos için malzemeler:

  • 2-3 çorba kaşığı yağ
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 küçük kapya biber (ben dondurucudan kullandım)
  • 1 yeşil biber (ben dondurucudan kullandım)
  • 1 domates ( ben 3 kaşık domates konservesi kullandım)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

    Soslu, Sebzeli Kepekli Makarna Tarifi Yapılışı

  • Suyu tencereye aldım ocağa koydum.
  • Kaynadıktan sonra makarnayı, yağı, tuzu ilave ettim, karıştırdım.
  • Makarnalar yumuşayıp piştikten sonra suyunu süzdüm. (suyunu dökmeyin çorbalarda kullanabilirsiniz).
  • Tencerede ince doğradığım soğanı yağ ile pembeleşene kadar kavurdum.
  • Biberleri ekledim yumuşayıncaya kadar kavurdum.
  • Salçayı ekledim, 1-2 dakika kavurdum, tuz ve baharatları ekledim iyice karıştırdım.
  • Domates konservesini ekledim, 2-3 tur karıştırdım. (taze domates kullanırsanız domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. ).
  • Makarnaları ekledim sosu iyice yedirerek 2-3 dakika ocakta makarnaları kavurdum.
  • Bu ölçülerden 3 porsiyon çıkmaktadır.

    Servise hazır😊.

    Deneyeceklere afiyet olsun.

Rengarenk Brokoli Salatası Tarifi

 

Rengarenk Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy brokolinin yarısı
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 8 -10 adet kornişon turşu
  • Yarım su bardağı mısır

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet limon

    Rengarenk Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  • Brokoliyi doğrayıp sirkeli suda bekletiyorum ,ardından yıkayıp haşlanmaya bırakıyorum.
  • Ben buzluk mısırı eklediğimden onu da brokoliye ilave ediyorum.
  • Kırmızı biberi közleyip doğruyorum ardından da turşuları doğruyorum.
  • Hepsini birleştirip sos malzemelerini ekliyorum.
  • Afiyet olsun 🤤.

Nefis Bir Ana Yemek Patates Püreli Köfte Tarifi

 

Nefis Bir Ana Yemek Patates Püreli Köfte Tarifi Enfes İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates (Kabuğu soyulmuş miktarı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Köftesi İçin

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet orta boy yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 2 -3 tutam kıyılmış maydanoz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kıvama göre sıcak su
  • 1 küçük kase üzeri için kaşar rendesi

    Nefis Bir Ana Yemek Patates Püreli Köfte Tarifi Enfes Yapılışı

  • En önce patatesleri soyup ortadan ikiye kestikten sonra yıkayıp süzelim ve tencerede haşlanmaya bırakalım.
  • Bizde bu sırada kıymasını hazır edelim. Yoğurma kabı içerisine minicik kıyılmış soğanı, kıymasını, ince doğranmış maydanozu, ve tüm malzemeyi ekleyip elde 3-4 dakika arası yoğuralım.
  • Daha sonra kıymadan dilediğiniz boyutta (Ben, bilye şeklinde küçük yapmayı tercih ediyorum) siz isterseniz daha iricede yapabilirsiniz. Yuvarlayıp yuvarlayıp top şeklinde, bir tepside biriktirelim.
  • Daha sonra tavaya yeteri kadar orta ayarda sıvı yağ koyup kızdıralım. Ortadan biraz yüksek ayara getirip köfteleri kızartalım ve peçete serilmiş tabağa biriktirelim.
  • Haşlanmış patatesi sıcağı ile derin bir kaba alıp hemen üzerine tuz, süt ve tereyağını koyup ezmeye başlayalım ve kaşar rendesinide ilave ederek hep bir karışana dek birazcık ezelim.
  • Hemen ardına hiç pütür kalmaması açısından el blendırı ile patatesi ezerek tam püre haline getirip işlemi tamamlayalım.
  • Sonra ister orta boy fırın kabında, ister porsiyonluk küçük kaplarda,, patates püresini eşitçe yayalım.
  • Üzerlerine kızarmış köfteleri dizelim. Sosu için yağ ve salçayı kavuralım üzerine göz kararı sıcak su ilave edelim, çok sulu yada çok yoğun kıvamda olmamalı, akışkan olması kafidir.
  • Köftelerin üzerlerine sostan kaşıkla gezdirelim. Ve en sona üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısınmış fansız alt üst ayar 195 derece fırının orta rafında kaşar eriyip biraz renk alana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.

Lokanta Usulü Sarı Mercimek ÇorbasıTarifi

 

Lokanta Usulü Sarı Mercimek ÇorbasıTarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Bu aşamada ocağın altını çok açarak tereyağını yakmamalısınız.
  • Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyip kimyon, karabiber ve tuzunu koyuyoruz. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  • Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi gezdirerek servis ediyoruz.
    AFİYET OLSUN 😊

Etli Güveç Tarifi

 

Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • Kuyruk yağ
  • 2/3 adet patlıcan
  • 2/3 adet patates
  • 1 kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 5/6 diş sarımsak
  • 2 adet domates birisi altına birisi üstüne
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı su üzerini geçmeyecek şekilde

    Etli Güveç Tarifi Yapılışı

  • Malzemelerin hepsi küçük küçük doğranır.
  • Sırasıyla güvece yerleştirilir ilk kuyruk yağ et kuru soğan ve diğer malzemeler konulur.
  • En üste et ve domates koyulur tekrar salçalı su tuz yapılarak üzerine dökülür.
  • Kaynayınca altı kısılarak kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun 😚.

Sebzeli Makarna Tarifi

 

Sebzeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket fusuli makarna
  • 1 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy patlıcan küp küp doğranmış
  • 1 orta boy kabak küp küp doğranmış
  • 2 orta boy rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı salça (Domatesler renksizse 1 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu yada makarnayı haşladığınız sudan

Üzeri İçin

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Sebzeli Makarna Tarifi Yapılışı

  • Bol su ve bol tuzla aldente makarnamızı haşlayalım.
  • Zeytinyağında soğanları ve sarımsakları birlikte kavuralım. Patlıcanları ekleyip 3-4 dakika çevirelim.
  • Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha çevirip domates ve salçayı ekleyelim.
  • karabiber ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha çevirip tavuk suyu yada makarna suyunu ekleyelim ve suyunu çekip koyulaşana kadar pişirelim.
  • Haşladığımız makarnayı ekleyip 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alıp maydanoz ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Çin İşi Tavuk Tarifi

 

Çin İşi Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç

Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı (Silme tepeleme değil!) mısır unu
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su (Kıvamına göre artırabilirsiniz)

    Çin İşi Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Küp küp doğradığımız tavukları kasede un ve 1 çay kaşığı ile yazılı baharatlarla karıştırıyoruz.
  • Yağ eklenen tavada yüksek ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz ve bir kenara kaseye alıyoruz.
  • Aynı tavada ince ince doğradığımız soğanı biberleri sarımsağı ve havucu ekleyip soteliyoruz. O sotelenirken sos malzemelerini bir kapta karıştırarak hazırlıyoruz.
  • Tavadaki sebzeler yumuşayınca tavuklarımızı ekleyip 1-2 tur çevirip hazırladığımız sosu ekliyoruz. 5-10 dakikada öyle pişiriyoruz.
  • Servis ederken üstüne susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu bisküvi

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 1 su bardağından 1 cm eksik irmik
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin

  • 1, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kakao
  • 2-3 adet kakaolu bisküvi

    Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebisi için süt, irmik ve şekeri tencereye koyalım; sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp hindistan cevizi, vanilin ve tereyağını ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpalım ki kıvamı güzel ve parlak olsun.
  • Tatlımızı yapacağımız borcamı sudan geçirelim muhallebinin üçte birini koyup üzerine kakaolu bisküvili dizelim.
  • Kalan muhallebinin yarısını ve tekrar bisküvi dizdikten sonra artan muhallebinin tamamını koyup kaşık arkasını ıslatarak düzleyelim.
  • Üzeri için rondoda 2-3 adet bisküviyi çekelim, kakao ve hindistan cevizine koyup karıştırıp muhallebinin üzerine serpiştirerek soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapalım. Bir gün beklerse daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
  • Not: En üst kata koyacağımız muhallebi sertleşmişse 1 yemek kaşığı süt ilave edelim, ocakta ısıtarak karıştırıp bisküvilerin üzerine dökersek pürüzsüz düzgün olacaktır.

Yapımı Çok Pratik Tadı Hafif Limon Tatlısı Tarifi

 

Yapımı Çok Pratik Tadı Hafif Limon Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Bardak ölçüsü 200 ml
  • 2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 7 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri İçin

  • Dolmalık fıstık
  • Taze nane yaprakları

    Yapımı Çok Pratik Tadı Hafif Limon Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Limon suyu, limon rendesi, su, buğday nişastası ve pudra şekerini karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebiniz pişerken dolmalık fıstıkları yanmaz tavada yağsız olarak rengi hafif değişene kadar kavurun.
  • Muhallebiyi suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra fıstık ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun 😊.