9 Nisan 2021 Cuma

Cevizli Kuru Patlıcan Biber DolmasıTarifi

 

Cevizli Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler 

  • 20 adet kurutulmuş patlıcan
  • 20 adet kurutulmuş dolmalık biber
  • 1 kase kalın bulgur
  • 1 kase pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi sosu
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam taze nane
  • Bir tutam taze maydanoz
  • Birer çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 büyük kase su
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

    Yapılışı

  • Ilk önce kurutulmuş patlıcan ve biberleri yıkayıp tenceremize alıp üzerine kaynar su döküp haşlıyalım.
  • Daha sonra bulguru ve pirinçi karıştırma kabımıza alıp güzelce yıkayalım.
  • Üzerine sırasıyla kuru soğanı, domatesi, biberi, maydanozu, salçayı, baharatları, nar ekşisi sosunu, sıvı yağı ve ceviz içini koyup güzelce karıştıralım.
  • Patlıcanların ve biberlerin içini yarısına kadar doldurup düdüklü tenceremize dizelim.
  • Üzerine 1, 5 kase suda açtığımız domates salçasını, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve 3 yemek kaşığı zeytin yağı döküp 30 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Lezzetli cevizli kuru dolmalarımız sevise hazır.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet bal olsun ❤🌹.

Sadece 3 Malzemeyle Bomba Bir Lezzet Oreolu Çikolatalı Top Tarifi

 

Sadece 3 Malzemeyle Bomba Bir Lezzet Oreolu Çikolatalı Top Tarifiİçin Malzemeler

  • 20 adet oreo bisküvi
  • 100 gram labne peyniri
  • 160 gram çikolata

    Yapılışı

  • İlk olarak oreo bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
  • Bisküviler toz haline gelsin.
  • Ardından toz haline getirdiğimiz bisküvileri bir kaba alalım ve üzerine 100 gram labne peyniri ekleyerek elimizle yoğuralım.
  • Ardından elimizle yuvarlayarak şekil verelim ve 30 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Diğer tarafta 160 gram çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız bisküvili topları çikolataya bulayarak yağlı kağıt üzerine alalım ve üzerindeki çikolata donmadan dilediğimiz malzemeyle süsleyelim. Ben toz antep fıstığıyla süsledim.
  • Çikolatalı toplarımız donuncaya kadar buzdolabında dinlendirelim ve sonrasında servis edebiliriz. Bu nefis lezzeti herkesin denemesini öneririm. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Zerde Tatlısı Tarifi

 

Zerde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5, 5 su bardağı su pirinçleri haşlamak için
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su nişastayı açmak için
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı sıcak su zerdeçal için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

    Zerde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri yıkayıp tencereye alın ve üzerine 5, 5 su bardağı suyu ekleyip haşlanmaya bırakın.
  • Nişastayı yarım su bardağı su ile açın.
  • Zerdeçalın üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
  • Haşlanan pirinçlerin üzerine zerdeçallı suyu ve şekeri ekleyip karıştırın kaynamaya başlayınca üzerine nişastayı ekleyip karıştırın ve 1-2 dk kaynatın.
  • Altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kupalara veya kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın iyice soğuduktan sonra üzerine fıstık vs serpin ve servis edin. Afiyet olsun 💐.

Muhteşem Bir Lezzet İncirli Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Muhteşem Bir Lezzet İncirli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı (veya margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 7 adet kuru incir
  • Aldığı kadar un (unumuzu kontrollü kullanalım)

    Muhteşem Bir Lezzet İncirli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk önce incirlerimizi hafif sıcak sütümüzün içinde beş on dakika kadar bekletiyoruz yumuşaması için sonrasında robottan geçirelim hafif pütürlü kalsın.
  • Geçelim hamurumuzun yapımına pudra şekeri yumurta tereyağı ve sıvı yağı güzelce birbirine yedirelim
  • Ardından incirlerimizi, cevizimizi ,unumuzu ,kabartma tozunu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  • Şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
  • 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un

Elmalı iç:

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Portakal kabuğu rendesi

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kurabiyenin yapılışı:Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun bir kısmını kenara ayıralım. (üçte biri kadar)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıba yerleştirelim.
  • Temiz bir sarımsak ezeceğiyle hamurun ortasına bastıralım ve çukur oluşturalım.
  • Elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım.
  • Ayırdığımız hamuru merdaneyle açalım.
  • Yıldız kalıpla kesip kurabiyelerin üstüne yerleştirelim.
  • 165 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekeri serpelim.

Hamursuz Efsane Patates Pizzası Tarifi

 

Hamursuz Efsane Patates Pizzası Tarifiİçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • 60g sucuk
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2-3 adet kiraz domates

    Yapılışı

  • Patateslerimizi güzelce yıkayalım, kabuklarını soymadan uzunlamasına olacak şekilde, yaklaşık yarım cm kalınlığında dilimleyelim.
  • Ardından patates dilimlerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Her dilimin üzerine bıçak ile çapraz çizgiler atalım.
  • Bir fırça yardımı ile patateslerimizin üzerine zeytinyağını sürelim, önceden ısıtılmış 190°C fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Bu sırada bizler de sosumuzu hazırlayabiliriz.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabı içerisine salça, zeytinyağı, su, karabiber ve kekiği alalım, güzelce karıştıralım.
  • Fırından aldığımız patateslerimizin üzerine fırça sosumuzdan sürelim. Daha sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
  • Küçük küçük doğradığımız sucuğu, mısırı, domatesi yerleştirelim ve kalan kaşar peyniri rendesini de üzerlerine serpiştirerek peynirler eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha fırına verelim. Ben sucuk, mısır ve domates kullandım ancak siz damak zevkinize göre istediğiniz pizza malzemesini kullanabilirsiniz.
  • Peynirleri eriyen patates pizzamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125g tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası

Dışı için;

  • 400g  Kakaolu Fındık Kreması
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Mısır Gevreği

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve mısır nişastasını alalım. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hazırladığımız hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Kurabiyeleri 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  • Sürülebilir çikolatayı bir kaseye alalım ve mikrodalga fırında hafifçe eritelim.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyerek güzelce karıştıralım.
  •  Mısır Gevreğini bir kaseye alarak elimizle ufaltalım.
  • Pişen kurabiyeleri önce çikolatayla, sonra mısır gevreği ile kaplayalım.
  • Buzdolabında dinlendirdiğimiz mısır gevrekli kurabiyeler servise hazır, şimdiden afiyet olsun!

8 Nisan 2021 Perşembe

Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tarifi

 

Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3, 5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200 ml )
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1, 5 su bardağına yakın ılık su
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı:

  • 1 kase peynir (tulum ve lor karışık)
  • 5-6 dal maydanoz

Açmak için:

  • Çok az un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru için bir kaba un, su, tuz ve sirkeyi koyarak önce kaşıkla, toparlanınca elimizle orta sertlikte bir hamur yapalım.
  • Üzerini kapatalım, içini hazırlayana kadar dinlensin. (hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak özlü ve sonuç başarılı olur. ).
  • İçi için incecik doğradığımız maydanozu tulum peyniri ve lora karıştıralım.
  • Hamurumuzu un serpili tezgaha alıp cevizden biraz büyük bezeler yaparak üzerini kapatalım.
  • İlk yaptığımızdan başlayarak 15 cm. Genişliğinde 2 mm. Kalınlığında oklavayla hepsini açalım üzerini kapatalım. (kızartma olayı çabuk olacağından dolayı hazır ediyoruz. ).
  • Açtığımız minik hamurlarımızın yarı kısmına içimizden koyup, boş kısmını üzerine katlayıp aparatla keselim.
  • Pişerken açılmasın diye çatal ucuyla kesilen kısmı bastıralım (fotoğraflara bakınız).
  • Derin kızartma kabımıza yağı koyup kızdıralım, pişimizi koyup üzerine kaşıkla kızgın yağdan gezdirelim, hemen kabaracaktır, iki taraflı güzel pişirelim.
  • Puf pişiler harika oldu, arzu eden kıymalı ve patatesli de yapabilir. Bu hamurdan 20 adet pişi oldu.

    Afiyet olsun.

    Not: yağımızın kızdığını anlamak için minik bir hamur atalım: hemen üste çıkıyorsa olmuştur. Bu sayede pişiler yağ çekmez güzel kabarır.

Fırında Peynirli Patlıcan Tarifi

 

Fırında Peynirli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan kullandım

Üzerine sürmek için;

  • Zeytinyağı, tuz

Domates sos için;

  • 3 adet domates
  • 4,5 diş sarımsak
  • Az sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon

Peynirli sos için;

  • 2 yumurta
  • Dereotu ve maydanoz karışımı
  • 150 gram kadar beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kadar rende kaşar peynir, ben rendelenmiş mozzarella peynir kullandım

    Fırında Peynirli Patlıcan Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
  • Fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp ve tuz serpelim.
  • Fırının grill ayarında patlıcanları fırınladım, üzerleri güzelce kızarıp yumuşayana dek.
  • Bu arada küp seklinde doğranmış domates ve rende sarımsağı biraz sıvı yağ ile soteleyelim.
  • Baharatları ekleyip suyunu hafif çekene kadar biraz pişirelim.
  • Fırından çıkan patlıcanları bir çatal yardımı ile ortalarını ezelim.
  • Domates sosunu her birine pay edelim.
  • Yumurtaya maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyelim toplamda bir kase kadar peynirler ekleyip karıştıralım.
  • Bunları da patlıcanlara pay edip alt üst 180 derecede üzerleri kızarana kadar fırına verelim.

Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi

 

Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebi İçin

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (Soğuduktan sonra)

Ganaj İçin

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • İri kıyılmış fındık

Üzeri İçin

  • 80 gram eritilmiş bitter çikolata

    Malaga Pasta (Malaga Pastanın En Güzel Hali) Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kadar çırpın.
  • Karışıma yumurtaları ilave edip tekrar çırpın.
  • Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Malaga pasta muhallebisi için; sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte iyice pişirin.
  • Pişen muhallebiyi soğuması için arada bir karıştırın.
  • Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
  • Malaga pasta ganaj sosu için kremayı ısıtın.
  • Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Keki eşit bir şekilde kestikten sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün. Kestiğiniz diğer keklere aynısını uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Soğuduktan sonra malaga pastanın üzerlerini bitter çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Şekilli Fırında Köfte - Patates Tarifi

 

Midye Şekilli Fırında Köfte - Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates(kişi sayısına göre miktarı)

Köftesi için

  • 300- 400 gram civarı kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • Bir tutam maydanoz
  • Baharatlar(tuz karabiber kimyon)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kaynar su

    Yapılışı

  • Şekliyle farklı midyeye benzeyen görselliğiyle çok güzel görünen davet sofralarınıza veya yemek saatlerinize çok yakışacak lezzetli bir tarif😊.
  • Köfte için tüm malzemeleri kabımıza alalım iyice yoğuralım.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım.
  • Bir patatesi arasından ortadan bölelim.
  • 2 ye ayırdığımız patatesin ortasından dibinden tam olmayacak şekilde keselim tamamen kesmeden arasına köfteyi koyacağız. Midye şeklinde olacak.
  • Tüm patateslere aynı işlemi uygulayalım(patates miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Patateslerin arasını elimizle hafif açtırıp içine köfteyi dolduralım.
  • Salça tuz ve kaynar suyu bir kaba koyup karıştıralım.
  • Patateslerin üzerine değecek şekilde dökelim yağlı kağıdı suyla ıslatıp buruşturalım. Tepsinin üzerine kapatalım.
  • 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar bu şekilde pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı kaldırıp patateslerin üzeri kızarana kadar fırında tutalım ve pişince servis yapalım.