12 Nisan 2021 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk incik (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz

Terbiyesi İçin

  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Tavuk inciklerimizin derisini temizleyip uygun bir tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüyoruz.
  • Soğan sarımsak patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağ ve zeytinyağ ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 2 litre su ilave ediyoruz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
  • Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz.
  • 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi

 

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 250 gram yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Kreması İçin

  • 750 gram magerquark (Labne)
  • 175 gram philadelphia (Yağlı krem peynir)
  • 3 yumurta
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 200 gram buzluktan frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su

    Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Yulaflı bisküviyi rondodan geçirip uygun bir kaba alıyoruz tereyağını eritip bisküviyle karıştırıp kalıbın içine düzgün bir şekilde yayıyoruz bardak güzelce bastırıyoruz buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Kreması için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz mikserle çırpıyoruz kremamızı kalıbımıza döküyoruz kalıbın kenarlarını alu folie ile kapatıp 170 derece alt üst ayarda 60 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Üzeri için frambuazı suyu şekeri nişastayı bir tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra cheesecake üzerine döküyoruz.
  • Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 kase mısır
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

    Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra iyice süzülmesi için bekletelim.
  • Bizde havucu rendeleyip kırmızı biberi küp küp doğrayalım.
  • Semizotunu uygun bir kabın içine alalım üzerine havucu biberi nohutu alıp karıştıralım.
  • Son olarak zeytinyağını, limonu ve tuzunu ilave edip tekrar karıştırıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi

 

Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Köfteleri pişirmek için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bulguru yoğurma kabına koyuyoruz .
  • Üzerine kaynar suyu döküp üzerini kapatıyoruz bekletiyoruz (bulgurun şişmesi için).
  • Şişen bulgura diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz .
  • Bütün köfte harcı bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Tenceremize minik doğradığımız soğanı koyup üzerine zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırıp köfteleri ilave edip pişiriyoruz.
  • İyice yumuşayan köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
  • Bir tavada pul biberi hafif yağda kızdırıp üzerinde gezdiriyoruz afiyet olsun.

Asla Dağılmaz Kırılmaz Saray Lokumu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1-2 su bardağı hindistan cevizi

Arası için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Yapılışı

  • Fırın tepsisine hindistan cevizini döküp heryere gelecek şekilde yayalım.
  • Bir tencereye un, şekeri koyalım ve yavaşça sütü ekleyelim, bir yandan da karıştıralım.
  • Orta ateşte, muhallebimiz göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi göz göz olunca ocaktan alalım ve şekerli vanilin ile tereyağını ekleyelim.
  • Tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Hindistan cevizi ile kaplanmış fırın tepsisine sıcak muhallebiyi dökelim.
  • Tepsinin her yerine muhallebinin gelmesi lazım. Yavaşça üstünü sıvayalım.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
  • 4 saat sonunda, bir poşet krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyip çırpalım.
  • Dolaptan tatlımızı çıkartıp muhallebinin üstüne kremşantiyi döküp yayalım.
  • Yarım saat daha buzdolabında bekletelim.
  • Muhallebiyi eşit parçalara bölüp spatula yardımı ile rulo yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi

 

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 tam ceviz
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

    Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Közlenmiş patlıcanları doğrayalım.
  • İçine doğradıydınız cevizi yoğurdu, tahini ,toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım üzerine zeytin yağını gezdirip servis edelim.

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana veya kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kekik, kimyon, pulbiber

    Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Eti düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun, etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin kapağını kapatıp 25 dakika haşlayın.
  • Et haşlanırken bir kaba patatesleri küp küp doğrayın, havuçları yarım ay şeklinde veya küp doğrayın, bezelyeyi ekleyin.
  • Etler haşlanınca kevgir yardımı ile diğer sebzelerin yanına yanına alın salça, zeytinyağı ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Yağlı kağıdın tam ortasına karışımdan 1 kişiye yetecek şekilde doldurun ve 4 taraftan kağıdı katlayıp ters çevirin tepsiye dizin. Kağıdın ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
  • 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkınca ortasını makas yardımıyla pencere şeklinde kesip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.

Domates Soslu Tagliatelle Tarifi

 

Domates Soslu Tagliatelle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tagliatelle

Sosu için;

  • 2 domates rendesi
  • 1 kuru soğan
  • 1 kıl biber
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • Tuz, karabiber, pulbiber, nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine ;

  • Maydanoz

Haşlamak için;

  • Su

    Domates Soslu Tagliatelle Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencereye 1, 5 litre sıcak su ekleyip kaynayınca tagliatelle eklenir. 10 dk haşlanır.
  • Başka bir tencerede yağ eklenir soğan, biberler ve havuç ve sarımsak rondodan geçirilir yağa eklenir hafif kavrulur.
  • Üzerine salça ve domates eklenir ve baharatlar eklenir .
  • Ocağın altı kısıta olacak şekilde pişmeye bırakılır.
  • Haşlanan tagliatelle suyu süzülüp sosun üzerine alınır ve beraber 3 dk karıştırıp pişiriyoruz.
  • Ocaktan alınıp servis edilir maydanoz serpiştirilir afiyet olsun.

Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg bal kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Taze zencefil (2-3 diş sarımsak büyüklüğünde)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Yarım bardak süt
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz
  • Su (1 lt kadar)
  • Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile tencerede kavurun.
  • Bal kabağını, patatesi, havucu iri iri doğrayıp ekleyin.
  • Zencefili ve suyu ilave edip pişirin.
  • Sebzeler yumuşayınca pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçirin.
  • Sütü, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Çorbanızı evde hazırlayacağız kıtır emeklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ❤️.
  • Bardak ölçüsü 200 ml

    Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi

 

Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane mantar
  • Tuz kekik karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi yoksa 3 tane domates rendesi yarım çorba kaşığı domates salçası bir baş soğan
  • 1 çay bardağı su

Beşemali İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber

Patates Püresi İçin

  • 6 orta boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Kaşar

    Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi Yapılışı

  • Patatesler haşlansın diye tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Diğer yandan tencereye yağı alıp doğramış olduğumuz tavukları koyuyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tavuğu başka bir kaba alıp aynı tavada doğramış olduğumuz soğanı biberleri mantarı alıp soteliyoruz.
  • Daha sonra salça tavuğu aynı tavaya alıp domates sosunu bir çay bardağı suyu ekliyoruz suyu baharatlar ekliyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.
  • Diğer yandan haşlamış olduğumuz patatesleri soyup eziciyle eziyoruz 100 gram kaşar baharatlarınıda ekleyip yoğuruyoruz.
  • Silindir şekli veriyoruz etimizi tepsiye alıp patateslerimizide alıyoruz.
  • Diğer yandan bir tencereye yağımızı alıp unuda ekleyip kavuruyoruz sütünüde ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Tuzunu karabiberine ekleyip patates silindirlerin üstüne gezdiriyoruz. Üstüne kaşar 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirilir servise hazır🌹.

Fırında Sebzeli BagetTarifi

 

Malzemeler

  • 8 adet baget
  • 1 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

    Yapılışı

  • Sebzeli yemek yaparken ilk önce işe sebzelerini hazırlamakla başlamalıyız.
  • Öncelikle kuru soğanı soyup halka halka keselim fırın tepsimize en alta yerleştirelim.
  • Havuçları yıkayarak soyalım halka halka kesip soğanların üzerine serpiştirelim.
  • Patatesi yıkayarak soyalım halka halka keselim tepsiye yerleştirelim.
  • Bezelyeyi ve sarımsakları da koyalım.
  • Tavuk bagetleri yıkayıp suyunu süzdürelim iki yerinden ufak bıçak darbesi vuralım ve sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Üstünü domates halkaları ve sivri biberle süsleyelim.
  • Derin bir kabın içerisine bir su bardağı sıcak su alalım biber ve domates salçasını ekleyelim.
  • Kekik ve tuzunu katalım. Karıştırarak salçayı pürüzsüz hale getirelim. Sosumuz hazır.
  • Yemeğin üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.

Çikolatalı Mousse Tarifi

 

Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler

  • 160 gram bitter çikolata(ben sütlü kullandım)
  • 400 ml krema(2 kutu)

    Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavamıza bir kutu kremayı alıp kaynama noktasına getiriyoruz.
  • Ocaktan alıp çikolatayı içerisine atın ve eritin.
  • Buzdolabında olan diğer kremayıda köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpın.
  • Hazırladığımız çikolatalı kremayı köpük köpük olan kremanın içerisine yavaş yavaş köpüğü sönmeden ilave ediyoruz.
  • İçerisine döktükten sonra spatula yardımı ile alttan yukarıya doğru karıştırıyoruz.
  • Bir kepçe yardımı ile kuplara koyun.
  • 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.