Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet tavuk incik (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 3-4 adet patates
- 4 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz
Terbiyesi İçin
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
- Tavuk inciklerimizin derisini temizleyip uygun bir tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüyoruz.
- Soğan sarımsak patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağ ve zeytinyağ ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
- Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 2 litre su ilave ediyoruz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
- Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz.
- 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı İçin
- 250 gram yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
Kreması İçin
- 750 gram magerquark (Labne)
- 175 gram philadelphia (Yağlı krem peynir)
- 3 yumurta
- 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
- 200 gram buzluktan frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Yulaflı bisküviyi rondodan geçirip uygun bir kaba alıyoruz tereyağını eritip bisküviyle karıştırıp kalıbın içine düzgün bir şekilde yayıyoruz bardak güzelce bastırıyoruz buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Kreması için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz mikserle çırpıyoruz kremamızı kalıbımıza döküyoruz kalıbın kenarlarını alu folie ile kapatıp 170 derece alt üst ayarda 60 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Üzeri için frambuazı suyu şekeri nişastayı bir tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra cheesecake üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tane havuç
- 1 tane kırmızı biber
- 1 kase mısır
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı
- Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra iyice süzülmesi için bekletelim.
- Bizde havucu rendeleyip kırmızı biberi küp küp doğrayalım.
- Semizotunu uygun bir kabın içine alalım üzerine havucu biberi nohutu alıp karıştıralım.
- Son olarak zeytinyağını, limonu ve tuzunu ilave edip tekrar karıştırıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı tarhana
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
Köfteleri pişirmek için;
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulguru yoğurma kabına koyuyoruz .
- Üzerine kaynar suyu döküp üzerini kapatıyoruz bekletiyoruz (bulgurun şişmesi için).
- Şişen bulgura diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz .
- Bütün köfte harcı bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
- Tenceremize minik doğradığımız soğanı koyup üzerine zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırıp köfteleri ilave edip pişiriyoruz.
- İyice yumuşayan köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
- Bir tavada pul biberi hafif yağda kızdırıp üzerinde gezdiriyoruz afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1-2 su bardağı hindistan cevizi
Arası için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı
- Fırın tepsisine hindistan cevizini döküp heryere gelecek şekilde yayalım.
- Bir tencereye un, şekeri koyalım ve yavaşça sütü ekleyelim, bir yandan da karıştıralım.
- Orta ateşte, muhallebimiz göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi göz göz olunca ocaktan alalım ve şekerli vanilin ile tereyağını ekleyelim.
- Tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Hindistan cevizi ile kaplanmış fırın tepsisine sıcak muhallebiyi dökelim.
- Tepsinin her yerine muhallebinin gelmesi lazım. Yavaşça üstünü sıvayalım.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
- 4 saat sonunda, bir poşet krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyip çırpalım.
- Dolaptan tatlımızı çıkartıp muhallebinin üstüne kremşantiyi döküp yayalım.
- Yarım saat daha buzdolabında bekletelim.
- Muhallebiyi eşit parçalara bölüp spatula yardımı ile rulo yapıp servis edelim. Afiyet olsun.
Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 tam ceviz
- Yarım çay kaşığı toz biber
- 3 yemek kaşığı tahin
- Tuz
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı
- Közlenmiş patlıcanları doğrayalım.
- İçine doğradıydınız cevizi yoğurdu, tahini ,toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Servis tabağına alalım üzerine zeytin yağını gezdirip servis edelim.
Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana veya kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1,5 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, kekik, kimyon, pulbiber
Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
- Eti düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun, etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin kapağını kapatıp 25 dakika haşlayın.
- Et haşlanırken bir kaba patatesleri küp küp doğrayın, havuçları yarım ay şeklinde veya küp doğrayın, bezelyeyi ekleyin.
- Etler haşlanınca kevgir yardımı ile diğer sebzelerin yanına yanına alın salça, zeytinyağı ve baharatları ilave edin karıştırın.
- Yağlı kağıdın tam ortasına karışımdan 1 kişiye yetecek şekilde doldurun ve 4 taraftan kağıdı katlayıp ters çevirin tepsiye dizin. Kağıdın ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
- 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca ortasını makas yardımıyla pencere şeklinde kesip servis edebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.
Domates Soslu Tagliatelle Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 2 domates rendesi
- 1 kuru soğan
- 1 kıl biber
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salça
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine ;
Haşlamak için;
- Su
Domates Soslu Tagliatelle Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye 1, 5 litre sıcak su ekleyip kaynayınca tagliatelle eklenir. 10 dk haşlanır.
- Başka bir tencerede yağ eklenir soğan, biberler ve havuç ve sarımsak rondodan geçirilir yağa eklenir hafif kavrulur.
- Üzerine salça ve domates eklenir ve baharatlar eklenir .
- Ocağın altı kısıta olacak şekilde pişmeye bırakılır.
- Haşlanan tagliatelle suyu süzülüp sosun üzerine alınır ve beraber 3 dk karıştırıp pişiriyoruz.
- Ocaktan alınıp servis edilir maydanoz serpiştirilir afiyet olsun.
Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg bal kabağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 diş sarımsak
- Taze zencefil (2-3 diş sarımsak büyüklüğünde)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım bardak zeytinyağı
- Yarım bardak süt
- Karabiber, pul biber
- Tuz
- Su (1 lt kadar)
- Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile tencerede kavurun.
- Bal kabağını, patatesi, havucu iri iri doğrayıp ekleyin.
- Zencefili ve suyu ilave edip pişirin.
- Sebzeler yumuşayınca pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçirin.
- Sütü, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Çorbanızı evde hazırlayacağız kıtır emeklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ❤️.
- Bardak ölçüsü 200 ml
Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı
Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 4 tane mantar
- Tuz kekik karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi yoksa 3 tane domates rendesi yarım çorba kaşığı domates salçası bir baş soğan
- 1 çay bardağı su
Beşemali İçin
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz karabiber
Patates Püresi İçin
- 6 orta boy haşlanmış patates
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Kaşar
Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi Yapılışı
- Patatesler haşlansın diye tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Diğer yandan tencereye yağı alıp doğramış olduğumuz tavukları koyuyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen tavuğu başka bir kaba alıp aynı tavada doğramış olduğumuz soğanı biberleri mantarı alıp soteliyoruz.
- Daha sonra salça tavuğu aynı tavaya alıp domates sosunu bir çay bardağı suyu ekliyoruz suyu baharatlar ekliyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.
- Diğer yandan haşlamış olduğumuz patatesleri soyup eziciyle eziyoruz 100 gram kaşar baharatlarınıda ekleyip yoğuruyoruz.
- Silindir şekli veriyoruz etimizi tepsiye alıp patateslerimizide alıyoruz.
- Diğer yandan bir tencereye yağımızı alıp unuda ekleyip kavuruyoruz sütünüde ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Tuzunu karabiberine ekleyip patates silindirlerin üstüne gezdiriyoruz. Üstüne kaşar 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirilir servise hazır🌹.
Malzemeler
- 8 adet baget
- 1 adet patates
- 3 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı kaynar su
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı
- Sebzeli yemek yaparken ilk önce işe sebzelerini hazırlamakla başlamalıyız.
- Öncelikle kuru soğanı soyup halka halka keselim fırın tepsimize en alta yerleştirelim.
- Havuçları yıkayarak soyalım halka halka kesip soğanların üzerine serpiştirelim.
- Patatesi yıkayarak soyalım halka halka keselim tepsiye yerleştirelim.
- Bezelyeyi ve sarımsakları da koyalım.
- Tavuk bagetleri yıkayıp suyunu süzdürelim iki yerinden ufak bıçak darbesi vuralım ve sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Üstünü domates halkaları ve sivri biberle süsleyelim.
- Derin bir kabın içerisine bir su bardağı sıcak su alalım biber ve domates salçasını ekleyelim.
- Kekik ve tuzunu katalım. Karıştırarak salçayı pürüzsüz hale getirelim. Sosumuz hazır.
- Yemeğin üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.
Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler
- 160 gram bitter çikolata(ben sütlü kullandım)
- 400 ml krema(2 kutu)
Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavamıza bir kutu kremayı alıp kaynama noktasına getiriyoruz.
- Ocaktan alıp çikolatayı içerisine atın ve eritin.
- Buzdolabında olan diğer kremayıda köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpın.
- Hazırladığımız çikolatalı kremayı köpük köpük olan kremanın içerisine yavaş yavaş köpüğü sönmeden ilave ediyoruz.
- İçerisine döktükten sonra spatula yardımı ile alttan yukarıya doğru karıştırıyoruz.
- Bir kepçe yardımı ile kuplara koyun.
- 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.