15 Nisan 2021 Perşembe

Pide Ekmeği Tarifi

 

Pide Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Pide ekmeği
  • Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt (225 ml )
  • Yarım çay bardağı ılık su (75 ml )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (75 ml )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket insant maya (Kuru maya)
  • 500-550 gram un (Ununuza göre değişiyor)

Üzerine İçin

  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörek otu

    Pide Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kabın içinde hamur için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Ununuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alıp toparlayın ve iki eşit parçaya bölün.
  • İlk bezenizi bir oklava yardımıyla fırın tepsisine göre ince olmayacak şekilde açın.
  • Resimlerde gördüğünüz gibi baklava dilimi şeklini verin.
  • Diğer bezenizide aynı işlemi uygulayın ve üzerini örtüp 20 dakika kadar tepside mayalandırın.
  • Üzerine çırpmış olduğunuz yumurta ve süt karışımını bolca sürün.
  • Baklava dilimi aralarına kaşar dilimlerini yerleştirin.
  • Diğer hamurunuzun üzerine susam ve çörek otu serpiştirip on dakika kadar beklettin.
  • Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun hanımlar 👌👌👌

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su (yarısı sütte olabilir)
  • 1 su bardağı şeker
  • Fıstık
  • Limon ve portakal kabuğu rendesi
  • Tarçın

    İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şeker ve su (ılık olmalı) karışımını karıştırıyoruz.
  • Şekeri tamamen eritiyoruz.
  • İçine rendelenmiş limon portakal kabuklarını ekliyoruz.
  • İrmiği tencereye koyarak kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz yaklaşık 5 dakika sonra yağı ekliyoruz böylelikle yağ yanmamış oluyor .
  • Rengi açık kahverengi olunca şeker ve su karışımını yavaşça döküyoruz (dikkatli olun sıçrayabilir)
  • Kaynara çıkınca kaptığını kapatıp suyu çekmesini bekliyoruz.
  • 5 dakika dinlendirmek servis için yeterli olacaktır.
  • Dondurma, fıstık, tarçın ile servis yapabilirsiniz.

Tava Böreği (Yırtık Yufka Parçalarından) Tarifi

 

Tava Böreği (Yırtık Yufka Parçalarından) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yırtık yufka parçaları
  • 1 adet veya yarım tüm yufka parçası

İç harç için;

  • Peynir
  • Sosis

    Tava Böreği (Yırtık Yufka Parçalarından) Tarifi Yapılışı

  • Ben önceden yırtılmış yufkalarımızı doğrayıp buzluğa atmıştım onu kullandım.
  • Yağlanmış tavamıza bir adet veya tam yufkamızı açalım içine rendelenmiş sosisimizi ekleyelim .
  • Tabanına her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • Üstünü parçalanmış yufkalarımız ile kapatalım.
  • Tekrar üstüne peynirli harç ekleyelim ve tüm yufka parçamız ile kapatalım.
  • Ocakta kızarana kadar kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde iki tarafı kızarana kadar pişirelim.
  • Diğer tarafını pişirirken tekrar tavamıza yağ ekleyelim.

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram mantarı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt (2 buçuk su bardağı felan)
  • 3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber
  • Sıvı yağ

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanları rondodan geçirin ve biraz sıvı yağında kavurun .
  • Daha sonra küçük küçük doğranmış mantarları ve sarımsağı ekleyin kavurun.
  • Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
  • Kavrulunca sütü ve suyu ekleyin karıştıra karıştıra kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca orta ateşe alın ve kavrulmuş mantar karışımınıda ekleyin.
  • Et yada tavuk suyu varsa lezzet katacaktır. Yoksa bulyon da olabilir.
  • Birlikte yaklaşık 15 dakika daha kaynasın.
  • En son tuz karabiberi atın.
  • Süt olduğu için dibi yanmaması için ara sıra karıştırın.
  • Afiyet olsun ❤️.

Ev Usulü Adana Kebap Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber, karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuyruk yağı

    Yapılışı

  • İlk olarak derin bir kaseye 500 gram dana kıymayı alıyoruz.
  • Üzerine rondodan geçirdiğimiz 4 adet orta boy soğan, 6 adet yeşil biber ve 1 adet kapya biberi ekliyoruz.
  • 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçalarını, 2 yemek kaşığı galeta unu, bir tatlı kaşığı tuz ve birer çay kaşığı karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve pulbiberi ekleyerek elimizle yoğuruyoruz.
  • Son olarak bir yemek kaşığı kuyruk yağını ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kıymalı karışımdan portakal büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
  • Elimizle uzun şekiller verip çöp şişe geçiriyoruz.
  • Kebapları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Kebapları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
  • Ev usulü adana kebapı lavaş, doğranmış marul, soğan ve mor lahana ile servis ediyoruz. Ev usulü adana kebap hazır. Afiyet olsun. 🌯

Ev Yapımı Frozen Tarifi

 

Ev Yapımı Frozen Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet çilek
  • 15 adet böğürtlen
  • 10 adet frambuaz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 10 adet buz küpü
  • 1,5 su bardağı gazoz

    Ev Yapımı Frozen Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri robota koyup yüksek devirde iyice eziyoruz.
  • Daha sonra servis yapmak istediğiniz cuplara koyuyoruz.
  • Üzerine nane karamel sos ile süsleme yapıp ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Evde Cevizli Ramazan Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağından az fazla soğuk su
  • 2 tatlı kaşığı kurumaya
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz

Üzerine;

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam
  • Tepsiye serpmek için galeta unu

Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml

Yapılışı

  1. Mayamızı az ılık su ile ıslatıp 5 dakika bekletelim.
  2. Yoğurma kabına unumuzu alalım tuzumuzu ilave edip karıştıralım.
  3. Mayamızı ve suyumuzu da ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak 10 dakika en az pidemiz o kadar güzel olacaktır. Hamurumuz ekmek hamurundan daha yumuşak ele yapışan bir hamur olacak fazla un koymayın.
  5. Yoğrulan hamuru üzerini kapatıp 45 dakika sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamura cevizimizi karıştırıp güzelce yoğurup iki eşit parçaya ayıriyoruz. Bu hamurdan 2 adet pide çıkıyor.
  7. Tepsimize yağlı kağıt koyup üzerine galete unu serpiyoruz. Hamurumuzun 1 parcasını yuvarlayıp tepsimize alıyoruz ve hamurun üzerine az un serpip üzerini kapatıp 30 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
  8. Tepsi mayası gelen pidemizi elimizi yağlayıp parmak ucuyla eşit bir şekilde yayıyoruz. Parmak uçlarıyla pide şekli veriyoruz.
  9. Diğer hamurumuzada aynı islemi uygulayıp üzerine yumurta ve yağ karısımını sürüyoruz. Çörek otu ve susamını serpiyoruz.
  10. Pidemizi önceden ısıtılmış 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun 💐💐



Püre Yatağında Soslu Top Köfte Tarifi

 

Püre Yatağında Soslu Top Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Püre için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından biraz az süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos için ;

  • 2 adet domates (rende) veya 1 kase domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Nane
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • Sıvı yağ

    Püre Yatağında Soslu Top Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı ve diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak güzelce yoğuralım ve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Patatesleri tencereye alalım pişene kadar kaynatalım ve piştikten sonra kabuklarını soyarak pütür kalmayacak şekilde ezelim.
  • İçerisine süt, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek ocakta 5 dk çevirelim hazır olsun.
  • Buzdolabında dinlenen köfte harcını alarak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve kızgın yağda kızartalım.
  • Ayrı bir tavada sosumuzu hazırlamak için sıvı yağ salça ve sarımsağı alarak 2 dk çevirelim .
  • Daha sonra domates sosu veya rendenizi ekleyelim .
  • Baharatları ve suyu da ekleyerek güzelce pişirelim.
  • Pişen sosun içine kızaran köfteleri atalım 2 dk döndürelim ve servis tabağına püreyi serelim .
  • Üzerine köfteleri koyalım ve servise hazır afiyetler olsun 😊.

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet kuru patlıcan
  • 15 adet kuru biber
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates veya 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşili sos
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı kaynamış su

Sosu için;

  • Kaynamış su (kuru patlıcan veya biberleri kaynattığımız sudan)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşili sos
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • Kuru patlıcan ve biberleri kaynar suda 10 dk kadar haşlayalım.
  • Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Pirinçimizi ve diğer malzemelerimizi ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Suyunu ekleyelim altını kapatalım .
  • Nar ekşisi, limon suyu, taze nane ve maydanozu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp dinlendirelim.
  • Sonra kuru dolmaları ağzını kapatabilecek gibi dolduralım.
  • Alta patlıcan üste biberleri dizelim.
  • Kuru dolmaları kaynattığımız sudan dolmaların yarısını geçecek kadar alalım içerisine diğer sos malzemelerini ekleyelim güzelce çırpalım ve dolmanın üzerine dökelim.
  • Orta ateşte yaklaşık 45 dk kadar pişmeye bırakalım, ara ara kontrol etmenizde fayda var. Afiyet olsun 😊.

Pancake Çubukları Tarifi

 

Pancake Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanillin
  • 70 ml sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu

Süslemesi için;

  • Şiş çubukları
  • Çilek, muz, çikolata, fındık, yada fıstık
  • İsteğe bağlı

    Pancake Çubukları Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekerleri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Geri kalan malzemeyide ekleyip kısa bir tur daha çırpalım.
  • Ocağı orta ateşe ayarlayıp tavamızı ocağa alalım.
  • Tatlı kaşığı ile hamurdan küçük küçük yuvarlaklar tavaya dökelim.
  • Arkalı önlü kızartalım.
  • Çilek ve muzları dilimleyelim, çubuklara pancake, çilek ve muzu sırasıyla dizelim.
  • Benmari usulu erittiğimiz çikolatayı üzerine gezdirelim.
  • Afiyet olsun.

Sac Kavurma Tarifi

 

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

    Sac Kavurma Tarifi Yapılışı

  • Etleri küçük küçük doğrayarak sacın içine alıp kısık ateşte yavaş yavaş suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
  • Sonra içine küçük küçük doğradığımız soğanımızla yağı ekleyip etle birlikte kavurmaya başlıyoruz.
  • Biraz kavrulduktan sonra biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • En son domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayarak ekliyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak yarı kısık ateşte domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Domatesler suyunu çektikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun💞😋🤗.

14 Nisan 2021 Çarşamba

Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın sarısı( 1 tanesi içine konulacak, diğeri disina sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un(yaklaşık 4 su bardağı kontrollü bir şekilde ekleyin un miktarı malzemelere göre değişebilir)

Üzeri için;

  • Beyaz susam
  • Çörekotu
  • Yumurta sarısı

    Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  • Un hariçindeki malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Sonra ununu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Sonra dilediğiniz şekiller verip önceden ısıtılmış 170° lik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.