18 Nisan 2021 Pazar

Kolay Patates Pizzası Tarifi

 

Kolay Patates Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığı ucuyla nane, kekik ve tuz

Üzeri İçin

  • Kaşar
  • Domates
  • Mısır
  • Zeytin (Malzemeler isteğe bağlı değiştirilebilir örneğin sucuk biber vs)

    Kolay Patates Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve daha uzun yönünden olacak şekilde 4 er dilime ayıralım. (Patatesin büyüklüğüne göre dilim adedi değişebilir).
  • Dilimlediğimiz patatesleri fırın tepsisine dizelim ve bıçakla üzerlerine çizikler atalım.
  • Zeytinyağının içine baharatları katıp karıştıralım ve bir fırçayla patateslerin üzerine sürelim.
  • Bu şekilde 180 derece fırında 15 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşadıktan sonra tepsiyi fırından alalım ve patateslerin üzeri için hazırladığımız malzemeleri sırayla üzerlerine koyalım.
  • Daha sonra tepsiyi tekrar fırına verip 5-10 dakika daha üzerindeki malzemelerle pişirelim. Piştikten sonra sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz🤗.

Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi

 

Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet baget
  • 1 tavuk göğüsü iri doğranmış
  • 4,5 tane küçük patates
  • 3 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber ve tuz

Üzeri için

  • Maydanoz
  • Su

    Tavuk Haşlama (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yıkanmış bagetleri ve göğüsü su dolu tencerede bir taşım kaynatalım bunu yapmamızın sebebi siyah suyunun çıkması ve haşlamamızın berrak ve sarı sulu olması.
  • Bütün malzemelerimizi iri olcak şekilde doğrayalım havuçların birini rendeleyelim.
  • Tencereye tereyağını erittim hemen rendelenmiş havucu atıyoruz biraz rengi çıkınca ardından sarımsak dişini bütün şekilde ve bütün soğanı ilave edelim.
  • Siyah suyu çıkmış bagetlerimiz ve havucu defne yaprağını suyunu da ilave edip pişiriyoruz.
  • Yarı ķıvam pişen tavuk ve sebzelerimizin içine patateslerimizi ekleyip pişiriyoruz.
  • Baharatlarını tuzunu ilave ediyoruz.
  • Terbiyesi için kaseye unu limonu ve biraz suyla açıyoruz.
  • Tenceremizin içinde haşlamanın suyundan alıp unlu limonlu karışıma koyup yavaşça ilave ediyoruz.
  • 5 dakikada pişirip maydanozla servis yapalım. Çok lezzetli iftar sofrasında ve grip olduğunuzda içebileceğimiz nefis bir lezzet. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 4-5 kaşık pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Kurunane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağ   

    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle enginarlarımızın sapını en dibinden kesiyoruz.
  • Enginarların yaprak kısımlarının üst kısmından iki parmak kadar kesiyoruz.
  • Enginarların yapraklarının ortasında bulunan kırmızı küçük yaprakları ve en dipte bulunan küçük tüycükleri bir kaşık yardımı ile temizliyoruz.
  • Temizlenen enginarları ve kabuklarını soyduğumuz sapları limonlu suyun içinde bekletiyoruz.
  • Pirincimizi yıkayıp doğranmış soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, baharatlar, salça, tuz, şeker ve zeytinyağı karıştırıyoruz.
  • Enginarların suyunu süzüp içini ve yaprak aralarını hazırladığımız içle dolduruyoruz.
  • Üzerlerine ince limon dilimleri koyup yayvan bir tencereye kabuklarını soyup doğradığımız saşları da ekleyip pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen enginarları ilk sıcağı geçince üzerlerine zeytinyağ gezdirelim.

Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıflı kısmı için:

  • 200 gram kadayıf (Ben hazır doğranmış çok az da kavrulmuş paketlerden kullandım)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağ veya margarin

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

    Muhallebili Kadayıf (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebimiz için sıvı krema hariç tüm malzemeler uygun bir tencereye eklenir ve karıştırarak pişirilir.
  • Kaynayıp koyulaşan muhallebimiz bir kenara alınır ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra içerisine sıvı krema ilave edilir.
  • Mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpılır.
  • Muhallebimiz hazır😍kadayıflı kısmı için hazır paket az kavrulmuş kadayıf uygun teflon bir tavaya koyulur.
  • Üzerine toz şeker ve yağ da eklenir.
  • Hepsi birlikte yağ ve şeker iyice eriyene kadar kavrulurlar.
  • Daha sonra porsiyonluk kuplarımıza bir kadayıflı harç bir muhallebi olacak şekilde paylaştırılır. Afiyetler olsunn😍😋.
  • Not :dilerseniz borcama bir alt bir de üst kısma kadayıflı harcı yayıp muhallebiyi orta kısmına da dökebilirsiniz. Veya benim gibi porsiyonluk servis edebilirsiniz😍.

Çayın En Sevdiği Dostu Tek Lokmalık Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru İçin

  • Yarım paket margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • Kıvamına göre un ❗çok sert olmayan yumuşak bir hamur olacak

İç Harcı İçin

  • 4 elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Tarçın

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Yapılışı

  1. Hamur için malzemeleri büyük bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla pişiriyoruz.
  3. Ocağın altını kapattıktan sonra ceviz ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru açıp kesiyoruz. Şekil verip tepsiye diziyoruz.
  5. Hazırladığımız kurabiyeleri 200 derecede hafif pembe renkli olana kadar pişiriyoruz.
  6. Soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine bulayıp servis yapıyoruz. 🌹afiyet olsun.

Bamya Yemeği Tarifi

 

Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram kuru bamya
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 1,5 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

    Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Bamyaları tencereye alalım üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu atıp yumuşama aşamasına gelene kadar kaynatalım.
  • Sonra bir tencere yağı koyalım küp küp doğradığımız soğan ve havuçları atalım kavuralım.
  • Salçayı ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Üzerine daha önceden pişirdiğimiz etleri ve limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Üzerine biraz sıvak su ekleyip 5 dakika kaynatalım.
  • Bamyaların ipini çıkarıp yıkayalım.
  • Sonra malzemeleri hazırladığımız tencereye ekleyelim.
  • Yüzünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Pişinceye kadar su eklemesi yapılabilir hafif sulu olacak şekilde pişince alalım afiyet olsun.

Soğuk Baklava Pastane Usulü Tarifi

 

Soğuk Baklava Pastane Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram)
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilin

Arası İçin

  • 1 kase iri çekilmiş antep fıstığı (Dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu

Not kakaonun yoğun tadını kırmak için süt tozu ekledim, biraz tatlı olabilir ama pudra şekeri kullanabilirsiniz. nesquik kullanılan tariflere de denk geldim. ya da doğruca üzerine bol çikolata rendesi serpebilirsiniz.

Soğuk Baklava Pastane Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızın ilk olarak şerbetini hazırlayalım. Bunun için tenceremize şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım, vanilini ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından küçük bir sos tavasına ya da küçük bir tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim. Yağımız erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım.
  3. Yağımız eridikten sonra ocaktan alalım ve üzerine sıvı yağımızı ekleyerek karıştıralım.
  4. Yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım.
  5. Fırın tepsimizin tabanına yağ karışımımızdan 1 kaşık kadar alalım ve fırça ile her yerine gelecek şekilde sürelim.
  6. Yufkamızdan yerleştirelim. Üzerine bir kaşık yağ gezdirelim. Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım.
  7. Ardından baklavamızın ara malzemesini yerleştirelim. Ben iri çekilmiş fıstık kullandım siz dilerseniz fındık ya da cevizde kullanabilirsiniz.
  8. Bu aşamada fırınımızı alt üst fansız ayarda 170°c’de ısınmaya bırakalım.
  9. Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.
  10. Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra bıçak ile keselim ve yağımızdan sürelim. Hazırladığımız baklavamızı dilediğimiz boyutta keselim.
  11. Baklavamızı 170 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirelim. Benim 1 saat 15 dakika sürdü.
  12. Baklavamız pişerken şerbetimize krema ve sütü ekleyip karıştıralım.
  13. Kızaran baklavamızı fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
  14. Soğuyan baklavamıza şerbeti her yerine gelecek şekilde döküp 1 saat tezgahta şerbeti çekmesini bekleyelim.
  15. Sıra geldi baklavamızın süslemesine ben kakao ve süt tozunu karıştırdım kakaonun acısını kırmak için ve süzgeç yardımıyla her yerine gelecek şekilde kapladım. Son olarak üzerine antep fıstığı ile süsleyelim. Afiyet olsun 👩🏻‍🍳.

Enginar Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su
  • Kararmaması için 2 adet limon

    Yapılışı

  • Öncelikle etimizi tuzsuz olarak haşlamaya alıyoruz. Enginarlarımızı ayıklama işlemi yapıyoruz.
  • Temizlediğimiz enginarları kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.
  • Zeytinyağımızı tencere de kızdırıyoruz.
  • Üzerine haşlanmış olan etimizi koyup kavuruyoruz.
  • Kavrulan etlerimizin üzerine limonlu suda bekletip yıkadığımız enginarlarımızı etimizin üzerine ekliyoruz.
  • Üzerine et suyunu ekleyerek tuzunu da ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun. 

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi

 

Bayat Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı ezilmiş peynir
  • 1 su bardağı minik doğranmış sucuk
  • 1 çay bardağı doğranmış zeytin
  • Dilimlenmiş kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı tereyağ
  • 1 somun ekmek

    Bayat Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Ekmekler 1 parmak kalınlığında doğranır.
  • Üzerlerine tereyağı sürülüp fırın kağıdına dizilir.
  • Ayrı bir kaba yumurtalar alınıp çırpılır.
  • İçerisine peynir, sucuk, maydanoz, zeytin eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış ekmeklerin üzerine bu karışımdan yayılır.
  • Üzerlerine ince dilim kaşar peyniri koyulur.
  • 200 derece sıcak fırında ekmekler kıtır kıtır olana kadar pişirilir. Sıcak tüketilir. Afiyet olsun. 😇.

Patates Püreli Köfte Tarifi

 

Patates Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı çekilmiş ekmek
  • 4 adet patates
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı salça

    Patates Püreli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıyma baharat yumurta ve ekmeği kaba koyup yoguralim misket büyüklüğünde şekiller verip dinlendirelim.
  • Patatesleri soyup suda haşlayalım haşlanmış patatesleri kaşık yardımıyla iyice eziyoruz tencereye alıp üzerine süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip pişirelim.
  • Dinlenen köfteleri kızgın yağda kızartın patates püresinin üzerine koyun.
  • Salçayı yağ ile pişirip açalım köftelerin üzerine salça sosu döküp servis yapabilirsiniz afiyet olsun 😍.

Ispanaklı Yumurta Tarifi

 

Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 6 yumurta (Kişi sayısına göre değişebilir)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Sos İçin

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (Ölçü kişiye bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber (Ölçü kişiye bağlı)

    Ispanaklı Yumurta Tarifi Yapılışı

  • Ispanağı iyice temizledikten sonra suda bekletip süzüyoruz.
  • Tencereye sıvı yağı döküp soğanları kavuruyoruz üzerine salça ekliyoruz, sonra ıspanakları tuz da ekleyip kavuruyoruz.
  • Ispanaklar pişince yumurtalar için yer açıp üzerine teker teker yumurtaları kırıyoruz (Çırpmadan) kapağını kapatıyoruz.
  • Bir cezvede yağı kızdırıyoruz sonra üzerine tozbiberi ekleyip kapatıyoruz.
  • Yumurtalar da pişince üzerine hazırladığımız yağdan döküp, yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Vişne Hoşafı Tarifi

 

Vişne Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram vişne
  • 100 gram şeker ( biz az şekerli seviyoruz siz arzuya göre biraz daha fazla ekleyebilirsiniz)
  • 2 elma
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 tane karanfil
  • 1 litre su

    Vişne Hoşafı Tarifi Yapılışı

  • Elmaları soyun ve bir santimlik ince dilimler kesin.
  • Bir tencereye vişneleri suyu ve şekeri ilave ederek kaynamaya bırakalım.
  • Dilimlediğimiz elmalara tencereye ekleyelim tarçın ve karanfilleri de ilave edelim.
  • 5 dakika kaynaması yeterlidir.
  • Soğumaya bırakın servis yapın.

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı için ;

  • 2 büyük bağ ıspanak
  • Yarım kilo yağsız dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Yufkalar için ;

  • Yeterince sıvı yağ ve un

Üzeri için ;

  • Yeterince sıvı yağ

    Ispanaklı Kıymalı Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları yıkayıp iri şekilde doğrayarak iyice süzdürüyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla kavuruyoruz.
  • Kıymayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra birkaç defada ıspanakları ekleyip orta dereceli ateşte kapağı kapatmadan karıştırarak kavuruyoruz.
  • Suyunu tamamen çektiğinde altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları tezgaha alarak ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Yarım yufkaya bir kaşık sıvı yağ gezdirerek fırça yardımıyla her tarafına sürüyoruz.
  • Bir yemek kaşığı unu her tarafına serperek kenar kısmına harcımızdan yerleştiriyoruz.
  • Rulo yaparak yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Yufkanın diğer yarısınada aynı işlemi yaparak bütün yufkaları bu şekilde hazırlıyoruz.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek 180 derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. ) servise hazır. 🍴