Malzemeler
Et için:
- 250 gram kuzu boşluk
- 500 gram dana döş
- 3 diş sarımsak
- 1 kapya biber
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 bardak su
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
Ekmek sosu için:
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı toz ve pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Közleme için:
- 1 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
Tablacı salatası için:
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 kapya biber
- Maydanoz
- 1 tutam nane
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım limon
Yapılışı
- İlk olarak eti zırhtan geçireceğiz. 250 gram kuzu boşluk ve 500 gram dana döş kullandık. Bunu zırhtan geçirdikten sonra buzdolabına koyuyoruz ve iç harcını hazırlıyoruz.
- 3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz. 1 kapya biberi de aynı şekilde doğruyoruz ve bunun suyunu iyice sıkıyoruz, kebabın içine girmemeli.
- Biberleri de karıştırma kabına alıyoruz.
- Şimdi de biraz maydanozu doğrayıp kaba alıyoruz.
- Üzerine zırhtan geçirmiş olduğumuz kıymayı ekliyoruz.
- Sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı acı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve bunu karıştırıyoruz.
- Şimdi sos hazırlamaya geçiyoruz. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı domates salçası, 1. 5 bardak su, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve bunu homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
- Homojen kıvama geldikten sonra kaynamasını bekliyoruz.
- 3 dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır. Şimdi ekmeğin sosunun hazırlanışına geçiyoruz.
- 2 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz, aynı şekilde bir tutam maydanozu da doğruyoruz. Bunları karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı toz ve pul biber, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz ve bunu homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ekmek sosu da hazır.
- Şimdi etlerimizi şişlere saplıyoruz ve fırın tepsisine koyup üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra fırına veriyoruz.
- Bu arada biz de közlenmiş biber ve domatesi hazırlıyoruz. Ocağın üzerindeki közmatiğin üzerine 1 adet bölünmüş domates, 5 adet yeşil biber ve 3 adet kırmızı biber ekliyoruz, bunlar olana kadar biz de tablacı salatası yapıyoruz.
- 1 adet kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
- Sonra 1 adet domatesi de ince ince doğruyoruz. 1 tutam maydanoz ve 1 adet kapya biberi de aynı şekilde doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. 1 avuç da nane ekliyoruz.
- Üzerine 1 çay kaşığı sumak ekliyoruz. Soğanları kendi içerisinde domatesleri de kendi içerisinde karıştırıyoruz.
- Üzerine biraz zeytinyağı ve yarım limon sıkıyoruz. Şimdi tamamını karıştırıyoruz. Salatamız da hazır.
- Şimdi fırındaki kebaplarımızı çıkarıp üzerindeki folyoyu kaldırıyoruz ve kızarması için yine fırına atıyoruz. 5 dakika kızarmasını bekleyeceğiz.
- Bu arada lavaş ekmeğimizi açıp üzerine ekmek sosumuzdan ekliyoruz. Bunu biraz közmatik üzerinde ısıtıyoruz ve daha sonra etlerimizi fırından çıkarıp bir şişi ekmeğe çekiyoruz. Bunu dürüm haline getirip dilimlere ayırıyoruz.
- Dilimledikten sonra veya önce üzerine ekmek sosumuzdan yine döküyoruz. Daha sonra sunumunu yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.