20 Nisan 2021 Salı

Buğday Çorbası Tarifi

 

Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba İçin

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 litre su
  • Tuz

Terbiyesi İçin

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

Üstüne

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle buğdayı suyla ocakta iyice pişmesini sağlayın. Pişince eğer içine et atmışsanız onu çıkarın ve terbiyeyi hazırlayın.
  • Terbiye için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çorba suyundan iki kepçeyi tek tek terbiyeye yedirin.
  • Sonra bir yandan çorbayı karıştırırken diğer taraftan terbiyeyi azar azar ekleyin. ‼️bu aşamada aceleci davranmazsanız şahane tutar terbiyeniz‼️.
  • Şimdi kısık ateşte sürekli karıştırın kaynayınca çorbanın altını kapatın ve nanesini hazırlayın.
  • Hemen yemeyecekseniz naneyi yemeği hazırlarken yakıp taze taze ekleyin.
  • Tereyağında naneyi kavurup sıcak çorbaya ekleyin ve bu aşamada ağır olun yoksa cooozzzz😱😱😱 diye her yere sıçrar sos 😊 Sıcak servis yapın afiyet olsun 🙏👍🏻👏🏻❤️.
  • Not: İşinizi hızlandırmak adına buğdayı geceden ıslatırsınız👍🏻.

    Suyu kırmızı et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Hazırda et suyunuz yoksa buğday haşlanırken bir parça et, kemik veya tavuk atabilirsiniz içine. Sonra çıkarırsınız 😉.

    Terbiyeyi iyice karıştırıp çok yavaş eklemelisiniz yoksa yoğurt kesilir ‼️acele yok sakin‼️.

Rengiyle İçimiyle Muhteşem Kızılcık Kompostosu Tarifi

 

Rengiyle İçimiyle Muhteşem Kızılcık Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • Yazın buzluğa koyduğum kızılcıklardan 1 paket
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 lt su

    Rengiyle İçimiyle Muhteşem Kızılcık Kompostosu Tarifi Yapılışı

  • Tencereye suyu koyup kaynatalım şekeri de ilave edip kaynatalım 10 dakika şekerle kaynadıktan sonra kızılcıkları ilave edelim.
  • 1 saat pişirelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuyunca meyveleri süzüp servis edelim.
  • Afiyet olsun

Kozanak Tarifi

 

Kozanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 ml ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta+1 yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 paket vanilya
  • Min 700 gram un
  • 80 gram tereyağ (eritilmiş)
  • 80 ml sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Portakal kabuğu
  • Kuru üzüm
  • Şeker

    Kozanak Tarifi Yapılışı

  • Süt ,şeker ve maya karıştırılarak aktif hale getirilir.
  • Unun ortası havuz yapılır ve aktifleşen maya eklenir .
  • Ayrı bir kapta yumurta, şeker, tuz ,vanilya çırpılır ve bu karışıma eklenerek yoğurulur .
  • Portakal kabuğu ve üzüm isteğe bağlı bu aşamada eklenir ve yoğurulmaya devam edilir (en az 20 dk çektirerek yoğurma yapılır, tel tel olması için)
  • Yarım saat mayalandırılır hamuru üşütmemelisiniz.
  • Mayalanan hamura yağlar yavaş yavaş eklenerek yoğurulur (en az yirmi dakika vur çek yöntemi) paskalya çöreği gibi örgü şekli verilerek tepsi mayasına bırakılır.
  • Mayalanan hamura yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür üzerine şeker serpilİR.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi

 

Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar

Sosu için ;

  • 6 – 7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı ekşi (nar ekşisi ya da limon ya da goruk ekşisi fark etmez )
  • Tuz
  • 1 su bardağı kadar su

    Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pancarları haşlayalım.
  • O haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  • Sarımsakları soyalım ve zeytin yağı ile robottan geçirelim.
  • Fotoğrafta gösterdiğim gibi beyaz olacak macun gibi.
  • Ben biraz yağını fazla kaçırmışım ama siz önce az az ilave edin.
  • Sonra ekşi ve tuzu koyun biraz da su koyun ve karıştırın.
  • Daha sonra haşlanan pancarları doğrayalım ve sosu üzerine dökelim.
  • Turşunuz hazır. Afiyet olsun 🥰😊.
  • Not: ben göz kararı yapıyorum ölçüler uymayabilir o yüzden siz ağzınızın tadına göre ekşi ya da tuz ekleyebilirsiniz. Mümkünse 1 gün dinlendirin buzdolabında o zaman turşu emişir ve daha güzel olur.

Soğan Halkası Tarifi

 

Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • Yarım çay çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı soda
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı galeta unu

    Soğan Halkası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanlarımızı güzelce soyup bir parmak kalınlığında dilimleyip soğandan düzgün halkalar elde ediyoruz.
  • Daha sonra sosumuz için galeta unu hariç tüm malzemeleri karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Daha sonra dilimlediğimiz soğan halkalarını ilk sosa sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz🥰bu tariften fotoğraftaki kadar çıkarttım🥰.

Focaccia İtalyan Ekmeği Mantar Ve Karamelize Soğanlı Tarifi

 

  • Malzemeler

    • 1 paket instant maya
    • 2 su bardağı ılık su
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 5 su bardağı un (un miktarı unun markasına ve kalitesine göre farklılık gösterebilir kontrollü ilave etmenizi öneririm)Üzeri için
      • 1 yeşil biber
      • 1 kuru soğan
      • 1 çay kaşığı esmer şeker
      • Yarım paket mantar (damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)
      • Sıvıyağ
      • Tuz

        Yapılışı

      • Karıştırma kabına ılık su şeker ve mayayı koyalım mayanın aktifleşmesini bekleyelim 5 dakika yeterli.
      • Unu tuzu ve sıvı yağı ilave edelim.
      • Pizza hamuru kıvamına gelene kadar ele çok yapışmayan ama çok katıda olmayan bir hamur elde edelim sonra üzerini örtüp hamuru 30 dakika dinlendirelim.
      • Hamur dinlenirken üzerinin malzemelerini hazırlayalım.
      • Biberi soğanı mantarı keselim sıvı yağ döktüğümüz tavada kavuralım mantar suyunu bırakında esmer şekeri dökelim karıştıralım.
      • Mantar suyunu çekince baharatı atıp kavuralım.
      • Dinlenen hamuru pişirme tepsimize alalım istediğiniz şekli verebilirsiniz.
      • Hamurun üzerini sıvı yağlayıp parmağımızla darbeler yapalım.
      • Hazırladığımız mantarlı karışımı üzerine dağıtalım ve fırına verelim.
      • 200 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin hamur yumuşak olacak)

Şerbeti için ;

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti 5 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve pudra şekerini güzelce karıştıralım.
  • Ardından sıvı yağ ile irmik ekleyelim.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Elimizde şekil verip tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet olsun 💛.

Sebzeli Brüksel Lahanası Tarifi

 

Sebzeli Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 adet soğan
  • 2 küçük patates
  • 2 küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase kıyma
  • Tuz ,pulbiber, karabiber

    Sebzeli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  • Brüksel lahanasını bir tencere içerisinde 10 dk kadar haşlayalım.
  • Ardından havuç, patates ve bezelyeleri de başka bi kapta haşlanmaya bırakalım.
  • Hafif yumuşamaya başladığında suyunu süzdürelim .
  • Kenarda hazır vaziyette bekletelim.
  • Sıvı yağda kıymayı ve yemeklik doğramış olduğumuz soğanları kavuralım.
  • Salçasını ilave edip üzerine 2 su bardağı su ve baharatları koyup kaynatalım.
  • Su kaynayınca haşlamış olduğumuz malzemeleri kıyma karışımı üzerine ekleyelim ve pişmeye bırakalım afiyet olsun.

Fırında Yer Elması (Her Yiyen Patates Sandı)Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo yer elması
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber, sarımsak, kekik

    Yapılışı

  • Güzelce yıkadığımız yer elmalarını kabuğunu soymadan yuvarlak şekilde kesiyoruz.
  • Bir kaba alıp baharat ve yağ ile karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • 200° fırında isterseniz kıtır olana kadar isterseniz üzeri kızarana kadar pişiyorsunuz.
  • Yanına ketçap mayonez ile harika oluyor.
  • Şimdiden herkesin ellerine sağlık.

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

    Yapılışı

  • Yoğurma kabına aldığımız maya ve toz şekerin üzerine ılık su ve sütü ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Eridikten sonra yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştıyoruz.
  • Daha sonra eleyerek unumuzu ilave ediyoruz.
  • Yavaş yavaş ilave edelim ki kıvamını ayarlayabilelim.
  • Kıvamını ayarladıktan sonra hamuru tezgaha alıp toparlıyorum.
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyorum.
  • Mayalandıktan sonra tezgahta elimle yuvarlak olacak şekilde açıyorum ve tepsiye alıyorum.
  • Tepsinin şekline göre hamuru yaydıktan sonra yumurta sarısı ve yoğurt karışımını hamurun üzerine döküp güzelce yayıyorum.
  • Ve parmaklarımın ucu ile pide şekli veriyorum.
  • Şekil verdikten sonra çörekotu ve susam ekeliyorum.
  • 200 derecelik fırına pirenizi gönderiyoruz.
  • Fırının dibine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyuyorum.
  • Su buhar dengesini sağlayıp ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlıyor.
  • Çıktıktan sonra üzerini bi bezle örtüp dinlendiriyorum.
  • ~afiyet olsun~.

Havuçlu Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 5 bardak su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Nane

    Havuçlu Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize yağı alıp, rendelenmiş havucu da ekleyip biraz kavurun.
  • Kavrulan havuca 5 bardak su ekleyin ve kaynayana kadar ara ara karıştırın.
  • Tuzunu ekleyin.
  • Kaynayınca arpa şehriyeyi ekleyip, pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Bu sırada yoğurdu hazırlayın ve pişen çorbadan 1-2 kepçe yoğurda ekleyip iyice birbirine yedirin.
  • Bu karışımı azar azar karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Üzerine nane serpin ve servise hazırdır.
  • Afiyet olsun 😋.

Tahinli Kek -Nefis Bir Tahinli Islak Kek Tarifi

 

Tahinli Kek -Nefis Bir Tahinli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ölçüsü)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta ( buğday yada mısır fark etmez )
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı fındık ( cevizde olu)
  • 1 çay bardağı susam (önceden kavrulmuş)

    Tahinli Kek -Nefis Bir Tahinli Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şeker 7-8 dk çırpılır.
  • Yağ ve su eklenir.
  • En son kuru malzemeler elenir ve çırpılır.
  • Yağlanmış fırın kabına boşaltılır.
  • 180 derece fırında (25-30 dakika pişirilir).
  • Fırından çıkartınca üzerine 1 bardak soğuk süt gezdirilir.
  • 15-20 dakika sonra kek soğuyunca içine pudra şekeri koyup karıştırdığımız tahin gezdirilir.
  • Susam ve fındık kırıntıları serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Not: kare borcam kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun 🥰.

Vitaminli Pancar Salatası Tarifi

 

Vitaminli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük haşlanmış pancar
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 100 gram ceviz
  • 3-4 dış sarımsak

    Vitaminli Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Haşlanmış pancarı rendeleyelim, sarımsakları ezelim.
  • Cevizi robotta ufalayalım.
  • Mayonez katıp hepsini güzelce karıştıralım. Bu kadar, afiyet olsun.