19 Nisan 2021 Pazartesi

Evde Orjinal Sarma Beyti Tarifi

 

Malzemeler

Et için:

  • 250 gram kuzu boşluk
  • 500 gram dana döş
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kapya biber
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 bardak su
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Ekmek sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı toz ve pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Közleme için:

  • 1 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber

Tablacı salatası için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 kapya biber
  • Maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım limon

    Yapılışı

  • İlk olarak eti zırhtan geçireceğiz. 250 gram kuzu boşluk ve 500 gram dana döş kullandık. Bunu zırhtan geçirdikten sonra buzdolabına koyuyoruz ve iç harcını hazırlıyoruz.
  • 3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz. 1 kapya biberi de aynı şekilde doğruyoruz ve bunun suyunu iyice sıkıyoruz, kebabın içine girmemeli.
  • Biberleri de karıştırma kabına alıyoruz.
  • Şimdi de biraz maydanozu doğrayıp kaba alıyoruz.
  • Üzerine zırhtan geçirmiş olduğumuz kıymayı ekliyoruz.
  • Sonra üzerine 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı acı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve bunu karıştırıyoruz.
  • Şimdi sos hazırlamaya geçiyoruz. Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı domates salçası, 1. 5 bardak su, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve bunu homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Homojen kıvama geldikten sonra kaynamasını bekliyoruz.
  • 3 dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır. Şimdi ekmeğin sosunun hazırlanışına geçiyoruz.
  • 2 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz, aynı şekilde bir tutam maydanozu da doğruyoruz. Bunları karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı toz ve pul biber, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz ve bunu homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ekmek sosu da hazır.
  • Şimdi etlerimizi şişlere saplıyoruz ve fırın tepsisine koyup üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra fırına veriyoruz.
  • Bu arada biz de közlenmiş biber ve domatesi hazırlıyoruz. Ocağın üzerindeki közmatiğin üzerine 1 adet bölünmüş domates, 5 adet yeşil biber ve 3 adet kırmızı biber ekliyoruz, bunlar olana kadar biz de tablacı salatası yapıyoruz.
  • 1 adet kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
  • Sonra 1 adet domatesi de ince ince doğruyoruz. 1 tutam maydanoz ve 1 adet kapya biberi de aynı şekilde doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. 1 avuç da nane ekliyoruz.
  • Üzerine 1 çay kaşığı sumak ekliyoruz. Soğanları kendi içerisinde domatesleri de kendi içerisinde karıştırıyoruz.
  • Üzerine biraz zeytinyağı ve yarım limon sıkıyoruz. Şimdi tamamını karıştırıyoruz. Salatamız da hazır.
  • Şimdi fırındaki kebaplarımızı çıkarıp üzerindeki folyoyu kaldırıyoruz ve kızarması için yine fırına atıyoruz. 5 dakika kızarmasını bekleyeceğiz.
  • Bu arada lavaş ekmeğimizi açıp üzerine ekmek sosumuzdan ekliyoruz. Bunu biraz közmatik üzerinde ısıtıyoruz ve daha sonra etlerimizi fırından çıkarıp bir şişi ekmeğe çekiyoruz. Bunu dürüm haline getirip dilimlere ayırıyoruz.
  • Dilimledikten sonra veya önce üzerine ekmek sosumuzdan yine döküyoruz. Daha sonra sunumunu yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su(200 ml)
  • 1 su bardağı süt(200 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • Un
  • Susam çörekotu

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Süt ve suyu ılıtın yağıda ekleyip karıştırın mayayı tuzu yumurta akını şekeri de atıp el çırpıcısıyla iyice çırpın ki mayamız çözünsün.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin yaklaşık 5sb un aldı yumuşak bir hamur olacak püf noktası bu. 4-5dk yoğurun.
  • Kapaklı bir kaba alıp yarım saat mayalandırın sonra hamurumuzu ikiye bölüp yuvarlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerin altına galeta unu serpip beze lerimizi koyalım ve elimizi azcık sıvı yağa batırıp tepsi büyüklüğünde açalım.
  • Elimizde şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısına 1yk sıvı yağ döküp çırpalım.
  • Hamurlarımıza sürüp çörekotu ve susam serpelim böyle tepside bir saat kadar mayalanmaya bırakalım
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim yumuşacık fırından aldığınızı asla aratmayacak bir tarif. Afiyet olsun.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım limon suyu

    Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri mikserin en yüksek ayarında 4 dakika çırpılır.
  • Sonra sırasıyla sıvı yağ yoğurt limon suyu limon kabuğu rendesi ilave edilir.
  • Ardından un ilave edilir ve kabartma tozu unun ölçüsünü kendinizde ayarlarsanız iyi olur undan una fark oluyor kekimizi karıştırıp tereyağla yağladığımız unladığımız kalıbımıza döküyoruz.
  • Üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35 -40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
  • Fırından çıkan kekimizi ılımaya bırakıyoruz.
  • Sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alıp soğumasını bekliyoruz.
  • Üzerinin sosu için limon suyuyla pudra şekerini iyice karıştırıp soğuyan kekin üzerine döküyoruz harika bir lezzet oluyor kesinle denemenizi tavsiye ediyorum afiyet olsun h

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su ;Unun markasına göre değişebilir ölçü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant may1/2 (yarım) çay bardağı su (mayayı eritmek için)

Pidenin üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Çörek otu susam

Ekmeğin üzerine şifa bulaması için

  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı un

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Unu yoğurma kabına alıp suyunu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kıvam alınca suda eriştiğinizde mayayı ekleyip 5 dakika kadar iyice yoğuruyoruz.
  • Kıvam alınca tuzu da ekleyip yine bir 5 dakika yoğuruyoruz.
  • Ele yapılan yumuşak bir hamur olacak. Yoğurma bitince üzerini örtüp 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Bir saatin sonunda hafif alttan üste doğru hamurun havasını alıyoruz.
  • İki beze yaptı üzerini örtüp 30 dakika dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen bezeleri pide için elimizle bastırarak açıp pide şekli veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüyoruz.
  • 200 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
  • Ekmek için de ekmek şekli verip 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız şifa bulamacını sürüp keskin bir bıçakla hızlıca uzunlamasına bir kesik atıyoruz.
  • Üzerine çörek otu susam serpip 200 derece ısınmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Etli PatIıcan Güveç Tarifi

 

Etli PatIıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg patlıcan
  • 300 gram kuzu eti
  • Bir parça kuyruk yağı (Yemeğe lezzet verir)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 büyük boy kurusoğan
  • 3-4 tane yeşil biber (acı biberde kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (birazda tereyağ olursa dahada lezzetli olur)
  • 4-5 tane domates kabukları soyulmuş doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Tuz

    Etli PatIıcan Güveç Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanların kabuklarını soyup küpler halinde doğrayalım tuzlu suda bekletelim.
  • Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar yıkayıp süzgece alalım.
  • Sarımsakları soyup hazır edelim.
  • Soğanı biberi ve domatesi doğrayıp hazır edelim.
  • Güveci ocağa alalım.
  • Kuyruk yağını minik minik doğrayıp güvece koyalım.
  • Ocağı açıp yağlar küçülene kadar eritelim.
  • Kuzu etini ilave edip kavuralım.
  • Et pişmeye yakın üzerine kat kat soğan biber ikiye böldüğümüz sarımsakları ve patlıcanları ilave edelim.
  • Domatesleri üzerini kapatacak şekilde koyalım.
  • Salçayı hafif sulandırıp üzerine gezdirelim.
  • Tuzunu atıp kapağını kapatalım(dilerseniz pulbiber karabiber ekleyebilirsiniz).
  • Kendi suyunda kısık ateşte patlıcan ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Güvecin özelliği kendi suyunda pişmesidir böyle hem daha lezzetli olur. Siz duruma göre ilave edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

 

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kaşık kakao
  • 1 paket sütlü yada bitter çikolata
  • 1 kaşık tereyağ  

    Bisküvili Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencereye süt, un, nişasta, kakao ve şekeri alalım sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp tereyağ ve çikolatayı ilave edelim ve 3-4 dk iyice çırpalım.
  • İster çember kalıba ister kelepçeli kalıba şekil vererek dizelim.
  • Dolapta 1 saat kadar bekleyip kalıptan çıkaralım ve geri kalan kremayı pastamızın dış kısmına sıva yapalım ve istediğimiz gibi süsleyelim.
  • Üzerine draje, taze meyve(çilek, muz, kivi vs) zevkinize göre süsleyebilirsiniz 🤗.

Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

 

Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 avuç kadar erişte
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Göz kararı kıvamına göre su

    Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mercimekleri önden bi 15 dk kadar haşlıyoruz.
  • Daha sonra ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanı kavuralım.
  • Soğanı baya küçük doğradım çok belli olmasın diye.
  • Daha sonra mercimeği suyunu süzüp tencereye alıyoruz ve üzerine sıcak suyumuzu ilave ediyoruz 5 dk kadar kaynattıktan sonra eriştemizi ilave edip kaynamaya devam edelim.
  • Tuz ve baharatları ekleyelim ve erişte pişene kadar kaynatalım. Zaten çabuk pişiyor. Bu aşamada olursa suyu az gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz. İşte bu kadar 💁‍♀️hem kış için ideal hem vitaminli hemde kıymetli eriştemizi az kullanıyoruz 😁.

Magnolia Tarifi

 

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti (yada krema )
  • 1 paket burçak yada petibör büsküvi yada cici bebe
  • 2 muz
  • 1 kase çilek

    Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt ,şeker, un, nişasta ,yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  • Altını kapattıktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çok güzel birşekilde çırpıyoruz.
  • Bisküvileri robottan çekiyoruz yada elimizle ufalıyoruz.
  • Kasenin altına büsküvi koyup yanlarına da meyveleri dilimleyip koyuyoruz.
  • Muhallebiyi kaşık yardımıyla koyuyoruz üzerine tekrardan bisküvi koyuyoruz.
  • Daha sonra buzdolabında dinlenmeye soğumaya bırakıyoruz çok pratik hafif ve lezzetli bir tarif deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet şifa olsun.

Evdeki Sebzelerle Bereket Çorbası Tarifi

 

Evdeki Sebzelerle Bereket Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane orta boy mantar
  • 1 küçük patates
  • 1 dal brokoli (yaklaşık bir yumurta büyüklüğünde)
  • 1 küçük havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 su bardağı su (varsa 3 bardağını et veya tavuk suyu olarak koyabiliriz)
  • İsteğe göre sebze ve su miktarını arttırabilirsiniz

    Evdeki Sebzelerle Bereket Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak mantarları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Yine çok küçük doğradığımız patates, havuç, brokoli ve sıcak suyunu koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Bu arada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  • Bir yumurta, yoğurt ve limonu el blenderıyla çırpıyoruz.
  • Kaynayan çorbamızdan 2-3 kaşık sıcak suyu terbiyemizin üzerine koyup ılıştırdıktan sonra terbiyemizi çorbamızın üzerine ekliyoruz.
  • 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra tel şehriyemizi ve tuzumuzu ekleyerek 3-4 dakika şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Ben bunda et suyu kullandığım için ekstradan yağ kullanmadım. Siz arzu ederseniz üzerine tereyağı veya sıvı yağ kızartıp dökebilirsiniz.
  • İsterseniz yağa nane de ilave edebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize bağlı, afiyet olsun 😌.

Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi

 

Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 80-100 gr bitter sütlü çikolata
  • 1 su bardağı soğuk su

    Çikolatalı Puding Supangle (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  • 1 su bardağı su dondurucuya konur (koyduğunuzu unutmayın ).
  • Uygun tencerede orta ateşte süt şeker un kakao soğuk olarak çırpılır çok kaynatmadan pişirilir göz göz olana kadar karıştırarak ocaktan alınır.
  • Biraz beklenir ılısın.
  • 1 yumurta sarısı az sütle karıştırıp eklenir hızlıca çırpılır ocakta karıştırarak bir iki dk kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınır bitter ya da sütlü yada karışık nasıl istenirse çikolata eklenir karıştırılır 1 su bardağı çok soğuk buzlu su eklenir çırpılır.
  • Bardak kup ya da kaselere bölüştürülür ben 6 su bardağına koydum.
  • Ilıyınca buzdolabında bir iki saat soğutulur servise hazır afiyet olsun.

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

 

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti

Sosu için

  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Arasına serpmek için

  • 1 paket burçak bisküvi

    Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Tencereye ilk unu ,nişastayı ,şekeri alıp güzelce çırpıyoruz.
  • Üzerine süt ve yumurtaları ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra ılıyınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Birazdaha soğuyunca krem şantiyi de ekleyip birdaha 4-5 dk mikserle çırpıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede çileği püre haline getiriyoruz.
  • Üzerine su, nişasta ve şekeri ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Kaplara sırasıyla muhallebi rondodan geçirdiğimiz bisküvi üstüne tekrar muhallebi en üste çilekli sos olacak şekilde dolduruyoruz.
  • Tatlımız dolapda 2 saat dinlenince servise hazır inanın bir kaşık aldıktan sonra bırakamıyacaksınız deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊😊.

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 su bardağı su

Püresi için;

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesleri haşlayın onlar haşlanırken soğanı küçük küçük doğrayalım.
  • Tavaya yağ ve salçayı koyalım üzerine soğanı koyup kavuralım.
  • Tavukları küp küp doğrayalım sonra tavaya koyup kavuralım.
  • Üzerine baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine 1 bardak su koyalım biraz daha karıştırıp kapağını kapatalım.
  • Suyunu çekince altını kapatalım.
  • Haşlanan patateslerin kabuğunu soyup bir kaba alalım üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını koyalım.
  • Sonra patates eziciyle veya çatalla ezip püre hale getirelim.
  • Güvecimizin alt tabanına püreden koyalım üzerine tavuk sote ve yeniden üzerini püreyle kapatalım.
  • Üzeri için de kaşar peynirini rendeleyip koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyalım üzeri pembeleşince fırını kapatalım.