Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 4-5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)
Arasına sürmek için;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş̧ tereyağ
İç harcı için;
- Lor
- Maydanoz
- (Sade ya da patatesli de yapabilirsiniz)
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin bir kabının içine un hariç bütün malzemeleri ekledim unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim.
- Hamurumu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bezelere ayırdım toplamda sekiz bezem oldu.
- Dört dört ayırdım ve ilk bezeyi küçük açtıktan sonra tereyağı sürdüm.
- Diğer bezeleri de yağlayarak üst üste koydum.
- En üsttekileri yağlamıyoruz. Yani dört katlı iki hamurum oldu.
- Önce hafif elle sonra da merdane yardımıyla hamuru açtım sigara böreği yapar gibi hamuru sekiz parçaya kestim.
- İç harcı ekleyip sardım.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açtım ve tepsiye dizdim.
- Yumurtasını sürüp 20 dk kadar tepsi de mayalandırdım.
- Isıtılmamış fırında 180 derecede pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun🌸