22 Nisan 2021 Perşembe

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 4-5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)

Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş̧ tereyağ

İç harcı için;

  • Lor
  • Maydanoz
  • (Sade ya da patatesli de yapabilirsiniz)

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabının içine un hariç bütün malzemeleri ekledim unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Hamurumu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bezelere ayırdım toplamda sekiz bezem oldu.
  • Dört dört ayırdım ve ilk bezeyi küçük açtıktan sonra tereyağı sürdüm.
  • Diğer bezeleri de yağlayarak üst üste koydum.
  • En üsttekileri yağlamıyoruz. Yani dört katlı iki hamurum oldu.
  • Önce hafif elle sonra da merdane yardımıyla hamuru açtım sigara böreği yapar gibi hamuru sekiz parçaya kestim.
  • İç harcı ekleyip sardım.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açtım ve tepsiye dizdim.
  • Yumurtasını sürüp 20 dk kadar tepsi de mayalandırdım.
  • Isıtılmamış fırında 180 derecede pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun🌸

Yumuşacık Patatesli Havuçlu Köfte Tarifi

 

Yumuşacık Patatesli Havuçlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 500 gram patates rendelenmiş
  • 200 gram havuç rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 er çay kaşığı köfte harcı veya yeni bahar
  • Kimyon, karabiber ve kırmızı toz biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvıyağı

    Yumuşacık Patatesli Havuçlu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırıp yoğurun.
  • Unu ilave edin ve biraz daha yoğurun.
  • Köfte kıvamına gelince biraz dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle nazikçe yuvarlayın.
  • Köfteleri önce kızdırdığınız sonra orta hararetli ateşe aldığınız yağda kızartın ve sıcak servis yapın.Afiyet olsun😊Not📍: harcı yoğurduğunuzda sebzeler su salarsa, suyunu süzün.📍un oranını harcın cıvıklığına göre artırabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi

 

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 1 kase ekşimik (kendi yaptığım)

İç malzeme sosu yapımı için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta

    Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  • Sütü, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı aynı kapta çırpıp sos haline getirin.
  • Yufkayı masanın üstüne açın.
  • Yaptığınız sosu 1 çorba kepçesi yufkanın üstüne dökün.
  • Döktüğünüz sosu yufkanın üstüne iyice yayın.
  • Ekșimiği yufkanın yarısına koyup rulo halinde sarın.
  • 180° de ağır ağır pişirin.
  • Not;6 adet yufka için aynı şeyler yapılır tepsiye daire şeklinde dizilir.

    Artan karşımdan yaptığınız yufkanın üstüne yedirin.

Parmak Yedirten Mantar Sote Tarifi

 

Parmak Yedirten Mantar Sote Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 kg mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 dil sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

    Parmak Yedirten Mantar Sote Tarifim Yapılışı

  • Öncelikle yıkadığımız mantarları orta kalınlıkta doğrayalım.
  • Sebzeleri de julyen şeklinde doğrayalım.
  • Daha sonra soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım ve en son olarak da sarımsakları doğrayalım.
  • Biraz tereyağı biraz da sıvı yağ eklediğimiz tenceremize önce soğan ve sarımsakları döküp biraz kavuralım.
  • Ardından biberleri ekleyip iyice ölene kadar kavuralım daha sonra mantarlarımızı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra biraz pişirelim ve sonra tuz ve baharatları ekleyelim daha sonra 1 yemek kaşığı sütü ilave edelim.
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Ve tadına doyamayacağınız mantar sote sunuma hazır 😊deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋 😍.

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi

 

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram yağsız dana julyen et
  • 3 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı barbekü sos veya domates rendesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı çemen tozu (varsa)
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik

Eti kavurmak için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Püresi için ;

  • 4 büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber   

    Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi Yapılışı

  • Kekik hariç sos malzemelerini karıştırıyoruz. Eti ekleyerek her tarafına gelecek şekilde karıştırıp üzerini streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
  • Sıvı yağı tencereye alıp kızdırarak eti ekleyip mühürlüyoruz.
  • Birkaç dakika et suyunu salıp çekene kadar çevirerek kavuruyoruz.
  • Yarım su bardağı su ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. (ben bu işlemi düdüklü tencerede yaptım ancak normal tencerede daha uzun sürede yapabilirsiniz. Eğer etiniz pişmezse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. )
  • Eti kalan suyuyla tavaya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Julyen doğranmış biberleri, kekik ve tuzunu ekleyerek birkaç dakika kavurup altını kapatıyoruz. 🍖.
  • Patatesleri soyup haşlayarak ezip tavaya alıyoruz.
  • Yağı ekleyip birkaç dakika kavurarak sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  • Sütü tamamen çektikten sonra rendelenmiş kaşar ve karabiberi ekliyoruz.
  • Kaşar eridikten sonra servis tabağına alarak üzerine eti yerleştiriyoruz. 🍟.
  • Pulbiberle tereyağını kızdırarak üzerine gezdirip servis ediyoruz. 🍴Misafirlerinizede yapabileceğiniz şık sunumlu ve doyurucu bir ana yemek. 💕Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 300gr kıyma
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 tane soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

Diğer malzemeler:

  • 4 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • Zeytinyağı

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Sebzeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte için soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
  • Bir kaba diğer malzemelerimizi de ilave edip yoğuruyoruz.
  • Buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  • O arada patates ve havuçları küp küp doğruyoruz.
  • Soğanı ise yemeklik doğrayıp pişirme tepsimize alıyoruz.
  • Sebzeleride ilave ettikten sonra üzerine sıvı yağ ve tuz gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkartıyoruz.
  • Dinlenen köfteleri misket şeklinde yuvarlayıp fırından çıkardığımız tepsinin üzerine diziyoruz.
  • Arından sosunu hazırlıyoruz. Üzerine gezdiriyoruz.
  • 200’ fırında yaklaşık 45- 50 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ediyorum 🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı toz fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4, 5 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) limon

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, sıvı yağ ve tereyağını yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Pudra şekeri, toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve biraz unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. (Unu yavaş yavaş ekliyoruz)
  • Hamurumuz kurabiye hamuru formunda olacak.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra şekil veriyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüyoruz ve çatalla üstünü çiziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 👩🏻‍🍳
  • Şerbeti için;4, 5 su bardağı suyu tenceremize alıyoruz.
  • 4 su bardağı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Yarım limonu sıkıp kabuğunu şerbetin içine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Şerbeti çok kaynatmıyoruz yoksa şekerler.
  • Şerbeti soğumaya bırakıyoruz şerbet soğuk şekerpare sıcak olacak şekilde şerbetini döküyoruz.
  • Şifa olsun 🌿.

Van Stapele Kurabiye Tarifi

 

Van Stapele Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 küçük yumurta veya 1 büyük
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (200ml)
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata

    Van Stapele Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı eritilir.
  • Şeker karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine eritilmiş ılık tereyağ dökülür ve çırpılır.
  • Şekerin içerisinde erimesi gerekiyor.
  • Sonra yumurta eklenir ve çırpılır.
  • Sonra sırasıyla un, kakao, kabartma tozu ve ince ince kıyılmış bitter çikolata eklenir.
  • Elimizle güzelce yoğurulur. Avuç içi kadar parçalar alınır yuvarlanır.
  • Ortası açılır ve bir parça beyaz çikolata konulur kapatılır.
  • Yuvarlanır üzerine hafif bastırılır ve yağlı kağır serilmiş tepsiye aralıklı bir şekilde yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 dakika pişirilir.
  • Ilık olarak servis edilir.
  • Ertesi gün aynı akışkanlıkla yemek için mikrodalgada 10 sn kadar ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Arası için

  • 2 su bardağı ceviz

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 paket sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( süt tozu kullananlarda var yada nescuik )

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İşe ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlıyoruz.
  • Süt ve şekeri ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kaynatın kaynama işlemi bitince kenara alıp iyice soğutuyoruz.
  • Daha sonra tereyağı eritiyoruz sıvı yağını da ekliyoruz.
  • Cevizleri robottan çekiyoruz biraz iri taneli olsun.
  • Sonra baklava yapımına başlıyoruz önce fırın tepsisine yağdan sürelim.
  • Sonra 3 kat yufka serip tekrar yağlayayım bu işlemi 3 katta bir olmak üzere 30 kata kadar tekrarlayalım.
  • 30 katı da yağlayıp önce ceviz sonra toz karışımdan serpelim her tarafına ve tekrar bi 14 kat yufka serelim her 3 katta bir mutlaka yağlayalım.
  • Kalan bütün yufkaları 3 katta bir yağlayarak serelim toplam 44 kat oluyor bu işlem bitince keskin bir bıçakla güzelce dilimleyelim.
  • Benim yufkalar 44 taneydi her pakette farklı oluyor 40 katta olsa oluyor.
  • Kalan bütün yağı üzerine gezdirelim.
  • 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan baklavamızı biraz ılıyınca soğuk şerbetle buluşturalım.
  • Kalan 1 paket çikolatayı da toz haline getirip baklavanın üzerine serpelim.
  • En az 2 saat dolapta dinledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuru kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağı veya margarin

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • 1 geniş tavaya tereyağını alalım, ve yağımız eriyince kadayıfımızı ekleyelim üzerine şekerimizde ekleyip 5 dakika kısık ateşte renk az koyulaşana kadar kavuralım.
  • Siz kadayıfına isterseniz ceviz fındıkta koyabilirsiniz ben koymadım.
  • Daha sonra soğumaya bırakıp muhallebisini yapalım.
  • Muhallebisi için geniş bir tencere un, nişasta, sütümüzü ve şekerimizi ve daha sonra yumurtamızı da koyalım iyice karıştırıp ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3, 4 dakika göz olunca ocaktan alıp vanilyamızı da ekleyip karıştıralım,.
  • İlk sıcaklığı çıksın daha sonra sunum bardağı veya kaselerimize önce alt katı kadayıf ortasına muhallebi koyalım.
  • En üst katına yine kadayıfdan koyup eşit miktarda pay yapalım benn 8 adet çıktı.
  • Sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
  • Daha sonra 2, 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım. 🍒🌸afiyet olsun 🌸🍒.

Şişte Pankek Tarifi

 

Şişte Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine sürmek için;

  • Sürülebilir kahvaltılık çikolata

Şişlere geçirmek için;

  • Çilek, muz, kivi

    Şişte Pankek Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pankek harcımız için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Sonra üzerine süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız harcımızı sıkma torbasına alalım.
  • Ocağa aldığımız ve çok az miktarda yağladığımız tavamız ısınmaya başlayınca hamurumuzdan tavamıza sıkalım.
  • Üzeri göz göz olmaya başlayan hamurumuzu bir spatula yardımı ile çevirelim.
  • İki tarafı da pişen pankeklerimizi tavadan alalım.
  • Sunum için üzerine kahvaltılık çikolata sürüp çöp şişlerimize meyvelerle birlikte pankeklerimizi geçirelim. Şişte pankeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.