23 Nisan 2021 Cuma

Orijinal Kaşık Pastası Tarifi

 

Orijinal Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket süt
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 küçük paket
  • 180 gramlık labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 2 adet vanilya

Ganaj sos için;

  • 1 paket krema
  • 3 paket kare sütlü çikolata
  • 1 paket kedi dili

Bisküvi bisküviyi ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

    Orijinal Kaşık Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebimizi hazırlamamız gerekiyor bir tencereye süt ,un, nişasta,yumurta sarısı ,şeker ekleyip kaynana kadar karıştıralım .
  • Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp krema ,vanilya ve labne peynirini ekleyip hızlıca çırpalım.
  • Çok fazla soğutmadan kedidili bisküvileri sütle ıslatarak borcama dizelim.
  • Muhallebiyi hemen üzerine döküp soğumaya bırakalım .
  • Ganaj sosu hazırlamaya başlayalım, bir paket kremayı küçük bir kaba alıp kaynamaya bırakalım .
  • Kaynamaya başlar başlamaz hemen ocaktan alın bir iki dakika bekleyin .
  • Çikolataları kırarak sıcak kremanın üzerine gezdirin ve sürekli karıştırın çikolatalar eriyene kadar .
  • Çikolata sosu soğuduktan sonra tatlı üzerine gezdirin ve hemen buzdolabına atın.
  • İstediğiniz meyvelerle şekillerle servis yapabilirsiniz tarifleri eklemeyi lütfen unutmayın afiyet bal şeker olsun.

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlı kebabımız için; öncelikle patlıcanları şerit şeklinde soyarak, ince uzun dilimleyelim ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp, tuz serpelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında, yaklaşık 30 dk pişirelim. Bu aşamada patlıcanların kızarması yeterli.
  • Yoğurma kabına kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon alıp, malzemeler karışana kadar yoğuralım.
  • Tezgaha serdiğimiz 1 adet yufkanın üzerine su ve zeytinyağı karışımından sürelim.
  • Yufkanın bir kenarını katlayıp, katladığımız kısmın üzerine de sostan sürelim.
  • Katladığımız bölüme gelecek şekilde patlıcanları yan yana dizelim.
  • Kıymalı harcımızı, patlıcanların üzerine uzun bir şerit şeklinde yerleştirelim.
  • Yufkanın kenarlarını az katlayarak, rulo şeklinde saralım.
  • Hazırladığımız ruloyu, 3 parmak genişliğinde dilimler şeklinde keselim.
  • Yağladığımız tepsiye dilimleri dik olacak şekilde yan yana yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 fırında, yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
  • Fırından aldığımız kebabımızı servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Tereyağında kızdırdığımız naneli, pul biberden dökelim afiyet olsun 🌹.

Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Şekil Verdikten Sonra Üzerini Bulamak İçin

  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Çıkan tatlı adedine göre çiğ fındık

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3-4 damla limon suyu

    Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım şerbeti soğuk dökmemiz gerekiyor, bir kapta 2 su bardağı sıcak su ile 2 su bardağı şekeri karıştırıp limon suyunu ekleyelim ve kenara soğumaya alalım.
  • Bu sırada fırını 180 dereceye getirelim.
  • Ayrı bir karıştırma kabında hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım baştan hafif cıvık gibi gelebilir yoğurdukça irmiğin toparladığını göreceksiniz.
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım büyüklüğüne göre tatlı adedi değişecektir, yuvarladıktan sonra kenara döktüğümüz haşhaşa bulayalım.
  • Bulaşıktan sonra tekrar yuvarlayalım böylelikle haşhaşlar daha çok yapışır tüm hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra üzerlerine çiğ fındıkları bastırarak koyalım.
  • Isınan fırınımızda çok üzerini kızartmadan yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Pişen tatlımızı fırından alalım ve ilk sıcağı çıktığı gibi soğumuş şerbetimizi bir kepçe yardımıyla her birinin üzerine eşit olarak ilave ederek şerbeti bitirelim.
  • Üzerini bir tepsi ile örttüğümüz tatlımız yaklaşık 40 dakika sonra sunulmaya hazır :) bekledikçe daha güzel olacağını unutmayalım afiye şifa olsun ❤️.

Soslu Fırında Karnabahar Tarifi

 

Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabar
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • Maydanoz ( ince kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz-karabiber- pul biber

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peynir

    Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabahar kökleri temizlenir, yıkanır ve su konulmuş tencerede haşlanır.
  • Diğer tüm malzemeler, geniş bir karıştırma kabında karıştırılır.
  • Haşlanıp, süzülmüş karnabaharlar karışımın olduğu kaba boşaltılır ve karıştırılır.
  • Üzerine kaşar peynir serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar karıştırılır.

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2-3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 -4 su bardağı su

    Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Eti tencereye ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çekince üstüne sıcak su ilave edelim ve iyice yumuşasın.
  • En son yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
  • En son havucu irili ufaklı doğrayıp ilave edelim.
  • Patatesi de irili ufaklı doğrayıp ilave edelim.
  • Salçaları ilave edelim karıştıralım.
  • Tuzunu ve karabiber ilave edelim.
  • Ens on suyu ilave edelim ve kaynayana kadar pişirin.
  • Patatesi ortadan ikiye bölün rahat bölünürse yemek olmuştur.
  • Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊.

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top karnabahar
  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu sos için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber  

    Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnabaharı güzelce temizleyip çiçeklerinden koparıp parçalara ayırıyoruz.
  • 1 litre sıcak su ve tuz koyduğumuz tencereye alıyoruz.
  • Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika haşlıyoruz.
  • Haşlayıp suyunu süzdüğümüz karnabaharı uygun bir kaseye koyuyoruz.
  • Bir yanda bir kaseye yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak ve tuzu koyup çırpıyoruz.
  • Diğer yanda bir tavaya tereyağ koyup eritiyoruz, üzerine pulbiber ekleyip kızdırıyoruz.
  • Soğumuş olan karnabaharların üzerine önce yoğurtlu sosu döküyoruz.
  • Üzerine de tereyağlı pulbiberi gezdirip soğuk olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍲🍲.

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet mantar
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 lt sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber ,tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz biber

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğanları minik minik doğrayıp az sıvı yağda çeviriyoruz.
  • Daha sonra minik minik doğradığımız mantarları ekliyoruz.
  • Mantarlar suyunu salınca unu ekleyip kavuruyoruz.
  • Kavrulduktan sonra karabiberi ekliyoruz.
  • Sıcak suyu ekleyip kaynayıp kıvam alana kadar bekliyoruz.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip on dakika kaynayana kadar karıştırıyoruz ve son olarak tuzunu ekliyoruz ocaktan alıyoruz sosunu hazırlayıp servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun 🌹 şifa olsun💙.

Hindistan Cevizli Gün Kurusu Tarifi

 

Hindistan Cevizli Gün Kurusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 8 adet gün kurusu (Kaynamış suda bekleteceğiz)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal veya hurmaözü veya pekmez (Bunları katmak isteğe bağlı)

    Hindistan Cevizli Gün Kurusu Tarifi Yapılışı

  • 8 adet gün kurusunu hepsi ıslanacak şekilde kaynar suda 5 dakika kadar bekletin.
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozunu robota alın ve un hale gelene kadar çektirin.
  • Gün kurularını da ekleyin hepsi parçalanana kadar robotta çektirin.
  • Yarım su bardağı sütü ekleyin robotta çektirin.
  • Yumuşak bir şekil alabilecek kıvamda olacak, sıvı olmayacak.
  • Siz elle yuvarlak şekilde verebilirsiniz ben yağlı kağıt serili kare tabağa kaşık yardımıyla koyup dondurucuda 15 dakika kadar beklettim. Afiyet olsun.

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

Marine edilecekler;

  • 1 tane tavuk göğsü (300-350 gram kadar)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 büyük diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım.)
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Bir fiske karabiber
  • Tuz

Tavuk piştikten sonra eklenecektir;

  • Yarım paket krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Makarnası için;

  • Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal (renk versin diye)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze varsa kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Tuz

Salatası için;

  • Marul (yarım göbek marul kullandım)
  • 1 tane orta boy havuç
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı kadar sirke (damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
  • Tuz

    Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle marine işlemi tavuğu kuşbaşı olacak şekilde biraz büyükçe doğrayalım ve bir kaba alalım. (Bu işlem en az 2-3 saat önceden yapılmalı. Akşamdan bile marine edip dolaba kaldırabilirsiniz. ).
  • Marine için diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve ağzını kapatıp dolaba kaldıralım.
  • Marine olduktan sonra 1 tavaya tereyağ ve birkaç çorba kaşığı zeytinyağ ekleyelim yağ biraz ısındıktan sonra tavuklarımızı ekleyelim.
  • Tavuklar hafif kızarana kadar pişirelim ve bir kenara alalım.
  • Makarna için bir tencereye su alalım ve içine zerdeçal ve bolca tuz ekleyip makarnaları haşlayalım.
  • Bu aşamada salata için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Marulu doğrayıp, havucu rendeleyip bir kaba alalım. Soslarını ekleyip karıştıralım.
  • Makarnalar piştikten sonra süzüp çok az sudan geçirelim.
  • Makarnanın sosu için pişirdiğimiz tencereye tereyağ ve zeytinyağ alıp biraz kızartalım. İçine fesleğenli ekleyip çok az kavurup makarnayı içine ekleyelim.
  • Makarnanın üzerine 2 çorba kaşığı kadar krema ekleyip 1 dakika kadar kaşıkla karıştırarak kremayı yedirelim ve ocaktan alalım.
  • Pişirdiğimiz tavukları tekrar ocağa alalım. Biraz ısındıktan sonra kremayı ekleyelim ve kremayı biraz çektirdikten sonra kaşar peynirini ekleyip erittikten sonra ocaktan alalım.
  • Tabağa sırasıyla tavuk, makarna ve salata olacak şekilde servis edelim.
  • Afiyetle yiyebilirsiniz 😋👌❤️.

10 Dakikada İrmikli Hira Tatlısı Tarifi

 

10 Dakikada İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 125 gram eritilmiş margarin yada tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Bulamak için

  • 3-4 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 portakal suyu (İsteğe bağlı ama çok güzel aroma veriyor)

    10 Dakikada İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayalım.2 su bardağı şekerimizi bir kaba alalım.
  • Üstüne 2 su bardağı sıcak su koyalım püf noktası bu sıcak şu koyacaz. Çünkü tatlımızın önemli püf noktası şerbeti kaynatmıyoruz. Şerbetimiz bukadar 1 dkka da hazır yani🥰.
  • Hamurumuzda çok basit bütün malzemeleri bir yoğurma kabına alalım spatula yada kaşıkla iyice karıştıralım.
  • Ardından 1-2 dkkada elimizle yoğuralım hamurumuz hazır ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Oldukça yumuşak olsun.
  • Ardından elimizle orta büyüklükte bezeler alarak elimizde yuvarlayalım ve bir kaba koyduğumuz irmiğe hamurumuzu bulayalım. Hertarafını boş yer kalmayacak şekilde bulayalım.
  • Yağladığımız tepsimize koyalım.
  • Önceden ısıttığımız alt üst 190° ayarlı fırında ortalama 30-35 dkka üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
  • Ben tatlılarımız fırında pişerken soğuyan şerbetimin içine 1 tane portakalımın suyunu sıktım gerçekten çok güzel koku ve tat veriyor ama sıktıkdan sonra bir süzgeçten geçirin portakalın içindeki pütürlü şeyler şerbetimize gitmesin.
  • Tatlımızı fırından çıkartalım ve ilk sıcağı çıkar çıkmaz kepçeyle hepsinin üzerine gelecek şekilde tek tek dökelim. Şerbetimizi.
  • Güzel çekebilmesi için şerbetini üzerine birşeyle kapatalım ki iyice güzelce çeksin şerbetimizi ve ortalama 1 saat böyle bekletelim açtığınızda şiştiklerini farkedeceksiniz. 🥰.
  • İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Çilekli Cocostar Topları Tarifi

 

Çilekli Cocostar Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çilek
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı bal

Dış kaplama için;

  • 4-5 kare bitter çikolata

    Çilekli Cocostar Topları Tarifi Yapılışı

  • Çilekleri çatalla ezip diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Elimizde toplar yapıp dondurucuya atıyoruz yarım saat kadar.
  • Benmari erittiğimiz çikolataya donan toplarımızı buluyoruz çikolatalarda hafif donunca hazırrr afiyetle yiyoruz bayılıcaksınız.