24 Nisan 2021 Cumartesi

Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi

 

Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kuşbaşılık kuzu eti(dana etide olur)
  • 2 tane soğan
  • 2/3 yeşil biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • 4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz

Üzerine

  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Haşlamak için su ve çok az tuz

Beşemel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (250ml bardak ölçüm)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Ve en son kaşar peyniri

    Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi Yapılışı

  • Etler kuşbaşılık doğranır* tencereye alınarak kendi suyunu çekene kadar pişirilir* gerekirse su ilavesiyle etlerin birazcık daha yumuşaması sağlanır.
  • Üzerine yağ eklenerek bir kaç dakika kavrulur.
  • Soğanlar eklenir soğanlar hafif pembeleşince biberler eklenerek kavrulma işlemine devam edilir.
  • Salça eklenerek kokusu çıkana kadar karıştırılır *üzerine domates, sarımsak ve baharatlar eklenir.
  • Domatesler renk değiştirince 1. 5 çay bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılarak 5-6 dakika altı kısık ateşte pişirilir ve bir kenara alınır *.
  • Patates ve havuç soyularak küçük küp şeklinde doğranır* haşlamak için tencereye sebzelerin hafif üstünü geçecek kadar sıcak su alınır.
  • Kaynamış suya patates, havuç, bezelye ve tuz atılır ve beş dakika kaynatılırak süzülür (çok fazla yumuşamayacak).
  • Diğer bir taraftan beşemel sos için un yağda karıştırılarak kavrulur*.
  • Rengi hafif dönünce yavaş yavaş süt ilavesi edilirek sürekli karıştırılır ve üzerine karabiber ve tuz eklenerek bir tık kaynatılır *.
  • Borcama öncelikle hazırlanan et boşaltılır.
  • Daha sonra üzerine kaynatıp suyu süzülen sebzeler yayılır* onun üzerinede beşemel sosu yayılır.
  • Een son olarak peynir serpilerek180°de fırında üstü kızarana kadar pişirilir*yanında pilav ile servis edilir tadına doyamayacaginiz yemeğimiz servise hazır yapacaklara afiyet olsun.

Çilek Soslu Tart Kek Tarifi

 

Çilek Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Çilekli sos için;

  • Yarım kilo çilek (taze veya dondurulmuş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzerini süslemek için;

  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi

    Çilek Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ ekleyip çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip tekrardan çırpalım.
  • Tart kalıbını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp her tarafını unlayalım.
  • 4Hazırladığımız kek harcını tart kalıbına döküp fırına verelim. 170 derecede 20 dakika pişirelim. (pişme süresi farklılık gösterebilir).
  • Çilekli sos için, elinizde varsa taze çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını ayıklayalım. Robotta püre haline gelinceye kadar çekelim. (eğer dondurulmuş çilek kullanırsanız dondurucudan çıkartıp biraz bekletelim. Yumuşamaya başlayınca robotta çekelim).
  • Robotta çektiğimiz çilek püresini uygun bir tencereye alıp üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip karıştırıp ocağa alalım.
  • Çilek sosumuz yoğun bir kıvam alana kadar karıştıralım. Yoğunlaşınca ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız çilek sosunu gezdirelim.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi, bisküvi ve damla çikolata ile süsledim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için ;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu ekleyelim. 5 dk kaynatalım yeterli oluyor ve bir köşeye bırakalım soğuması için.
  • Sonra ayrı bir kaba yağ, yoğurt, yumurta, vanilya, kabartma tozu, un irmik bunları yoğuralım. Yumuşak güzel bir kıvam olacak.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Tüm işlem bittikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıktığı gibi soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun 🌼.

Lokum Gibi Yumuşak Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Lokum Gibi Yumuşak Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım kg kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış )
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su ( Sıcak )

    Lokum Gibi Yumuşak Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Küp küp doğranan etleri, ve soğanları düdüklü tencereye koyup mühürlenir.
  • Daha sonra yeterince sıcak su katıp düdüklünün kapağı kapatılıp ocakta pişirilir.
  • Piştikten sonra haşlanmış nohut, salça, tuz, kekik, pul biber ilave edilir kıvama gelene kadar düdüklünün kapağı açık biraz daha kısık ateşte kaynatılır.Bu yöntemle daha pratik lezzetli bir yemek yapmış olursunuz.Yumuşak lokum gibi iftara hazır pişirenlere afiyet olsun.

Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi

 

Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (100ml)
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 bardak un (Dikkatli ekleyin)

Arasına:

  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kırık ceviz

    Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unun 4 bardağını ekleyip yoğurun. Şimdi oda ısısındaki tereyağını hamurun ortasına yerleştirin ve en az on dakika yoğurun.
  • Bu arada gerekirse bir bardak daha unu kullanın. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Cam kabın üstüne streç film koyun ve hamurun iki katına çıkmadı için 1 saat ılık ortamda mayalayın.
  • Tezgaha un serpin hamurun önce havasını alıp oklavayla 2 cm kalınlığında açın. Çok inceltmeyin.
  • Şimdi kuru üzümleri ve cevizi serin. Hamuru yuvarlayın ve kağıt serili baton kalıba yerleştirin.
  • Bu şekilde üstünü örtün ve 30-35 dakika iki katına çıkıp mayalandırın.
  • Şimdi üstüne dikkatlice yumurta sarısı sürüp 190 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
  • ‼️ bu çöreği iri örgü halinde de pişirmeniz mümkün.

    Tel tel çok lezzetli bir çörek. Paskalya çöreği de deniyor.

    Afiyet olsun 😍.

Muhteşem Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Muhteşem Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kirmzi biber
  • 2 dış sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 büyük kase bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Muhteşem Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Önce biberleri, soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp sıvı yağı tavaya alıp üstüne ekleyelim ve ocağın altını açalım.
  • Kızarmaya başladıktan sonra biber salçası ve tereyağını ekleyin kapağı kapatın kızarmaya devam etsin.
  • Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp üzerine ekleyin ve kapağını kapatıp kızarsın.
  • 1 büyük kase bulgur tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
  • Kaynamış suyu da ilave edip kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra kapatın 10 dk kadar kendini çeksin servis edebilirsiniz 😍.

Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Pastacı kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 paket toz krem şanti

Ara katlarda;

  • 7-8 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı beyaz çikolata

Süslemek için;

  • 2 yemek kaşığı krema
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 3-4 adet çilek
  • Çikolata(ferrero rocher kullandım)

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanya için un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Yumurtaları başka bir kapta çırpmaya başlayın.
  3. Üzerine sıcak suyu ekleyerek devam edin.
  4. Arkasından şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca bırakın ki en 7-8 dakika çırpmanız lazım.
  5. Üzerine kuru malzeme karışımını 1 er kaşık ekleyerek spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
  6. Söndürmemeye ve topak topak kalmamasına özen gösterin. Her tarafını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
  8. Sıcakken telin üstüne ters çevirin öyle soğusun. Soğuyunca kalıptan çıkartıp 3 parçaya ekmek bıçağı ile döndürerek kesin.
  9. Krema için süt ve yumurta sarısını bir kapta çırpın.
  10. Tencereye un, nişasta, şekeri alıp karıştırın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyerek pişirin.
  11. Altını kapatınca vanilya ve tereyağı ekleyip iyice çırpın. Yayvan bir kaba döküp üstünü buzdolabı poşetiyle kapatalım.
  12. Poşet kremaya değmeli. Ilıyınca dolaba alıp en az 1 saat soğutalım.
  13. Soğuyan kremayı tekrar çırpalım.
  14. Üzerine krem şanti ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  15. Hazır olan kremayı sıkma torbasına alalım.
  16. Birleştirmeye başlayalım. Bir parça keki standa alalım.
  17. Üzerini 1-2 kaşık sütle ıslatalım. Kremayı sıkalım.
  18. Üzerine doğranmış çilek ve beyaz çikolata ekleyelim.
  19. Diğer kat kekin yapışması için biraz daha krema sıkıp 2. Kat keki koyalım.
  20. Aynı işlemleri yaparak pastayı tamamlayalım. Her tarafını kaplayarak soğumaya bırakalım.
  21. Süslemek için kremayı ısıtalım altını kapatalım.
  22. Üzerine beyaz çikolataları ekleyip eritelim. İyice soğuyunca pastanın kenarlarından akıtalım.
  23. Kalan kremayı pastanın üstüne sıkalım. Çilek ve çikolata ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 😋.

El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi

 

El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un önden yoğururken yarım bardak daha ekledim (un cinsine göre değişir ölçü)
  • 1 tatlı kaşığı silme toz kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Ara katlara sürmek için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı karışımı tavada eritilmiş

İç harcı

  • 1 bağ ıspanak
  • 300-400 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz baharat

    El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

  • İç harcı uygun bir tavada sıvı yağda kıyma ve minik doğradığım soğanı soteledim.
  • Kapağı kapalı kısık ateşte bi beş dk kadar pişirdim. Temizleyip ince doğradığım ıspanağı ekledim bir kaç tur çevirdim. Hazır.
  • Hamur malzemeleri birleştirdim yumuşak ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurdum. Yarım saat kadar mayalandırdım.
  • Hafifçe yoğurdum maya kokusu olmasın. 4 beze yaptım merdane ile açtım aralarını yağladım harçtan koydum.
  • Yumurta sarısı sürdüm bıçakla kare kare kestim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar kontrollü 30 -35 dk kadar pişirdim (sizin fırınınızda bu ölçüler değişik olabilir). İç malzemesini peynirli patatesli yapabilirsiniz 👍🤗.

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 5 su bardağı su
  • 1 kase dolusu misket köfte

Üzeri için;

  • Tereyağ / margarin
  • Pul biber, nane ve tuz

    Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi Yapılışı

  • 1 litre suyu tenceremize alıyoruz ve kaynatıyoruz.
  • Suyumuz kaynarken biz terbiyemizi hazırlayalım. Terbiyesi için yumurta, un, yoğurt ve sarımsağı ayrı bir kasede güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından kaynayan suyumuzdan, terbiyemizin içine biraz alıp, kesilmemesi için hazırlık yapıyoruz.
  • Sonra terbiyemizi tenceremize döküyoruz ve tekrar kaynattıktan sonra içine köftelerimizi atıyoruz.
  • Köfteler piştikten sonra, 5 dakika kısık ateşte pişirip kapatıyoruz.
  • Servis esnasında üzerine erittiğimiz tereyağ üzerine pul biber ve nane yakıp döküyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun.

Pasta Kremalı Nemli Kek Tarifi

 

Pasta Kremalı Nemli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ yarım parmak eksik
  • 1 kaşık kakao
  • 2 kaşık çikolata sos
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 bardak un

Krema için malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 kaşık nişasta
  • 2.5 kaşık un
  • 5 kaşık şeker
  • 1 vanilya
  • Yarım kaşık tereyağı

    Pasta Kremalı Nemli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker çırpılarak köpük yapılır. Sos, süt, sıvı yağ eklenip karıştırılır un kabartma vanilya kakao ekleyerek karıştırılır.
  • Yağlı kağıt koyduğumuz kalıplara eklenip 170 derece fırında 35. 40 dakika kadar pişirilir.
  • Tepsiye koyduğum kalıpların ortasına ısıya dayanıklı kabın içine ılık su ekliyorum yumuşacık bir kek olmasını istiyorsanız işte püf noktası.
  • Krema yapılışı. Süt ve diğer malzemeleri ekleyip topaklanma olmaması için güzelce çırpılır.
  • Sonra ocağa orta ateşte göz göz olana kadar kaynatılır.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ekleyip ilk sıcaklığı çıkana kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmaması için ılık olan kremayı soğuyan keke sürüp dolapta 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapılır afiyet olsun😇.