24 Nisan 2021 Cumartesi

Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Çekilmiş fındık içi (isteğe bağlı)
  • 1 kase çilek

    Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tencerenin içine krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • İlk sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
  • Muhallebinin içine krem şanti ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Bisküviyi rondodan toz haline getirin.
  • Geniş bir kabın içine bisküviyi yayıp üzerine ince dilimlenmiş çilekleri ekleyin.
  • Çileğin üzerine de damak zevkine göre fındık ceviz badem damla çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebiyi döküp güzelce yayın.
  • Son olarak 1 paket bisküvi de robottan geçirip muhallebinin üzerine yayın. Antep fıstığı ve fındık ile süsleyip bir kaç saat dolapta bekletip servis yapın. Afiyet şifa olsun ☺️.

Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi

 

Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı (Tepeleme) toz çikolatalı sos veya kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Keki Islatmak İçin

  • Yarım bardak süt

Çikolata Sos İçin

  • Hazır toz çikolata sosundan kalan (1 çay bardağı kaldı)
  • 2 çay bardağı süt

Üzerini Süslemek İçin

  • Hindistan cevizi
  • Çekilmiş ceviz

    Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Toz çikolata sosu veya kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kısa süre düşük devirde karıştırın.
  • Tereyağı ile güzelce yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu dökün.
  • Ben kalıbı fırın tepsisinin içine koyarak fırına verdim çok ince oluyor tart kalıbı çünkü altı yanabilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişerken sosu hazırladım ve kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak soğuttum.
  • Fırından çıkan keki pasta tabağına ters çevirdim, soğuyunca kendi kalıbını bırakıyor. Zorla çıkarmaya çalışmayın parçalanabilir.
  • Soğuyan kekin üzerini kürdanla deldim ve yarım bardak sütü kaşıkla dökerek sadece çukur kısmı ıslattım ve üzerine sosu yaydım.
  • İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz bu aşamada. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Çikolatalı Browni (Çok Pratik) Tarifi

 

Çikolatalı Browni (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket bitter çikolata (160 gram)

    Çikolatalı Browni (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  • önce tereyağı ve çikolataları benmari usulü erimesi için kap üstünde ocağa koyalım.
  • Öte yandan yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar iyice çırpalım.
  • Eriyip ılık halde olan çikolatayı ekleyip karıştıralım. Un ve kakaolu eleyerek ekleyelim
  • 20/20 ölçülerinde fırın kabına aktaralım önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 15 -20 dakika pişirelim(fırınlarımızın durumuna göre)ve ılıyınca servis edelim, afiyetle, şifa olsun 😊🤲🌹🌷.

23 Nisan 2021 Cuma

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

 

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (Sarısını üzerine ayıralım)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

İç harcı için

  • 400g orta yağlı kıyma
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

    Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Kıyma suyunu çekince tuzu ve baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
  • Sıvı harç için malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
  • Tezgaha yufkayı açıp sıvı karışımdan 3-4 kaşık iç harcımızdan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım. Sıkı sarmayalım pişerken güzelce kabarsın.
  • Uygun fırın tepsisine yağlı kağıt açalım.
  • Hazırladığımız yufkaları tepsiye yerleştirelim.
  • Kalan harcın içine yumurta sarışını da ekleyip böreğin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. litre süt
  • 4 su bardağı şeker
  • Ceviz
  • Kakao
  • Çikolata

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritiyoruz köpüğünü ayırıyor içine sıvı yapı ekliyoruz.
  • Süt ile şekeri kaynatıp soğutuyoruz.
  • Baklavalık yufkayı fırın kabımıza göre keserek fırın kabını yağlıyoruz ve yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz.
  • İki kat yufka üzerine tereyağı gezdiriyoruz sonra tekrar iki kat yufka tekrar yağ olmak üzere 30 katı dizip yağlıyoruz ve bol ceviz kokuyoruz.
  • Diğer 10 kat yufkayı her katı yağlı olacak şekilde diziyoruz ve kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
  • Dilimleri kesip önceden ısıttığımız fırında 160 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan beş dk sonra iyice soğuyan şerbeti döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzerine kakaoyu gezdiriyoruz sonra rendelenmiş çikolata ve istediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun.

Kuru Pasta Tarifi

 

Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 70 gram mısır nişastası (aida çay bardağı ile 1 bardak)
  • 3 yumurta sarısı
  • 250 gram tereyağı (oda ısısında eritilmiş olursa yayılır kurabiyeler)
  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

    Kuru Pasta Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve pudra şekeri iyice yoğrun.
  • Yumurta sarısı ekleyin, iyice karıştırın. Mısır nişastası, kabartma tozu, 2 su bardağı kadar elenmiş un ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilave edin. (çok gerekmesin çok katı yapmayın. Az ekleyin kaşıkla).
  • Büyük boy krema torbasına hamuru aktarın. Yağlı kağıt serili tepsiye çiçek şeklinde sıkın. Ortasına damla çikolata batırın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkarıp, kurabiyeleri soğumaya bırakın tamamen soğuyup dinlendikçe kıvam alacağı için bir gün dinlendirip ikram etmenizde fayda olacaktır. Afiyet olsun.Tüm çocukların ve kendini çocuk hissedenlerin bayramı kutlu olsun.🎉🎈🎉🎈🎉🎈.

Lezzet Bombası Supangle Tarifi

 

Lezzet Bombası Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta sarısı
  • 2.5 kaşık tereyağı
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Lezzet Bombası Supangle Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker, un, kakao, yumurta sarısını karıştırıp ocağa alıyoruz.
  • Karışım kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekliyoruz.
  • Çırpıcı ile ara ara karıştırıp soğutuyoruz. Yaklaşık 10 dakika yeterli oluyor.
  • Ardından 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip iyice çırpıyoruz, püf noktası soğuk su. Sakız gibi mükemmel bir kıvamı oluyor.
  • Daha sonra kaplara ayırıp dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun. Fotoğraflarınızı bekliyorum ❤️😁.

Pratik Çilekli Milkshake Kefir Tarifi

 

Pratik Çilekli Milkshake Kefir Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy muz
  • 7 adet çilek
  • 5 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı kefir
  • 4 5 adet buz

    Pratik Çilekli Milkshake Kefir Tarifi Yapılışı

  • Muz ve çileği rondodan geçirelim
  • Ardından yulafı, kefiri ve buzu ilave edip rondodan geçirelim. Çilekli milkshake kefirimiz hazır. Afiyet olsun 🥂😋.

200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi

 

200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı domates suyu
  • 2 adet yeşil biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar

    200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Patatesleri de küp küp doğrayıp soğuk suda bekletmek için genişçe bir kabın içinde bekletiyoruz.
  • Siyah rengi giden patlıcanları süzüp havlu peçete içinde kurutuyoruz patatesleri de süzgece alıyorız süzülsün diye.
  • Tavaya yeteri kadar yağ koyup ateşe alıyoruz kızan yağın içine patlıcanları alıp kızartıyoruz .
  • Daha sonra patatesleri kızartıyoruz başka bir tavaya 4 çorba kaşığı yağ alıp piyaz halinde doğramış olduğumuz soğanlar rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Kıymayı ekliyoruz ateşini açıp yüksek ateşte pişirelim ki sulanmadan lezzeti içinde kalsın diye pişiriyoruz
  • Daha sonra ben konserve domatesimde 6 kaşık ekledim bir kaç dakika daha pişirdim.
  • Tuzunu sarımsağını pul biberini kekik kimyon istediğiniz hangi baharat seviyorsanız onu ekleyebilirsiniz.Ateşten alıyoruz.
  • Başka bir tencerede beşemali için yağı koyup ateşini açalım yağ kızınca unu ekleyelim unun kokosu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra sütünü ekleyip koyulaşana kadar çırpalım koyulaşan beşamel tuzunu karabiberini ekleyip ateşten alalım.
  • Yufkaları sigara böreği sarar gibi 4e böleli resimdeki gibi yufkanın köşelerini içe katlayıp iç harcımızı koyalım ve geniş bir şekilde saralım.
  • Yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Hepsini bu işlemi uygulayalım beşamalini yufkaların üstüne döşeyip kaşarları da ince ince doğrayıp döşeyelim.
  • 180 derecelik ısınmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirelim servise hazır sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Portakallı Çanak Enginar Tarifi

 

Portakallı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 soğan
  • 2 portakal
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Portakallı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarları limonlu suda bekletin.
  • Patatesi havucu küçük küp halinde doğrayın.
  • Ayrı ayrı hafif yumuşayana kadar haşlayın. Fazla haşlanmasın enginarlarla da pişecek çünkü.
  • Ayrı bir tavada yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında hafif kavurun üzerine haşlanan bezelye, havuç ve patatesi de ekleyip 1-2 dk kısık ateşte kavurun.
  • Kavrulan harca baharatları ekleyin.
  • Limonlu suda bekleyen enginarları yıkayın ve bir iki damla limon sıkarak limonla güzelce ovalayıp tencereye dizin.
  • Üzerine hazırladığımız iç harcı pay edin.
  • 2 portakalın suyunu sıkarak tencereye dökün biraz zeytinyağı ekleyin ve enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun:).

Ciğer Tantuni Tarifi

 

Ciğer Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana ciğer
  • 2 soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya
  • Yarım kaşık salça
  • 2 domates
  • İsteğe bağlı isot
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kara biber

    Ciğer Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Ciğer küçük küçük doğrayıp tavaya yağla birlikte atıyoruz.
  • Kapağını kapatıp sulanacaktır suyunu çekene kadar pişirilip suyunu çeken ciğerlerin içerisine salçayı ekleyip hafif kavuruyoruz.
  • Soğan biberleri doğrayıp onları da ekliyoruz.
  • Biraz kavurduktan sonra domates baharatları tuz ekleyip iyice yumuşayan tantuni ocaktan alıyoruz
  • Domates, maydanoz, soğan doğrayıp lavaş ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Doğum Günü Pastası Aşırı Aşk İçerir Tarifi

 

Doğum Günü Pastası Aşırı Aşk İçerir Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta sarısı ve beyazlar ayrılacak
  • Sade kek olacaksa 100 gram un
  • Çay kaşığın ucu ile kırmızı gıda boyası
  • 50 gram süt
  • 40 gram sıvı yağ
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • 100 gram şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 fiske tuz

Tereyağ kreması için

  • 250 gram tuzsuz tereyağ oda ısısında
  • 400 gram pudra şekeri elenmiş
  • 2 yemek kaşığı ılık süt
  • 1 vanilin

Ara kreması için

  • Yarım lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilin
  • 1 kaşık tereyağ 

    Doğum Günü Pastası Aşırı Aşk İçerir Tarifi Yapılışı

    Arasına karamel küpleri ve fındık kreması
  • Yumurta beyazı 1 fiske tuz ile kopuk olana kadar çırpılır. Yumurta beyazına şu vb karıştırırsanız köpürmesi zorlanır. Kuru çırpma kabı kullanın.
  • Sarısına su un gıda boyası süt sıvı yağ vanilin şeker kabartma tozu eklenir çırpılır.
  • Karışım beyaza 2 aşamada söndürmeden katlama şeklinde karıştırılır. Keklerin daha hızlı ve eşit pişmesi için kağıt kalıplara eşit paylaştırıyorum. Tahmini 20 cm. Çapında 4 adet kek katı çıkıyor.
  • Önceden ısınmış 160 derece fırında 35 dk kadr pişen kek soğumaya alınır. Ben kekleri 1 gece önceden yapıp buzdolabında streçleyip saklıyorum. Islatmaya gerek duymuyorum yeterince yumuşak kekler oluyor.
  • Kreması tereyağ kreması 250 gram tuzsuz tereyağ oda ısısıında 400 gram pudra şekeri elenmiş 2 yemek kaşığı ılık süt ,1 vanılın ,tereyağ derin bir kapta pürüssüz kıvama gelene kadar çırpılır.
  • Pudra şekeri yavaş yavaş eklenir çırpmaya devam edilir.
  • Ilık süt ve vanilin de eklenir. Pudra şekeri tanesi kalmayana kadar çırpılır.
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Hazır olan krema sıkma torbasın alınır.
  • Pasta kreması için vanilin ve tereyağ harici pişirilir.
  • Ocak kapatılınca vanilin ve tereyağ eklenir arada karıştırarak soğutulur.
  • Kekin 1. Katı dönen tablaya alınır çerçeve olacak şekilde tereyağ kreması sıkılır.
  • Ortasına pastacı kreması eklenir.
  • 2. Kat aynı şekil yerleştirilir krema aynı şekil sıkılır burada arasına karamel küpleri ekledim.
  • 3. Katta aynı şekil bu sefer kakaolu fındık kreması dökülür.
  • 4. Kat kapatılır ve pasta tereyağ kreması ile sıvanır.
  • Kremadan bir miktar ayırıp gıda boyası ile renklendirip süslemede kullandım.
  • Birkaç resim ile daha kolay anlaşılır. Ölçüler gram ile verildi. Bende gram ile yapıyorum. Yapacaklara afiyet olsun.