Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 su bardağı kadar toz şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- Yarım paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 2 paket burçak bisküvi
- Çekilmiş fındık içi (isteğe bağlı)
- 1 kase çilek
Çilekli Sütlü Tepsi Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tencerenin içine krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
- İlk sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
- Muhallebinin içine krem şanti ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Bisküviyi rondodan toz haline getirin.
- Geniş bir kabın içine bisküviyi yayıp üzerine ince dilimlenmiş çilekleri ekleyin.
- Çileğin üzerine de damak zevkine göre fındık ceviz badem damla çikolata ekleyebilirsiniz.
- Muhallebiyi döküp güzelce yayın.
- Son olarak 1 paket bisküvi de robottan geçirip muhallebinin üzerine yayın. Antep fıstığı ve fındık ile süsleyip bir kaç saat dolapta bekletip servis yapın. Afiyet şifa olsun ☺️.
Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı (Tepeleme) toz çikolatalı sos veya kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
Keki Islatmak İçin
Çikolata Sos İçin
- Hazır toz çikolata sosundan kalan (1 çay bardağı kaldı)
- 2 çay bardağı süt
Üzerini Süslemek İçin
- Hindistan cevizi
- Çekilmiş ceviz
Tart Kalıbında Browni Tadında Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Toz çikolata sosu veya kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kısa süre düşük devirde karıştırın.
- Tereyağı ile güzelce yağladığımız tart kalıbına kek hamurunu dökün.
- Ben kalıbı fırın tepsisinin içine koyarak fırına verdim çok ince oluyor tart kalıbı çünkü altı yanabilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişerken sosu hazırladım ve kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak soğuttum.
- Fırından çıkan keki pasta tabağına ters çevirdim, soğuyunca kendi kalıbını bırakıyor. Zorla çıkarmaya çalışmayın parçalanabilir.
- Soğuyan kekin üzerini kürdanla deldim ve yarım bardak sütü kaşıkla dökerek sadece çukur kısmı ıslattım ve üzerine sosu yaydım.
- İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz bu aşamada. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Çikolatalı Browni (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı elenmiş un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket bitter çikolata (160 gram)
Çikolatalı Browni (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı
- önce tereyağı ve çikolataları benmari usulü erimesi için kap üstünde ocağa koyalım.
- Öte yandan yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar iyice çırpalım.
- Eriyip ılık halde olan çikolatayı ekleyip karıştıralım. Un ve kakaolu eleyerek ekleyelim
- 20/20 ölçülerinde fırın kabına aktaralım önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 15 -20 dakika pişirelim(fırınlarımızın durumuna göre)ve ılıyınca servis edelim, afiyetle, şifa olsun 😊🤲🌹🌷.
Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (Sarısını üzerine ayıralım)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İç harcı için
- 400g orta yağlı kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kıyma suyunu çekince tuzu ve baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
- Sıvı harç için malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
- Tezgaha yufkayı açıp sıvı karışımdan 3-4 kaşık iç harcımızdan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım. Sıkı sarmayalım pişerken güzelce kabarsın.
- Uygun fırın tepsisine yağlı kağıt açalım.
- Hazırladığımız yufkaları tepsiye yerleştirelim.
- Kalan harcın içine yumurta sarışını da ekleyip böreğin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 40 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. litre süt
- 4 su bardağı şeker
- Ceviz
- Kakao
- Çikolata
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritiyoruz köpüğünü ayırıyor içine sıvı yapı ekliyoruz.
- Süt ile şekeri kaynatıp soğutuyoruz.
- Baklavalık yufkayı fırın kabımıza göre keserek fırın kabını yağlıyoruz ve yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz.
- İki kat yufka üzerine tereyağı gezdiriyoruz sonra tekrar iki kat yufka tekrar yağ olmak üzere 30 katı dizip yağlıyoruz ve bol ceviz kokuyoruz.
- Diğer 10 kat yufkayı her katı yağlı olacak şekilde diziyoruz ve kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
- Dilimleri kesip önceden ısıttığımız fırında 160 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan beş dk sonra iyice soğuyan şerbeti döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerine kakaoyu gezdiriyoruz sonra rendelenmiş çikolata ve istediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun.
Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 70 gram mısır nişastası (aida çay bardağı ile 1 bardak)
- 3 yumurta sarısı
- 250 gram tereyağı (oda ısısında eritilmiş olursa yayılır kurabiyeler)
- 150 gram pudra şekeri
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
Kuru Pasta Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve pudra şekeri iyice yoğrun.
- Yumurta sarısı ekleyin, iyice karıştırın. Mısır nişastası, kabartma tozu, 2 su bardağı kadar elenmiş un ekleyin.
- Yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilave edin. (çok gerekmesin çok katı yapmayın. Az ekleyin kaşıkla).
- Büyük boy krema torbasına hamuru aktarın. Yağlı kağıt serili tepsiye çiçek şeklinde sıkın. Ortasına damla çikolata batırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkarıp, kurabiyeleri soğumaya bırakın tamamen soğuyup dinlendikçe kıvam alacağı için bir gün dinlendirip ikram etmenizde fayda olacaktır. Afiyet olsun.Tüm çocukların ve kendini çocuk hissedenlerin bayramı kutlu olsun.🎉🎈🎉🎈🎉🎈.
Lezzet Bombası Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yumurta sarısı
- 2.5 kaşık tereyağı
- 80 gram bitter veya sütlü çikolata
- 1 su bardağı soğuk süt
Lezzet Bombası Supangle Tarifi Yapılışı
- Süt, şeker, un, kakao, yumurta sarısını karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Karışım kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekliyoruz.
- Çırpıcı ile ara ara karıştırıp soğutuyoruz. Yaklaşık 10 dakika yeterli oluyor.
- Ardından 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip iyice çırpıyoruz, püf noktası soğuk su. Sakız gibi mükemmel bir kıvamı oluyor.
- Daha sonra kaplara ayırıp dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.
- Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun. Fotoğraflarınızı bekliyorum ❤️😁.
Pratik Çilekli Milkshake Kefir Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy muz
- 7 adet çilek
- 5 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağı kefir
- 4 5 adet buz
Pratik Çilekli Milkshake Kefir Tarifi Yapılışı
- Muz ve çileği rondodan geçirelim
- Ardından yulafı, kefiri ve buzu ilave edip rondodan geçirelim. Çilekli milkshake kefirimiz hazır. Afiyet olsun 🥂😋.
200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı domates suyu
- 2 adet yeşil biber
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar
200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz tuzlu suda bekletiyoruz.
- Patatesleri de küp küp doğrayıp soğuk suda bekletmek için genişçe bir kabın içinde bekletiyoruz.
- Siyah rengi giden patlıcanları süzüp havlu peçete içinde kurutuyoruz patatesleri de süzgece alıyorız süzülsün diye.
- Tavaya yeteri kadar yağ koyup ateşe alıyoruz kızan yağın içine patlıcanları alıp kızartıyoruz .
- Daha sonra patatesleri kızartıyoruz başka bir tavaya 4 çorba kaşığı yağ alıp piyaz halinde doğramış olduğumuz soğanlar rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kıymayı ekliyoruz ateşini açıp yüksek ateşte pişirelim ki sulanmadan lezzeti içinde kalsın diye pişiriyoruz
- Daha sonra ben konserve domatesimde 6 kaşık ekledim bir kaç dakika daha pişirdim.
- Tuzunu sarımsağını pul biberini kekik kimyon istediğiniz hangi baharat seviyorsanız onu ekleyebilirsiniz.Ateşten alıyoruz.
- Başka bir tencerede beşemali için yağı koyup ateşini açalım yağ kızınca unu ekleyelim unun kokosu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sütünü ekleyip koyulaşana kadar çırpalım koyulaşan beşamel tuzunu karabiberini ekleyip ateşten alalım.
- Yufkaları sigara böreği sarar gibi 4e böleli resimdeki gibi yufkanın köşelerini içe katlayıp iç harcımızı koyalım ve geniş bir şekilde saralım.
- Yağlanmış tepsiye dizelim.
- Hepsini bu işlemi uygulayalım beşamalini yufkaların üstüne döşeyip kaşarları da ince ince doğrayıp döşeyelim.
- 180 derecelik ısınmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirelim servise hazır sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Portakallı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet çanak enginar
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 soğan
- 2 portakal
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Portakallı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı
- Enginarları limonlu suda bekletin.
- Patatesi havucu küçük küp halinde doğrayın.
- Ayrı ayrı hafif yumuşayana kadar haşlayın. Fazla haşlanmasın enginarlarla da pişecek çünkü.
- Ayrı bir tavada yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında hafif kavurun üzerine haşlanan bezelye, havuç ve patatesi de ekleyip 1-2 dk kısık ateşte kavurun.
- Kavrulan harca baharatları ekleyin.
- Limonlu suda bekleyen enginarları yıkayın ve bir iki damla limon sıkarak limonla güzelce ovalayıp tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığımız iç harcı pay edin.
- 2 portakalın suyunu sıkarak tencereye dökün biraz zeytinyağı ekleyin ve enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun:).
Ciğer Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana ciğer
- 2 soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya
- Yarım kaşık salça
- 2 domates
- İsteğe bağlı isot
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kara biber
Ciğer Tantuni Tarifi Yapılışı
- Ciğer küçük küçük doğrayıp tavaya yağla birlikte atıyoruz.
- Kapağını kapatıp sulanacaktır suyunu çekene kadar pişirilip suyunu çeken ciğerlerin içerisine salçayı ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Soğan biberleri doğrayıp onları da ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra domates baharatları tuz ekleyip iyice yumuşayan tantuni ocaktan alıyoruz
- Domates, maydanoz, soğan doğrayıp lavaş ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Doğum Günü Pastası Aşırı Aşk İçerir Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta sarısı ve beyazlar ayrılacak
- Sade kek olacaksa 100 gram un
- Çay kaşığın ucu ile kırmızı gıda boyası
- 50 gram süt
- 40 gram sıvı yağ
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
- 100 gram şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 fiske tuz
Tereyağ kreması için
- 250 gram tuzsuz tereyağ oda ısısında
- 400 gram pudra şekeri elenmiş
- 2 yemek kaşığı ılık süt
- 1 vanilin
Ara kreması için
- Yarım lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 vanilin
- 1 kaşık tereyağ
Doğum Günü Pastası Aşırı Aşk İçerir Tarifi Yapılışı
Arasına karamel küpleri ve fındık kreması - Yumurta beyazı 1 fiske tuz ile kopuk olana kadar çırpılır. Yumurta beyazına şu vb karıştırırsanız köpürmesi zorlanır. Kuru çırpma kabı kullanın.
- Sarısına su un gıda boyası süt sıvı yağ vanilin şeker kabartma tozu eklenir çırpılır.
- Karışım beyaza 2 aşamada söndürmeden katlama şeklinde karıştırılır. Keklerin daha hızlı ve eşit pişmesi için kağıt kalıplara eşit paylaştırıyorum. Tahmini 20 cm. Çapında 4 adet kek katı çıkıyor.
- Önceden ısınmış 160 derece fırında 35 dk kadr pişen kek soğumaya alınır. Ben kekleri 1 gece önceden yapıp buzdolabında streçleyip saklıyorum. Islatmaya gerek duymuyorum yeterince yumuşak kekler oluyor.
- Kreması tereyağ kreması 250 gram tuzsuz tereyağ oda ısısıında 400 gram pudra şekeri elenmiş 2 yemek kaşığı ılık süt ,1 vanılın ,tereyağ derin bir kapta pürüssüz kıvama gelene kadar çırpılır.
- Pudra şekeri yavaş yavaş eklenir çırpmaya devam edilir.
- Ilık süt ve vanilin de eklenir. Pudra şekeri tanesi kalmayana kadar çırpılır.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Hazır olan krema sıkma torbasın alınır.
- Pasta kreması için vanilin ve tereyağ harici pişirilir.
- Ocak kapatılınca vanilin ve tereyağ eklenir arada karıştırarak soğutulur.
- Kekin 1. Katı dönen tablaya alınır çerçeve olacak şekilde tereyağ kreması sıkılır.
- Ortasına pastacı kreması eklenir.
- 2. Kat aynı şekil yerleştirilir krema aynı şekil sıkılır burada arasına karamel küpleri ekledim.
- 3. Katta aynı şekil bu sefer kakaolu fındık kreması dökülür.
- 4. Kat kapatılır ve pasta tereyağ kreması ile sıvanır.
- Kremadan bir miktar ayırıp gıda boyası ile renklendirip süslemede kullandım.
- Birkaç resim ile daha kolay anlaşılır. Ölçüler gram ile verildi. Bende gram ile yapıyorum. Yapacaklara afiyet olsun.