25 Nisan 2021 Pazar

Oreo 'lu Cocostar (Harika Lezzet Karışımı) Tarifi

 

Oreo 'lu Cocostar (Harika Lezzet Karışımı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 paket kremşanti
  • 150 gram hindistan cevizi
  • 1 paket oreo

Bulamak için

  • 200 gram çikolata

    Oreo 'lu Cocostar (Harika Lezzet Karışımı) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce soğuk sütümüzü ve kremşanti mizi bir kapta karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan kremşanti mize hindistan cevizi ‘mizi ekliyoruz spatula ile karıştırıyoruz.
  • Son olarak küçük parçalara ayırdığımız oreo muzu da ekliyoruz elimizle yoğuruyoruz.
  • Kıvam alan cocostar’ ımızı şekiller veriyoruz.
  • Çikolatamızı sıcak suylan eritelim kesinlikle çikolatamızı su girmesin dikkat edelim.
  • Eriyen çikolatamıza cocostar ımızı bandırarak yağlı kağıdımıza yerleştirelim hepsini aynı şekil yaptın mı dolapta donması ı bekliyelim ve afiyet olsun.
  • Not. Cocostar ımızı donduktan sonra kalan çikolatamıza üstlerine şekillendirebilirsiniz deneyenler afiyet olsun kesinlikle tavsiye ederim harika bi karışım sevgilerimle Allaha emanet olun. ❤️❤️❤️.

Acı Severlere Acılı Kebap Tarifi

 

Acı Severlere Acılı Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı acı pul biber
  • Çöp şiş

    Acı Severlere Acılı Kebap Tarifi Yapılışı

  • Soğan ve kapya biberini rondadan geçirelim ince hale getirelim.
  • Kabımıza bütün malzemelerimizi alalım ve yoğuralım.
  • 2 3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Çöp şişlerimiz ince ise 2 adet kullanalım.
  • Kebabımızı çöp şişlerimiz tutturalım.
  • Ben tost makinasında pişirdim siz fırında da pişirebilirsiniz sürekli çevirerek.Afiyet olsun ♥️.Servis ederken lavaş üzerne soğan salatası ile servis edebiliriz.

Fırında Peynirli Börek Tarifi

 

Fırında Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Beyaz peynir
  • 1 adet sade maden suyu

Üzeri için;

  • Susam, çörek otu

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  • Yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yufkayı serelim sosunu dökelim.
  • Tekrar yufka serip aynı şekilde sos döküyoruz.
  • Yufka serip iç harcını arasına koyduktan sonra birazcık sos ve tekrar yufka serip sos döküyoruz.
  • Tekrar yufka serip üzerine sos döküyoruz.
  • 1 adet maden suyu döküyoruz üzerine ve çörek otu, susam serpip 180 derecede ortalama 50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun:).

Şehriye Çorbası Tarifi

 

Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 1 tutam maydanoz

    Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yağı ve unu tencereye alalım ve kavuralım.
  • Ardından salçaları ilave edip 2 dakika kavuralım.
  • Şehriyeleri ilave edelim ardından suyu ilave edelim, su kaynamaya başlayınca bulyonu ilave edelim.
  • Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  • En son maydanozu ve tuzu ilave edip ocaktan alalım.

Şekli Şahane Ballı Çıtır Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket( 8 gram) vanilin
  • 1 su bardağı tepeleme un

Üzeri için:

  • Bal

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Su bardağı ölçüm: 200 ml 

Yapılışı

  1. Geniş bir kase alalım. İçerisine yumurta ve şeker ilave edip bir kaç dakika çırpalım ardından sütü, vanilini ve unu da ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpıcı ve ya mikserle çırpalım.
  2. Tatlımızı pişirmek için uygun bir tavaya bolca sıvı yağ ilave edip ocağı alalım.
  3. Hangi kaşıkla hamura şekil vereceksen o kaşığı da yağın içerisine koyup ısınmasını bekleyelim.
  4. Yağ sıcak hatta kaynar olduğunda kaşığı içinden alıp yağını akıtalım.
  5. Ve kaşığın alt tarafını hamura temas edip kızgın yağa atalım bir kaç saniye bekleyip kaşığı hızlıca hareket ettirerek hamurun kopmasını sağlayalım.
  6. Kaşığı hamura temas ettirirken hamuru üst tarafına taşırmamaya dikkat edelim yoksa hamur kaşıktan kopmaz.
  7. Hamurun tamamını kızarttıktan sonra üzerine bal gezdirip servis edelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ❤.

Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi

 

Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 büyük kelle soğan
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı salça yada biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Un

    Ispanaklı Patatesli Kuru Börek Tarifi Yapılışı

  • İç harcı için ıspanakları yıkayıp doğrayıp süzgece alalım. Patatesi haşlayalım rendeleyelim.
  • Diğer tarafta 6 yemek kaşığı sıvı yağı tenceremize alalım soğanı yemeklik doğrayıp 2 dakika kavuralım.
  • Üzerine patates ve baharatları ekleyip bir iki tur çevirelim ıspanağı ekleyip bir iki karıştırıp ocağı kapatalım, tencerenin sıcağında ıspanaklar yumuşuyor.
  • Sahurda pişirip çıtır çıtır yanında hoşafla yiyebileceğiniz harika bir börek inanılmaz lezzetli mutlaka deneyin derim hemde çok hafif.
  • Yufkaları ortadan 2’ye keselim. 2 yemek kaşığı sıvı yağı fırça yardımıyla yağlayıp 1 yemek kaşığı unu her yerine serpelim.
  • Yufkanın geniş tarafına harcımızdan koyup rulo yapıp aşağıda fotoğrafta görüldüğü gibi yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Tüm yufkaları bu şekilde yapıp fırça ile üzerlerini sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirelim.

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakal rendesi ve suları
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Draje

    Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  • Malzemeler sırasıyla kaba alınır.
  • İlk olarak yumurta ve süt köpürünceye kadar karıştırılır.
  • Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Portakal kabuğu rendesi ve suları eklenir.
  • Un yavaş yavaş eklenir.
  • Yuvarlak emaye kek kalıbına alınarak önceden ısıtılmış 180′ fırında 40 dakika pişirilir.
  • Üzerine draje ekleyerek süs yapılır. Deneyenlere afiyet olsun :)).

Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi

 

Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 parça Fettucine (1 paketten biraz az)
  • 1 adet tavuğun göğüsü
  • 1 bağ ıspanak
  • 1,5 paket krema
  • 150 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kaç dal taze yeşil soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Köri
  • Tuz

    Fırında Ispanak Ve Tavuklu Kremalı Fettucine Tarifi Yapılışı

  • 8 parça fettucine’yi tencerede kaynar suya koyup 15 dk kaynattıktan sonra suyunu süzüp kenara alıyoruz.
  • Ispanakları saplarından ayırıp güzelce sirkeli suda bekletip yıkadıktan sonra 1 cm doğruyoruz.
  • Tavuk göğüslerini çok büyük olmayacak şekilde kuşbaşı doğruyoruz.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, genişçe bir tavaya sıvı yağı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Sonra kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini tavaya ilave edip orta/kısık ateşte 15 dk kadar soteliyoruz.
  • Üzerine ıspanakları ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
  • Bu arada tuz ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Ispanak pişmeye yakın, kremanın tamamını döküp pişirmeye devam ediyoruz.
  • Krema da piştikten sonra haşladığımız fettucine’yi de ilave edip karıştırıyoruz ve 2 dk sonra ocağı kapatıyoruz.
  • Tavuk ıspanak krema ve fettucine’den elde ettiğimiz bu karışımı borcam içine alıyoruz.
  • En son üzerine rendelediğimiz kaşarı serip, önceden 180-200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.
  • Kaşarımız bir az kızardıktan sonra fırından çıkarıp, 10 dk dinlendirdikten sonra, ince ince doğradığımız taze soğanın yeşil kısımlarını üzerine serpiştirip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

    Biz 6 kişilik bir aileyiz ve tam yetiyor.

Yalancı İşkembe Tarifi

 

Yalancı İşkembe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk eti
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 tane ezilmiş sarımsak
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber

Servis yapılırken istenirse üzeri için:

  • Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

    Yalancı İşkembe Tarifi Yapılışı

  • Tavuk parçaları 5 su bardağı suda haşlanır. Haşlanan tavuklar alınır ve çorbanın içine atmak için hazırlanır. Tavuğun suyu tencerede bırakılır ve tavuklar hazırlanınca geri içine konulur.
  • Limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ eklenir.
  • 5 dakika daha orta ateşte kaynatılır.
  • Bir kapta un, süt, ve yumurta çırpılır.
  • Çorbadan bir kepçe alınır ve süt karışımına eklenir eklerken çırpılır bu şekilde iki kepçe tavuk suyuyla devam edilir.
  • Ilımış süt karışımımızı çorbaya ilave edelim, bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır.
  • Tuz, karabiber eklenir çok koyu olursa biraz daha su ekleyin.
  • 5 dakika daha kısık ateşte pişer.
  • Servis ederken üzerine arzuya göre sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir. Afiyet olsun.

Pastacı Kreması Tam Kıvamında Tarifi

 

Pastacı Kreması Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un tepeleme olmasın
  • 3 yemek kaşığı nişasta tepeleme olmasın
  • 3 adet yumurta
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da hindistan cevizi yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı şeker

    Pastacı Kreması Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tencereye bütün malzemeleri alalım, vanilya, krem santi, çikolata ve tereyağı hariç.
  • Malzemeleri güzelce karıştıralım, ocağın altını açalım orta ateşte sürekli muhallebimizi karıştırarak pişirelim.
  • Kremamız kaynayınca yağımızı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım biraz daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Çikolatamızı ekleyip karıştıralım ( çikolata eriyene kadar ).
  • Kremamızı soğumaya bırakalım.
  • İyice soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyelim, yarım su bardağı da süt ekleyip mikserle çırpalım.
  • Çok katıysa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
  • Çırpma işlemi bittikten sonra kremanızı gönül rahatlığı ile kullanilabilirsiniz, afiyet olsun ☺️.

Avakado Salatası Tarifi

 

Avakado Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet avakado
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kaşık yoğurt
  • Tuz
  • Bir tutam kıyılmış dere otu

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

    Avakado Salatası Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış avakadoyu ikiye kesip, çekirdeğini çıkarıp, kabuğunu soyalım.
  • Tabağa aldığımız avakadoyu çatalla ezelim.
  • Üzerine yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyip hepsini karıştıralım.
  • Tabağa alıp salatamızın üzerini çatalla düzeltip zeytin yağı gezdirelim. Afiyet olsun 😋.

Ispanak Böreği Tarifi

 

Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcın İçin

  • 5 adet hazır yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 150 gram kadar tam yağlı beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Sosu İçin

  • Yarım şişe sade soda
  • 4 kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurtanın akı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Arta kalan sos

    Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce iç malzemeleri hazırlamak için sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Soğan kavrulurken yıkayıp süzdürdüğümüz ıspanakları doğruyoruz.
  • Kavrulan soğanın üzerine, ıspanakların diriliği gidene kadar pişiriyoruz (10 dakika kadar, küçük ocak ve en kısık ayarda)
  • Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için 10 dakika bekletiyoruz.
  • Soğuduktan sonra içine peyniri ve ince ince kıydığımız maydanozu koymayı unutmayın 🙃.
  • Sosu için iç malzememiz soğurken; yumurtanın akı, yarım çay kaşığı tuz ve yoğurdu çırparak homojen bi kıvam elde ettikten sonra yarım şişe sodayı ekliyoruz. (soda koymamızın sebebi ise böreğin puf puf olmasını sağlıyor. 😄).
  • Evettt artık yufkaları ıspanaklarla kavuşturmaya geldi yufkamızı tezgaha serip hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
  • Şerit şeklinde, hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz. Gevşek bir şekilde sararak gül şeklinden tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine, kalan iç sosa yumurta sarısını ekleyip karıştıyoruz. Her yerine gelecek şekilde yumurta sarılı sosu döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırına (180 derecede alt üst fansız) atalım. 20-25 dakika sonra puf puf böreğiniz hazır. 💃🏻 afiyet olsun 😋.

Unsuz Çikolatalı Kek Şekersiz Tarifi

 

Unsuz Çikolatalı Kek Şekersiz Tarifi İçin Malzemeler

  • 220 gram bitter çikolata
  • 85 gram tereyağı
  • 6 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı çırpılacak)
  • 1 çay kaşığı türk kahvesi

    Unsuz Çikolatalı Kek Şekersiz Tarifi Yapılışı

  • Bitter çikolatalar ile tereyağı benmari usulü eritiyoruz.
  • Soğuttuktan sonra içine teker teker yumurta sarılarını ekliyoruz.
  • Kenarda altı yumurta beyazını bir çimdik tuz katarak iyice köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Son olarak yumurta akın’ı çikolatalı harcı ekliyoruz yavaş yavaş içine bir çay kaşığı türk kahvesini katıyoruz mümkün olduğunca küçük bir kaba ben 18 santim kullandım harcı döküyoruz.
  • 170 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.