27 Nisan 2021 Salı

Söğürtme Kebabı Tarifi

 

Söğürtme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 ‘er çay kaşığı karabiber, kırmızı tozbiber, kimyon
  • 4-5 adet patlıcan
  • 2-3 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ dolu dolu

    Söğürtme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Köfte için malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  • Şekil verip buzdolabında yarım saat ya da bir saat kadar dinlendirelim.
  • Patlıcan ve biberleri birkaç yerinden bıçakla delelim.
  • Soğanı ortadan ikiye bölelim.
  • Domatesle birlikte hepsini fırın tepsisine koyup 200 derecelik fırında közleyelim.
  • Közlendikten sonra üzerini streçle kapatıp ya da bir buzdolabı poşeti içine koyarsanız nemlenir ve soyulması kolay olur.
  • Patlıcanı biberleri domatesi ve soğanı ince ince doğrayın.
  • Sarımsağını rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu da ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alın güzel yayın.
  • Köfteleri ister fırında istersenizde tava da pişirin.
  • Ben az yağda tava da pişirdim.
  • Pişen köfteleri de servis tabağında ki sebzelerin üzerine dizin.
  • Sos tenceresinde tereyağını kızdırın ve üzerine dökün.
  • Közlenmiş domates ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Fırında Patates Tarifi

 

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet orta boy patates

İç malzemesi için

  • 100 gram kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dere otu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Fırında Patates Tarifi Yapılışı

  • Hazırlanışı.
  • Öncelikle patatesleri güzelce yıkayıp önlü arkalı delikler açıp hafif yağlamış olduğunuz tepsiye dizip 40 50 dakika kadar pişirin.
  • Patatesler pişerken maydanoz ve dereotu nu incecik doğrayalım.
  • İç malzemesi için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra pişen patatesleri enine ve boyuna olacak şekilde dörde bölelim ama alt kısmını tamamen kesmeden biraz pay bırakalım.
  • Üzerine iç kısımlarına da gelecek şekilde iç harcından koyup tekrar 190 derece sıcak fırında beş on dakika peynir eriyene kadar pişirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌👌.

Raffaello Pasta Tarifi

 

Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için

  • 4 su bardağı süt ( 200 ml bardak ölçüsü )
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi

Üzeri için

  • 160 gram beyaz çikolata
  • 1 kutu sıvı krema

    Raffaello Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirelim.
  • Bisküvileri rondodan geçirelim.
  • Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine boşaltıp iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
  • Kalıbın tabanına bastırarak yerleştirelim ve kalıbı dolaba kaldıralım.
  • Muhallebisi için.Hindistan cevizi hariç tüm kuru malzemeleri derin bir tencereye alalım.
  • Çırpıcı ile karıştıralım ve sütü azar, azar ilave edelim.
  • Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  • Altını kapatalım hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım.
  • Muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşaltalım ve ılınınca dolaba kaldıralım.
  • Üzeri için.Sıvı kremayı uygun bir tencereye alalım.
  • Ocağın altını açalım ve kaynamaya başladığında çikolatayı içine atalım eriyinceye kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • Ilıyan muhallebinin üstüne boşaltıp dolaba kaldıralım.
  • 2-3 saat sonra üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Nefis bir pasta. Afiyet olsun 🥰.

Islak Kek Sufle Tadında Tarifi

 

Islak Kek Sufle Tadında Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr kakao 3 yemek kaşığına denk gelir
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Sosu için;

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr kakao (3 yemek kaşığı)

    Islak Kek Sufle Tadında Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım ıslak kek tariflerinde bu ayrıntı önemlidir oldukça çok çırpılsın.
  • Daha sonra sıvı yağını, sütünü, kakaoyu, kabartma tozunu ve ununu ekliyoruz mikser ile değil normal çırpıcı ile yapalım ki yumurtalarımız sönmesin.
  • Kek kıvamından biraz daha akışkan olması gerekiyor ona dikkat edelim.
  • Daha sonra yağlamış olduğumuz borcama harcı dökelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında 25-30dk pişirelim kontrollü pişirelim fırınlar farklılık göstere biliyor.
  • Daha sonra ocakta sosunu hazırlayalım.
  • Önce sütümüzü ,şekerimizi ,sıvı yağımızı ve kakaomuzu ve iki yemek kaşığı nutellayı karıştırıp ocağa alalım .
  • Durmadan karıştıralım kabarcıklar çıkınca altını kısalım.
  • Sosumuz ve kekimiz çok sıcak olacak o şekilde sosumuzu dökeceğiz ayrıntısı bu oluyor 🥰.
  • Fırından aldığımız kekimizi sıcak sıcak dilimleyelim sıcak sosumuzuda üstüne dökelim 1-2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi servis edelim.
  • Gerçekten harika bir ıslak kek oluyor her köşesi sosunu yemiş oluyor 😍🤗.

    Şimdiden afiyet baş şeker olsun.

Hindistan Cevizi Topları Tarifi

 

Hindistan Cevizi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 3 su bardağı hindistan cevizi

Üstü için;

  • 1 poşet çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • 20 adet kadar fındık
  • 1 çay bardağı kırık fındık

    Hindistan Cevizi Topları Tarifi Yapılışı

  • Krema ve şeker birlikte iyice çırpılır.Şekerin iyice erimesi gerekiyor.
  • Daha sonra toz kremşanti üzerine eklenir ve iyice çırpılır.
  • Kremşanti koyulaştıktan sonra hindistan cevizi eklenir ve spatula ile alttan üste iyice karıştırılır.
  • Karışımın üzeri strech ile örtülür ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  • Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile koyulaşsana kadar pişirelim.
  • Daha sonra ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım. Dikkat edin üzeri kaymak tutmasın.
  • Buzdolabından aldığımız tatlımızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • İçerisine 1 adet fındık koyup yuvarlayalım.
  • Bütün malzeme bitene kadar aynı işlemi yapalım.
  • Uygun bir tabağa yada borcama aldıktan sonra soğuyan çikolata sosunu her birinin üzerine 1-2 kaşık dökelim ve kırık fındık parçalarıyla süsleyelim.
  • Dolapta üzerine strech film temas etmeyecek şekilde kapatarak muhafaza edelim.
  • Afiyet olsun.Not;bütün malzemeler mutlaka dolaptan yeni çıkmış olmalı soğuk olmalı yani. Aksi takdirde istediğiniz kıvamı yakalayamazsınız👍.

Patates Lazanya Tarifi

 

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • Ortaboy borcam
  • 5,6 tane orta boy patates
  • Karabiber, tuz

İç harcı için

  • 400 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber (acı sevenler pul biber de kullanabilir)

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500ml süt
  • Tuz, (bir tutam karabiber)

Üzeri ve arası için

  • Rendelenmiş kasar peyniri

    Patates Lazanya Tarifi Yapılışı

  • İç harcı.Kıymayı yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve yeşilbiberle güzelce kavurun.
  • Üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin ve bir miktar daha kavurun.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip bir kenara alın.
  • Beşamel sos.Tereyağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine sütü ekleyin ve sürekli karışrırarak kıvam alana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  • Patatesleri olabildiğince ince doğrayın. Biraz tuz ve karabiberle harmanlayın.
  • Tepsinin dibine biraz patates dizin, üzerine kıymalı harcın yarısını yayın çok az kasar ve beşamel sosun yarısından daha azını gezdirin.
  • İkinci katı da aynı şekilde patates, kıymalı harç beşamel sos ve kaşar peyniri koyarak bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • 15 dk kadar dinlendirin ve dilimlere ayırıp servis edin. Afiyet olsun.

Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi

 

Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • Yeteri kadar un

İç harcı için;

  • 1 kiloya yakın soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat dinlendirelim.
  • İç harcımız için soğanları soyalım yıkayalım iri iri doğrayalım.
  • Geniş büyük bir tavaya sıvı yağımızı alalım.
  • Üzerine soğanları ekleyelim kısık ateşte iyice kavuşalım.
  • Kavrulan soğanlara salçaları, tuzu ve karabiberimizi ekleyip karıştıralım 5 dakika daha pişirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzun iri parçalar alıp beze yapıp un ile merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamurun her yerine iç harcımızı koyup yayalım rulu şeklinde saralım ve bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim.
  • Bütün hamura aynı işlemi yapalım fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine sıvı yağ sürüp 170 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız böreğimizin üzerine bez kapatıp biraz dinlendirelim.
  • Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Fırında Garnitürlü Kaşarlı Köfte Tarifi

 

Fırında Garnitürlü Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Köfte baharatı
  • Tuz

Yemek İçin

  • 4 orta boy patates
  • 2 havuç
  • 1 kutu konserve bezelye
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin

  • 10 çeri domates
  • 2 yeşil biber
  • Yeterince kaşar rendesi

    Fırında Garnitürlü Kaşarlı Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte malzemesini bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz. Üzerini streçleyerek dolaba kaldırıp dinlendiriyoruz.
  • Patatesleri soyarak küp şeklinde, havuçları halka şeklinde doğrayarak fırında pişeceği için fazla kızartmadan hafif soteliyoruz. Havlu kağıt serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
  • Köfteden ceviz büyüklüğünde topaklar alarak kızgın yağda hafif kızartıyoruz. Havlu kağıt serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
  • Patates ve havuçları dikdörtgen borcama yerleştiriyoruz. Üzerine bezelyeleri onun üstüne ise köfteleri ve domatesleri yerleştiriyoruz. Arasına ince doğranmış biberleri serpiyoruz.
  • Salçayı sıcak suyla çözdürüp tuzunu ilave ederek yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Yemeğimizi fırında 15 dakika pişirerek üzerine bolca kaşar rendesi serpip kaşar eriyene kadar pişiriyoruz. Servise hazır. ❤🍴.
  • Pilav ve salata eşliğinde misafir sofralarınızda sunabileceğiniz nefis bir ana yemek.
  • Sebzeleri kızartmadan da yapabilirsiniz ancak bu şekilde daha lezzetli oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun🙂.

Aypare Tatlısı Tarifi

 

Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Aypare Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Ilık olması gerekiyor. Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakın 10 dakika kaynattıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına yumurta birinin sarısını üzerine ayırıp bi yumurta ve beyazını kabımıza koyuyoruz. Pudra şekeri ve margarini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Sonra irmik fındık vanilya ve bir kaşık kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra ununu azar azar ekliyoruz ben 2 su bardağı un kullandım siz hamurunuzun yumuşaklığına göre biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Güzelce hamurumuzu yoğurup üç bezeye bölüyoruz her bezeyi uzunca rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Elimizle üzerine bastırıp (Fazla bastırmadan) yassılaştırıyoruz.
  • Daha sonra su bardağı ile yarım ay şekli veriyoruz. Hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını  üzerlerine sürüp çatalla çiziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Üzerine ılık olan şerbeti döküyoruz her yerine gelecek şekilde. Şerbetin soğuk yada sıcak olmamasına dikkat edelim aksi halde güzel çekmez. Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Tavada Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Tavada Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yufka

Sosu İçin

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Altı Ve Üstü İçin

  • 2 yemek kaşığı küçük parçalı tereyağ

Arası İçin

  • İstediğiniz çeşit peynir (Ben lor kullandım)

    Çıtır Çıtır Tavada Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pişireceğimiz tavanın altına bir yemek kaşığı minik parçalara bölünmüş tereyağ koyuyoruz. Bir tane yufkayı ortadan ikiye yırtıyoruz. Bir kısmını tavaya kenarları sarkacak şekilde seriyoruz.
  • Bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz. Süt, yumurta, tuz ve sıvı yağ iyice çırpıyoruz, iki kaşık kadar tavadaki yufkanın üzerine gezdiriyoruz.
  • Ardından peyniri serpiyoruz. Elimizde kalan diğer yufkayı parçalar yapıp üstüne kapatarak her katını yufka bitene kadar sosluyoruz.
  • En üstünü ise kenarlarına sarkmış olan yufkayla kapatıyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağ da üstüne koyup kapak kapatıyoruz.
  • Tavamızı ocağa alıp orta ateşte önlü arkalı pişiriyoruz. Çıtır çıtır böreğimiz hazır. Dilerseniz birden fazla yufka ile de, daha büyük bir tavada yapabilirsiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Güveçte Etli Sebze Tarifi

 

Güveçte Etli Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 2 patates
  • 2 patlıcan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Güveçte Etli Sebze Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etimizi bir tavaya alıp üzerine biraz su ekleyip orta ateşte pişmesini sağlıyoruz. Bu sırada patates, patlıcan ve biberi doğrayıp sırayla kızartıyoruz.
  • Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz. Pişen etimizin üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Biraz kızardıktan sonra üzerine karabiber, tuz, kimyon, pulbiber ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra biraz su ekleyip orta ateşte soteliyoruz etimizi.
  • Son olarak kızarttığımız sebzeleri bir kaba alıp üzerine sotelediğimiz eti ve domatesi ekliyoruz. İyice karıştırıp küçük sütlaç güveçlerine eşit bie şekilde paylaştırıyoruz.
  • Daha sonra tepsiye yerleştirip tepsinin altına hafif su koyup 200 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😋.