Söğürtme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
- 2 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 ‘er çay kaşığı karabiber, kırmızı tozbiber, kimyon
- 4-5 adet patlıcan
- 2-3 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı pul biber
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı tereyağ dolu dolu
Söğürtme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Köfte için malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
- Şekil verip buzdolabında yarım saat ya da bir saat kadar dinlendirelim.
- Patlıcan ve biberleri birkaç yerinden bıçakla delelim.
- Soğanı ortadan ikiye bölelim.
- Domatesle birlikte hepsini fırın tepsisine koyup 200 derecelik fırında közleyelim.
- Közlendikten sonra üzerini streçle kapatıp ya da bir buzdolabı poşeti içine koyarsanız nemlenir ve soyulması kolay olur.
- Patlıcanı biberleri domatesi ve soğanı ince ince doğrayın.
- Sarımsağını rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu da ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın güzel yayın.
- Köfteleri ister fırında istersenizde tava da pişirin.
- Ben az yağda tava da pişirdim.
- Pişen köfteleri de servis tabağında ki sebzelerin üzerine dizin.
- Sos tenceresinde tereyağını kızdırın ve üzerine dökün.
- Közlenmiş domates ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.