28 Nisan 2021 Çarşamba

Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi

 

Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg kuzu kuşbaşı(dana kuşbaşı da olabilir)
  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için :

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayıp yıkıyoruz ve pişireceğimiz tencereye koyup altını açıyoruz.
  • Üzerine tuzunu ekleyip önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişireceğiz.
  • Üzerine tekrar su eklememize gerek kalmıyor gayet iyi pişiyor.
  • Etimiz pişerken biz patlıcanlarımızı yıkayıp akıllı folyoyla sarıp 180 derece fırına atıyoruz.
  • Bu şekilde çok pratik oluyor siz isterseniz közmatikte yada ızgarada da közleyebilirsiniz tabiki ☺️
  • Patlıcanlarımız közlenirken bizde küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı etimize ilave ediyoruz.
  • Etimiz suyunu çekmeden soğanları eklersek hem etin daha iyi yumuşamasını sağlar hemde soğanlarımız etin içinde kaybolur sadece tadı kalır 🥰
  • Suyunu çeken etimizin üzerine iki-üç yemek kaşığı yağ ekleyim kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Daha sonra közlenen patlıcanlarımızı soyup küçük küçük kesiyoruz ve borcama ekliyoruz.
  • Üzerine tuz ve sıyıyağını gezdirip karıştırıyoruz.
  • Borcama güzelce yayıyoruz.
  • Daha sonra üzerine etimizi de ekleyip 10 dk daha fırına atıyoruz.
  • Vee son olarak rendelediğimiz kaşar peynirini de yemeğimizin üzerine ekleyip fırını kapatıyoruz.
  • Fırının ısısıyla kaşarlarımız eridikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık😍🥰.

Sigara Böreği Tarifi

 

Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç malzemesi isteğe bağlı ;

  • Pastırma kaşar peyniri, ister peynir maydanoz, ister patatesli

    Sigara Böreği Tarifi Yapılışı

  • Her yufkayı önce 4 e ve sonra 12ye kesiyoruz.
  • İç malzemesi isteğe bağlı ister pastırma kaşar peyniri, ister peynir maydanoz, ister patatesli🌿.
  • Tüm sos malzemelerimizi yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, sirke karıştırıp fırça yardımı ile kestiğimiz yufkalarınızın üzerine sürüp iç malzeme koyup sarıyoruz.
  • Üzerine kalan sosu her yerine gelecek şekilde değerlendirip susam ve çörek otu serpip 180 derecede ortalama yarım saat pişiriyoruz.
  • Afiyetler olsun 🌹

Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi

 

Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 200ml.

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (10g)

İç harcı için;

  • Kavurma
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Beyaz peynir
  • Yumurta
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt veya sulu yoğurt

    Kavurmalı Ve Peynirli Pide Tarifi Yapılışı

  • Unu yoğurma kabına alıp maya ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Karışımı çanak yapıp su hariç bütün malzemeyi ortasına koyuyoruz , elimizi yakmayacak kadar sıcak suyu yavaş yavaş bir yandan hamuru yoğurarak ekliyoruz.
  • Hamuru ne kadar çok yoğurursanız sonuç o kadar güzel olur .
  • Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz .
  • Mayalanan hamurun mayasını kaçırıp küçük portakal büyüklüğünde bezeler yapıyoruz .
  • Yağlı kağıdı ikiye bölüp üzerlerinde bezeyi uzunluğunu elimizle veya merdaneyle yayıyoruz .
  • Kavurmayı koyup üzerine bolca kaşar peyniri serpiyoruz.
  • Kenarlarını içine kıvırarak şeklini veriyoruz böylece tek pidelik kağıtla hazırladığımız pideyi tepsiye daha kolay koyuyoruz .
  • Bir tepsiye ben iki pide koydum peynirli pideyi hazırlarken önce bir yumurtayı çırpıp yarısını pideye sürdüm .
  • Üzerine beyaz peynir onunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayıp şeklini veriyoruz.
  • Pidelerimizi önceden ısınmış 220 derece fırında altı üstü biraz kızarana kadar pişiriyoruz pişen pidenin ortasına 15-20 gram tereyağı minik parçalar halinde koyuyoruz tekrar fırına sürüp tereyağ eriyince çıkarıyoruz afiyet olsun🌹.
  • Not; ben bu hamurdan bir tanede ramazan pidesi yaptım üzerine yoğurt yumurta sarısı karışımından sürüp susam çörek otu serptim yemelere doyamadık.

Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi

 

Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü(jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 adet sarı etli biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (uzun ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı köri(curry)
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

    Kremalı Tavuk Fajita (Körili) Tarifi Yapılışı

  • Jülyen doğranmış tavuk etlerimizi bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, tuz rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip iyice tavuklarımız ile malzemeleri karıştıralım üzerini örtelim bir saat dolapta bekletelim.
  • Tavuklarımızın marine olmasını beklerken biberlerimizi jülyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
  • Tavamızı ocağımıza koyalım yüksek ateşte tavuklarımızı kendi suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
  • Soğanları ekleyip biraz kavuralım.
  • Biberlerimizi ekleyelim karıştıralım tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte biberler diriliği gidene kadar pişirelim.
  • Köriyi ekleyelim ve tekrar karıştıralım bir kutu kremayıda tavamıza dökelim kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım 5-6 dakika pişirdikten sonra ocağımızı kapatalım.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 tutam dereotu

Sosu için ;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Üzerini süslemek için ;

  • 1,5 milföy yaprağı

    Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  • Milföy yapraklarını küp şeker kadar küçük kareler halinde kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alarak fırınlayın.
  • Tencereye 4 su bardağı su biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca arpa şehriyeyi ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
  • Şehriye haşlanırken yapışmaması için ara sıra karıştırın.
  • Haşlanan arpa şehriyeyi süzerek soğuk sudan geçirin.
  • Salatamızın sosu için bir kaseye yoğurt, mayonez sarımsak rendesi ve tuz ekleyip çırparak karıştırın.
  • Süzdüğümüz arpa şehriyeyi derin bir kabın içine alın.
  • Üzerine küçük küp küp doğradığımız kornişon turşu, dereotu, mısır ve yoğurt sosunu ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp kıtır milföy parçalarıyla süsleyerek hafifte zeytinyağı gezdirip servis edin.

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

 

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için malzemeler ;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için malzemeler;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su ( ben şekerden 1 bardak fazla su koyuyorum)
  • 1 çay bardağı portakal suyu

    Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Evvela şerbeti yapalım. Ocağa şeker su ve portakal suyunu koyup fokurdayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz, daha sonra portakal suyu, rendesi ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
  • İrmiğide ekleyip, un kabartma tozu vanilyayı da eleyip iyice karıştıralım.
  • Sakın 1, 5 su bardağından fazla un koymayın, irmikte olduğu için katı olur kekten farkı kalmaz.
  • Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, daha sonra fazla yağını havlu peçete ile alalım ki, yağlı bir tat olmasın.
  • Kekimizi güzelce eşit bir şekilde borcama yayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk kadar alt üst ayarda pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetini çeke çeke dökelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, ben krem şantiyi çırpıp içine çok az portakal suyu koydum ve sıkma torbasına koyup bu şekilde yaptım. 🍊🍊🍊afiyet olsun🍊🍊🍊.

Revani️ Tarifi

 

Revani️ Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çeyrek çay bardağı süt
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1 portakal ya da limon rendesi
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 6-7 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Kaymak ve fıstık

Revani️ Tarifi Yapılışı

  1. Revani için ilk olarak önce şerbeti hazırlayın yaklaşık 6- 7 dakika kaynadıktan sonra içine bi kaç damla limon sıkın.
  2. Yumurtaları çırp köpürene kadar sonra şekeri ekle sonra sıvı yağı yoğurdu sütü ekle sırasıyla ve güzelce çırpın.
  3. Portakala yada limonu rendeleyin.
  4. İkisinden birinin suyunu iasteğine göre sıkın.
  5. İrmik, un ve kabartma tozu-vanilin ikilisini de ekleyip karıştırın ve yağlanmış büyük boy borcama döküp 180 derece fırında tahmini 40 dakika pişirin.
  6. Üstünün kızarmasını kontrol ederek süreyi azaltıp, arttırabilirsiniz.
  7. Keki çıkardıktan sonra dilimleyip üzerine şerbeti dökün.
  8. Kek sıcak şerbet soğuk ya da ılık olsun.
  9. Süslemesi size kalmış🌸.

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan (istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)

İç harcı için malzemeler ;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

    Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Evvela patlıcanlarımızı yıkayıp baş kısmını kesip, ara ara kabuklarını soyalım.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Havlu kağıt üzerine koyup fazla yağını aldıralım.
  • İç harcı için tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra kıymayıda ekleyip bir kaç tur kavurduktan sonra domates rendesi, salça, biber ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Eğer domatesin suyu az ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp bir 5 dk piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Soğuyan patlıcanlarımızı tepsiye alıp, orta kısmını açalım ve iç harcımızdan bir miktar koyalım. (ben birkaç tanede dolmalık biberde yaptım, istiyorsanız yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı suyu karıştırıp, tepsiye dökelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi

 

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram yağsız dana julyen et
  • 3 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı barbekü sos veya domates rendesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı çemen tozu (varsa)
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik

Eti kavurmak için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Püresi için ;

  • 4 büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber  

    Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi Yapılışı

  • Kekik hariç sos malzemelerini karıştırıyoruz. Eti ekleyerek her tarafına gelecek şekilde karıştırıp üzerini streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
  • Sıvı yağı tencereye alıp kızdırarak eti ekleyip mühürlüyoruz.
  • Birkaç dakika et suyunu salıp çekene kadar çevirerek kavuruyoruz.
  • Yarım su bardağı su ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. (ben bu işlemi düdüklü tencerede yaptım ancak normal tencerede daha uzun sürede yapabilirsiniz. Eğer etiniz pişmezse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. )
  • Eti kalan suyuyla tavaya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Julyen doğranmış biberleri, kekik ve tuzunu ekleyerek birkaç dakika kavurup altını kapatıyoruz. 🍖.
  • Patatesleri soyup haşlayarak ezip tavaya alıyoruz.
  • Yağı ekleyip birkaç dakika kavurarak sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  • Sütü tamamen çektikten sonra rendelenmiş kaşar ve karabiberi ekliyoruz.
  • Kaşar eridikten sonra servis tabağına alarak üzerine eti yerleştiriyoruz. 🍟.
  • Pulbiberle tereyağını kızdırarak üzerine gezdirip servis ediyoruz. 🍴Misafirlerinizede yapabileceğiniz şık sunumlu ve doyurucu bir ana yemek. 💕Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağından bir parmak az şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tencereye suyu ve pirinçi alıp pirinçi haşlamaya alıyoruz.
  • Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Yumuşayınca süt ve şekeri ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
  • Dikkat edin taşmasın ve karıştırın ki altı yanmasın.
  • Kaynayınca ocak orta ateşe alınır ve 10 dakika kadar daha kaynatılır.
  • Sütlaç ocaktayken ayrı bir kasede nişasta 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırılır ve yumurta sarısı ilave edilir ve çırpılır daha sonra kaynayan sütlaçtan bir kepçe alınır ve nişasta karışımına ilave edilip hızlıca karıştırılır.
  • Bu karışım kaynayan sütlaca boşaltılıp karıştırılır ve bi on dakika daha kaynatılır.
  • En son vanilya şekeri eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra fırın kaplarına (ben güveçleri kulandım) boşaltılır ve fırın tepsisine kaplar yerleştirilir tepsinin altına kapların yarısına gelecek kadar soğuk su doldurulur.
  • Fırının alt- üst ayarı seçilir ve önceden ısınmış fırının en üst tarafına sütlaçlar yerleştirilir.
  • 20 dk sonra üzerleri kızaracaktır tabi bu fırından fırına değişir mutlaka sütlaçları ara sıra kontrol edin ben fırının220 dereceye ayarladım.
  • Kendini iyice çekmesi için 6 saat kadar buzdolabında bekletip servis edin.
  • Afiyet olsun.