Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kurumaya
- 1,5 su bardağı ılık süt(300 ml)
- 1,5 su bardağı ılık su(300 ml)
- 3,5 su bardağı un
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil soğan
- 1 adet domates
- 1 su bardağı çökelek peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş çiğ patates
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Yumurta, tozşeker, su, süt, maya ve unla kek hamuru gibi bir hamur elde edelim üzerini kapatıp 30-40 dk mayalamaya bırakalım.
- Sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
- Karışıma ekleyip karıştıralım.
- Tavayı orta derecede ateşe alalım tavayı fırçayla yağlayalım.
- 1, 5 kepçe kadar karışımdan tavaya döküp yayalım.
- Üzeri petek petek olunca üzerine fırçayla yağ sürüp çevirelim.
- Tamamını bu şekilde pişirelim. ( çok kalın yapmayın içerisi tam pişmeyecektir bu şekilde).
Mayalanmasını Beklemeden Yapabileceğiniz Çok Kolay Ve Lezzetli Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Mayalanmasını Beklemeden Yapabileceğiniz Çok Kolay Ve Lezzetli Simit Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine sütü sıvı yağı maya ve şekeri alıp karıştıralım.
- Daha sonra tuzu ilave edip unu kontrollü bir şekilde katıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 1-2 dk dinlendirip küçük beze yapalım bezeleri şerit şeklinde tezgahta yuvarlayarak açalım iki şeritin uçlarını birleştirip ters yönlere doğru kıvıralım ve tepsiye dizelim.
- uÜzerine yumurta sarısı sürüp tepside yaklaşık 30 dk mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 5 dk pişirelim daha güzel kabarması için sonra 250 dereceye alıp kızarsan kadar pişirelim.
Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 .5 çay bardağı şeker
- Vanilya
Üzerine;
- Pudra şekeri
Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi Yapılışı
- Milföyleri isteğe bağlı olarak kare ya da dikdörtgen olarak kesiyoruz .
- Tepsiye diziyoruz .
- Üzerlerini çatalla delip 180 derecede fırına atıyoruz .
- Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve bir bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz .
- Bunun yanı sıra sütümüzü ,şekeri ,nişasta ,un ,vanilyayı çırpıp muhallebi elde ediyoruz.
- Muhallebi soğuyunca ikiye böldüğünüz milföyden arasına koyuyoruz.
- En son süslemek için üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Toz biber
Yapılışı
- İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
- İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
- Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
- Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı domates rendesi
- Kibrit kutusu kadar tereyağı (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
- 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Uygun bir tencereye alınan tereyağı eritilir, domates rendesi katılıp 3-4 dakika karıştırarak kaynamaya bırakılır.
- Domatesler suyunu çekmeye başlayınca 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
- Su kaynayınca arpa şehriye katılır.
- Tuzu da eklenip karıştırılarak tavanın kapağı kapatılır ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ardından tencerenin üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Yarım saat kadar demlendirmenizi öneririm.
- Daha sonra alt üst ederek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Enfes Lezzette Çin Usulü Tavuk (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 13-15 adet ince uzun doğranmış tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı dolusu soya sosu (Bulamayan koymayadabilir)
- Yeterince göz kararı tuz
- Yeterince göz kararı karabiber
Hamuru İçin
- 1 su bardağı süt (220 ml)
- 1 su bardağından bir parmak az un
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak İçin
- Bolca sıvı yağ
Enfes Lezzette Çin Usulü Tavuk (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü etlerimizin kalın kısımlarının ortalarından, ikiye bölüp orta incelikte etler hazırlıyor ardınada boydan dilimlere kesiyoruz (İki parmak genişliğinde ve uzunca)
- Sonra üzerine karabiber ekeliyor ve yeteri kadar tuz serpiyoruz soya sosunuda gelişi güzel üzerine gezdirip elimiz ile güzelce harmanlayarak karıştırıyoruz.
- Soslanmış etler bir kenarda beklerken bizde etimizin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için; çukur bir kaba, sütü ekliyoruz.
- Üzerine unu ekleyip tel çırpıcı ile topak kalmayana dek hızla iyice karıştırıyoruz. Ardına tuzunu, yağını, kabartma tozunuda ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz (Sosumuzun olması gereken kıvamı, ne aşırı katı olmalı, nede çok fazla akışkan olmamalı, eti batırdığımızda üzerinde kalacak şekilde,, koyu kıvamlı bir kek hamuru tarzında olacak)
- Sonra derin bir tavaya, ben (Vok tava kullandım) etleri içine alacak kadar sıvı yağ ekleyip, iyice kızdırıyoruz.
- Sonra ocağın altını, en yüksek ateşten biraz aşağı düşürüp, 9 en yüksekse 7 ayarda kızarttım ben.
- Çatalı etin bir ucuna batırıp sosa daldırıyor her yerini sosa buladıktan sonra fazlalığını biraz akıtıp tavaya bırakıyoruz.
- Arkalı önlü nar gibi kızartıyor mutfak havlusu serilmiş tepsiye aralıkla koyuyoruz. Tümü kızarınca, sıcağı ile bekletmeden servis ediyoruz.
Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Saklıköy Yulaflı Üzümlü İncirli Bisküvi
Muhallebisi İçin;
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çikolata rendesi
Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine sütümüzü, yumurta sarısını, şekeri, unu ve nişastayı alalım. Muhallebimiz kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım, ardından ocaktan alalım.
- Kare kalıbımızın tabanına bisküvimizi sıralayalım ve üzerine ilk sıcağı çıkan muhallebimizden her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve spatula ile düzeltelim.
- Tekrardan bisküvimizden dizelim ve üzerine muhallebimizden dökelim. Bu işlemi toplamda 3 kat olacak şekilde tekrarlayalım.
- Hazır olan pastamızı 1-2 saat kadar dinlenmesi için buzdolabında bekletelim.
- Sürenin sonunda dolaptan aldığımız pastamızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Browni Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram bitter çikolata
- 4 yumurta
- 220 gram toz şeker
- 160 gram tereyağ
- 130 gram un
- 1 fiske tuz
Browni Tarifi Yapılışı
- Çikolata ve tereyağ cam kaba alınıp benmari eritilir.
- Ayrı bir yerde yumurta, tuz ve şekeri çırpma teli ile mikser kullanmadan çırpıyoruz.
- Sonra unu ekliyoruz.
- Daha sonra erimiş ve ılımış olan çikolatalı karışımı unlu karışıma yavaş yavaş ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküyoruz.
- Üzerine fındık atıp 180 c de ısınmış fırına veriyoruz. 30 dk sonra kürdan testi yapabilirsiniz.
Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4-5 tane yeşil biber
- 1 tane büyük soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 tane domates
- 400 gram kadar kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- Zeytinyağı
Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi Yapılışı
- İlk önce patlıcanlarımızı yuvarlak sekilde doğruyoruz. Çok kalın da olmasın çok incede orta kalınlıkta.
- Sonra kıymamızın içine tuz karabiber ve pul biber ekleyip yoğuruyoruz.
- Kıymadan yuvarlak köfteler elde ediyoruz, patlıcan dilimlerinin arasına koyup sıkıştırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Soğanları halka halka doğrayıp onları da diziyoruz.
- Domatesi, sarımsakları ve biberleri de ekleyip üzerine 1 çay bardağı su gezdiriyoruz.
- 3-4 kaşık kadar da yağ gezdirip, üzerini folyoyla kapatıp sıcak fırına atıyoruz.
- 20 dk sonra folyoyu çıkarıp üstü açık şekilde pişirmeye devam ediyoruz.
- Fırınımız 200 derecede olsun. Piştikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun 😋.
Mükemmel Bir Lezzet Sis Mantisi Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklu harcı için;
- 500 gram derisiz kemiksiz tavuk göğüs eti
- 1 tane soğan
- 2 adet domates (veya domates sosu)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- .2 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Sarmak için;
Yoğurtlu sosu için;
- 1 büyük kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mükemmel Bir Lezzet Sis Mantisi Tarifi Yapılışı
- Önce yufkaları kenarlarından kesip dikdörtgen şeklini oluşturdum.
- Çöp şişi yufkanın uç kısmına koyup rulo şeklinde sardım.
- 2 parmak kadar kaldığında yufkanın ucunu fırça ile ıslatıp şişimi yufkadan ayırdım.
- Daha sonra 2-3 cm kalınlığında kesip bir kenara aldım.
- Küp küp doğradığım tavukları orta dereceli ateşte pişirdim.
- Tavuklar suyunu çektikten sonra sıvı yağı ekleyip 1-2 dk o şekilde kavurdum.
- Kavrulan tavukların üzerine soğanımı ve sarımsağı da ekleyip 5 dk soteledim.
- Ardından baharatlarımı ve tuzumu ekledim.
- Son olarak domates sosumu ilave edip 10 dakika da o şekilde kaynatıp ateşten aldım.
- Yaptığım yufkaları bol yağda kızartıp servis tabağına aldım.
- Üzerine yoğurtlu sosu koyup en üste de tavuğumu ve maydanozu ekleyip servis ettim.
Afiyet olsun.
Patates Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kadar haşlanmış kuşbaşı et
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı (Arzuya göre zeytinyağı ile de yapabilirsiniz)
Püre için
- 6-7 adet haşlanmış patates (Sıcak olucak)
- Yarım çay bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
Patates Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle et sote hazırlayalım. Haşlanmış kuşbaşı eti tavamıza alalım tereyağını ekleyin yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberi de ekleyip biraz kavurun.
- Ardından salçasını ekleyin onu da kavurduktan sonra rendelenmiş 1 adet domatesi de ekleyip 3-4 dk kadar pişirin.
- Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip altını kapatın.
- Ardından püresi için haşlanmış patatesleri soyun ve ezecekle yada çatalla ezin ezilen patatese ben biraz rendelenmiş kaşar ve tereyağı ilave ettim sütü ise azar azar ilave ettim bir taraftan da ezmeye devam ettim.
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuzunu da ilave ettim sütü az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
- Kıvamı kremadan bir tık koyu yaptım ben daha sonra servis tabağına alta püre üstüne de et sote döküyoruz.
- Püreli et sotemiz hazırdır deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kayısılı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tavuk budu
- 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı (Sarı)
- 4-5 tane mantar
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı portakal rendesi
- 1,5 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Tuz
- Çekilmiş karabiber
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
Kayısılı Pilav Tarifi Yapılışı
- Kayısıları küçük küçük kesip suda bekletiyoruz. 1 çorba kaşığı üzümüde bekletiyoruz.
- Pirinci soğuk suda 1 saat kadar ıslatıyoruz. 1 butu haşlıyoruz. Suyunu ayırıyoruz 5 bardak.
- Sıvı yağ ile soğanı kestiğimiz mantarları kavuruyoruz. Islatıp yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Sonra tavuk suyunu veriyoruz. Kayısıları, kuş üzümünü, portakal kabuğunu, tuzu, tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini parçalayıp çekilmiş karabiber, yeşil soğan ve maydanoz ile servis ediyoruz.
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy patates
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Köri
Üzeri için ;
- Yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizi ince ince doğrayalım. Ve kızartalım.
- Normalden ince olması gerekiyor çünkü kalın olursa üstüne yoğurt geldiği zaman çok yumuşar.
- Ardından tavuklarımızı uzun çubuk şeklinde doğrayalım ve önceden 2 dakika ısıtılmış kızgın tavaya atalım.
- Tavukların suyunu salıp çekmesini bekleyelim ardından yağı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Üstüne bir su bardağına yakın su ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Tavanın ağzını kapatmayın sulanmasına sebep olur tavuğun suyunu çekmesi gerekiyor.
- Suyunu çektikten sonra tavuğun altını kapatabiliriz.
- Kızarttığımız patateslerimizi tabağa alalım üzerine dilediğimiz kadar yoğurt koyalım en üste de tavuklarımızı dizelim.
- Yemeğimiz servise hazır. Dilerseniz üstlerine salçalı sos veya kızgın yağ dökebilirsiniz.
Afiyet olsun🌸🌸.