Kayısılı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 tavuk budu
- 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı (Sarı)
- 4-5 tane mantar
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı portakal rendesi
- 1,5 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Tuz
- Çekilmiş karabiber
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
Kayısılı Pilav Tarifi Yapılışı
- Kayısıları küçük küçük kesip suda bekletiyoruz. 1 çorba kaşığı üzümüde bekletiyoruz.
- Pirinci soğuk suda 1 saat kadar ıslatıyoruz. 1 butu haşlıyoruz. Suyunu ayırıyoruz 5 bardak.
- Sıvı yağ ile soğanı kestiğimiz mantarları kavuruyoruz. Islatıp yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Sonra tavuk suyunu veriyoruz. Kayısıları, kuş üzümünü, portakal kabuğunu, tuzu, tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini parçalayıp çekilmiş karabiber, yeşil soğan ve maydanoz ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder