29 Nisan 2021 Perşembe

Kayısılı Pilav Tarifi

 

Kayısılı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tavuk budu
  • 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı (Sarı)
  • 4-5 tane mantar
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı portakal rendesi
  • 1,5 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Çekilmiş karabiber
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü

    Kayısılı Pilav Tarifi Yapılışı

  • Kayısıları küçük küçük kesip suda bekletiyoruz. 1 çorba kaşığı üzümüde bekletiyoruz.
  • Pirinci soğuk suda 1 saat kadar ıslatıyoruz. 1 butu haşlıyoruz. Suyunu ayırıyoruz 5 bardak.
  • Sıvı yağ ile soğanı kestiğimiz mantarları kavuruyoruz. Islatıp yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Sonra tavuk suyunu veriyoruz. Kayısıları, kuş üzümünü, portakal kabuğunu, tuzu, tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini parçalayıp çekilmiş karabiber, yeşil soğan ve maydanoz ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder