29 Nisan 2021 Perşembe

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • Kibrit kutusu kadar tereyağı (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
  • 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Uygun bir tencereye alınan tereyağı eritilir, domates rendesi katılıp 3-4 dakika karıştırarak kaynamaya bırakılır.
  • Domatesler suyunu çekmeye başlayınca 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynayınca arpa şehriye katılır.
  • Tuzu da eklenip karıştırılarak tavanın kapağı kapatılır ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ardından tencerenin üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır.
  • Yarım saat kadar demlendirmenizi öneririm.
  • Daha sonra alt üst ederek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder