Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı domates rendesi
- Kibrit kutusu kadar tereyağı (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
- 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Uygun bir tencereye alınan tereyağı eritilir, domates rendesi katılıp 3-4 dakika karıştırarak kaynamaya bırakılır.
- Domatesler suyunu çekmeye başlayınca 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
- Su kaynayınca arpa şehriye katılır.
- Tuzu da eklenip karıştırılarak tavanın kapağı kapatılır ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ardından tencerenin üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Yarım saat kadar demlendirmenizi öneririm.
- Daha sonra alt üst ederek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder