Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 4-5 tane yeşil biber
- 1 tane büyük soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 tane domates
- 400 gram kadar kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- Zeytinyağı
Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi Yapılışı
- İlk önce patlıcanlarımızı yuvarlak sekilde doğruyoruz. Çok kalın da olmasın çok incede orta kalınlıkta.
- Sonra kıymamızın içine tuz karabiber ve pul biber ekleyip yoğuruyoruz.
- Kıymadan yuvarlak köfteler elde ediyoruz, patlıcan dilimlerinin arasına koyup sıkıştırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Soğanları halka halka doğrayıp onları da diziyoruz.
- Domatesi, sarımsakları ve biberleri de ekleyip üzerine 1 çay bardağı su gezdiriyoruz.
- 3-4 kaşık kadar da yağ gezdirip, üzerini folyoyla kapatıp sıcak fırına atıyoruz.
- 20 dk sonra folyoyu çıkarıp üstü açık şekilde pişirmeye devam ediyoruz.
- Fırınımız 200 derecede olsun. Piştikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder