29 Nisan 2021 Perşembe

Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi

 

Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tane domates
  • 400 gram kadar kıyma
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Zeytinyağı

    Patlıcan Kebabı (Evde) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patlıcanlarımızı yuvarlak sekilde doğruyoruz. Çok kalın da olmasın çok incede orta kalınlıkta.
  • Sonra kıymamızın içine tuz karabiber ve pul biber ekleyip yoğuruyoruz.
  • Kıymadan yuvarlak köfteler elde ediyoruz, patlıcan dilimlerinin arasına koyup sıkıştırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  • Soğanları halka halka doğrayıp onları da diziyoruz.
  • Domatesi, sarımsakları ve biberleri de ekleyip üzerine 1 çay bardağı su gezdiriyoruz.
  • 3-4 kaşık kadar da yağ gezdirip, üzerini folyoyla kapatıp sıcak fırına atıyoruz.
  • 20 dk sonra folyoyu çıkarıp üstü açık şekilde pişirmeye devam ediyoruz.
  • Fırınımız 200 derecede olsun. Piştikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder