Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 parça milföy
Muhallebi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 .5 çay bardağı şeker
- Vanilya
Üzerine;
- Pudra şekeri
Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi Yapılışı
- Milföyleri isteğe bağlı olarak kare ya da dikdörtgen olarak kesiyoruz .
- Tepsiye diziyoruz .
- Üzerlerini çatalla delip 180 derecede fırına atıyoruz .
- Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve bir bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz .
- Bunun yanı sıra sütümüzü ,şekeri ,nişasta ,un ,vanilyayı çırpıp muhallebi elde ediyoruz.
- Muhallebi soğuyunca ikiye böldüğünüz milföyden arasına koyuyoruz.
- En son süslemek için üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder