29 Nisan 2021 Perşembe

Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi

 

Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça milföy

Muhallebi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 .5 çay bardağı şeker
  • Vanilya

Üzerine;

  • Pudra şekeri

    Milföy Tatlısı (Muhallebili) Tarifi Yapılışı

  • Milföyleri isteğe bağlı olarak kare ya da dikdörtgen olarak kesiyoruz .
  • Tepsiye diziyoruz .
  • Üzerlerini çatalla delip 180 derecede fırına atıyoruz .
  • Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve bir bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz .
  • Bunun yanı sıra sütümüzü ,şekeri ,nişasta ,un ,vanilyayı çırpıp muhallebi elde ediyoruz.
  • Muhallebi soğuyunca ikiye böldüğünüz milföyden arasına koyuyoruz.
  • En son süslemek için üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder