29 Nisan 2021 Perşembe

Cennet Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Toz biber

     Yapılışı

  • İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
  • İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
  • Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  • Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder