29 Nisan 2021 Perşembe

Enfes Lezzette Çin Usulü Tavuk (Orjinal Tarif) Tarifi

 

Enfes Lezzette Çin Usulü Tavuk (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 13-15 adet ince uzun doğranmış tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı dolusu soya sosu (Bulamayan koymayadabilir)
  • Yeterince göz kararı tuz
  • Yeterince göz kararı karabiber

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı süt (220 ml)
  • 1 su bardağından bir parmak az un
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak İçin

  • Bolca sıvı yağ

    Enfes Lezzette Çin Usulü Tavuk (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü etlerimizin kalın kısımlarının ortalarından, ikiye bölüp orta incelikte etler hazırlıyor ardınada boydan dilimlere kesiyoruz (İki parmak genişliğinde ve uzunca)
  • Sonra üzerine karabiber ekeliyor ve yeteri kadar tuz serpiyoruz soya sosunuda gelişi güzel üzerine gezdirip elimiz ile güzelce harmanlayarak karıştırıyoruz.
  • Soslanmış etler bir kenarda beklerken bizde etimizin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için; çukur bir kaba, sütü ekliyoruz.
  • Üzerine unu ekleyip tel çırpıcı ile topak kalmayana dek hızla iyice karıştırıyoruz. Ardına tuzunu, yağını, kabartma tozunuda ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz (Sosumuzun olması gereken kıvamı, ne aşırı katı olmalı, nede çok fazla akışkan olmamalı, eti batırdığımızda üzerinde kalacak şekilde,, koyu kıvamlı bir kek hamuru tarzında olacak)
  • Sonra derin bir tavaya, ben (Vok tava kullandım) etleri içine alacak kadar sıvı yağ ekleyip, iyice kızdırıyoruz.
  • Sonra ocağın altını, en yüksek ateşten biraz aşağı düşürüp, 9 en yüksekse 7 ayarda kızarttım ben.
  • Çatalı etin bir ucuna batırıp sosa daldırıyor her yerini sosa buladıktan sonra fazlalığını biraz akıtıp tavaya bırakıyoruz.
  • Arkalı önlü nar gibi kızartıyor mutfak havlusu serilmiş tepsiye aralıkla koyuyoruz. Tümü kızarınca, sıcağı ile bekletmeden servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder